2011'in En Çok Geçiş Yapan İsmi: Schumacher

yazar:

kategori:

Sezonla ilgili Mercedes’in topladığı verilere göre Schumacher’in geçişleri toplamda 116’ya ulaşırken, onu Toro Rosso’dan Sebastien Buemi takip etti.

Schumacher’in bu liderliğine, yarışların ilk turlarında kazandığı sıralar büyük destek sağladı.

7 dünya şampiyonluğu bulunan pilot, sıralamalarda bazı zorluklar yaşadığında gerilerde kalmış ama bunu, yarış içinde çok iyi bir şekilde telafi edebilmişti. Alman pilotun sene içindeki yarış temposu, aracının gücü de hesaba katılınca dikkate değerdi.

Mercedes GP’nin yayımladığı bilgilere göre geçişlerin listesi şu şekilde;

Sıra  Pilot                  Geçişler
 1.   Michael Schumacher     116
 2.   Sebastien Buemi        114
 3.   Kamui Kobayashi        99
 4.   Jaime Alguersuari      94
 5.   Pastor Maldonado       91
 6.   Paul di Resta          90
 7.   Sergio Perez           87
 8.   Rubens Barrichello     86
 9.   Jenson Button          85
10.   Felipe Massa           82

 

Listenin büyük çoğunluğunda orta grup takımların pilotları yer alırken şampiyonluk mücadelesindeki tek isim Jenson Button olarak göze çarptı; sürekli ilk cepten yarışa başlayan Vettel ise elbette sıralamaya giremedi.

Mercedes GP’nin verileri, takımın strateji bölümünden tedarik edildi; sadece tur çizelgelerine bakılmadan, GPS teknolojisi, zamanlama verileri ve videolardan yararlanılarak ortaya çıkarıldı.

Bu analize göre 2011’de toplam 1486 geçiş oldu. Bunların ilk turda gerçekleşenleri 150, hasarlı aracı geçişler 124; geriye kalan ise 1212 geçiş.

Daha değerli geçişleri görme adına gerideki üç takımı (310) ve takım arkadaşları geçişler (80) çıkarıldığında kalan toplamda 822.

Bunlardan 452 tanesi normal geçiş olarak sayılırken, 370 tanesi de DRS ile gerçekleşti. Bu da demek oluyor ki DRS geçişleri, bu sezon toplam adedin kabaca %45’ini oluşturdu.

Her bir yarışa ayrı ayrı bakıldığında en fazla geçiş, ülkemizdeki Türkiye GP’de görüldü (85). Öte yandan Kanada’da 79, Çin’de 67 geçiş görüldü. En az geçişler ise sırasıyla Monaco (16), Avustralya (17) ve büyük beklentilerin olduğu Hindistan ve Brezilya.

DRS’nin etkisi en çok Türkiye’de ve Abu Dhabi’de görüldü (50 geçiş).

DRS’nin en az etkisi ise Monaco’da (2) oldu.


Yorumlar

  1. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    at olsa iyi yine. iki sezondur eşek sürdü 🙂

  2. pardon kendilerinden yavaş araçlardan 0.3 alsalar olacaktı.hatta bazıları 0.7 alacak kadar hızlı araçlar.

  3. saygıdeğer m1chael sıralama ve yarış performansı farklı şeyler daha açığı ve türkçesi bu adamlar sıralamalarda yani tek turda bitmişler.ama yarış ortalama 60 tur desek kendilerinden hızlı araçlardan tur başına 0.3 bile alsalar yarış sonunda 18 saniye eder artı drs de var.olay bu.bu adamlar sıralamalarda be-ce-rik-siz-ler.

  4. Adamda hala iş var varda altındaki gümüş renkli at arabasıyla olacak işler değil bu işler…

  5. ben schumacher i destekliyorum ama vettel i şu anda yermek anlamsız evet ilk şampiyonluğunda çok hatalar yapmıştı ancak bu sene daha olgunlastı daha konsantre az hata yapan daha iyi bi pilot vardı.bunuda görmek gerekir önünde uzun bir yol var daha yası cok genç zaman onun değerini belirleyecek olumlu veya olumsuz bu onun elinde.
    schumacher i hep bir kıyas noktası olarak görmek çok doğru değil schumacher sayısız savaşlara girmiş bir komutan gibi f1 dünyasında kalın bir ansiklopedi o nun yeri ayrı.
    bırakın gençler kendilerini göstersinler ayrıca vettelin bugüne kadar kimseyi küçümsediğini egolu bir davranısını görmedim gayet ahlaklı bir sporcu ve çalışkan büyük basarılar kazanacaktır.

  6. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    şöyle bir durum bu vettel hep 1. kalkıyor 1. geçiyor 1. bitiriyor..Ne atak ne birşey..0 Hata..

  7. yahu bu konunun vetteli yere göğe sığdıramamakla ne alakası var

  8. Wettel i yere göğe sığdıramıyanlar Schumacher yaşlı diye yere gömenler için güzel bir istatistik olmuş..

  9. Araçların gücünden faydalanamama sonucu geride kalmak ama yine aynı araçların gücüyle tırmanmak ilginç bir yaklaşım doğrusu.

  10. bu mercedes gp için pek geçerli değil çünkü pilotlar hem yarış hem sıralama ayarı yapamadılar 2 sezondur ross brawn ın dediği gibi birinden birine yoğunlaşmak zorunda kaldılar genel olarak sıralama yönü güçlü olan rosberg sıralama ayarlarına ağırlık verdi schumi ise yarıs performansına güvendiği için yarış ayarlarına ağırlık verdi bu da sıralamalarda dahada geride kalmasına neden oldu ama genel olarak yarış performansında baskın bir görüntü çizdi tamamen pilot tercihiyle ilgili bir durum bence.bende schumi nin yerinde olsam yarısa ağırlık verirdim neticede geçiş lerde oldukça üstün bir pilot tabi aracın müsade ettiği oranda altındaki force india dan bile berbat aracı da düsünürsek fena sezon geçirmedi ancak orta sıralarda risk içinde mücadele etmek zorunda kaldı bu da puan anlamında dezavantaj yaşamasına neden oldu.rosberg de fazla riske girmeyim sıralamalarda yer kazanıp yarısta pozisyon korumayı tercih etti pilot stillerine baktığımızda ikiside doğru tercih ler yaptı burda önemli nokta mercedes gp nin güçlü bir araç üretmesinde o zaman daha iyi analiz yapabiliriz.kısacası mercedes gp pilotlarına ölümü gösterip sıtmaya razı etti pilotlarda bütün sezon boyunca araçla ve garip stratejilerle boğuşmak zorunda kaldı.

  11. bu onların ne kadar mücadeleci olduğunu gösterir…

  12. çokta yanlış bir yaklaşım değil. Massa içinde aynısı geçerli. Aslında bu sene bu konuda Button baya başarılı olmuş

  13. Admin yorumlarım niye siliniyor veya görüntülenmiyor, herhangi bir kasıt varsa bilelim bizde site takibini bırakalım bundan böyle!!!
    Herhangi bir hakaret ve kötü söz bulunmuyor cümlelerimde!!!

  14. Schumacher- avatarı

    🙂

  15. bu istatistiklerin bir manasıda şu özellikle button-massa sonrasında schumi ve buemi bir şekilde araçlarının gücünden faydalanamayarak sıralamalarda geride kalmışlar dolayısıyla araçlarının gücüyle yarışta tırmanmışlar.aslında bu onların sıralamalarda iyi olmadıklarınıda gösteriyor.

  16. best of overtaking driver

  17. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Sitenin boş kalmasından iyidir bence..Diğer konuyla biraz farklılıklar var

  18. schumi nin kotu siralama ve yarislardaki aksilik vb tarzda olaylari yuzunden arka siralardaki gectigi gercek

  19. Güzel yarışlara ev sahipliği yapmıştık.Ama malesef elimizde tutamadık .
    Bize tek teselli Shumi'nin performansı,F1 koltuğunda olması ve yaptığı usta sürüşler oldu.
    Shumi gidince ne yapacağız:??

  20. Konuyla alakası yok ama 2012 de yarışları hangi kanal yayınlayacak bununla ilgili bir haber göremedim bildiğim kadarıyla trt nin anlaşması bitti. Umarım ntv spor yayınlar

  21. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    bu haber zaten vardı niye 2.kez eklendi ?

  22. çok boş bir çalışma bence.

  23. Mehmet Kocaman avatarı
    Mehmet Kocaman

    Siz şumi yi bide seneye görün.show yapacak showww.

  24. Her zaman söylerim istatistikler yalan söylemez. Yorumların sıkıcılığından kurtulmak istendiğinde sığınılabilir belki de mantığa en yakın bakıştır.

  25. Efsaneyede bu yakışır helal olsun hele o Spada ki Muhteşem startı kargaşadan kurtuluşu ve tam gaz yüklenmesi herşeye değerdi. Altın da biraz rekabetçi bir araba olsa hepimiz iyi biliyoruz neler yapabileceğini.

  26. Schumacher- avatarı

    Arkadaşlar çocuklara neden cevap veriyorsunuz ki ? Boşverin.
    İlk turlardaki geçişleri çıkarırsak Schumi yinede fazla geçiş yapmış.
    Mercedes öndekilerle yarım saniye kadar fark kapatsa Mercedesler iyi iş çıkaracak.

  27. Olabilir ama arkadaşın söylemek istediği şey o değil. Belli ki kuyruk acısını gidermeye çalışıyor.

  28. nesi haklı? hrt?
    ayrıca orta sıralarda tek mücadele eden schumacher miydi öbürleri ne yapıyorlardı onlar yapsalardı bu geçişleri schuminin altında redbull mclaren ferrari mi vardı dı bu kadar geçis yaptı hatta bir sey söyleyim force india dan bile daha kötü olduğu bir çok yarıs oldu sezon boyunca onlar ne yaptı arkadasım bu kadar fanatik olmayın yapana helal olsun diyin geçin bir sey kaybetmezsiniz.

  29. onları çıkarsan da gene birinci

  30. adam player beyler,dağılın şimdi.

  31. crazy drift avatarı

    bence hiç izleme reyting israfı..!

  32. Dediği uçuk olsa da bir ölçüde haklı. Başına sıralamada bu kadar iş gelmese bu rakam bu kadar da yukarılara çıkmazdı. Buemi de yine şanssız adamlardandı.

  33. schumaher in işi geçmek adamın tüm kariyeri boyunca yaptığı geçişler saymakla bitmez leblebi gibi geçiyor iyi araçla geçiyor kötü araçla geçiyor her türlü:)

  34. hrt ler ne zamandan beri orta sıralarda yarısır oldu:)

  35. iyi bir araçla neler yapabileceğini gerçekten çok çok merak ediyorum, umarım seneye mgp liderliğe oynayacak bir araç yapar.

  36. Serdar Demir avatarı

    sevgili kardeşim, yarışların hiçbirini takip etmediğini bize doğrudan değil de böyle dolaylı bir yoldan anlatmak istemeni anlayışla karşıladım. umarım seneye yarışları izleyebilirsin.

  37. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    İllaki küfürmü istiyorsun sen ?

  38. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    hrt'leri geçe geçe olmuş birinci 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir