Hamilton GPDA Çağrılarına Kulak Vermiyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton’un, Grand Prix Sürücüler Birliği (GPDA)’nın önemli isimlerinin kendisine yeniden kuruluşa katılması yönünde yaptığı çağrılara karşı kayıtsız kaldığı bildirildi. Hamilton, kuruluşa 15 000 Euro bağış yapmayı kabul ettiği konusunda çıkan haberlerin de asılsız olduğunu dile getirdi.

Jarno Trulli, özellikle yeni pilotların bu birliğe katılmasını teşvik amaçlı çağrılar yapıyor ve onların sporda güvenliği hiçe saydığını belirterek bunun oldukça çirkin bir davranış olduğunu söylüyor.

Eski dünya şampiyonu Fernando Alonso da, Türkiye Grand Prixi’nde yaptığı açıklamada sürekli ön sıralarda yer alan sürücülerin bu kuruma katılmamasını şaşırtıcı bulduğunu söyledi.

Kendisine GPDA konusu sorulduğunda ise, Hamilton "Katılıyorum ya da katılmıyorum diye birşey söylemiyorum, sizler anlaşmayı biliyorsunuz zaten" dedi.

"Bu konu hakkında defalarca konuştuk, ancak onlar bana yaklaşmadılar ve benden onları desteklemem konusunda bir talepte bulunmadılar. Ama dürüst olmak gerekirse bu sanki sizden (medya mensuplarından) bizim yani sürücülerin maaşlarını ödemenizi istemek gibi bir şey."

"Bunu neden yapmak zorundaymışım gibi davranılmasını anlamıyorum. FIa güvenlik düzenlemelerini de kapsayan yarış sigortamı ödüyorum. Öyleyse neden hala daha fazla ödeme yapmak zorunda kaldığımı bir türlü anlamıyorum."

Kendisine GPDA’ya finansal olarak herhangi bir katkıda bulunup bulunmadığı konusunda sorulan bir soruya da Hamilton, "Şuanda hayır" diye cevap verdi.

GPDA sorumlusu Mark Webber de kuruluşun Hamilton’u da aralarına almak için çaba gösterdiğini ifade etti.

"Onun da aramıza katılıp önerilerde bulunması çok iyi olur ve bunu memnuniyetle kabul ederiz. Gridin ön sıralarından hızlı bir arkadaşımızın bize katılıp yardımcı olması gerçekten bu sporun geleceği açısından çok iyi olur. Çünkü o da bu sporun gelecek vaadeden isimlerinden birisi" dedi.

Kimi Raikkonen gibi bazılarının da bu konuyla ilgilenmediklerini biliyoruz. Geçmişte de böyle pilotlar oldu ve yollarına devam ettiler. Çünkü gerek testlerde gerekse yarışlarda attıkları her turda onları yine kurtaracak olanların GPDA olduğunu biliyorlardı.

 

 

 

 

 


Yorumlar

  1. gülhan ertürk avatarı
    gülhan ertürk

    Son birkaç yıldır çok tehlikeli kazalar izliyoruz ve bu kazalardan pilotların yara dahi almadan kurtulduklarını görüyoruz. Ama 10 yıl önce durum hiç de böyle değildi. F1 büyük kayıplar verdi. Eğer o günlerde yarışan pilotlar güvenlik standartlarının geliştirilmesi için çalışmasalardı, bugünkü pilotlar kendilerini o kokpitlerde böylesine rahat ve güvende hissedemezlerdi. Adam sendecilik yapmadıkları, bana bir şey olmaz demedikleri ve işi sadece parasal boyuta indirmedikleri için bu gelişmeler yaşandı. Bugün şampiyonluk mücadelesi veren güçlü takımların pilotlarının olmamasıne kadar vahim. Ne kadar bencilce.Bu mandaliteye sahip pilotlar belki yarışlar kazanacak ve hatta şampiyon da olacaklar ama hiçbir zaman kitleleri peşlerinden sürükleyen büyük adamlardan olamayacaklar. Yazık. Ayıplıyorum!!!

  2. Çirkin bi hareket Hamilton ve Raikkonen in yaptığı. Wabber çok doğru söylemiş "Gerek testlerde gerekse yarışlarda attıkları her turda onları yine kurtaracak olanların GPDA olduğunu biliyorlardı" GPDA olmasaydı Kubica, Kovalainen hatta Hamilton kazalrından bu kadar ucuz kurtulabilirlermiydi bi düşünmeleri lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir