Lauda: "Raikkonen Sadece Mükemmel Bir Araçla Parlar"

yazar:

kategori:

Lauda, Fin pilotun geri dönmesini olumlu görüyor ama başarısının, elindeki araca bağlı olduğunu düşünüyor.

Lauda: “Geri dönecek olması mükemmel bir haber. Sıra dışı bir şahıs; çok büyük bir ilgi ve basın ile taraftarlarda heyecan yaratacak”

“Renault veya Lotus, artık adı neyse, onlar için iyi bir hamle. İşler, aracın ne kadar iyi olacağına bağlı. Çünkü Kimi, sadece mükemmel bir araçla parlayacaktır.”

Lauda, Sebastian Vettel’in rakiplerini yine çok zor bir mücadele beklediğini ifade etti.

Vettel: “Sebastian, geçen sene çok fazla güven kazandı ve hata yapmıyor. Yine referans noktası olacak. Onu kim yenmek istiyorsa, mükemmel bir aracı olmalı”

2012 sezonu için tahminde bulunan Lauda:”Şu anda yeni araçların nasıl performans göstereceğini kimse bilmiyor. Bununla birlikte mantık açısından Red Bull yine önde olmalı. Çünkü sadece egzoz ve difüzörü düzenlemeleri lazım”

“Yere basma kuvvetinde olan kayıp, aerodinamik gelişimlerle yeniden kazanılacak. Soru şu: En akıllıca çözümü kim bulacak? 2011’de çok iyi bir aracı olan, şimdi zaten avantajlı”

“Red Bull, geçen sene mükemmel bir araca sahipti ve sadece ilave gelişimler yapmaları gerek. Oysa ki, mesela Mercedes, düzgün bir yeni araç inşa etmeli. Bazı tanınmış teknik elemanları olsa da bunun içinde yanlış yöne gitme riski var. Aynısı Ferrari için de geçerli”

“Sağlam bir temelden gelişim göstermek, sıfırdan başlamaktan daha kolaydır. Bunu söylememle birlikte hepimizin ilk testleri beklemesi gerekiyor.”


Yorumlar

  1.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    Laudanın sözleri sanırım sezon içinde daha iyi anlaşılacak.

  2.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    kimi her türlü parlar

    kendisi olmasada motoru parlatacağı kesin mercedes motorları az çekmedi kendisinden.

    sırada bakalım hangi motor var.

  3. lauda nın söyledigi sadece rai nin başına gelebilecek bişey deyil 2-3 sene ara verdikten sonra kim olursa olsun altında iyi bi araç olmadıktan sonra tabiki hızlanması zaman alacak , ki hele hele bu lotus reno gibi bi takımsa mutlaka aracın iyi olması gerekyor , aksi taktirde hep şu soru gündemde olacak '' arabamı kötü , raikkonenmi , yoksa raikkonen iyi arabamı kötü, yada araba iyi raikkonenmi kötü '' bu sorulardan kurtulmanın tek yolu raiye iyi bi araç vermek , enazından kubica nın kullandıgı zamandaki gibi iyi bi araba olursa rai mutlaka ilk3 veya 4 içerisinde olacaktır , tabiki birkaç yarış sonra…….

  4. ne adam bizim kimi ya daha testler bile başlamadan herkesin ağzında dilinde rai….gridde okadar pilot var ki… demek ki; hepsi bir yana kimi bir yana….

  5. Karıştırma yok kardeşim.Adam mükemmel bir araçla parlar diyo.Bende Shumi elindeki takayla bu sene daha iyi parladı diyorum. Bu sene yarışlardaki performansı ile en çok dikkat çeken pilottu. Yani mükemmel aracı kime verirsen ver O pilot pırıl pırıl parlar. Mükemmel aracın Shumi' de olması ise zaten diğerleri 2.lik için yarışması ve yarışın zevkinin kalmaması demek.

  6. Güzel tespit. Kötü anlamda değil. Ama Rai'nin kişiliği bu. 2009'un ikinci yarısı hariç.

  7. Alakaya maydanoz kimse burada schumacher e bişey dememiş ki kötü falan diye 🙂 Haberi karıştırdın galiba 🙂

  8. autosporttan başlıklara bakınca raikkonen needs a strong car yazıyor ama içerikte senin dediğin yazıyomuş farketmemişim haklısın kusura bakma..

  9. Niki Lauda says Kimi Raikkonen needs an exceptional car to return to his very best in F1

  10. FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    O bile yetmez.

  11. "raikkonen needs a strong car" autosportun başlığı. doğru çevirinin de "raikkonenin sağlam(hızlı da olabilir) bir araca ihtiyacı var" olması gerekir dostum haklısın.

  12. başlığı kışkırtıcı buldum.haberi görür görmez ne diyo bu adam gene,saçmalamaya mı başladı,sauber günlerini ne çabuk unuttu diyecektim ki haberin içeriği öyle değilmiş.her zamanki geyikleri tekrarlamış iyi araba olmadan şampiyon olamazsın falan demiş.

  13. Lauda`nin bu soylesi de ki tum cumlelerine harfiyen katiliyorum. Degindigi tum konularda hakli bence..

  14. lauda bu sefer yanılmış mükemmel bir araca ihtiyacı yok raikkonen in sadece diğerleri gibi rekabetci bir arabaya ihtiyacı var gerisini o kovalar
    gelelim vettel efendiye vettel hiç hata yapmadı diyor bu sezon lider giderken en az 3 hatası var hatırladığım liderliği kaybettiği lider değilkende hataları var.lauda nın yerine ralf schumacher i getirmeye çalışanlar da bir şeyleri keşfetmiş anlaşılan.

  15. F1 bu hale geldi sonunda , araç iyi se birşeyler yapılabilir, ayrıca artık pilotların geri bildirimide çok ta önemli olduğunu sanmıyorum, böyle bir şey olsaydı Schumi ile Mercedes iki senede bir şeyler yaparlardı…. v.s …v.s, uzun lafın kısası tadı tuzu kalmadı bu işlerin ve artık hafta sonları yarış kaçırdığımda bile pek umurumda olmuyor, anlaşılan artık herkez kendi yerine razı ve ortada milyar dolarlık bir pasta var ve herkez politikacı gibi konuşup oyunun içinde kalmaya çalışıyor, bu takım patronu olsun, takım çalışanı olsun, yarışçı olsun, media tarafındaki kişiler olsun, kim olursa olsun hepsi aynı mantalitede , amaç milyon dolarları alıp , keyif sürmek, birde hepimizin zaten bildiği şeyleri söyleyip bunlarla haber oluyorlar ya , buna hastayım

  16. Herkesin standart bir aracı olsun da o zaman bakalım kim usta pilot kim çaylak. Böyle iyi aracı olan kazanıyor. Shumi kötü takasıyla hep üst sıralara tırmanmıştı. Bu sürüşü diğerlerinde de görmek gerek

  17. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher
    Gökhan Kamil 50 dakika önce
    Buradan da anlıyoruz ki bizim video.trf1.net sitesi çok bilinmiyor 🙂 Aynısını oraya yüklemiştim

    Gökhan kardeşim inan hiç dikkat etmedim,
    gözümden kaçmış,
    yabancı F1 forumunu takip ettiğimden dolayı bir anlık heyecan tepkisi veya refleksi ile koydum videoyu,
    yoksa koymazdım yani,
    kusura bakmayın.

  18. ben bunu videolardan izlemiştim 🙂

    Ancak böyle ilginç ve önemli videolar haber olarak da yayınlansa iyi olur. Hem altında kendi hesaplarımızla güncel tartışma dönebilir.

  19. Buradan da anlıyoruz ki bizim video.trf1.net sitesi çok bilinmiyor 🙂 Aynısını oraya yüklemiştim

  20. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    RRH sistemi ile ilgili görsel detaylar (izlemenizi tavsiye ediyorum)

  21. Lauda'ya kesinlikle katılıyorum. Massa Ve Kimi ikilisini iyi bilen Peter Sauberin zamanın da bir açıklaması vardı Kimiye hazır bir arabayı verin sürsün suyunu sıksın Massaya ise Normal bir araba verin Teknik olarak daha ilereye götürsün diye Aralarında ki farkı böyle açıklıyordu Sauber amca.

  22. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    dede haklı bu sefer sadece kimi değil schumi'nin de ihtiyacı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir