Loeb, 2009 Abu Dhabi'de Yarışmaya Çok Yaklaşmış

yazar:

kategori:

Şubat ayında 38’ine girecek olan Loeb, ilk olarak 2007 senesinde Renault direksiyonuna geçmişti. O etkinlikte Heikki Kovalainen ise Citroen WRC otomobiline binmişti.

Citroen takımının sponsorlarından  Red Bull, 2008’de şampiyonluğunun ardından Loeb’e hem Silverstone’da hem de Barselona’daki kış testlerinin açılışında RB4’ü kullanma imkânı sağlamıştı. Hatta bir sonraki sene Toro Rosso da Sebastien Bourdais’nin yerine aday olmuştu.

Red Bulletin’e konuşan Loeb: “Böylesi fırsatlar her gün karşınıza çıkmaz. Red Bull ile bir antrenman seansında iyi turlar atmıştım ve fikirleri, beni birçok yarışa sokma üzerineydi. Ama bu mümkün değildi. Bu işe girmek için özel bir arzum yoktu”

Loeb, 2009’da sezon finali Abu Dhabi’de yarışmaya çok yaklaştığını ama FIA’dan Süper Lisans verilmediğini ifade etti.

Loeb: “Toro Rosso adına sürüyor olabilirdim. Kazanabileceğim bir araç da değildi. Bu yüzden bunu yapmaya hazır değildim. 2009’da araca binebilir, gelişmiş antrenman seansı olmadan yarışı çıkarabilirdim.”


Yorumlar

  1. fiziksel olarak yetersizdir sonuçta Kimi bile çalışmaya hemen başladı halbuki 9 sene yarışmış olmasına rağmen ayrıca ralli aracıyla formula 1 aracı arasında ufakta bi sürüş farkı olduğu için verilmemiş olabilir sonuçta 2006 yılında super agurinin bulup getirdiği bi Yujı Ide faciası vardı önlerinde bir daha cesaret etmek yürek işiydi bilmeyen birini direksiyona geçirmek

  2. Loeb gibi bir adama FIA nasıl Süper Lisans vermez anlamadım.

  3. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    F1'de Bence İsteneni Veremezdi. O WRC'nin Kralı F1'de Ona Yer Yok =)

  4. iyi de bu haber daha önce çıktı 🙁 Loeb ısrarla aynı şeyi mi söylüyor yani 😉

  5. elvan dalton avatarı

    Çok mahzun çıkmış fotoda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir