Domenicali: "Kısıtlamalara Sadık Kalacağız"

yazar:

kategori:

RRA’nın uzun vadeli olup olmayacağı akıllarda soru işareti olarak kalsa da Domenicali Scuderia’nın buna sadık kalacağını söylüyor.

“Masrafları kontrol etmemiz gereken bir durumdayız ve (RRA’nın) uygulanabilir olması gerek. Bu yüzden ilk önce önemli olan RRA’nın neler getirdiğini anlamak. Ardından büyük takımlar en iyi çözümün ne olacağını tartışmalı. Önceliğimiz bu. Geçen bir iki yılda çok fazla konuştuk ama sonuçlara ulaşamadık.”

Ferrari başkanı Luca di Montezemolo da takımlar arasında nihani anlaşmaya varılabilmesi için uygun zeminin olduğuna inanıyor.

“Domenicali’nin, FOTA’ya benden sonra başkan olan Martin Whitmarsh ile çok iyi bir ilişkisi var. Martin’in de çok iyi iş çıkardığını söylemeliyim.”

“Büyük takımlarla ortak hedeflerimizi bulana kadar çok sıkı çalışacağız. Bizim tek istediğimiz daha açık kurallar ve yorumlamalar.”

“Ben bütçe kısıtlamasının dolaylı olmasını tercih ederim. Benim ne harcadığımı denetleyecek kişiler aracılığıyla değil, çünkü bu konuda insanları aldatmak çok kolay.”

Domenicali ise Ferrari’nin FOTA’dan ayrılık kararını kendi iradesiyle aldığını ve diğer takımlarla istişare etmediklerinin altını çiziyor.

“Şimdi bekleyip FOTA’nın bundan sonraki yaklaşımının nasıl olacağını ve diğer bazı takımların da aynı şekilde düşünüp düşünmediğini göreceğiz.”

“Benim açıklık getirmek istediğim bir nokta var ki, o da bizim FOTA’dan kendi nedenlerimiz neticesinde ayrıldığımız. Ardından bazı takımlar da bilmediğim nedenlerle ayrıldılar. Bizim için kimseyle ilgisi olan bir mevzu değildi çünkü biz kararımızı kimseye danışmadan aldık. Diğerlerinin yaptıklarından sorumlu değiliz.”


Yorumlar

  1. Ferrari – 2011

    Domenic, takım patronundan başka her şeye benziyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir