Resmi: Toro Rosso Gelecek Sezon Yeni Pilotlarla Yarışacak

yazar:

kategori:

Sebastien Buemi ve Jaime Alguersuari’nin yerine yeni bir ikiliyle yarışma kararının Red Bull ile birlikte alındığını belirten Toro Rosso takımı, 2006 yılında Formula 1’de yer almaya başladığından beri ilk kez yepyeni bir ikiliyle yarışacak.

Takım patronu Franz Tost, geçmiş yıllarda her iki pilotun da ne kadar değerli isimler olduklarını kanıtladıklarını ve bundan sonra takıma büyük katkı sağlamalarını beklediğini belirtti.

Tost, üç sezondur takımla birlikte olan Buemi ve Alguersuari’ye de minnettar olduklarını ve onlara iyi bir gelecek dilediklerini ancak Toro Rosso’nun görevinin Formula 1’de yeni isimlere şans vermek olduğunu söyledi.

Takımın yedek pilotluk görevinden asıl pilotluk görevine terfi eden Ricciardo hala çok heyecanlı olduğunu belirtirken, “Toro Rosso’da olmak her zaman benim hedefimdi ve Red Bull’a bana bu büyük fırsatı tanıdığı için teşekkürlerimi sunuyorum. Şimdi testlerin başlaması için sabırsızlanıyorum” diye konuştu.

Bu sezon Charles Pic ve Romanin Grosjean ile birlikte griddeki üçüncü Fransız pilot olacak olan Vergne de Red Bull’a teşekkürlerini sundu ve mart ayını iple çektiğini söyledi.


Yorumlar

  1. adamların gülüşleri cok korkunç geldı bana sanki yaramazlık yapmaya hazırlanan cocuklar gıbı bakıyorlar…:D (siz seneye yapacağımız kazaları bi görün hele hıhıhhıhıh)….:D

  2. bu arada HRT'ye geçebilir Alguersuari. o da ispanyol sonuçta. ispanyol takımında iki ispanyol pilot olur.

  3. pilot seçimine red bull karar veriyor zaten. ikisi de uzun süre yarıştılar aslında, değişim gerekiyordu. ama sadece birini gönderselerdi daha iyiydi gibi. alguersuari'ye yazık oldu.

  4. ilginç bir takım,çok fazla pilot değiştiriyorlar speed,buemi,liuzzi,bourdais,alguersuari ile yarıştılar ve hala pilot değiştirmeye devam ediyorlar,gençlerin önlerini açmak istiyorlarsa eğer bu kadar katı olmamalılar… acaba red bull mu istiyor…

  5. minidrivers her zaman cok komik oluyor ama en iyisi "kimi is back" bence =)
    http://www.youtube.com/watch?v=XrR8l8gvtZY&feature=related

  6. Buemi neyse de Alge'ye üzüldüm. Ondan yarış kazanmasını bekleyen 'Herr', umarız mutlu olur.

  7. ben şimdi maldonado'nun kalışına iyice sinirlendim.

  8. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Algersuarinin daha yeni bir haberi vardı red bull ile şampiyon olmak istiyorum.hatta yanılmıyorsam webberden kötü olmam falan diye konuşmuştu.ağzı olan konuşuyor

  9. merak etmeyin macaristandan önce birini daha şutlarlar.

  10. hocam paylaşımın çok güzelmiş tebrikler.. akşam akşam güldürdün çok sağol…

  11. Los MiniDrivers yine yapacağını yapmış, önümüzdeki sezon yapılacak amerika gp'nin altındaki gizli amacı açıklamış :))) Şiddetle tavsiye edilir. Amerikada yarış olsa nasıl olur'u da işlemişler :))))))

  12. yuh ! bukadar da insan harcanmaz pilot yetiştirmek ne ya insanların kariyerleriyle çelik çomak oynuyorlar.f tam ekmeksizler mekanı oldu.

  13. ben sutili unutmuşum. boşver rubensi 🙂

  14. hadi Buemi anladıkta, Jaime neden kovuldu anlamak çok güç. açıkçası saçmalamışlar. hem tecrübeli hemde bukadar genç bir pilotun kovulması büyük kumar…

  15. Tolga Soydan avatarı

    çok iyi oldu.buemi ve algersuari hic iyi deildi

  16. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Jaime'ye Yazık Oldu

  17. Ben daha önce demiştim ki Red Bull iyi pilot arayan bir takım değil, yıldız pilot arayan bir takım. Bundan aşağısını tereddüt etmeden Toro Rosso'dan göndermeliler. Anlaşılan onlar da aynı şekilde düşünüyorlarmış.

  18. Çok şaşırdım Buemi'nin ayrılacagını düşünürken Jaime'de koltuksuz kaldı.Neyse hayırlısı olsun. başarılar Jean Eric ve Daniel'e.

  19. Şuanda garanti gibi ama Bruno Senna sponsor olarak daha ağır basıyor gibi hiç belli olmaz Sutil Bruno yada Petrov Sutil güzel olurdu Rubensin şansı kalmadı gibi.

  20. son yıllarda f1de duyduğum şahsi fikrimce en saçma karar. genç pilotlar yetiştiricez diye de bu kadar abartılmaz bence.

  21. Maldonado'nun yeri garanti dediler. Ben Kubica'yı görmek isterim ama büyük ihtimalle Barrichello ile devam edecekler. Bir ihtimal Timo Glock gelir.

  22. Buemi fena pilot değildi bence kalabilirdi. Jaime'ye pek ısınamamıştım nedense. Ama Vergne de Ricciardo'da adlarını son yıllarda F1 altı serilerde sık duyurdular, başarıları en azından F1 dışında tartışılmaz. Bakalım 2 çaylak ile ne yapacak Toro Rosso.

    Bu arada Alain Prost "Gridde Fransız kalmadı arkadaş" demişti bir kaç ay önce. Yanlış saymadıysam Fransız'ları 3'ledik. Bu bana Gascoyne'un "Lotus ismi otobüs gidi. Bunca süre beklersiniz, geldi mi 2 tane ardı ardına gelir." sözünü hatırlattı.

  23. Böyle bir açıklama Williams dan da bekliyorum açıkcası bakalım neler olacak. Jean-Eric Vergne nin üzerin de olacak gözüm gerçekten de kaliteli bir kumaşa sahip.

  24. Vay!Tüm haberi yaydım 😀 Oraya buraya postalamaktan ölmüştüm ama onlar için üzüldüm ve bence Jaime DJ olarak yetinecek en azından bir zaman boyunca Sebastien (Buemi) yanlış duymadıysam okuyordu 😀 devam edecektireğitimine her neyse bence iyi bir ikililerdi yeterince iyiydi puanları 🙂

  25. Epey şaşırdım doğrusu.

    Buemi ile Alguersuari arasında pek fark yoktu aslında 2011'de. Buemi'nin başına çok abuk subuk iş geldi. Yan yana koyunca Alguersuari bir gömlek üstün ama Buemi de çok yakındı. En azından tekini değiştirselerdi de anlasaydık yeni gelenin farkını.

    Vergne'yi bilmem ama Ricciardo'dan bir cacık olmayacağını düşünüyorum. Geçen sene HRT'de dandik Liuzzi ile kafa kafaya gittiyse çok da süper değil bence.

    Jaime bir yandan DJ'likle uğraşıyor. DJ Squire – Organic Life adıyla yeni bir albüm çıkardı. En azından mesleği elinde 🙂

    Buemi'nin başka bir işi yok sanırım. Kestaneci tipi var zaten, gelip bizim köşede satabilir 🙂

  26. Yusuf  Hitay avatarı

    şaşırdım gerçekten, en azından biri kalır diyordum. hayırlı olsun ne diyelim.

  27. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Biri hiç etmezdi hiçi bir.red bull şampiyon olbilecek geninde hız olan pilotlar istiyor.algersuari ve buemi bu tür pilotlar değildi.hmm özellikle algersuari boş kalırmı yok.ama işine ciddi yanaşmadığı geceleri barlarda dolaşarak göstermişti.dr.helmut marko affetmez.bence daha şimdiden efsaneler arasına girdi

  28. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Jaime,Haziran'dan sonra 26 puan topladı daha ne yapsın kendini göstermek için

  29. tam anlamıyla sürpriz oldu her iki sürücüden kurtulmaları. bu da 2 sene boş yere yarıştırdıkları anlamına geliyor iki sürücüyü 🙂

  30. jaimede iş olduğu belli na buemi umutsuz vakaydı.jaimeye yazık olur bence.

  31. Bence Jaime de Buemi'den daha iyi değil. Aslında ikisi için de kötü denilemez ama çok da parlak değillerdi yani. 🙂

  32. Buemi'nin gitmesi kesin gibi bir seydi zaten de Jaime gercekten de supriz oldu ancak gelen pilotlar cok iyi pilotlar hayirlisi olsun =)

  33. Jaime ye yazık oldu.

    Umarım Williams ile anlaşır.Tek koltuk o kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir