Newey: "Vettel Küçük Hatalarından da Ders Alacak"

yazar:

kategori:

Vettel, sezon sonunu beklemeden ilan ettiği şampiyonluğu ile 2011’de en genç çifte şampiyon unvanını elde etmişti.

Alman pilotun geçen sene çok az hata yapmasına rağmen Newey, 2012’de daha güçlü olması adına Vettel’in bu hatalarından da bir şeyler öğreneceğini düşünüyor.

Newey: “Tek söyleyebileceğim, Seb’in, çok azimli, çok araştırmacı ve hem araç hem de kendi performansı ile ilgili her şeyi anlamaya çalışan, hata yaptığında -ki insan olduğu için yapıyor da- bundan dersini almaya çalışan çok parlak bir genç adam olduğudur.”

“Bu yüzden, bu sene yapmış olduklarını dikkatlice analiz edip bu konuda gelişmeye çalışacaktır.”

“Bir örnek, bütün yarışı domine ettiği, (ama) son turda geçildiği için çılgına döndüğü Montreal’den sonrasıdır”

“Hepimiz dürüst olmalıydık. Takım olarak oradan çok ders aldık. Önemli bölümlerde yeteri kadar etkili olamadığımız için kendimi eleştirdik ki kırmızı bayraklar altında muhtemelen daha fazlasını yapabilirdik; Jenson’ın (Button) son birkaç turdaki ilerlemesi ile ilgili daha fazlasını söyleyebilirdik. Ders çıkarmanız gereken küçük şeylerden birisiydi bu durum”

Vettel, Kanada’daki yarışın son turunda Button’a geçilmiş ve galibiyeti kaçırmıştı.

Newey ayrıca ne Vettel’in ne de Red Bull’un kazanma hırsından bir şey kaybettiğini belirtti.

Newey: “Muazzam bir istek ve açlık var. Tamamıyla dürüst olmak gerekirse nerede olursanız olun durum bu. 7. veya her nerede olsanız da daha yükseğe çıkmak istiyorsunuz”


Yorumlar

  1. Peki takvime yazayım :)) Buluşuruz Merve ile 😀

  2. eprucum merve de öpüyormuş seni :)) bir ara toplanıp gün yapalım dedi 🙂

  3. Peki o zaman Merve ye selamlar dersin Eprudan 😉

  4. bizim orada merve diye bir erkek de var biliyormusun epru 🙂

  5. Yorumlara bağyan elinin değdiğini bunlara bakmadan adım ile öğrenebilirdin her neyse pembe mezarlık derken şarkıyı mı kast ettin?

  6. webber bencede hakkıyla aldı.birde sorun çıkmasını istemediler.

  7. yorumlara "bağyan" eli değdiği nereden belli oluyor 🙂 prost u tırnak içine almalar, dilbilgisi kuralları felan 🙂 muallim apocanın sayfasında böyle güzel hareketler görmek istiyoruz 🙂

    bu arada pembe mezarlık mı olur lan

  8. Sahte Webber galibiyeti?Tamam bir kere yarış kazanmış ama o, kazandığı yarışı kendi hakkı ile aldı tabi bunu hiç kimse anlamıyor ve ayrıca 'prost' (yorumu yapan) her pilotun hatası olduğunu kabul etmelisin bence.Webber benim şu ana kadar gördüğüm en sportmen pilotlardan biridir.Redbull Racing taraftarı değilim ama ona 'sahte galibiyet kazanan' denilirse yanlış olur.kısacası sahte galibiyet+Webber=>Hiçbirşey 🙂

  9. Çin'de strateji hatası, Canada'daki hata olmasa zaten belkide bir sezonda en fazla yarış kazanma rekorunuda kırardı.Ozaman sahte Webber galibiyeti de izlemezdik..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir