Raikkonen: "Evime Geri Dönmüş Gibiyim"

yazar:

kategori:

Fin pilot, Lotus ile 2012’den itibaren Lotus adıyla yarışacak olan takımla iki senelik anlaşma imzaladı.

2007’de Ferrari ile şampiyon olan Raikkonen, motivasyonunun en üst seviyede olduğunu yineledi ve önceki kadar hızlı olacağına inandığını belirtti.

Raikkonen: “Hiç olmadığı kadar motive durumdayım ve hızımda herhangi bir kayıp olduğunu düşünmüyorum. Elbette lastiklerin üstesinden gelmek en zor şey olacak ama gerçekten endişeli değilim.”

“Teknik kuralların çok fazla değişmemiş olmasına rağmen birçok alanda uygulama var ve birçok parçanın yeniden tasarlanması gerekecek. Sonuç olarak araçlar gelecek sene önemli derecede farklı olacak. Güç dengesi karışabilir ki bu da işleri çok ilginç hale getirecek.”

Raikkonen, Lotus’un fabrikasına yaptığı ziyaretin ardından 2012 için iyimser olduğunu ifade etti.

Raikkonen: “Enstone’a olan iki ziyaretim de harikaydı. Takımın Noel kutlamasındaki ilki, orada ne kadar desteklendiğimi fark etmemi sağladı. Geçen haftaki ikincisi, bu takımın şans eseri şampiyon olmadığını anlamamı sağladı.”

“Ayrıca son zamanda yaptıkları bütün yatırımları da gördüm: Yeni simülatör, CFD gelişimi, %60 rüzgâr tüneli. Bunlar, önümüzdeki sezon için bana büyük güven aşıladı.”

“Tepkinin bu kadar büyük olmasına şaşırdım. Bu yüzden insanların beni özlediklerini tahmin ediyorum”

Fin pilot, iki senelik ayrılığın ardından yine Formula 1’de olmayı, eve dönüş olarak niteledi.

Raikkonen: “”Sizin anlayacağınız; iki sene ralli yapmadan önce Formula 1’de 9 sezonda 157 yarışa çıktım ve 18 defa kazandım. Sporu iyi biliyorum. Ralliye gittiğimde ve NASCAR’ı denediğimde öğrenecek çok fazla yeni şey vardı ama Formula 1’de, evime geliyor gibiydim. Tekrar direksiyona geçmek için sabırsızlanıyorum”


Yorumlar

  1. benimde pek umudum var sayılmaz, zaten mükemmel bi araç olması imkansız ise raikoneninde mükemmel olması imkansız, dolayısıyla bu sene sadece antrenman devresi olacak bu kesin , ama görüyorum ki raikkonen moral bakımından çok iyi bu ona + kazanç saglıyacak eminim , yanlız ilk yarışta alınacak iyi sonuçlar bu morali devam ettirebilir , eğer ki ilk yarışta bitiş çizgisine iyi yerlerde gelemezse , gazetecilerin yazacakları ve diger gereksiz adamların yapacagı yorumlar sayesinde moral sıfıra inecektir, işte bu, sene sonuna kadar gidecek bi kabusun başlangıcı olabilir…umuyorumki ilk yarışta lrgp çıtasını yükseltebilsin, işte ozaman çok iyi işler ardı ardına gelecektir..ve herzaman dedigim gibi schumi ve rai aynı takımda olmalıydı 🙁 bu takım mgp olsa hiç fena da olmazdı hani ….

  2. kimi gerçektende farklı konuşuyor,düşündürücü doğrusu. umarım herşey kiminin istediği gibi olur enazından birkaç yarış kazanma fırsatı bulur….

  3. Ben o konuda cok umutsuzum valla, Lotus`un zirve hedefi hayal geliyor bana, en iyi ucunculuge oynarlar, fabrika takimi gibi saglam destek yok arkalarinda..

  4. her şey tamamda mgp gibi hüsrana uğrarsam kahrolurum.Allah yüzümüze baksada lrgp iyi çıksa.

  5. Yakup ERCAN avatarı

    Valla uzun zamandır bu adamı takip ederim şimdiye kadar böyle bir açıklama tarzını hiç okumadım. Sanırım biraz Lotus tarafından süslenmiş ( Hazırım, özledim, motivasyon filan gibi ) sponsorlar için yada reklam için.

  6. Bence de hem daha önceki "özlemedim, rallide mutluyum, dönmem" falan filan..tarzı sözler hem de şimdiki "çok özledim, sabırsızım" tarzı sözler Kimi'ye ait değil…muhabirlerin abartması hepsi…sonuçta birşeyler yazmak zorundalar…Kimi gerçekten bu kadar çok konuşmuş olamaz…kendim duymadan inanmam 🙂

  7. Evime geri donuyorum cumlesi F1 icin edilmis bir laf, Lotus-Renault icin degil, baslik beni de aldatti haklisin, Sabirsizlaniyorum cumlesini de F1 aracini ve yarismayi ozledigini belirtmek icin kullanmis, ama genel olarak haklisin kardesim, egriye egri dogruya dogru. Tabi asagida da salih yildiz arkadasin dedigi gibi Kimi bu kadar uzun bir konusma yapmismidir bilmiyoruz, bazi eklemeleri muhabir yapmis olabilir 🙂

  8. Demekki zamanla bazi seyler degisebiliyormus. Her duygu, her dusunce hatta hersey zaman icinde degisebilir, degisir.

  9. F1'i hiç mi hiç özlemeyen, kazanamayan bir takımla geri dönmek anlamsız diyen Kimi'nin; sabırsızlanıyorum, kendimi evimde hissediyorum sözleri… Oysa ki kendisi taraftarları tarafından hep içi dışı bir oluşuyla sevilmiştir. Çok manidar.

  10. salih yildiz avatarı

    Merak ediyorum Kimi bu kadar cümleyi bir seferde kurmuşmudur? diye. Çünkü genel olarak çok konuşmayan biriside :))))

  11. bir forumdaki yorum:

    If we had three cars I'd definitely sign him. He's a wonderful guy. And with four cars, we could probably sign that very nice Chandhok too. And with five cars . . . we could keep Rubens for another ten years

    :))

  12. "Tepkinin bu kadar büyük olmasına şaşırdım. Bu yüzden insanların beni özlediklerini tahmin ediyorum" daha yeni mi anladın rai ya öldük burda 🙂

  13. eğer kimi hemen lastikleri çözer ve eski hızında olursa ben artık massaya pilot falan demem . massa sporun içinde olmasına rağmen zorlanıyorum diyor lastiklerde !

  14. schumiden sonra en sevdiğim pilot

  15. Bu haberden cikan sonuclar;
    1- Motivasyon sorunumuz yok, direksiyona gecmek icin sabirsizlaniyorum demez kolay kolay,
    2- Araca alisma donemi uzun surmeyecek, Rai hemen hizli olurum diyorsa cabuk alisacak demektir,
    3- O nu en cok lastikler zorlayacak, lastikleri ne kadar cabuk cozerse o kadar hizli doner,
    4- Takim Kimi`nin donmesiyle hirslanmis ve O na iyi bir arac vermek icin calisiyorlar.

    Guzelll…

  16. konu dışı…
    brezilya medyasında Bruno Senna, Williams ile anlaştı haberleri dolaşmaya başladı.

  17. Ancak halen David Richards'ın bu takımın başına gelmesini bekliyorum; çünkü Briatore'den sonra hep bi eksiklik hissi verdi bu takım; ancak Richards gibi biri bu boşluğu doldurabilir ve Kimi tarzı bir pilotun potansiyelini çok kısa sürede ortaya çıkarabilir…

  18. hsn_schumifan avatarı
    hsn_schumifan

    Bir ara bunalımlarda olman gerekirki bukadar farklı serilere el attın, kendini bulmak adına yapılan denemelerdi belkide. Neden gittin onuda anlamadık ya, iyi yaptın dönmekle.

  19. Bazıların bu tarz konuşması, bunun mecburiyet neticesi gazlı bir boşluk doldurma olduğu hissi uyandırır ancak Kimi olunca güven hissi çok yüksek oluyor.. Kesinlikle hırslı ve hızlı olacak; zerre kuşkum yok.. Takım da Kimi'nin dediği gibi tesadüfen şampiyon olmuş bir takım değil; potansiyel yüksek..

  20. Evine hosgeldin adamim. Sensiz F1 in tadi tuzu yoktu. Boyle motive hallerini gorunce daha da fazla mutlu oluyorum.

  21. Buz adamın kask tasarımını merakla bekliyorum 😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir