Ferrari, McLaren'dan Transferlerine Devam Ediyor

yazar:

kategori:

McLaren’deki uzun kariyerinin ardından Fry, geçen sene Ferrari’ye katılmış ve şasi teknik sorumlusu olmuştu.

İtalyan Corriere dello Sport’a göre İngiliz teknik adam, McLaren’deki eski çalışma arkadaşı Rupad Darekar, Jonathan Heal, Ioannis Veloudis, Lawrence Hodge ve Giacomo Tortora’yı da Ferrari’ye katılmak için ikna etti.

Ve Finlandiya’dan Turun Sanomat, McLaren’in aerodinamik proje şefi Marcin Budkowski’nin de Ferrari’ye geçmek üzere olduğunu yazdı.

Öte yandan diğer bir habere göre ise McLaren İdari Sorumlusu Jonathan Neale, Budkowski’nin dinlendiğini ve 2012’nin ilerleyen zamanlarında tekrar işine döneceğini belirtti.


Yorumlar

  1. Ferrari gözünü dünya 2.liğine dikmiş anlaşılan. Bizim mühendisleri aldıklarına göre 🙂 Çünkü bu adamlar 13 senedir bizi zaten şampiyon yapamadı ki.. Saygılar.

  2. para kazanıyor diyelim biz ona

  3. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Gel babam gel olay bu işte beraberlik buna derler Mclaren Ferrari ezeli rakiptir bizi gecicek biri varsa oda McLarendir başka takımlara müsade edemeyiz eski reaksiyonalra ihtiyacımız var artık sıkıcı yarışlar yerine daha aksiyon içerikli heyecan dolu yarışlar bizleri bekliyor göriniyorki ferrari bu işi yapamıcak işin içine teknik personel giriyor ayrıyetten Mclaren neden durduk yere adam değişikliği yapsın değilmi?İşin içinde politik olaylar da var tabikide Spor budur Artık uyanma zamanı bakalım 2012 de bizleri neler bekliyor olacak.Çok heyecan aksiyon dolu olması ve McLaren Vs Ferrari Olması dileğimle.

  4. Gel babam gel olay bu işte beraberlik buna derler Mclaren Ferrari ezeli rakiptir bizi gecicek biri varsa oda McLarendir başka takımlara müsade edemeyiz eski reaksiyonalra ihtiyacımız var artık sıkıcı yarışlar yerine daha aksiyon içerikli heyecan dolu yarışlar bizleri bekliyor göriniyorki ferrari bu işi yapamıcak işin içine teknik personel giriyor ayrıyetten Mclaren neden durduk yere adam değişikliği yapsın değilmi?İşin içinde politik olaylar da var tabikide Spor budur Artık uyanma zamanı bakalım 2012 de bizleri neler bekliyor olacak.Çok heyecan aksiyon dolu olması ve McLaren Vs Ferrari Olması dileğimle.

  5. Hımm, ben Mclaren'den yetişme anlamışım. Pardon 🙂

  6. 🙂 O kadar basit bir hatayı yapabileceğime inanıyor musun? Bak ne demişim;

    McLaren'de çalışmış veya gözlerini McLaren'de açmış ama yeni sezonda yeni takımlarına geçecek olan veya geçiş yaptıkları takımlarında devam edecek olan McLaren eski mühendisleri

    Aynı mantığı mesela Fry için de çalıştırabiliriz. Yanılmıyorsam Benetton kökenlidir kendisi.

  7. Newey'de hatan var. March ve Williams zamanlarından kalmadır kendisi.

  8. İnsanların neden zorlarına gittiğini anlamıyorum… bu transferler F1 tarihinde her an her takımdan olağan hadiselerdir.Üstelik Fry ayrıldığında McLaren den alttaki elemanların önünün açılması için böyle değişimlerin olmasının iyiliğinden bahsedilmişdir.Üstüne üstelik McLaren deki değişimlerden ötürü bu ayrılan personellerin işi bitmiş elemanlar olarak nitelendiğilmesi yanında hain gibi lakaplarla namlandırılmaları çok iyi yorumlar olmadığını söyleyebilirim.
    İnsanlar çalışıp başarırken yada bilgilerine bilgi katarken yükselmek ve terfi etmekde isteyebilirler… ve bu terfi illahda takım içi olacak diye bir şart yok.Ferrari de eğitim görüp RBR yede McLarenede HRT yede gidip çalışabilirsiniz.Ferrar,ye geldiler diye tüm McLaren yapılarını Ferrari aracına uygulayacaklar diye bir şart yok .her takımın bir şasi yapısı ve bu yapıdan elde etmiş oldukları veriler var iken herşeyi bir kişinin üstündeki bilgilere yıkıp tüm eldekileri çöpe atamazlarken bir kaç kişinin transferi takımlar için çok önemli kayı değildir.Bir gerçek varsa… Fry iyi bir teknik adam ve Ferraride şu ana kadar çok iyi ilerlemeler kaydetti.Eksiklerinin tespit edip tedariğe başladı.Başarılı olur yada olmaz ama iyi bir ekip hazırladığını düşünüyorum.

  9. Katılıyorum yorumuna. Güzel bir noktaya değinmişsin.

    Bende endişelendim haberi okuyunca onca isim birden ayaklanmış sanki. McLaren yönetimi bir çare düşünmüştür bence. Çünkü bu bence yeni duyulan birşeyde değildir bizler hariç.

  10. McLaren'i düş, gridde 11 takım var.

    McLaren'de çalışmış veya gözlerini McLaren'de açmış ama yeni sezonda yeni takımlarına geçecek olan veya geçiş yaptıkları takımlarında devam edecek olan McLaren eski mühendisleri;

    1) Red Bull, A. Nevey

    2) Ferrari, Pat Fry (ve olası yukarıda adı geçenler)

    3) Williams, Mike Coughlan

    4) STR, Luca Furbatto

    5) Caterham, John Iley

    6) F. India, anlaşma gereği mühendisler mevcut

    7) Marussia, anlaşma gereği mühendisler mevcut

    8) Lotus (Renault), yanılmıyorsam bir isim açıklamıştı ama aklıma gelmedi

    Mercedes, Sauber ve HRT'de ise McLaren'den kimse yok (diye biliyorum).

    Her araçta McLaren üretimi bir parça (ECU) var. Böyle giderse her fabrikada McLaren üretimi veya gelişimini McLaren'in yaptığı bir mühendis olacak 😉

    Şaka bir yana, bu giden mühendisler canımı sıkıyor.

  11. Her sene aynı kişiye teslim etmediğin den dolayı da bir türlü başarı gelmiyor zaten tabi ben öyle düşünüyorum katılmaya bilirsiniz. Ferrari'nin 2000-2004 yılları arasına bakarsak Bir birinin evrimi olmuştur arabalar. En yakın örneği Rb5-Rb6-Rb7 bu istikrarı ve kazanmayı getiriyor.

    Bu yapılan Takım ile Mühendisin arasındaki anlaşmaya bağlı olduğunu düşünüyorum. Kimse canı sıkıldığı zaman elini kolunu sallayarak çıkıp gitmemeli ya da gidemez ait olduğu yeri bilmelidir.

  12. mclaren zaten normalde her sene aynı kişiye teslim etmiyor aracı. takım içi mühendis sorunu yok ama bu yapılan her koşulda yanlış.

  13. Şunu da belirteyim yorumlarım yanlış anlaşılmasın Bir F1 takımı 3-4 kişiden ibaret değildir. Bu bir ekip işidir.

  14. Kesinlikle sağlam bir görevleri olduğu kesin olmasa Ferrari gibi bir Marka bünyesine katmaz dı zaten. Ama genel olarak baktığımız da 2012 için etkisinin olacağını düşünmüyorum şahsen ben. Örnek Costa Mercedes ile anlaştı Mercedes durun 2012 arabasını yapmayalım Ferrari den Costa serbest kaldığın da mı yapmaya başlayalım dediler. Gidenlerin yeri inan bir şekil de dolmuştur yani Zaten yorumum da da belirttim Martin Whitmarsh Mp4 26 nın yüzde altılık bir kısmının Mp4 27 ye aktarılacağını söylemişti yani bu da ne demek yeni Mühendisler ile tamamen baştan bir tasarım etkileneceklerini düşünmüyorum ben şahsen…

  15. yok. kapatılan takımlarda BILE 5-6 kişi bir takıma gitmiyor. bu adamar stajer değil mutlaka sağlam bir görevleri vardı

  16. Her zaman F1'de olan şeylerdir bunlar tuzu Biberi olarak görüyorum ben şahsen. Diğer Taraf da Tekrar zirve Mücadelesine dönmeye çalışan bir ekip kadrosunu yenileyecek tir tabi. Bir diğer tarafta ise Ekibine yeni genç dimağlar katmaya çalışan bir ekip Umarım her iki ekipte istediklerini alırlar. Ama Şuan ki yapılan kadro değişikliklerin de yeni elemanın 2012 arabası üzerin de etkisi ne kadar olacak işte bu tartışılır.

    Martin Whitmarsh 2011 sezonu içerisin de Mp4 26'nın Yüz de altılık bir kısmının Mp4 27' ye aktarılacağını söylemişti diğer taraflar ise tamamen yenileceğini ima etmişti. Bu açıklama ile bu giden mühendislerin daha önce saf dışı bırakıldığını çıkarta biliriz.

  17. Zaten Martin demis birisi gider yeni bi elemana firsat dogar kendini gosternek icin McLarende ne cevherler var eminim hic skinti yok o yuzden :))

  18. rocco junior avatarı

    Ferrari yeni ekip kurmak istediğini defalarca söyledi ve şu an Alonso etrafında eskisi gibi bir kadro kuruluyor.Schumi dönemi kadar parlak olmayabiliriz ancak her ekibin,her başarının bir oluşum birde başarı evresi var.Buda genelde 5 yıldır.Yukardaki isimlerden sadece biri gelmiyor diye biliyorum onu zaten Mclaren takım patronu ve baş mühendisi açıkladı ancak diğerleri çoktan çalışmaya başladı hatta Alonsoyla simülatörde çalışanları duymuştum.Yanlışım yoksa tabi.2012 araçları neredeyse bittiği için tasarımda pek etkileri olmayacak ancak aracın gelişiminde ve 2013 aracında çok etkileri olacak.Çok yetenekli isimler ve aralarında eskiden Ferrari de çalışmış olanı da var.Özellikle Heal,lastik ısıtma ve süspansiyonda yeni fikirler ile geldiği söyleniyor.Ayrıca sürekli yeni kompozit malzemelerden,yöntemlerden vs bahsediliyor.Fry'ın teknik ekibin başında olması çok iyi.Hem iyi profilli bir mühendis hem yenilikçi.Costa nın gidişine cidden artık üzülmüyorum.İnşallah meyvelerini toplarız.Hayırlı olsun…

  19. takım çalışanları için bu tarz tehditler oldukça açık.sadece McLaren adına değil diğer tüm takımların verim alındığını düşündüğü sözümona iyi-yetenekli çalışanları en azından bir süre sözleşme bağıyla takımda tutulmaya çalıştıklarını düşünüyorum şahsi görüşüm takım değiştiren çoğu çalışanın mevcut takımlarınca gözden çıkarılabilir kanısı taşıdığı yönünde

  20. Çok haklısınız dediğiniz gibi kullanılıyoda olabilir ancak ben McLaren'in yerini doldurulabilecek bazı mühendisleri gönderdiğinide düşünüyorum örneğin Jonathan Heal Mp4-26'da kompozit şasi ve süspansiyonda İleriye giden bir mühendismiş ama Paddy Love Mp4-27 için kendisine görev vermeyince ayrılmak durumunda kalmış.Baş elemanları koruduğumuz sürece endişe etmemizi gerektiren bir durum oldugunu düşünmüyorum pek =))

  21. bunun onurlu bir tarafı yok.en yakın arkadaşındır seninle gelir ama fry takım içinde kimlerin yetenekli olduğunu bilen adam bu adamı alıyorlar o da takım içindeki yetenekli insanlara aldıkları paranın iki katını öneriyor.bu da bir casusluktur

  22. bu adamın kullanıldığını düşünüyorum o yüzden

  23. Fry resmen adam ayartmak için MTC'nin kapısında beklemiş.

  24. Adam bildiğin Teknik Patron şu an. Ferrari Aldo Costa'nın görevini Pat Fry ve bir kaç kişi arasında oldukça iyi paylaştırdı. Şu an kariyerinin en üst seviyesinde diyebiliriz Fry için.

  25. Gerizekalı Fry?

  26. Gerizekalı fry'ın geçme nedeni belli oldu. takım içindekileri ayartmanın açıklaması olmaz. Ayrıca madem bu kadar adamı tranfer ediyorsun gitiğin takımda daha üst düzey bir konuma geç.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir