Basın: "Red Bull ve Ferrari Bay E İle İmzaları Attı Bile"

yazar:

kategori:

Bu söylentiler ilk olarak Alman Auto Motor und Sport tarafından ortaya atılmıştı.

Haberde Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo’nun, yeni Concorde Anlaşması için görüşmelerin Ocak ayında başlayacağını söylediğine yer verilmişti.

İnanılan o ki Ecclestone, böl ve yönet taktiğine başvurup elini güçlendirmek istedi.

İki takımın ardından Ferrari motorlu Sauber de FOTA’dan ayrılmıştı.

O Estado de S.Paulo ‘de yazan Livio Oricchio: “Christian Horner, Luca di Montezemolo ve Peter Sauber’in (FOTA’dan ayrılma yönündeki) kararlarının sonucu, Formula 1’in geleceği için büyük bir şey.”

“Bernie Ecclestone ile Concorde Anlaşması’nın uzatılması, Red Bull, Ferrari ve Sauber tarafından kısa bir süre sonra açıklanacaktır.”

“Ondan sonra, Ferrari’nin böylesi bir kararının ardından her zaman olduğu gibi geriye kalanlar da onları takip edecektir.”

İtalyan Autosprint de aynı görüşte “Red Bull ve Ferrari, gelecekteki dünya şampiyonasına katılımlarının şartları üzerine Bernie Ecclestone ile anlaştı.”

“Henüz resmi olmayan bu anlaşma, Kasım ayında hazırlandı.”

FOTA’da yaşanan ayrılığın, McLaren ve Mercedes dâhil diğer takımların da imza atmaya mecbur bırakacağı düşünülüyor.

Muhabir Alberto Antonini: “Görünüşe göre geçmişte olduğu gibi Maranello, 2017’ye kadar sadık kalması için biraz bonus para aldı”


Yorumlar

  1. kabu edin lütfen f1=ferrari dir.. olmazsa olmazıdır. gerisi hikayedir

  2. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    F.1.denince akla ilk FERRARİ gelir! Fanatik tifosi!

  3. Ben şunu bilirim: daha fazla para daha hızlı araç anlamına gelmez. Bu yüzden fazla takılmıyorum bu para olayına.

  4. "Hatırlarsanız Todt geldiğinde söylenenleri ve Pirelli geldiğinde söylenenleri.Her kural değişmesinden sonra söylenenleri.Ama bunlar tutmadı"
    benim için bir özet de budur.
    Onur Ömer haksız mı peki, aynı safta olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim.
    Bir başka özetim de ülkede Formula 1'in bilinmeye başladığı (10 yıl) dönemden itibaren Mclarenci ağlamasından başka daha net hatırladığım birşey yoktur.
    Nedir, şudur ismi Formula 1'den büyük tek isim Ferrari…….
    Sonunu istediğiniz gibi devam ettiriniz.
    İşte bu dalın olimpiyatlara neden kabul edilmediğini iyi okuyunuz, kendinizi kandırmayınız, ağlamayınız. Sportif olarak Ferrari bile olsa ayrıcalıklı olması işime tabi ki gelmez fakat İsmini kullanamaması da bir o kadar ahmaklık olurdu. Yapmıyorlar çok şükür.
    Mclaren, rekabet ölçeğinin dışında Ferrari'nin yanında olmalıydı. Karlı çıkmasının tek yolu buydu. Yaptı mı yok. Ne uğruna hep kazanma anlayışı… Peki ne oldu al kâr böyle yapılır. Ferrari koşmaz diğerlerinin peşinde. Birleştirici olan bu iki büyük olmalıydı. Mclaren bana göre gereğini yapmadı buda şimdi görüldüğü üzere Ferrari'nin işine gelirdi. Olmadı, tümden birlik olmayınca yada liderler aynı çizgide buluşamayınca, adaletsizlik hüküm sürer. Kaldı ki bana göre adaletsiz ifadesi de bir yere kadar. Herkes hak ettiğini alır. Büyük, küçük ayrımı…
    Ben Enzo'nun soy ismine değil yeteneğine, anlayışına, markanın da atına değil makinelerine hayranım. Sağ olsunlar gereğini de yapıyorlar. 🙂 Ben bu dalda spor yapan pilotları değil makineleri izliyorum makine eşittir para…

  5. Şöööyle bi'bakalıım:

    2009'da Ferrari "Böyle olmaz, mahkemeye gideceğim, hakkım var" dedi. Ferrari'nin bu tavrına Bay E "Anlaşma bitti" diyerek rest çekti. Böylece bizim yıllardır anlattığımız ama bazılarının ısrarla ve şiddetle karşı çıktığı anlaşmadan herkesin haberi oldu.

    2009, 2010 ve büyük umutlar bağlanan 2011'de avuçlarını yaladılar. İşin bu şekilde olmayacağını görünce 2011'de çift taraflı oynamaya başladı. FOTA'dayken beslemeli difüzörleri yasaklatma yoluna gittiler. Ferrari – FIA – Bay E – FOTA – Red Bull & McLaren birer taraftan çekiştirince iş iyice b.o.ka sardı ve Ferrari'nin ağzına bir parmak bal çalmak için tek yarışlık kural değişikliği oldu.

    Ferrari bunun böyle gitmemesi gerektiğini, bu şartlarda şampiyon olamayacağını görünce FOTA'ya "Hadi bana eyvallah" dedi.

    Son gelinen nokta da buradaki haber oldu.

    Sezon sonunda Ferrari ha bire açıklama yapıyordu: Yenilmez takım olacağız. Araç tutulmayacak. Şöyle geliyoruz, böyle geliyoruz.

    Ben bu açıklamaları okuyunca önceki acı tecrübelerimden bu işin bu yola sapacağını anlamıştım.

    Ferrari için zaten zemin hazır. Todt beklemede, Pirelli sezonun ikinci yarısından itibaren Ferrari'nin istemediği hamuru çöpe attı ve bu da yetmezmiş gibi seneye hamurları daha da yumuşatacakmış. İşin Ferrari'ye göbekten bağlı olan Bay E tarafı da bu anlaşmayla halledilmişe benziyor.

    Ben her zaman şunu dedim: Concorde anlaşması tek olsun. McLaren'e başka, F. India'ya başka, HRT'ye başka… olmasın. Eğer sen bu anlaşmayı her takıma özel olarak ayarlarsan ilerde s.ı.çarsın. Daha öncekinin kokusu hala taze.

    He ne var, Allah içimi biliyor Ferrari'ye verilen paranın, veto hakkının ve diğer ekstra şeylerin bilmem kaç katı taraftarı olduğum takıma verilse, istemem. Nerde eşitlik, nerede adalet? Ben herşey elimdeyken galip gelince nasıl sevinebilirim?

    İşin Ferrari tarafı önceki tecrübelerimizden ve parçaları yerli yerine oturtunca kaba hatlarıyla karşımıza çıkıyor ama Red Bull tarafı soru işareti.

  6. rocco junior avatarı

    Bravo Hakan olaylara objektif bakabilmişsin Ferrari taraftarı olmadığın halde.Her çıkan haberden sonra karalara bağlamanın anlamı yok.Ortada büyük bir para var ve takımların ilgisini çekiyor.Bazı takımlar harcamada daha serbest olmak istiyor yıllarca biz böyle başarılı olduk.Menfaat dünyasında yaşıyoruz hep dediğim gibi:"Demokrasi oturarak ayağınıza gelmez".

    Olayın üzücü kısmı bunun sonunda hep biz şampiyon oluruz.Ancak 2007 den beri pilotlar,2008 den buyana takımlar şampiyonasından uzağız.Peki biz o zaman niye Mr. E ye gitmedik?Bunlar felaket senaryosu gibi aynı veya komplo teorisi.Kesin İlluminati de Ferrari'den yanadır hatta Concorde anlaşması,2012,Mayalar hımmm kıyamet…Ne diyelim Allah akıl fikir versin :))

  7. Eğer bu söylentiler gerçekse gayet normal. Her iki takım için de Redbull Renault'a Fota harcamaları aştı çamurunu bulaştırmak istedi ama bunu beceremedi haliyle böyle bir çamur atmaya çalışan birlikte durmanın bir anlamı yoktu Rbr nin en iyisini yaptığını düşünüyorum. Renault Motorları Rbr'ye ücretsiz veriyor Buda ne demek yıllık motor harcaması olan 8 milyon Euro'dan kurtulmak demek Bu parayı Rbr ne yapıyor Aeroya yatırıyor hal böyle olunca sonuç ortada. Ferrari ye gelince yeniden kazanma çabaları farklı yola teşfik ediyor ee haklılar da kim olsa aynısını yapar mantıken. Diğerlerine gelince en kısa zaman da Yılanın başı olan Bay E nin çatısı altına gireceklerini düşünüyorum.

    Bu Anlaşma tamamen ekonomiktir. Her Concorde anlaşmasının yenilenmesin de Ferrari şampiyon mu olmuştur yada Rbr Biraz objektif olalım lütfen.
    Sıcak paraların döndüğü bir sporda böyle anlaşmaların olması gayet normal.

  8. hayal gücünün ne kadar geniş olduğunu yaptığın yanlıştan çıkarabiliriz

  9. Halal aklı 11 sene önceki Belçika yarışında kalmış olanlara artık Türkçe kelime dağarcığında söyleyecek söz kalmadı.Tanrı akıl dağıtırken köşedeki büfeden sosisli alıp almadıklarını merak ediyorum.

  10. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Merhabalar

    McLaren ve Red Bull EBD sistemini 2012'de kullanmak için birlik olduklarında bir şey söylemiştim, hatırlayan var mı acaba? Ferrari'nin tavır alarak FOTA'dan çıkabileceğini, ama çıkmaması gerektiğini, spor için buna izin verilmemesi gerektiğini söyledim. Bazı arkadaşlar karşı çıktı, üstelik Ferrari taraftarı değildi bu arkadaşlar. Ama ben diğer takımların iyiliği için bunu demiştim, kimse anlamadı.

    Ferrari ve Red Bull FOTA'dan ayrılıyor haberlerine gelelim, ne dedim; FOTA'dan ayrılmamalı, en azından Ferrari bunu yapmamalı, yine o bazı arkadaşlar, FOTA'da Ferrari'nin at koşturduğunu, şunu bunu yaptığını söyleyip Ferrari karalama kampanyası başlattı, beni dinlemedi. Ama ben onları savunuyordum, Ferrari'nin anlaşacağını söyledim Bernie ile ama dinleyen olmadı.

    Şimdi habere bakıyorum da, Ferrari ve Red Bull masaya oturmuş işi götürüyorlar. Red Bull herhangi bir ayrıcalık alacak mı derseniz, çok küçük bir ayrıcalık alır, ciddi bir şey değil, Ferrari parayı alır, biraz da ayrıcalık koyar cebe.

    Şimdi bakalım, siz FOTA'dan ayrılırken, Ferrari çektirsin gitsin (ne dediğinizi hatırlıyorsunuzdur) dediniz, sonra geri dönelim diye yalvarırlar dediniz, pekii ne oldu? Şimdi de Ferrari şampiyon olamayınca Bernie'ye gidip ağlıyor, şampiyonluklar garanti diye hala Ferrari karalama kampanyası yapmıyor musunuz? Buna sebep olan, gerçekleri görmekten yoksun zihinleriniz değil mi? Ben bunları çok önceden anlatırken, siz bana karşı çıkmadınız mı? O zaman dedim ki, Ferrari ile Bernie anlaşırsa hiç ağlamayın, niye şimdi ağlıyorsunuz, çok merak ediyorum.

    Takımınızın kararlarını her şekilde doğru gördüğünüz için gerçekleri göremediniz, şimdi başkasını suçlamayın. Üstelik Ferrari'nin aldığı ayrıcalıkların hiç birinin şampiyonluğu etkileyecek güce sahip olmadığı da bir gerçek, önceki anlaşmalarda da bu böyle oldu. FIA ayrıcalık verirken buna özen gösterdi.

    Boşuna ağlamayın, baştan düşünün; bu adam ne demek istiyor diye. Şimdi bir yerinizden uydurarak diyorsunuz ki, şampiyonlukları satın aldı Ferrari. Ferrari doğru strateji yürüttü, karşılığını aldı. Bu olmasın diye ben anlatırken, siz karşı çıkmasaydınız, mantıklı adamlar, anlıyorlar işin nereye varacağını derdim size. Ama şimdi size bakıp zavallı adamlar diyebiliyorum ancak, keşke önceden 2-3 kez Hamilton'u eleştirdim diye beni yaftalamasaydınız da, aslında benim F1'de adalet istediğimi anlasaydınız. Şimdi ne mi diyorum, sizin bu körlüğünüze karşı iyi ki de Ferrari bu anlaşmayı yapıyor diyorum. Ama McLaren ve Mercedes takımları için üzülüyorum, o kadar insan emek veriyor, ona yazık ama politika da bu sporun bir parçası, yapacak bir şey yok.

    Hata nerede mi yapıldı derseniz, EBD konusunda kesin karar varken, McLaren ve Red Bull o başvuruyu yapmamalıydı, McLaren akıllıca davranıp Concorde öncesi Ferrari ile yakın ilişki kurmalıydı, Red Bull ve Ferrari'nin aldığı para tüm takımlara paylaştırılabilirdi. Bunu da yapacak biri varsa, o da Ferrari-McLaren birlikteliğidir, adalet ancak böyle sağlanır. Ama artık geçmiş olsun diyorum

  11. Neydi Ferrari'nin felsefesi yarışmak için araç üretir falan filan.. Formula 1'de verdikleri imaj ise kazanmak için herşeyi yapmanın yanında PARA için herşeyi yapmak

  12. rocco junior avatarı

    Öyle bir anlatılmış ki sanırsın Concorde anlaşması sadece Ferrari ve Red Bull ile yapıyor.Belirli dönem sonlarında her takım ile yapılıyor.Habere göre yine diğerleri bu 2 takımı izleyecek.Üstelik bu malum kaynak zaten kendi takımları hariç hep Ferrariyi şeytan gibi göstermeye bayılır.Hadi doğru kabul edelim burda Ferrari'nin ayrıcalığı var ise Red Bull un da var.Kaldı ki bu kaynağa göre Ferrari ekstra para talep ediyor.Peki ya Red Bull ne talep ediyor?Hani biz şampiyon olamayınca ağlıyoruz direk Bay E hazretlerine gidiyormuşusuz ya!Yoksa onlar anlaşmanın içeriğini mi biliyorlar.Kendi takımlarının adını zikretmeden direk Ferrari.Ne kadar taraflı ve ilginç.Concorde anlaşması ilk kez yapılıyor da bizim mi haberimiz yok?Özetle yine erkenden felaket senaryoları yazılmış.Hatırlarsanız Todt geldiğinde söylenenleri ve Pirelli geldiğinde söylenenleri.Her kural değişmesinden sonra söylenenleri.Ama bunlar tutmadı.Evvela bir bakalım edelim sonra endişelerimiz haklı mı haksız mı görürüz.Durmadan vah tüh etmeden,kesin hüküm belirtmeden…

  13. Ferraride biraz şampiyon olamayınca hemen bernie amca ya sarılıyor ha…Bak beni şampiyon yap yoksa ayrılırım.Sanırım artık yine eski günlerdeki gibi daha sık politika ve arkadan vurmalar izleyeceğiz…

  14. Doğrusun RBR daha 6-7 yıldan beri F1 de dememkki öyle bir koz almışlarki Ferrari kadar ayrıcalıklı hale geldiler şu birkaç yılda ben aslında üzülüyorum ama F1 herzaman böyle olmuştur.Aslında ben Mclaren e şaşırıyorum bunca yıldır f1 deler ama hala ferrari kadar politik olamadılar şu f1 de.Baksanıza RBR bile öğrendi olayı.Birde ingilizlere politik derler:DD

  15. Red bullu küçümsemek hata olur Belki mclaren kadar değil ama epey taraftar topladılar. böyle dewam ederlerse daha da artacaktır zaten.

  16. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    şaşılacak bişey yok Ferrari'nin gücü ile yıllardan beri ayrıcalıklı olduğunu biliyoruz. Ama redbull ne alaka yani. Mclaren varken dünkü yeni yetmelerin ayrıcalık talebine ne oluyor yani. Onlar olsa ne olacak olmasa ne olacak kaç taraftari varki. Bir elin parmaklarını geçmez.

  17. Yusuf  Hitay avatarı

    ee şampiyonlukların ucu göründü. hayırlı uğurlu olsun, eşeği sağlam kazığa bağladılar.

  18. Pardon. Fia(t)'a karşı değil, Fota'ya karşı olacaktı.

  19. Bütün bu olanlar + Ferrari'nin Fia(t)'yı yerli/yersiz /göstermelik tehditlerini hesaba kattığımda;
    Fota zamanında Ferrari'nin Fia(t)'ya karşı muhbirlik yaptığını rahatlıkla söyleyebilirim.

    + bu anlaşmadan kaynaklı sadece alacağı yüklü miktarda para olmayacaktır.
    Ferrari'nin Fia(t)'dan isteyeceği önceden garantilenmiş bir veya üstü şampiyonluktur.

    geçmişe bakınca maalesef bunların gerçekleşme olasılığı bir hayli yüksektir.

    —————————-
    diaza bu sene armağan edilen galibiyet Fia(t) tarafından Ferrari'ye çok kuvvetli bir mesajdı.
    Tek yarış için kural değişikliği, alınan Ferrari galibiyeti ve eski kurala tekrar dönüş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir