DRS İçin Görüşler Ayrışıyor

yazar:

kategori:

Takip eden pilotun öndeki aracı geçerken kullandığı arka kanat sistemi, gelecek sene de yerini alacak.

BBC’nin haberine göre 2012’nin ilk yarışı Avustralya GP’de iki alan olabilir; Valensiya’daki ise uzatılabilir.

Bu sistem, içinde McLaren’den Paddy Lowe’ün de bulunduğu çalışma grubu tarafından tasarlanmıştı. Lowe, bu fikrin gayet iyi olduğunu düşünüyor.

Lowe: “Harika olan şey, en azından geçişleri arttırmak için araçların aerodinamik karakterlerini değiştirmeye çalışma üzerine olan tartışmalardan kurtulabiliyoruz”

“Çok daha doyurucu, çok daha ucuz, daha kolay ve daha etkili bir şey bulduk; yarıştan yarışa da ayarlanabiliyor.”

Öte yandan birçok kişi de sistemden memnun değil; çünkü geçişleri çok kolay hale getirdi; öndeki pilotun savunmasını zayıflattı.

Niki Lauda: “DRS beni rahatsız ediyor.”

“Bir düğme ile yapılan geçişleri görmek, (F1 için) temelde yanlış bir yol”

“Öndeki adam tamamıyla savunmasız kalıyor. Sportif açıdan bunun doğru olmadığını düşünüyorum”

Lauda ayrıca Pirelli lastikleri sayesinde canlanan yarışların ardından DRS’nin gerekli olmadığının da kanıtlandığını ifade etti.

Lauda: “Bu (Pirelli’nin yaklaşımı) iyi.”

“Zaten lastikler sayesinde yeteri kadar geçiş var ki pilotlar tarafından tam sınırdaydı.”

“Ve (pilotlar) mühendislerinden, lastiğe iyi davranan araçlar yapmasını istiyor”


Yorumlar

  1. benim anlayamadıgım nokta, hem f1 i hareketlendirmeye ve izleyici sayısını arttırmaya calışıyorlar hemde herşeyden kısmaya calışıyorlar, f1 in en güzel zamanlarında araçlar geliştirilebiliyor,lastikler farklı seçilebiliyor,benzin ikmali yapılabiliyor,farklı stratejiler seçilebiliyor, geçiş esnasında çizgi değişimi yapılabiliyordu , şimdi bunların hiçbiri yok, drs diye bişey bulundu tıpkı oyunlardaki gibi düğmeye bas ve geç, sonra arkada kalan 2. drs alanında bassın yer değişsinler , öndeki pilotun yapabilecegi hiçbişey yok, sadece geçişi izlemekle yetiniyo, öndeki pilotun kendini korumak için birkaç yöntemden biri olan yön değiştirme hakkı vardı onuda elinden aldınız, şimdi f1 i ikilem içine sokarsınız tabi , bu sistem tabiki birilerinin işine yarıyacak birilerinin de tekerine çomak sokacak , ben derim ki hâl böyleyken eskiden uygulanan ( hepsi demiyorum ) birkaç sistem geri gelmeli , özellikle benzin ikmali ve serbest lastik seçimi, yön değişimi daha farklı bi sistemde geri getirilebilir, daha farklı kriterler koyularak tabiki , ve inanıyorumki daha hareketli ve kaliteli bi f1 ortaya çıkacaktır….

  2. Acemi pilot ya da çaylak diyeyim, usta pilotu çok rahat geçiyor. Bu kadar kolay olmamalıydı. Hala DRS kullanmadan geçiş yapan pilotları görmek bence büyük bir zevk. Bir kaç tane sayayım:Shumi,Alonso,Button,Hamilton ki bu dördü en çok DRS'siz geçiş yapan pilotlardır. İstatistiklere bakın. Saygıyı hakediyorlar.

  3. peki orda hava koridorundan çıktıktan sonra nasıl atak yapması gerekiyo araç hız olarak virajda hızlı düzlükte değil lewis düzlükte atak yaparken yanından geçip gidecek sürate çıkarken vettel o hıza ulaşamıyosa kanadı açmasına rağmen adam naapsın yapmayın Allah aşkına hadi geçen hafta izlemeye başlayanlar neyse de belli süredir F1 izleyenlerin biraz görebilmesi gerekiyo aradaki detayları

  4. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bu Drs yüzünden atak yapmanın anlamı kalmadı.0 Zevk..

  5. 9.saniyede bırak hava koridorunu artık mclarenden bir parça olmuş

  6. videonun altındaki yoruma koptum :))

    Hamilton got more drive through than McDonalds
  7. drs takımları kolaycılığa alıştıran öndeki pilota ciddi dezavantaj getiren saçma bir uygulama tamamen kalkmalı.kers den sonra pirelli lastikleri ile geçiş konusunda yeterince olumlu değişimler yapıldı.
    bence yakıt ikmali tekrar gelmeli bu sekilde çok daha farklı stratejiler izleyebiliriz f1 daha eğlenceli bir hale gelebilir.

  8. drs bence tamamen kalkmali. ne siralamalarda ne de yarista, olmamali… kers hemen her takimda vardi bu sezon ve yine makul. lastikler konusunda da pirelli daha iyi cozumler bulacaktir ama drs gercekten igrenc bir sistem. gecis izleyecegiz diye de boyle yapilmaz ki…

  9. aynen ! drs ile 2 defa etrafından dolaşacak kadar saçma geçişler izliyoruz . böyle geçiş görmek anlamsız ve zevksiz . savunma diye bişey kalmadı zaten çizgi bile değiştirmiyor pilotların çoğu , değiştirip napsın sanki bişey farkediyor .

  10. Ben en başından beri bu sistemin iyi olmadığının görüşündeydim. Bu arada görüntüler muhteşem. Avusturya GP'yi de özlemişim.

  11. Seb. The Finger dan DRS li bir araçla 15 tur öndekini geçememe dersi >:)
    http://www.youtube.com/watch?v=hDAeIxhr0vw

  12. bu sistemin kaldırılması lazım. tek söylenecek şey bu.

    http://www.youtube.com/watch?v=JbhmT1SMAlk&list=FLzj61eH-JD3UD8gUmIx_Sgg&index=4&feature=plpp_video

    savunma, atak böyle olur. düzlükte yanından geçip giderek, öndeki pilota handikap vererek değil.

  13. DRS makul ama öndekine savunma için bi şans verilmeli mesela DRS yi açabilen arkadaki pilot KERS kullanamasın bi nebze daha mantıklı olur düşüncesindeyim yoksa o ne öyle bilgisayar oyunu gibi

  14. sıralamalarda kullanılmasın.

  15. DRS beni de rahatsız ediyor hemde çok. Üstada katılıyorum.

    xtrabit gibi ben de her tur başına belirli bir süre miktarında istenildiği gibi kullanılması taraftarıyım, şayet kaldırılmayacaksa. Pilot seçeneğini kendi belirlemeli ki içine sürüş stratejisi katılması demek olur.

    Kaçmak, kovalamaktan her zaman daha zordur…
    Böyle kalmalı.

  16. Schumacher- avatarı

    Bence açılabilir kanat aralığı daraltılmalı veya dediğiniz gibi tur içinde belirli bir süre

  17. Bana göre bu lastikler yarışı daha yapay hale getiriyor.
    Sıralamalarda kapılabilir sorun değil ama araçları birbirinin aynı yapıp bu drs ruhu öldürdü diyen insanın suratına anlamsız anlamsız bakarım

  18. Muammer UYAR avatarı

    Sezon içi testleri kaldırın, gelişimleri durdurun sonrada drs den prelli den medet bekleyin.Ne fantazi ama

  19. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    🙂

  20. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Hocam bir söylediniz Lauda konuşmaya başladı 🙂

  21. Yusuf  Hitay avatarı

    sezonun ikinci yarısı pirelli'nin etkisi neredeyse sıfırdı. mesele drs'nin doğru yerde kullanılıp kullanılmadığı, mesela singapur, brezilya ilk düzlük, ingiltere yeni düzlük gayet optimum şekilde iş gördü. ancak türkiye,çin ve kanada'da kesinlikle olmaması gerektiği kadar fazla etki yaptı. eğer orantısı doğru ayarlanabilirse f1 için altın plan budur. tabii drs'yi getirip öndekinin çizgi değiştirme şansını elinden alırsan, bir çuval inciri berbat etmiş olursun.

  22. KERS gibi, belirli bir süre kullanılabilme kuralı koysalar harika olurdu. Mesela bir turda 3sn.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir