DRS Alanlarında Değişikliğe Gidilecek

yazar:

kategori:

Hareketli arka kanatlar, geçişlerin arttırılması amacıyla 2011 sezonunda spora girdi ve sene içindeki sollamalar dikkat çekici seviyede yükseldi.

Bu sistemle geçişlerin yapay hale getirildiği konusunda bazı eleştiriler de olsa DRS, yarışlardaki heyecanı arttırdığı gerekçesi ile övgüler aldı.

Kaynaklardan gelen bilgilere göre FIA, DRS ile ilgili kurallardan memnun ama geçiş alanlarında bazı değişiklikler yapmayı planlıyor.

Anlaşılan o ki alanlar, geçişin çok zor olarak görüldüğü pistlerde uzatılacak; geçişin nispeten çok kolay hale geldiği pistlerde ise kısaltılacak.

Bununla birlikte sezonun açılış yarışı Avustralya GP için ikinci bir DRS alanı düşünülüyor. Değişiklikler arasında Kanada’daki ikinci alanın iptal edilmesi,Valensiya’dakinin uzatılması da yer alıyor.


Yorumlar

  1. egzozdan besleniyorlardı ama oda kalktı artık.bundan sonra biraz zor açarlar.

  2. aynen 2008 den beri A1 ring de F1 olmayacak diyor ama umut dünyası işte 🙂 evet pist yenilendi ama karşılaştırmalara baktığımızda pist ana iskeletini koruyor gibi ilk virajdaki şikan hariç,mesafe uzamış doğal olarak hızlı uzun virajlar oluşmuş, yani red bull için biçilmiş kaftan 🙂 mateschitz in yerinde olsam burada F1 düzenlerdim :))

  3. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Kaldırın şu iğrenç sistemi arkadaş.Atak göreceğiz diye saçma sapan işler olmaya başladı..Red Bullun Sıralamalarda Bu kadar önde olmalarının bir sebebide DRS..İstanbul parkın 7. Virajda bile drs açıyorlardı.

  4. a1 ring'i red bull satın aldı ve yapısını değiştirdi. Pist artık Red Bull Ring oldu. Büyük patron f1 planımız yok demiş. dtm filan geliyor.

  5. Eğer bi yarış dahil edeceklerse bu Türkiye olmalı. Türkiye gp sezonun en iyi 3 yarışı arasına girer kesinlikle her zaman

  6. burak evmez avatarı

    monakoda uzatsalar da pek değişeceğini sanmıyorum bu drs resmen saçmalık başka birşey değil

  7. bu sene drs nin yarışlara heyecan getirdi bir gerçek ama geçişlerde asıl rolün pirelli lastilerinde olduğunu düşünüyorum.drs alanları konusunda; kanada da geçişler çok kolaydı.düzlüklerde güçlü olan mercedes in renault motorlu webber e neredeyse hiç direnemediğini gördük.Valencia için yapılacak en iyi güncelleme Valencia takvimden çıkarılsın yerine Avusturya A1 Ring takvime dahil edilsin :)) :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir