"Raikkonen'in Dönüşü Schumacher'inkinden Kolay Olur"

yazar:

kategori:

İki senelik ayrılığın ardından 2007 F1 Şampiyonu Raikkonen’in Lotus Renault ile spora dönüş kararı sonrasında akıllara Michael Schumacher’in dönüşünde yaşadığı sorunlar geldi ve Fin pilotun da benzer şeyleri yaşayıp yaşamayacağı konuşuldu.

Ama McLaren yıllarından Raikkonen’i tanıyan Hintsa, ikisi arasındaki kıyaslamayı önemsemedi.

Turun Sanomat’a konuşan Hintsa: “Fiziksel olarak Kimi şu anda hiç olmadığı kadar güçlü. Kimi için F1’e dönmek, kesinlikle 2 sene önce Michael Schumacher’inkinden daha kolay”

“He şeyden önce Kimi, Michael’den çok daha genç ve ikincisi, o kadar uzun süre uzak kalmadı. Ayrı kaldığında da çok zor bir seride sürmeye devam etti.”

Aslında Raikkonen birkaç hafta önce 32 yaşına girdi ve Michael Schumacher, Ocak ayında 43. yaş gününü kutlayacak.

Hintsa: “Hayatın bu döneminde 10 senelik yaş farkı, üst düzey sporlarda büyük bir etkendir.”

“Bir atlet 40 yaşına girdiğinde tepki süreleri (refleksleri) doğal olarak yavaşlar. Bu konuda yapabileceğiniz bir şey yok. Zamanı geri alamazsınız”


Yorumlar

  1. Sizlere, `hızlı pilot" "yavaş pilot" kavramlarından bahsedeyim biraz.Pilotun hızı aracın hızı kadardır.Buraya kadar tamam.Lakin "Hızlı Pilot" aracı "limitlerinde" sürebilen pilottur.Yavaş pilot ise aracı limitlerinin altında kullanabilen pilottur.Örnek olarak Vettel/Webber yada alonso/Massa …Her iki pilotta aynı aracı kullanmasına rağmen biri aracı "limitlerinde" diğeri limitlerinin altında sürmüştür.Umarım Kiminin "hızımdan bir şey kaybetmedim" cümlesini daha net anlamışsınızdır:)

  2. Bekleyip görelim,evet tam olarak senin söylediğine de katılıyorum ama burda kastettiğim kimi daha önce de lastikleri çok hırpalardı değil de,sanki Pirelli bu kullanıma pek uygun değil şeklinde,schumi de mesela çok zorlardı lastikleri,özellikle de önleri,barrichellonun tabiriyle pit çıkışı turlarda lastiklerin canını çıkarırdı diyor,ama lastik sıkıntısı hiç yaşamazdı geçmişte,çünkü bridestone lastiklerin bitmişleri bile iş yapardı,şuan bitmiş bir Pirelli demek buz pistindesin demek,seni arkandaki 1-2 tur daha yeni lastikleriyle bile herkes tur bindirir gibi geçebilir demek,bundan dolayı sabırsızlıkla bekliyorum ne olacağını…

  3. Teknik bakidiiirrr.Shumi 50 yaşında da olsa hala rekabetçi olacaktır. Rai genç ve hızlı bence 2012 çok güzel geçecek.Shumi yeni ekibiyle, Vettel Redbull ile Hamilton, Button, Alonso,Raikonen bence müthiş pilotlar ve bizi müthiş bir sezon bekliyor.
    Ayrıyetten yayınlar ile bir sorunumuz olacak gibi arkadaşlar bilgisi olan olursa lütfen paylaşsın.Saygılar.

  4. söylediklerinin aksine Kiminin yumusak sayılabilecek bir sürüş tarzına ve lastikleri de iyi koruyabilme yeteneğine sahip oldugunu düşünüyorum.Kimi önceki yıllarda ön sıralardaki diğer pilotlara nazaran cok daha fazla tek pitstop stratejisi ile yarısmısdır.Bu bence lastikleri korumada ve yarıs içindeki duruma göre kullanmada Raikkonenin iyi oldugunun göstergesidir.Ama tabiki burası F1 değişen çok şey var ne olacagını öngörmemiz pek mümkün değil.

  5. Raikkonenin çok hızlı olmasının sırrı aracı tam olarak virajlarda istediği noktalara fırlatarak konumlandırabilme yeteneğinde,bu tarz bir kullanım herzaman için safi anlamda hız getirecektir(spa 2009u ve yavaş bir ferrariyi nasıl zirveye taşıdığını hatırlayın,o efsane pist tam olarak bahsettiğim kimi tarzına cok uygun bir pist)ve hızlı olmada sıkıntı yaşamaz,ancak günümüz F1 lastikleri bu tarz kullanımla bitecektir,işte ozaman ne yapacağı bence asıl merak edilmesi gereken…Hız bu adamın kanında var ama lastikler işini hiçde kolaylaştırmayacak,belkide onu tarzının dışında kullanmaya itecek,bunlar çok çabuk uyum sağlanabilecek mevzular değil maalesef,varsayalım ki birde Renault un yeni aracının yeterli mekanik downforce unun üretilemediği buna eklensin,işte ozaman işler hayal ettiğinden bile zor hale gelebilir,çünkü renault Michael'ın 3sene sonra geldiği zamanki şampiyon bir Brawn gp altyapılı mercedes de değil işin açıkçası,2006 dan beri Renault toparlanamadı,ama yinede genç,çok yetenekli,ve şampiyon bir pilot mutlaka fark oluşturacaktır…

  6. kimi raikkonen ile ilgili kanaatim bence o kadar kolay değil alışması. diğer sporlar ile bir değil formula1. Schumacher'in alışma dönemini sonlandırmak üzere olduğunu bu sene ki yarışlarda görmeye başladık sanırım seneye daha rekabetçi olacaktır bunu öncelikle takım arkadaşıyla kıyaslayarak söylüyorum. asıl bahsetmek istediğim nokta massa meselesi. kazadan önceki massanın performansı daha sonra kaza ve iyileşme süreci ve sonrasında massanın performansı. demek istediğim massa o kadar ara vermemesine rağmen alışmakta zorluk çekti ve bence hala çekiyor. o yüzden raikkonen'in kolaylıkla adapte olabileceği iddaalarına inanmıyorum süreç onun içinde zorlu olacaktır.

  7. Hintsa: "Hayatın bu döneminde 10 senelik yaş farkı, üst düzey sporlarda büyük bir etkendir."

    "Bir atlet 40 yaşına girdiğinde tepki süreleri (refleksleri) doğal olarak yavaşlar. Bu konuda yapabileceğiniz bir şey yok. Zamanı geri alamazsınız"
    bu schumacher in ne kadar zor bir işe kalkıştığını böylesine üst bir seride halen yarısabilecek kadar herkesin üstünde bir pilot yeteneğine sahip olduğunu gösteriyor ve üstün kariyerini açıklıyor o yaşlılığında bile modern f1 de koltuk bulabilecek ve halen ekstra isler yapabilecek kadar farklı bir pilot.yapacaklarını zaten yapmış bundan sonra ondan performans beklemek değil onun varlığının keyfini sürmek en doğru is olur yaptıkları ve yaşattıkları fazlasıyla yeterli sonuçta makine değil bu ancak ekstra bir seyler yaparsada beni şasırtmaz çünkü o farklı bir pilot.

  8. schumacherin gerçekten ama gerçekten refleksleri süper,aldığı startları hepimiz gördük… aki hintsa da gerçekten mantıklı şeyler söylemiş

  9. schumacherin gerçekten ama gerçekten refleksleri süper,aldığı startları hepimiz gördük… aki hintsa da gerçekten mantıklı şeyler söylemiş

  10. Aynen Schumacher'e saygım sonsuz, A.Hintsa'da mantıklı şeyler söylemiş.

  11. işte bende bu yüzden schumi ye şaşırıyorum adamda refleksler halen süper , halen kazanma hırsına sahip ve azimli, nazar değmesin, f1 de yarışan 24. sıradaki pilot bile diğerlerine göre yavaşolabilir ama süper bi pilottur,,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir