Resmi: Williams Senna'yı Tercih Etti

yazar:

kategori:

Bruno Senna, 2010’da HRT ile Formula 1’de yarışmaya başlamış ama 2011 başında kendisine koltuk bulamamıştı.

Aynı sezon Nick Heidfeld’in gidişi ile boşalan Lotus Renault koltuğuna oturan Brezilyalı pilot, bu sene Williama ile gridde yerini alacak.

Williams, 2012’de Senna ve Pastor Maldonado ile yarışacak. Williams’ın yeni pilotu Senna, Jerez’de 9 Şubat’ta direksiyona geçecek.

Frank Williams: “Bruno, daha 20 yaşında yarışmaya başladı ama F3 ve GP2’de yeteneğini hemen kanıtladı.”

“2008 GP2 sezonunda sıkı mücadelede Bruno, Monaco ve ıslak zeminde Silverstone’daki dikkate değer zaferleriyle şampiyonayı 2. tamamlamıştı. Bruno’nun Formula 1’deki iki sezonu, istikrarlı sonuçlar elde etmesi için ona yeterli imkânı tanımadı. Bu yüzden onu bir pilot olarak değerlendirip anlamamız için fazlasıyla zaman harcamamış gerekiyordu”

“Onu hem pistte hem de simülatörümüzde değerlendirdik. Hızlılığını ve teknik konulardaki bilgisini kanıtladı. Her şeyin ötesinde öğrenme ve bunları öğrenme kabiliyeti hızlı ve istikrarlıydı. Şimdi yeteneğini, yarış aracımızda görmek için sabırsızlanıyoruz”

Bruno Senna: “Williams’ın beni yarış pilotlarından biri seçtiği için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Takımın büyük bir geçmişi var ve umarım tarihlerinde iyi bir bölüm oluşturmalarına yardım ederim. Değerlendirme süreci yoğun ve sistemliydi ama fabrikada geçirdiğim zamanda, bu sezon daha başarılı olma adına takımda harika insanların ve gereken bütün kaynakların olduğunu gördüm”

“Amcamın yarıştığı takım için sürmek çok ilginç olacak; özellikle de birçok kişinin Ayrton ile birlikte çalışmış olması ile birlikte. Umarım bazı hatıraları tekrarlarız ve yenilerini ortaya çıkarırız”

Takımın Senna’yı tercih etmesi ile Rubens Barrichello’nun geleceği şüphe altına düştü.

Ama Barrichello, twitter’dan “gelecek her şeye açık” dedi.


Yorumlar

  1. Senna'nın Williams anlaşması sonrası röportajı

    (Ayrıca Youtube video denemesi)

  2. mobil site çok iyi aslında. normal site çok hafif kasıyor benim telefonda. ancak piyasada 600mhz civarı android telefonlar var epey. onlarda çok kasmaya başlar. bu durumu da düşünmek lazım.

  3. sanırsam en mantıklı çözüm normal girişe izin vermek. ben daha kolay olur diye mobile sisteme yönlendirme yapmıştım (yaptığım işe yaramış olduğu için mutluyum 🙂 ) ancak kullanım açısından normalini kullanabiliyorsanız yönlendirmeyi kaldırsam daha iyi olacak gibi

  4. Sezonun ilk yarısı bitmeden kovulur bence.

  5. o boş resim sorunu kaldırılmıştır 🙂 teşekkürler geri bildiriminiz için

  6. e reklamsız olunca doğal olarak hızlı oluyor 🙂

  7. mobil site çok hızlı çalışıyor, yorum eklenirse harika olur. ben yorum yok diye girmiyordum cepten mobil olana. desktop sürümü de mobilde hafif kasıyor, bazı yavaş android telefonlarda işkenceye dönüşebilir.

  8. o siteden sanırm. sorunu anladım. mobil sitede yorum özelliği yoktu. halledebilirim sanırım

  9. senna-petrov-trulli-barrichello-de la rosa-liuzzi-maldonado-hulkenberg-webber-massa bu pilotlar zaten denenmişler ve kendilerini bu saatten sonra geliştiremeyecek pilotlar zorlamanın anlamı yok katranı kaynatsan olurmu şeker.hiç birinde hız ve istikrar hamuru yok sadece bazıları tecrübeyle işi götürüyor ve bu saatten sonra bunlardan bi cacık olmaz.bazılarınıda gp2 den biliyoruz zaten adam olacak çocuk hamuru yok.gridde olmaları bence hata (hulkenberg dahil di resta ona açık ara fark atacaktır)

  10. Bir şeyleri değiştirdikten sonra test lazımsa yazın, screenshot atayım yine 🙂

    Bu arada ben mobil sürümü değil, Boat Browser ile desktop sürüm siteyi görüntülüyorum burda. Haber resminin üzerindeki alanda flash reklam olduğundan öyle görünüyor. android baştan yüklemiyor flashları, üzerine basınca reklam düzgün açılıyor. orada sorun yok.

  11. anlaşıldı williams bu sene caterham ımında gerisinde kalacak.yani ilk 10 un dışında kalacaklar ve milyon $ lar yerine hava alacaklar.

  12. senna'nın sponsor kuvvetiyle williams'a geçeceğini söylemiştim. sutil bar olayı yüzünden kendini yaktı. williams bu sene de diplerde gezinecek.

  13. vay be gayet güzel görünüyormuş site android telefonda 🙂 şaka bir yana kendimizde öyle bir telefon olmadığı için değişiklikler ne tür sonuç veriyor bilemiyorum açıkçası. müsait bir zamanda çözüm bulmaya çalışırız inşallah

  14. Ben de Android telefonda Boat Browser kullanıyorum. Yorumlarda gözükmeyen resimler var dediğin gibi. Ancak login olma ve yorum atma konusunda bir sorun yok. Bir de şu indirdik reklamları çok sakat yerlerde duruyor, ana width çerçevesinin dışında olmamalı, mobilde mahvediyor siteyi.

    Yönetime: lazımsa telefondan screenshot atabilirim

  15. aynı dert bende de var trf1.net/mobile olarak açılıyor ve yorum bölümü görünmüyor ben ona çare olarak google'a trf1 yazıyorum orada sitenin bölümlerinden "formula 1" yazana giriyorum o zaman sorun olmuyor ama diğer türlü direk site adresini yazarak girince mobile olarak açılıyor ve yorum kısmı kapanıyor 🙁 android'ten mi kaynaklanıyor yoksa siteden mi çözemedim açıkçası

  16. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    konu dışı:
    ya bu siteye bişi oldu yada benım cep tel ve pc bozuk.yorumlarda her yotumun altında gosterılemyen resım olmakla beraber yorum sayfaları uzadıkca uzuyor.

    ıkıncısı android telefonda yorumlar hic gozukmemekte dolayısı ıle gırıs yaptıgım halde yprum kutucugu olmadıgı ıcın yorum yazamıyorum..site yonetımı bu konuyu gozden gecırebılırmı acaba.yada bu sorunu sadece ben mı yasıyorum.saygılar.

  17. ben brunonun bu şansı hakettiğini düşünüyorum umarım bu fırsatı iyi bir şekilde değerlendirerek soyadının hakkını vererek yarışır. barichelloya da durmak bitmek bilmeyen açıklamaları nedeniyle biraz antipatim oluşmuş olsa da üzüldüm umarım en azından bu sene 1 yarış olsa da yarışır da 20. yılını kutlar böylece.

  18. inşallah rubens devam eder.en azından hrt ile

  19. FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    RBR tanıtımı 6 şubatta yapacakmış online olarak. Sitede 5 şubat yazıyor.

    Birde F1 2011 CODEMASTERS win 7 de sezona başladıktan sonra hata veriyormu?

    xp de sezona başladıktan sonra ilerleyen zamanlarda oyundan atıyordu bununla ilgili fikri olan varmı?

  20. FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Williams hayatının hatasını yaptı.Madem Senna gelecekti artık Maldonado yollanabilirdi.

    Araç açık ara en iyi araç olsa bile bu pilotlarla olmaz.

    Keşke Williams,

    Jaime-Sutil ikilisi ile anlaşsaydı.

    Rubens Barrichello için yolun sonu.Seneyede Trulli.

    Umarım Jaime Mercedes'e Sutil de F1 de kalacağı bir takıma kapak atar.

    Lotus ve India'nın pilot stratejisi sonuna kadar doğru

    Williams ve STR ninkide sonuna kadar yanlış.

    Heleki Maldonado……..

  21. haydi hayırlısı….

  22. elvan dalton avatarı

    Senna ve williams. Aklıma 94 sezonu geliyor.

  23. Şimdi kızgınlıkla bir şey söylemek istemiyorum. Görünen o ki Williams önümüzdeki seneden de bir şey beklemiyor. Umarım beni şaşırtır.

  24. 1. pilotun maldonado oldugu, 2. pilotun senna oldugu bir williams takimi…

    williams zaten gecen sene dibe vurmustu arac yuzunden, bu sezon da arac iyi olsa bile mundar edecek bu pilotlar.

    senna'ya sirf soyadindan dolayi sempatim var ama uzgunum bunu tasiyamiyor. bu sezon, tam sezon yarisacagi (bir hrt ile degil de gercek bir aracla) bir sezon olacak. bakalim neler olacak. en azindan takim arkadasini gecmesini beklerim.

    tabi ki sutil bu koltugu cok daha fazla hak ediyordu…

    senna illaki takima alinmak isteniyorsa, diger pilot maldonado degil de baska bir pilot olmaliydi.

  25. iste bu BRUNO SENNA bence SENNA ismi f1 daima olmali

  26. Nico ya yapılan haksızlıgı Rubense de yaptılar artık kendi düşen aglamaz diyorum.

  27. Williams o malum kazayı yapmadan önce…

  28. Force India ile oyun oynuyordu, rest cekiyordu Mallya`ya, aha gordu resti 🙂

  29. Schumacher- avatarı

    Barrichello çok daha iyi bir seçenek idi

  30. Aynen asagida da yazdim zaten, Barichello veya Sutil daha iyi bir secim olurdu..

  31. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    en çok ön kanat kıracak takım belli oldu

  32. ve williams ın sürünmeye devam kararı aldığı açıklandı !!!! lotus kadar olamadılar adam gibi bir pilot bulamadılar gelişmek için . neyse kendi aptallıkları , seneye de sonlarda görürüz artık . caterham geçer bunları benden söylemesi …

  33. MERCEDES GP avatarı

    Williams Barichelloya RESMİ: YOL VERDİ :))

  34. fotoğraftakiler patrick head ve frank williams. sene 1979 …

  35. sutil hapis cezası ihtimali nedeniyle kariyerini yakmış bulunmakta.. williamsı severim ancak sanırsam williams da gidici. nerede üstteki gururlu ekip nerde şimdiki?? umarım yanıltırlar ama bmwden sonra williams bir türlü toplanamadı

  36. Senna adına güvenerek mi aldılar acaba? Bir de ne ara video çektiler de resmi sitelerine koydular?

  37. Yusuf  Hitay avatarı

    o değilde sutil ne oldu sutil :S

  38. Vicdan azabı…

  39. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Williamsın da artık f1 i terk etme zamanı geldi.bu mantıkla fazla tutunamayacaklar zaten

  40. 2008 GP2 sezonunda sıkı mücadelede Bruno, Monaco ve ıslak zeminde Silverstone'daki dikkate değer zaferleriyle şampiyonayı 2. tamamlamıştı. Bruno'nun Formula 1'deki iki sezonu, istikrarlı sonuçlar elde etmesi için ona yeterli imkânı tanımadı. Bu yüzden onu bir pilot olarak değerlendirip anlamamız için fazlasıyla zaman harcamamış gerekiyordu

    Bence Sir Frank olayı burda gayet net açıklamış.

  41. Bruno Senna'ya başarılar dilerim.
    Barrichello'ya yazık oldu en azından bu sene de onu görmek isterdik…
    F1'de sponsorlar tecrübeyi geride bırakıyor artık.
    bye Barrichello.

  42. Sutil'in dışarıda kalması saçmalık

  43. Barrichello ya yollar gözüktü takım bulamayacak kendine

  44. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    En azından Sutili alsalardı.Şimdi ne zaman ne yapacağı belli olmayan iki kişi var takımda..Sponsorlardan kazandıkları para Kesin Maldonado ve Sennanın parçaladıkları araçlara gidicek 🙂 ve yine başarısız bir sezon…Sonra Neden Takımlar borca giriyor..

  45. Bu arada Williams Raikkonen ile gorusurken Frank Williams`in teknik degisikliklerden sonra yeni bir olusumla iyi bir takim yaratmak istedigini dusunmustum ama yanilmisim, daha kotuye gidiyor.. Iyi ki Raikkonen Williams`la anlasmamis..

  46. Hayirli olsun, her ne kadar yanlis secim oldugunu dusunsemde (Barichello veya Sutil daha iyi bir secim olurdu)..

    Bu arada kibrinden gecilmeyen Sutil`in yuzunu cok merak ediyorum 🙂

  47. Williams Renault İçin hayırlısı olsun Tek dileğim sezonun başlaması Şimdi.

  48. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Yandık.

    İki tane çaylak sayılabilecek adamla yarışacaklar..saçmalık..Williamsın Beynini…

    Güle Güle Barrichello…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir