Boullier, 2011'deki Hayal Kırıklığını Kubica'ya Bağlıyor

yazar:

kategori:

Sezona etkileyici bir başlangıcın ardından Renault, sürekli geriye düştü ve 2011 sonunda puan almakta bile zorluk yaşayan bir takım haline geldi; teknik sorumluları, radikal egzoz düzeninden büyük zarar gördüklerini kabul ettiler.

Buna rağmen Boullier, Renault’nun başarısızlığının daha çok lider pilot Kubica’nın yokluğundan kaynaklandığını ifade etti.

2011’in bu kadar zor geçmesinin birincil nedeni sorulan Boullier: “Açık ara Robert. Açık ara çünkü doğrudan sportif kayıp vardı ki hız ile ilişkiliydi; takım ve herkes için moral çöküntüsü de yarattı.”

“Ama dolaylı kayıplar da yaşarsınız ve bu, Robert’in en büyük değerlerinden birisidir: Zihinsel güç ve takımın, bunun iyi, daha iyi olması için adanmışlığı. Bize ne kadara mal olduğunu bilmiyoruz. Çünkü önden çıkışlı egzoz gelişiminin bir bölümü, Robert’in yorumlarıyla farklı bir şekilde yapılmıştı.”

Kubica’nın 2012 başını kaçıracağı artık kesin ve Lotus Renault ile spora dönüş yapmayacağını öngörülüyor. Lotus Renault ise 2012’de Raikkonen ve Grosjean yarışacak.

2011’de büyük hayal kırıklığı yaşamalarına rağmen Boullier, bu tecrübe ile gelecek için daha güçlü bir takım haline geleceklerine inanıyor.

Boullier: “Bu sene adamlarımız, benim ve şirketteki herkes için çok zordu. Çünkü, büyük hayal kırıklığıydı. Ama belki de işleri nasıl daha iyi yapabileceğimizi daha derinlemesine anlayacağız.”

“Eğer araç, Robert ile daha iyi gelişmiş olsaydı, belki de şampiyonada ilk 3’ü kovalayacak ve ‘Vay be, iyi durumdayız’ diyecektik. Ama aslında birçok şeyi kaçırdık.”

“Bana göre bu tecrübe, bir felâket gibi görünüyor olabilir ama ders alınacak büyük bir şey”


Yorumlar

  1. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    İşte bende onu diyorum ya.Yeni parçaları denerken Petrovdan daha iyi bilgiler verebiliyor Heidfeld..Takım zaten onu bu yüzden aldı..Ancak Para sıkıntısına girmeye başlayınca Heidfeld yerine sponsoru çok olan Senna geçti..Puan alamadığı yarışlarda genelde kendisinin hatası yokdu heidfeldin..

  2. Kesinlikle bu hususta size katılmamak elde değil Hataları olmadı mı oldu bunlar insanı soğutur. Mesela sezon içerisin de Rüzgar tünelini güncelleyerek Bir buçuk aylık bir kayıp yaşandı gelişim de Bunlarıda unutmamak gerek ben çıkıp Nick suçludur demiyorum zaten bu bir ekip işidir. Bende çok soğudum sezon içersin de takım dan Ama şimdi daha derli toplu ve güçlü bir ekip var karşımız da. Bakalım neler yapacaklar.

  3. iyi güzel diyorsun da, daha adam gitmeden yapılan bu açıklama da her şeyi anlatıyor zaten. Adam gittikten sonra söyleseler amenna. sanki adam kendi yaktı aracı, kendi kendine kaza yaptı. ben bu durumun daha iyi yönetilmesini isterdim, ama ellerine yüzlerine bulaştırdılar, takımdan da ben dahil bir çok kişiyi soğuttular.

  4. Lotus Renault Adamı hiç karalamadı ki Nick Heidfeld için de “çok iyi bir adam ama bence bir şeyler yürümedi, takıma yeterince liderlik yapamadı ve bazen, daha doğrusu çoğu zaman Petrov’dan yavaştı” Eric Boullier, aracımız yeterince iyi değil ve hatalar yaptık. Bunu her ikside kabul ediyor hat da Nick Petrov dan için kolay lokma olacağını düşünmüştüm ama yanılmışım açıklaması var.

  5. Para sıkıntısında oldukları ve heidfeldin bir kubica olmadığı doğru elbette. ben adamı karalamalarına gıcık oldum, dürüstçe çıkıp "nick'in tecrübesinden yeterince yararlandık, şimdi sıra genç pilot denemekte" filan deselerdi mükemmel olurdu. Ama öyle haberler çıkardılar ki hakkında, sanki nick reno fabrikasını ateşe vermiş gibi oldu. Bu durum ileride bu takım tarafından başka pilotlara da uygulanabilir.

  6. Çin'in antrenman Turların da ve bir çok pistde çok basit hatalar yaptı sıralamada yarış da tabi ki takım dan kaynaklanan sorunlardan dolayı kötü anlar yaşadı yaşamadı değil. Takımın getirme amacı Tecrübesi ve geri bildirimiydi ve bunu'da başaramadı ve yollandı gayet doğal Sezon bitimine son yedi yarış kalmış her şey bitmiş Gelişim yapa bilen bir pilot yok ve para sıkıntısı var en iyi seçenek kim Bruno Senna bence doğru bir karardı en azından hasarı böyle giderdi takım. Kabul edelim ki Nick asla birinci pilotluğa oyanaya bilecek bir pilot değil Asla bir Kubica değil böyle diyeyim. Bekleneni veremedi anlaşmalı olarak yollarını ayırdılar bu kadar.

  7. orda çok net gördüm TV de adam resmen fren testi yaptı nick te bu erken freni beklemediği için geçirdi arkadan bazen bunu kobayashi nin bilerek yaptığını düşünmedimde değil hanii…

  8. elvan dalton avatarı
    Aracından en azından maksimumu alabiliyor

    çok iddaalı bir ifade olmuş. Diyosun ki taşı sıksa suyunu çıkarır. Eğer dediğin gibi olsaydı heidfeld bütün takım arkadaşlarını geçmesi gerekirdi. Her ne kadar lakabı hızlı nick olsada bence heidfeld yeterince iyi bir pilot değil.
    Heidfeld'in takımdan ayrıldığı dönemde zaten reno geriye doğru ivmelenmişti bir daha da toparlayamadılar. Bu nedenle petrov heidfeld ile olan puan farkını kapatmakta zorlandı.

    Bu adamlar çok küçük yaştan beri yarışıyorlar Yarışma konusunda temel bilgileri var. Aralarındaki farkları ufak ayrıntılar belirliyor. Ama emin ol ki en iyisi ile en kötüsü arasında fark en fazla 1 – 1.5 saniye. Lakin ki araçlar arasında fark muazzam. Demek istediğim o. Sadece 0.1 – 0.2 saniye için sponsor gelirlerinden vazgeçmek mantıklı değil. Kusura bakma ama sponsor geliri olan bir rus yerine ondan sadece 0.1 saniye hızlı ortalama bir alman pilot yarıştırmak dangalaklıktır.

  9. nick biraz kıvırtarak yürür ama iyi pilottur:)

  10. Heidfeld'in başına gelmeyen kalmadı. Avustralyada KERS'i bozuldu, Macaristanda aracı yandı, Almanyada buemi adamı dışarı attı. Buna rağmen tüm sezon yarışan petrov ancak geçebildi heidfeldi. Kimse senna'dan bir şey beklemiyordu zaten.

    Ama muhteşem takım patronu boullier durumu en iyi analiz ederek takımdaki tek eksiğin para olduğuna kanaat getirdi ve heidfeld gönderildi. Nerede hata yaptığını anlayamadım. Bir ihtimal kanada'da kobayashi'ye arkadan çarpması kendi hatası olabilir, kobayashi fren testi yapmadıysa tabi.

  11. heidfeldmi hata yaptı yoksa diğerlerimi yarış dışı bıraktı.herhalde hiç dikkatli izlememişsin sezonu.

  12. Kimse kimseyi borçlu çıkarmaz merak etmeyin arkadaşlar.

    Eric Boullier Robert Kubica Bir pilot dan daha fazlasıydı cümlesi sanırım her şeyi kanıtlıyor. Nick'i takım Lider pilotluk yapsın diye gelişimi sürdürsün diye getirdi ama maalesef o tam tersi Petrov'dan daha çok hata yaptı ve kredisini doldur du.
    Kubica olmuş olsaydı R31 in başın da Ferrari ve Mercedese rahatlıkla kafa tutardı buna adım gibi eminim. Ve sezon başın da alınan iki podyum da şansla değil tamamen araba nın iyi olması ile alındı Yarışlar ilerledikçe kutuyu açamayan pilotlar ile kayboldu gitti bu avantaj.

    Lotus Renault 2012'ye daha prestijli ve daha kaliteli pilotlar ile giriyor ve yapılan yatırımlar ortada hedef belli 2011 den daha iyi olmak bunuda başarırlar umarım. Bu ekip başarıyı sonuna kadar hak ediyor şuan.

  13. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Sonuna kadar katılıyorum 🙂

  14. Raikkonen'in başarılı olmasını isterim, ancak LRGP ile değil. Heidfeld'i göndermenin ahının uzun yıllar takıma şanssızlıklar getirmesini diliyorum. Evet yeni yıldan beklentim bu 🙂

  15. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Heidfeld en azından paralı bir pilot değil.Aracından en azından maksimumu alabiliyor , Petrov gibi gereksiz şeyler yapmıyor elinden gelen herşeyi yapıyor.Senna geçtide ne oldu ? aldığı puan kaç ?

    Heidfeld 8-9 yarışta yarışmamasına rağmen Petrovun 3 puan gerisinde tamamladı Klasmanı..Heidfeld biraz daha kalsaydı en azından puan anlamında Sutili geçmiş olacaktı..Ve ayrı olarak Renault parçaları denerken Tecrübeli bir pilotla daha doğru bilgiler alacaktı..

  16. elvan dalton avatarı

    Ne olacaktı Ferrari'yi geçip 3. mü olacaktılar heidfeld'i göndermeseler. Mevcut sürücüler arasındaki farklar çok az. Asıl farkları araçlar belirliyor. Reno yavaş kalıyor bu kadar basit.

  17. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Umarım adamı borçlu falan da çıkarmazsınız ilerde.

  18. ne oldu paralı pilot petrov bile kurtaramadı renaultu getirdği para götürdüğünden çok oldu.işte bu zihniyet paralı ama yeteneksiz pilotların tercih edilmemesi gerektiğinede örnek oldu.öte yandan takımdan hiedfeld gibi tecrübeli ve puan alabilen iyi bir pilotun gönderilmesi neticesinde takımın yine yarardan çok zarar edebileceğinide gösterdi.bu durum hem ranaulta hemde diğer takımlara ders olur umarım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir