Ferrari Mücadeleye Geri Dönmeyi Hedefliyor

yazar:

kategori:

Ferrari takımında teknik patronluk görevine Aldo Costa’nın yerine Pat Fry getirilmişti. Bu şekilde takımdaki sorunların çözülmesi yolunda büyük adım atıldığı düşünülüyor.

Domenicali, “Akla uygu şeyler yaptığımız konusunda bazı geri bildirimler alıyoruz. Teknik ofiste organizasyon açısından bazı değişikliklere gittik. Rüzgar tüneli ve simülasyonda çalışmalar yaptık. Artık daha hazırız. Bu yüzden oldukça iyimser düşünüyorum. Rakiplerimizle kendimizi karşılaştıracağımız ilk yer, ilk yarıştaki sıralamalar olacaktır.” diyor.

Geçtiğimiz ay Pat Fry kendisi ile yapılan bir söyleşide rüzgar tünelindeki veri akışının umut verdiğini belirtmişti.

Fry, “Asla kusursuz bir korelasyon elde edemezsiniz ancak gelişerek devam ediyoruz. Çok şey öğrendik ve bunları kullanıyoruz. Daha iyi oluyoruz. Mühendis grubumuz daha yaratıcı olacak. Çok daha sıkı çalışıyorlar. Aero departmanı da aynı şekilde çalışıyor ve bunu görmek güzel.” diye konuşmuştu.

Domenicali 2011 ile 2012 arasında kuralların çok fazla değişmeyecek olmasının da işlerine yarayacağını düşünüyor. En büyük değişiklik beslemeli difüzörlerin kaldırılması olacak ki, bunun da takıma avantaj kazandıracağı düşünülüyor. Domenicali, “Önümüzdeki sezon, egzoz etkisi kalkacak. Zaten o alanda güçlü değildik” diyor.

Başkan Luca di Montezemolo ise, “Rekabetçi bir otomobil istiyoruz. Bana kalırsa Domenicali organizasyon ekibinde büyük bir devrime gitmeden bazı iyi değişiklikler yaptı. Ben bir devrim istemiyorum. Sadece her sezonun ardından adım adım gelişme istiyorum.” yorumunu yapıyor.


Yorumlar

  1. felipe massa 2012 yilinda acik ara sampiyon olacak- inanmayan bugünün tarihini bir kenara yazsin

  2. 2012 yilinda felipe massa acik ara sampiyon olacak inanmayan bugünün tarihini yazsin sonra demedi demeyin

  3. yiyosa mücadelecei olmsasın YİYOSA ne bu yaw kac yıldır en hızlı olamadı ferrari böle yerde sürünemez biz baska takım değiliz gerci domanec amcaytı sutlarlar bu sene ğere sampiyonluk gelmesse

  4. McLaren, Ferrari ve Mercedes çekişmesi çok iyi olur Redbull'dan gına geldi artık. Biraz değişiklik şart.

  5. Altyapı kurmaya çalışanlar vs ileriye bakanlar

  6. Muammer UYAR avatarı

    Mclaren ve Mercedes gp çok sessiz bu aralar onlara dikkat etmek lazım

  7. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Ferrari artık rekabetci araç üretmek için gereken malzemeye sahip diye düşünüyorum,çünkü geçen seneye göre farklılık yok her şey aynı difüzör konusu harç bu da demek oluyorki takım buna göre aracvı tasarlıyor,arka tarafdaki sistemi kim daha iyi toparlarsa o daha rekabetci olacak gibi ama asıl sorun aracın komple yere basma gücü önemli araçın dengesi şasisi auro parçaları hepsi sistematik olarak işlemeliki hızlı olasınız,adrianin bulmus oldugu eser sadece arka tarafla kalmıyor esneyen ön kanatla arka taraf orantılı oldugu icin araç tamamiyle hızlı virajlarda pistte yapışıyor buda hızlı gitmesini sağlıyor işte ferraride bu gibi durumlari değenlendirerek aracı tasarlıcaktır,alonso da çok istekli olduğu için red bull la aramızdaki fark 0.1 sn bile olsa alonsonun tecrübesi takımı zirveye oynatır.Mart ayını sabırsızlıkla bekliyoruz.

  8. ferrari sürekli daha iyi olcaz vs diye açıklamalarda bulunuyor ve beklentileri yükseltiriyor bence susup işlerine odaklansalar daha iyi olur

  9. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Geride kalarak şaşırtır insanları

  10. Mücadele edebilecek kadar güce sahip olmalarıyla birlikte ALonso nun daha rahat yarışacak duruma gelmesi ve şampiyonluk namına koşturabileceği söz konusudur.Buradaki asıl mesele Redbull un ne sunacağıdır.Newey den gelen açıklama; RB8 in insnaları şaşırtacağı olunca konuşmadan evvel düşünmeye sebep oluyor.

  11. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    İnşallah rekabetçi bir aracımız olur!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir