Bahreyn, İnsan Hakları Endişelerini Haksız Buluyor

yazar:

kategori:

Geçen sene iptal edilmiş olan Sakhir’deki etkinlik, 2012’de yine takvimde ama karmaşanın devam ettiği yönünde işaretler bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde insan hakları grubu, F1 takımlarını ve pilotlarını, Bahreyn GP’yi protesto etmeye çağırmıştı.

Pazartesi günü ise Bahreyn GP organizatörleri, endişeleri gidermek amacıyla açıklama yaptı ve hükümetin, insan haklarının ihlâline izin vermeyecek hamleleri yaptığını ifade etti.

Bahreyn Uluslararası Pisti adına bir sözcü: “Geçen sene Bahreyn Kralı, insan hakları ihlâlleri üzerine bağımsız bir rapor hazırlattı ve bulgular, Kasım ayında yayımlandı.”

“Raporda, insan hakları ihlâline rastlandı; belli başlı genel ve özel önerilerde bulunuldu. Hükümet, rapordaki bulguları tam olarak kabul etti ve öneriler üzerine ikna edici, hızlı bir şekilde hareket etti.”

“Bahreyn GP, yerel ekonominin temel bir parçasını oluşturmaktadır. (Formula 1) Bahreyn’deki sosyal çevrenin çok büyük bir bölümü tarafından destekleniyor ve umusal birliğin bir sembolünü temsil ediyor.”

“Bağımsız rapor, Bahreyn için bir kilometre taşıdır ve şimdi, yarışın büyük başarıya ulaşması adına durmadan çalışacağız”

Bahreyn GP 22 Nisan’da yapılacak.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir