Toro Rosso: "Buemi ve Alguersuari Çaylaklıktan Çıktılar"

yazar:

kategori:

İtalyan ekibi dün 2012 pilotlarını Daniel Ricciardo ve Jean-Eric Vergne olarak açıklayınca büyük anlamada sürpriz yapmıştı çünkü mevcut pilotlardan en azından birinin devam etmesi bekleniyordu.

Tost, Toro Rosso’nun hedefinin genç sürücü yetiştirmek olduğunu hatırlattı.

Tost “Sebastien 3 senedir bizimle, Jaime de 2.5 senedir. Her ikisi takım için çok sıkı çalıştı ve ellerinden geleni yaparak bazı iyi sonuçlar aldılar.”

“Ancak Scuderia Toro Rosso’nun amacı her zaman çaylak yetiştirme oldu ve artık 2.5 sene yarışmışsanız çaylak olmazsınız. İdeal olanı sürücülerin Toro Rosso’dan Red Bull’a geçmesidir ancak şu anda kardeş takımımızda boşluk yok.”

“Sert bir karar gibi görünebilir ancak Formula 1 zorlu bir dünya ve Toro Rosso sürücü seçimi konusunda her zaman çok açık oldu.” dedi.

Tost, Buemi ve Alguersuari için kararın salı günü Red Bull ile toplantıda verildiğini söyledi.

 


Yorumlar

  1. Buemi hız anlamında Jaime den daha iyi. Ama ikiside istikrarsız pilotlar. Bu kadar yarışmaları bile mucize oldu bence.

    Jaime çok erken geldi F1 e ve bunun sıkıntısını çekti. Şimdide çok erken gidecek.

    Buemi, Rosberg olsun Kubica olsun hatta Sutil ide katalım bunlar gibi sınıf atlayamadı. Hep aynı seviyede kaldı. Bunda takımın ne kadar payı vardır bilemem tabi. Ama diğerleride çok iyi takımlarda yarışmadılar yani Kubica hariç.

    Yani burada bu kadar kalması bile başarı bence.

    Hulkenberg ve Senna dururken bu ikisinin 2011 de yarışması çok büyük kayıp. Bence Senna iyi bir pilot olabilir. Nico ise biraz zamana ihtiyacı var bence.

    F1 de olmaması gereken pilotlar bence Petrow, Buemi, Jaime, Liuzzi, Virgin in 2. pilotu(kimdi hatırlamıyorum bile), Truli ve Williams pilotları dır bence.

    Bunların yerine yarışması gereken bir çok pilot vardır eminim. Çok aramaya ihtiyaç yok bence.

  2. Öte yandan bakınca gridde çaylak pilotlara şans veren Sauber ve Toro Rosso'dan başka doğru düzgün takım yok.

  3. haime kalsın.buemi yi ise emret komutanım dizisi devam ediyosa kantinci tosunun yerine oynatabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir