Ferrari Turbo Motorunu 2012 Yazında Çalıştıracak

yazar:

kategori:

Formula 1 dünyası 2014’te turbo V6 motorlara merhaba diyecek ve üreticiler bunun için çalışmalarını sürdürüyorlar.

Mercedes ve Renault’nun da yakın dönemde turbo V6’ları çalıştırması bekleniyor. La Gazetta della Sport’a göre Ferrari’nin motoru yaza hazır olacak.

 


Yorumlar

  1. En güçlü motoru ferrarinin yaptığı F1 yıllarını toplasan rahatlıkla 10 yılı geçer.
    Fakat o devirlerde de tek başına motor gücü yeterli değildi.
    Ferrari ismini bugüne taşıyan ürettiği olağan üstü motorlardır…

  2. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    yapma yaw 🙂

    ferrari'nin düzlüklerde nasıl uçtuğunu unuttun sınırsız devirle , en yükske beygirli motordu. Tamam bizde mclarenciyiz ama izlemediysen bari konuşma 🙂

  3. umarım iyi iş çıkarırlar..

  4. ferrari motorunun güçlü olduğu son on senede anca 2 sene çıkar. geliştirme serbestken özellikle bmw nin gerisindeydiler ama şase ve aerodinamide 1-2 yıl önde oldukları için özellikle williams-bmw çekişmesinde öne çıktılar. bmw motorları daha güçlüydü.. mercedeste daha güçlüyken dayanıksızdı. yani ferrari motoru dayanıklı ve aerodinamisi iyi bir araçtı. en güçlü motoru ferrarinin yaptığı F1 yıllarını toplasan bir elin 5 parmağını geçmez.

  5. gilles simon fransız tenisçi değilmi?

  6. Martinelli yönetim kademesine getirilmiş, yerine gelen Gilles Simon ise önce FIA'ya, oradan da PURE'e geçmiş. Luca Marmorini'ymiş şu an.

  7. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    paulo martinelli'mi yapıyo motorları yine. Motor gelişimi serbestken Ferrari'nin en güçlü beygir motorlarını bu adam yapıyordu 🙂 FIAT'a geçmişti sanırım daha sonra, belki bir kere daha ferrari için bir motor üretir. bu adama motor'un beyni diyolardı. :p

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir