Raikkonen'i İkinci Günde Daha Yoğun Bir Program Bekliyor

yazar:

kategori:

Fin pilot, Pazartesi günü, Pirelli’nin uzun ömürlü gösteri lastiklerinin takılı olduğu Renault R30 aracı ile 300 km.’den fazla yol yaptı.

Salı günkü çalışmalar için Raikkonen’in elinde 4 set Pirelli lastiği olacak ve takım, daha kapsamlı bir programda Fin pilotun uzun sürüşlerine odaklanacak.

Lotus Pist Operasyonları Sorumlusu Alan Permane: “Daha fazla ağır ve hafif yakıt yüklü sürüşler yapacağız. Ve birkaç ayar değişiklikleri de olacak; bugün (Pazartesi) bazı temel olanları denedik”

“Ferrari’de tecrübe ettiklerine göre biraz farklı kalacak olan kalkışlar gibi bazı usul çalışmaları olacak ki yeni araç öncesinde onu hızlandıracak.”

Lotus, 7 Şubat’ta başlayacak olan testlere hazırlanması için Raikkonen’in istekleri temelinde bu testi yapılandırdı.

Fin pilotun spordan ayrılmasının ardından mesela yakıt ikmali kalkmıştı ki şimdi bu konuda da tecrübe edinmesi sağlanacak.

Permane: “Geleneksel bir test değil bu. Daha çok onun istediklerini yapmak ve onu hızlandırmak üzerine.”

“Bir plan hazırladık ve (Pazartesi günü) buna fazlasıyla sadık kaldık. Ama sabah Kimi’ye dedim ki ‘Bu test gerçekten senin için. Eğer farklı bir şey yapmak istiyorsan sorun olmaz; sadece söyle, bilelim”

“Ama (plana) sadık kaldı. Birkaç ayar değişiklikleri yaptık ve aracı çok ağır yakıt yükü ile çalıştırdık. Çünkü yakıt ikmali yasaklanmadan önce F1’den ayrıldığı için bu durumu tecrübe etmemişti.”

“Bu ona, tur başına 4-5 saniye farklar olduğunda, 150 kg.’lık (yakıtla) aracın nasıl olduğu konusunda his verecek. Salı günkü plan, aynısının yoğunlaşmış hali olacak.”

Raikkonen de Formula 1’e dönüşünde daha fazla yol kat etmek için sabırsızlanıyor.

Raikkonen: “Açıkçası daha fazla tur attıkça kendinizi daha fazla içinde hissediyorsunuz ki araç ve lastikler hakkında daha fazla şey keşfediyorsunuz”

o
FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

  • Kimi Raikkonen Pistte
  • Raikkonenin İlk

Yorumlar

  1. Bu 2 gün Kimi'ye ilaç gibi gelmiştir.Bence her ne olursa olsun yeniden reflekslerini test etmesi ve kendi istediği şekilde çalışması süper.Ayrıca takımın emrine amade olduğunu görmekte hoşuma gitti.Belki hemen olmaz ama neden geleceğe yönelik bir atılım yapamasınlar ki gerçi FİA her bulunanı yasaklıyor ama olsun şans.Renault bir süspansiyon sistemi geliştirdi 2 sene şampiyon oldu,Brawn bir difüzör geliştirdi şampiyon olup 1 dolara aldığı takımı milyonlarca dolara sattı.Burası F1 eminim ki istedikten sonra Lotus'ta birşeyler yapabilir…

  2. Acaba kaskı hala beyaz mı olacak yoksa ikinci günde sponsorlar hücum edecek mi? Bence çok pahalı ve dolayısıyla hala beyaz 🙂 ..

  3. Ricardo Tormo diye bir pist. Oyunda oynarken bana en çok zevk veren pistlerden birisi.

  4. Test hangi pistte bilen var mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir