Brawn Massa'nın Güçlü Formuna Şaşırdı

yazar:

kategori:

Türkiye GP’si pole pozisyonu sahibi Felipe Massa’nın son kazandığı iyi sonuçlar eski teknik şefi Ross Brawn’ı şaşırttı.

2006 yılında Ferrari’deyken Massa ile çalışan Brawn, sezona sorunlu başlayan Brezilyalı pilotun Kimi Raikkonen’e karşı bu kadar iyi performans sergileyeceğini beklemediğini söyledi. 

"Kimi Raikkonen’in domine edeceğini düşündüğümü itiraf etmeliyim." diye konuştu Brawn Ferrari içerisindeki rekabet sorulduğunda. "Ancak gördüğüm adarıyla Felipe iyi savaşmaya başladı."

"Bence bu muhteşem bir mücadele. Ama itiraf etmelyimki Kimi Dünya şampiyonluğunu kazanınca güçlü ve baskın oldu."

"Felipe’nin ilk iki yarışı çok zordu. Ama bana kalırsa Felipe’nin bu haftasonundaki performansı olağanüstü ve bu pist onun uzmanlaştığı bir yer."

"Kimi bu haftasonu keyifsiz görünüyor ve pist dışında ilginç olaylar yaşadı. Sıralamalarda birilerinin kendisini geçmesine izin verdiğinden bugünkü yarış için iyi şeyler tasarlayamıyorum. Bu hafta sonu pek de rahat görünmüyor." dedi eski teknik şef Ross Brawn.


Yorumlar

  1. ayrıca şunu eklemek isterim: felipe'nin takım arkadaşı sıradan ve kolaylıkla yenilebilecek bir pilot değil. kariyerinin başından beri güzel işlere imza atmış ve nihayetinde geçen yıl şampiyon olmuş bir pilot. o yüzden felipe'nin ilk 2 yarışın getirdiği moral bozukluğu ve kimi raikkonen gibi bir takım arkadaşına sahipken maruz kaldığı baskı öyle yenilir yutulur gibi olamaz. işte bu noktada, massa'nın 2 yarıştan sonra rüzgarı kendi lehine döndürmeyi başarması, kesinlikle takdir edilmesi gereken özel bir durum.

  2. hocam sen massa'yı tanımamışsın hiç yahu 🙂 hakikaten sezonun ilk 2 yarışından sonra felipe için işler gayet zor görünse de O bu baskının üstesinden gelmeyi başarıp kalitesini göstererek 2 yarışta 18 puan çıkarmasını bildi. ve devamında istanbulpark'ta pole pozisyonunu kazanıp galibiyet için büyük avantaj yakaladı. elbette kimi'nin geçen yıl şampiyon olması, onun daha güçlü ve sağlam bir konuma ulaştırdı ancak hepimizin bildiği gibi felipe, asla pes eden bir yapıya sahip değil ve daima maksimumu çıkarmak için elinden geleni ardına koymayacak bir pilot. hızı, cesareti, ve kalitesiyle ilk 2 yarıştan sonra şampiyonluk rüzgarına kendisini dahil etmeyi başardı ve bu yıl kimi ve hamilton ile birlikte şampiyonluğun 3 güçlü adayından biri.

  3. tolga soydan avatarı

    ne yaşadıki ilginçç.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir