En İyisi Kim?

yazar:

kategori:

Eğer böyle bir sistem olsaydı şu anda yarışmakta olan 6 şampiyon pilot hangi numaralara göre sıralanırdı? 

Pilotların kariyerleri boyunca kazandıkları yarışlar, aldıkları pol pozisyonları, attıkları en hızlı turlar; bunlardan hangileri baz alınırdı? Kolları sıvayıp araştırmaya başlayalım.

Önce galibiyetlere göre sıralayalım…

20 yıllık kariyeri boyunca toplamda 91 galibiyetin altına imzasını atan MSC listenin başında bulunuyor.Onu aldığı 27 galibiyetle Alonso ve 21 galibiyetle Vettel takip ediyor.Kimi Raikkonen 18 galibiyetle 4. olarak bu pilotları izlerken, McLaren pilotları Hamilton 17 ve Button 12 galibiyetle listenin sonunda yer alıyor.

Galibiyetler baz alındığında: 1.Schumacher, 2.Alonso, 3.Vettel, 4.Raikkonen, 5.Hamilton, 6.Button

Gelelim pol pozisyonlarına…

Schumi toplamda aldığı 68 pol pozisyonuyla ilk sırada bulunuyor.Onu elde ettiği 30 pol pozisyonuyla Vettel izlerken, 20 pol pozisyonu bulunan Alonso 3. sırada.Hamilton’da, Alonso’dan çok uzakta değil 19 pol pozisyonuyla ispanyolun hemen arkasında 4. olarak sıralanıyor. Onu 5. olarak 16 pol alan Raikkonen takip ederken, listenin sonunda aldığı 7 pol ile Button yer alıyor.

Pol pozisyonları baz alındığında: 1.Schumacher, 2.Vettel, 3.Alonso, 4.Hamilton, 5.Raikkonen, 6.Button

Sıra geldi elde edilen podyumlara…

Schumacher 154 podyumla bu alanda da liderliği kimseye kaptırmazken, onu 73 podyumla Alonso izliyor.3. sırada ise 62 podyumla Raikkonen yer alıyor.McLaren pilotları Button 43 ve Hamilton 42 podyumla 4 ve 5. sıraları alırken, çiçeği burnunda çifte dünya şampiyonu Vettel 36 podyumla bu listenin sonunda yer alan isim oluyor.

Elde edilen podyumlar baz alındığında: 1.Schumacher, 2.Alonso, 3.Raikkonen, 4.Button, 5.Hamilton, 6.Vettel

En hızlı turlar…

Bu listenin başında da toplamda attığı 76 en hızlı turla Schumacher yer alıyor.İkinci sırada elde ettiği 34 en hızlı turla Raikkonen var.Onu 19 hızlı turla Alonso takip ederken, 4. sırada attığı 11 en hızlı turla Hamilton var.Hamilton’a çok yakın olan Vettel, 10 hızlı turla 5. sırada kalırken listenin sonunda attığı 6 en hızlı turla Button yer alıyor.

En hızlı turlar: 1.Schumacher, 2.Raikkonen, 3.Alonso, 4.Hamilton, 5.Vettel, 6.Button

Hat Tricks ( Pol pozisyonu – En hızlı tur – Yarış Galibiyeti )…

Schumacher, Schumacher, Schumacher…Toplamda 22 kez hat trick yaparak yarış haftasonuna damgasını vuran isimlerin başında geliyor.Onu 5 hat trick ile Fernando Alonso 2. olarak takip ediyor.Üçüncü sırada bu başarıyı 3 kez gösteren Vettel var.Vettel’in hemen ardından 2 kez hat trick yapan isimler Raikkonen ve Hamilton geliyor.Button sadece 1 kere bu başarıyı göstererek yine listenin sonunda yer alan isim oluyor.

Hat Tricks: 1.Schumacher, 2.Alonso, 3.Vettel, 4. Raikkonen – Hamilton, 5.Button

Tabii ki bu 6 pilot kariyerlerine aynı yıllarda başlamadılar.Griddeki şampiyon pilotlardan Vettel ve Hamilton’un sadece 5 sezonluk kariyerleri var.Schumacher toplamda 18 sezon, Button 12 sezon, Alonso 10 sezon ve Raikkonen’de 9 sezon boyunca F1’de yarıştılar.

Vettel ve Hamilton’u baz alarak bu pilotların kariyerlerinin ilk 5 senesinde elde ettikleri başarılara bakalım şimdi…

Vettel: 21 Galibiyet, 30 pol, 36 podyum, 2 Şampiyonluk*
Schumacher: 19 Galibiyet, 10 pol, 38 podyum, 2 Şampiyonluk*
Alonso: 15 Galibiyet, 15 pol, 37 podyum, 2 Şampiyonluk*
Hamilton: 17 Galibiyet, 19 pol, 42 podyum, 1 Şampiyonluk*
Raikkonen: 9 Galibiyet, 8pol, 30 podyum
Button: 0 Galibiyet, 1 pol, 10 podyum

Görüldüğü gibi Schumacher, Alonso, Hamilton ve Vettel kariyerlerinin başında şampiyon olma başarısını gösterebilmiş pilotlardır. Hepsi de farklı pilot-araç kombinasyonlarında şampiyonluğa ulaşmayı başarmışlardır. Schumacher’in yaşınıda göz önünde bulundurursak ilerleyen senelerde Alonso, Vettel ve Hamilton arasında daha çok mücadelelere tanıklık edeceğiz gibi gözüküyor.
Hangisi daha iyi pilot söylemek zor ancak tarihin en başarılı pilotunun Schumacher  olduğu bir gerçek. Grid’deyse, O’nun rekorlarını kırmaya aday 3 pilot var.Bunlardan bana göre şuanda en yakın olanı Vettel ancak ilerleyen senelerde neler olacağını bilemeyiz. Formula 1 ‘de önemli olan doğru zamanda, doğru araçta olabilmektir…

Bu araştırmayı sadece 2012’de yarışacak pilotlar arasından yaptım. Yaparken de büyük keyif aldım umarım sizde okurken keyif almışsınızdır.


Sevgiler…
prost


Yorumlar

  1. öyle de redbull uçak gibi bişeydi bütün araçlardan açık ara hızlıydı.düz bir yolda gaza basmak kalır sadece.hızlı araba fark açar.sana şöyle diyeyim weber güçlü araba yokken hep gerilerde jordan larla dolaşırdı.schumi kariyerine çok kötü arabalarla başladı ferrari çok kötüydü o yıllar.benethon da.ilk beş yıl karşılaştırması da doğru değildir

  2. schumi best of the world beforen after.

  3. vettel 2006 da giriş yaptı formula 1 e
    hamilton 2007 de

  4. Herşey haketmekle de değil. Trulli 2004 de puan olarak Alonso'nun önündeydi sanırım. Briatore ile tartıştığı için gönderildi. Kim bilir belki de 2005 2006 da çifte şampiyon Trulli olurdu. 🙂

  5. 15 pol 11 zafer 17 podyum 392 puan en genç çifte şampiyonluk sen bunları başarısızlıktan sayıyosan senden şüphe ederim metin

  6. Sen bu sezonu izledinmi acaba ?

  7. sonuna kadar haklısın 🙂

  8. istatislik verilere pek bakmamak lazım.çünkü şartlara ve elinizdeki aracın maxsimum verileri size getirisi bu alanda çok önem kazandırıyor.yani şunu demek istiyorum.schumi gidde enlerin hepsini toplayan tek pilot" fakat elindeki araç bu olunca o kadar oluyor işte bu SCHUMİ nin başarısız bir pilot olduğunu göstermez.. dediğim gibi istatisiki veriler size bir sonuç verir elbette ama bu sonuçları nerelerden ve hangi pencereden baktığınıza bağlıdır.SCM nin kanımca tek velihattı ( FERNANDO ALONSO,DUR şartlar ne olursa olsun pilotajı hep ön pilandadır.ördekmi ? hiç geriye gitmeye gerek bile yok bu seneye bakın ..! SEBASTİYAN VETTEL bana göre başarılı değildir. elindeki araçla dömine edememiştir bu yılı verin o arabayı SCM veya ALONSO ya döminat etsinler her istatisiki verileri işte iyi pilot ve çaylak pilot ayrımı bana göre buradan kaynaklanıyor

  9. su anda pilotaj o kadar gerideki hersey araçta bitiyor malesef kurallarda pilotun elinden tüm yetkiyi alan bir anlayışta olunca aracı iyi olan pilotaj da hatalarda yapsa ortaya yüksek performans koymasada yüksek ihtimal şampiyon oluyor veya rahat yarışlar kazanıyor böyle olunca da tarihte hic olmadığı kadar şampiyonu aynı sezonlarda görüyoruz tabi bunların bir kısmı suni şampiyonluklar dünün sıradan pilotları bile popüler oldular gerçek şampiyonluklar pilotajın ön planda olduğu kuralların gerçek rekabete izin verdiği yıllarda kaldı o dönemlerde şampiyonluk kazanmak gerçekden meseleydi o dönemden günümüze bir tek schumacher geldi o da yakında bırakır malesef f1 sürekli geriye gidiyor.hem araç yapılanmasında hemde pist içi rekabette kuralların esnemesi şart

  10. En iyisi Shumi de Wettel müthiş geliyor. Birisi şunun aracına çüş der inşallah.:))

  11. ok ben cvp yazdıktan sonra dikkat ettim msj geç yansıdı sana karsı uygunsuz bir yazı olmadığı içinde düzeltme gereği duymadım

  12. Dostum ben zaten bu Schumacher'i övüyorum burda ve Vettel'i de yeriyorum.30 pole 21 galibiyetle 4 pilottan en başarısızı görünüyor.Önce iyi anlamak lazım.

  13. Schumacher- avatarı

    Bazı pilotlar kariyerinin başında bazı pilotlar kariyerinin ortasında bazı pilotlar kariyerinin sonlarına doğru istikrarı yakalar.
    Schumacher tüm kariyeri boyunca istikrarlı olmayı başarmış bir pilot bu kadar başarıyı havadan almadı demi ?
    Schumacher benim ekranlardan gördüğümüz okuduklarımızdan bildiklerimiz kadarıyla en en en çalışkan pilottur.O kendi rekorlarına karşı yarışan bir sürüş makinesidir.

    2011 deki Schumacher bence çok iyiydi çok fazla kazaya karıştı ama reflekslerini tekrar buldu geri getirdi bence en son bıraktığında nasıl ise şuanda o konuma tekrar geldi.

    Sonuna kadar Schumacher
    Rain Master-The Red Baron

  14. ben söyleyim bu değerlendirme kariyerlerinin ilk 5 senesini kapsıyor schumacher kariyerinin ilk 5 yılında en hızlı araca hiç bir zaman sahip olmadı buna rağmen çıkardığı galibiyetler muhtesem bilerek konusmak lazım.
    vettel ise kariyerinin ilk 5 yıllık döneminde en hızlı araca sahip olma sansı yakaladı bu netice onu yansıtmaktadır zaten schumi 2001 -2002-2004 deki sezonlarda diğerlerinden üstün bir araçla mücadele etti burdaki 3 sampiyonluk egemen bir araçla geldi ama kariyerinin ilk 5 yılında vettel in aksine diğerlerine göre egemen bir araçla yarısmadı kariyerinde ki 3 sampiyonluğunu üstün bir araçla kazanmıştır geri kalan 4 sampiyonluk zor elde edilmiş dir bu manada gene zirvededir.ayrıca 99 yılında ayağının kırıldığı ingiltere deki kaza ya kadar önde olan şampiyonluğun mutlak favorisi konumunda olmasına rağmen herkesden üstün performarsına karsın kaçırdığı şampiyonluğu saymıyoruz bile.

  15. Eyvallah..Arkadaşlar pole'le övünülmeyeceğini "galibiyet/pole" le övünüleceğini bilmiyor.30 pole 21 galibiyet nerde 10 pole 19 galibiyet nere.

  16. aksini düsünmek suyu tersden akıtmak dır.halen bu yasda leblebi gibi adam geçiyor :)) şaka gibi.raikonnen i de seviyorum çok hızlı ama aralarındada 10 yas var be kardesim ömür yani belki o schumacher in üstün rekorlarına yaklasır.alonso biraz nadasa girmis gibi evet çok hızlı komple bir pilot ama eski agresifliğini biraz kaybetmis gibi fazla olgunlastı sanki hamilton inanılmaz hızlı ama savruk vettel çok hızlı ama schumi nin tersine kariyerinin basında en hızlı araçla tanıstı belki biraz beklemeli vettel için hep böyle gitmez neticede ama rai favorim.tabi baskı altında hata yapma alıskanlığından vazgeçmeli schuminin baskısı altında çaylak hataları yapıp verdiği yarıslar halen aklımda en son hamilton la mücalesindede yağmur altında kötü isler yapmıstı tam bir buz adam gibi davranmıyor hakkinen in aksine biraz bu yönü gelistirmeli.

  17. Button 2006 Macaristanı kazanmıştı yağmurda Fernando yakalıyordu ama malesef pitte takılamayan Bijon Duvarda bitmişti.

  18. gerçeklere dayanılarak yazılmış bir yazı,biz schumacherin tarihin en iyi pilot olduğunu biliyoruz…

  19. Hoş bir istatistik çalışması olmuş. Başlıkta ki bahsi gerçekleştirmeye kalkmaz umarım bazıları, sanmıyorum ama.
    Sezon, mücadelenin ruhuna aykırı. Hepsi bize kendini ispatlamak için orada.

    Bu kısım benim için gayet özet oldu. 🙂
    Vettel: 21 Galibiyet, 30 pol, 36 podyum, 2 Şampiyonluk*
    Schumacher: 19 Galibiyet, 10 pol, 38 podyum, 2 Şampiyonluk*
    Alonso: 15 Galibiyet, 15 pol, 37 podyum, 2 Şampiyonluk*

    Hamilton: 17 Galibiyet, 19 pol, 42 podyum, 1 Şampiyonluk*

    eee ne demişler tarih yalan söyler, istatistikler söylemez söyleyemez. Tabi nerden bakıldığı da önemli.

  20. 2004 macaristanı schumi kazanmıştı…

  21. katılmıyorum şu anda araç pilotun çok çok üstünde 90 lı yıllarda en büyük etken pilot du başarı çok daha zordu kurallarda pilotajı ön plana çıkarıyorlarda o yıllarda elde edilmis bir şampiyonluk çok daha zor ve değerliydi.

  22. hersey pol sayısı değilki genele vurduğunda total de en basarılı ve iyi kim ortada.

  23. Ellerine sağlık Prost zevkle okudum yazını istatistlikler harika. Vettelin bu kadar kısa süre içerisin de bunları yapması gerçekten de gurur verici ve taktiri hak ediyor. Bu bir ekip işidir. Schumachere her zaman saygım sonsuzdur ve elde ettiği başarıların kırılması zor ama Efsanenin kazandığı ve baskın olduğu dönemlerde Bir Redbull ve ya küçük bir takım kazanamıyordu ama şimdi tamamen farklı Yeni gelen takımlar hariç her takım patlamaya hazır bomba gibi.Redbull Renault,Mclaren Mercedes,Ferrari,Mercedes gibi ekiplerin içerisin de Schumacher'in rekorlarına kim yaklaşır veya 7 kere dünya şampiyonu olursa gerçekten de çok zor bir işi başarmış olur. Bana da bu kişi Vettel gibi geliyor her türlü kriterlere sahip bir pilot En önemlisi de Yaş olarak.

  24. button 2004'te sanırsam macaristanda kazandı. onu atlamışsınız.

  25. Schumacher- avatarı

    Arkadaş Vettel'in bu kadar yarışta çıkardığı pol'e bak gerçekten RedBull durdurulmalı

    Sürücü ismi—————–Yarış Sayısı————Pole Sayısı——— Başarı oranı
    Michael Schumacher——–288————————68————————%23.6
    Ayrton Senna —————–162————————65————————-%40.1
    Jim Clark————————-73————————-33————————-%45.2
    Alain Prost———————-202————————33————————-%16.3
    Nigel Mansell——————-191————————32————————-%16.8
    Sebastian Vettel—————81————————-30————————-%37
    J.Manuel Fangio—————-52————————-29————————%55.8
    Mika Hakkinen——————165————————26————————%15.8

  26. evet var sanırım damon hıll kullanmıstı wıllıams gunlerınde 90 lı yıllar dı

  27. eşit arabalarda en iyisi raikkonen kesinlikle

  28. Serdar Demir avatarı

    schumi daha iyisini yapana kadar en iyisi bu

  29. servet kurnaz avatarı
    servet kurnaz

    jet man merak etme bir gün rosberg şampiyonluk turu attığında bugünleri hatırlatırsın, benim sutil'imin koltuğu yok daha 🙂 kader ne gösterir bilemeyiz, belki de pantano bunlardan hepsinden iyiydi ama olmadı işte. ben yeterince iyi araç verilmemiş pilotlara yani şampiyonlağa yarışabileceği bir araç verilmemiş pilota bu klasmanda değil diyemem.maalesef ki f1 çok acımasız bir spor.

  30. ben hiçbişi yapmadan kendime veriyorum o şerefi 🙂
    akbil gibi doldurup ne yapacaksam 😀

  31. Güzel çalışma +1
    Alonso, Schumacher, Raikkonen, vettel ve hamilton hiç şüphesiz F1'in elit sürücüleri. Bu isimleri ayrı bir ligde kabul etmeliyiz. Hepsinin de kendine göre tarzı var. Alonso ve Schumacher'in ortak özelliği otomobilden her şartta en iyi verimi almaları. Alonso iki yıldır, Ferrari'yi çok istikrarlı kullanıyor. Sert lastikle çoğu yarışta 1 saniye kaybeden otomobille daha iyisini yapmak zor. Schumacher'in ayrıca F1'in en çalışkan pilotu olduğuna şüphem yok. Bu yaşında hala mücadele verebiliyor. Irvine onun için: 'Saatlerce zaman ekranına bakıyor, ne gerek var ki bunlara demişti'. Sevgili Irvine anlamamış ama ben anlıyorum. Raikkonen ve hamilton daha çok önlerde olduklarında fark yaratabilen, gerilerde kaldıklarında motivasyonunu kaybeden isimler. Raikkonen'in istisnası 2009 Macaristan sonrasındaki sürüşü idi. Ferrari'de en beğendiğim dönemiydi. vettele gelince bu yıl redbullun hızına kendi hızını ekledi. Hızlı olduğu ortada. Ama en azından diğerlerine eşit bir redbull ile neler yaptığını görmemiz gerekecektir.

  32. Heyooo :)))

    Kim Bravo İster Yarışması'nın galibi Sinan Bozok. Buyrun Sinan Bey 'Bravo'nuz.

    BRAVOOOO

    :)))

    Helal kardeşim.

  33. arkas ne hazımsız tuhaf insanlar var aramızda adam silmis süpürmüs
    her dönem kendi içinde zorluklar barındırır hiç bir zaman başarı kolay olmamıştır olmayacaktır
    helal olsun demek bu kadar zormu.adam zaten marka olmuş çok da tın bile demeyecek kadar herseyin altından girmiş üstünden çıkmış adamın ölüsü bile yetiyor bizde kendi kendimize gelin güvey oluyoruz.

  34. http://twitpic.com/7xdkem

    Şaka bir yana Schumacher'le büyüdü bizim nesil..

  35. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Var. Alain Prost, Williams ile şampiyon olup emekliye ayrıldıktan sonraki sene 1 numarayı şampiyondan başka sürücü kullanamayacağı için Damon Hill 0 numara ile yarışmıştır.

  36. haketselerdi iyi bir araç da olurlardı alonso minardi den hakettiği için yükseldi raikonen o da hakettiği için schumacher i söylemeye bile gerek yok hakeden hakettiği yere gelir kardes gerisi teferruat.herkes messi olamaz herkes jordan da olamaz herkes schumi de olamaz en yukarda olmak için bir çok birleşene sahip olmak gerekir özel olmak gerekir önce yakalayın ondan sonra konusun.43 yasındaki bir pilot halen f1 de kafa tutuyor sizin genç pilotlarınız doğru düzgün bir koltuk bulamamış bunun suçlusu kendileri siz hiç arkadasın dediği gibi senna- çaylak schumi mücadelelerini izledinizmi izleyin 90 lı yıllardaki mücadeleleri hiç konusmazsınız saydığınız pilotlarında o günün gridinde yer alabileceklerinden bile şüpheye düsersiniz.bizim türk insanın sorunu burada zaten başarılı olanı küçümsemek emeği küçümsemek hep eteklerden çekmek bu yüzden ülke olarak bir yere gelemiyoruz hasetlik ve çekememezlik de üstümüze yok o kadar saçma sapan düsüncelere boğulup beyaza siyah diyoruzki bizi kimse takmıyor millet uzaya gidiyor biz nereye gidiyoruz yazık bu zavallı karanlık zihniyetlere.nerde bizim hakkı hak edene teslim eden emeği baş tacı yapan ananelerimiz işini iyi yapıp müsbet neticeler elde edene helal olsun der geçersin bu insanı küçültmez.

  37. 0 (sıfır) numarayı kullanmış olan sürücü var mı?

  38. saydığın pilotlar sennanın mansell in prost un tırnağı olamaz sen ne tarihinden bahsediyorsun

  39. ayrıcada bu pilot yarış kazanamamış şu şöyle yapamamış diye eleştirmek çok mantıklı değil.o eleştirdiklerimizden bazıları iyi bir arabaya sahip olmuşlarda onlarmı şampiyon olamamış yada yarış kazanacak arabaya sahiplerdide onlarmı yarış kazanamamış.gridin 8 i yarış kazanmış gerisini hiçe sayamayız.di resta-kobayashi-perez-alguersuari-rosberg gibi pilotlar boşunamı yarışıyorlar.hepside kabiliyetli hatta dirayetli pilotlar.onlarda diğerleri gibi birgün yarış kazanmayı ve bir gün şampiyon olmayı beklemiyorlarmı hepside gelecek vadediyorlar onlarda diğerlerinin kariyerlerinin başında olduğu gibi bunları ümid ediyorlar ve diğerleri gibi bir gün yarış kazanmayı hatta şampiyon olmayı bekliyorlar.ama bunu hangisi yada kaçı başarabilir.bu soru her zamankinden daha zor çünkü tarihde hiç bu kadar iyi yarışçılar bir arada olmadı.

  40. bak hızlı turlar yukarda yazıyor 😛 nereye baksan schumacher i görürsün kardes sen gözlerini kapamaya devam et bence o gözlük hep gözünde kalsın:))))

  41. hahahhahahahahaha yakında jordanı ı da tartışırsınız pele yi de maradona yı da messi yi de ülkemin güzel insanları:)
    sağlıklı her birey için ve dünyada kabul gören bir gerçek varki bu sporun babası michael schumacher dir nokta.önce yapılmayanları yapın bi lvl ınızı yükseltin ondan sonra konuşun daha çoook yolunuz var lafla peynir ekmek gemisi yürümez.
    birde kardes sen durduk yere arada bir andropoz a giriyorsun sanırım bi garip çıkışlar görüyoruz senden :)))

  42. Çok Manidar En Hızlıyıda Yazabilseydin

  43. yok 7 kez miş yok çifte şampiyonmuş yok 1 şampiyonluğu hak etmezmiş yok sevgilisinden ayrılmış bize ne işini yapmasına mani olmamalı.yok eşinden boşanmış bize ne işini yapmasına mani olmamalı.yok ara vermiş vermeseymiş yada geri dönmeseymiş bize ne işini yapmasına mani olmamalı.yok çifte şampiyon olmuş o meşhur çocuk.ne yapmış sanki çok mücadele etmiş arabasınında rakibi varmış.yani herkes işini layıkıyla yapmalı bu dünyadaki en önemli şey sahip olduğun işindir.her şartda her zeminde ve her zaman diliminde işini en iyi yapan adamdır her ne iş yapıyorsa yapsın
    ben yarışlara bakarım mücadeleye bakarım.hızlı turlara ve pilotun altındaki aracın gücüne ve ona göre yarış galibiyetlerine ve şampiyonluklarına bakarım.sonucuna bakarım dolayısıyla:mücadeleci,hırslı,saf kan yarışçı.elindeki araba le elinden geleni yapabilen,bekleneni veren.heyecanlı,karizmatik;aynı zamanda muamma.kim ? ismi lazım değil demeyeceğim ismi bizlere çok lazım oda kimi.nokta

  44. Siz en iyisini yazının fotografına koymussunuz zaten.Bizim bir şey söylememize gerek yok 🙂

  45. Schumacher- avatarı

    Güzel inceleme
    Ayrıyeten ingilizcesi az çok olanlar veya olmayanlar google translate e yapıştırıp çevirebilir buradanda bakabilirsiniz tüm rekorlar.

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Formula_One_driver_records

  46. eline sağlık,bence schumacher'in rekorlarını bir tek kendisi kırabilir

  47. prost gerçektende harika olmuş istatistiksel veriler vesaire vesaire bu sitede okuduğum en iyi yazı yukarıyı özetlemek gerekirse şumi gerçektende ulaşılamaz seviyede özellikle 91 galibiyeti kırmak çok güç 68 pole p0ozisyonu burada vettelden başka bir pilot kıramaz vettelin pole istatistikleri gerçektende fevkaladenin fevkinde 30 polü var adamın kendisinden 6 yaş büyük olan bazılarına göre en iyi pilot alonsonun 20 lewisin 19 galibiyet alanında vetel yine süper herkes biliyor kendi neslinin en başarılı pilotu vettel olacakl

  48. Go Schumi go…
    İki sezonda schumiyi puanlarda geçenlere ödül verilmiyor muydu ???

  49. kariyer yapılan isin aynasıdır.başarmak için iyi olmak gerekir.büyük başarılar içinse en iyi olmak gerekir.daha iyisi yapılana kadar schumi o koltukda oturmaya devam edecektir.
    ben raikkonen ciyim ama yapana helal olsun kolay değil bu işler.

  50. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Güzel bir yazı eline sağlık.

  51. büyük değişimler göstermis modern f1 dünyasında schumacher in bu yasda halen rekabetçi olabildiğini düsünürsek fazla yoruma gerek kalmıyor.hatta halen onu f1 de görmek bile inanılmaz
    bu adam çaylak sezonlarında bile kariyerinin zirvesinde ki senna ya kafa tutuyordu ikisinin arasında inanılmaz mücadeleler oldu geçti geçildi tabiki senna bariz üstündü genç schumi ye göre ancak kariyerinin basındaki bir pilot için inanılmaz yarıslar çıkardı senna ya karsı ordan belliydi adam olacak çocuk:) senna schumacher prost bu eski topraklar farklı pilotlar gerçekten.şimdi nerde onların mücadelesi artık neredeyse hersey araç da bitiyor eskiden pilotaj herseyin üstündeydi basarı çok daha zordu.özellikle 90 lı yıllar.

  52. birazdan karışır burası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir