Raikkonen Testlerin Ardından Çok İyimser

yazar:

kategori:

2007 Dünya Şampiyonu sürücü, 2009’dan sonra dün ilk defa kokpite geçti ve 2 gün boyunca Pirelli’nin gösteri lastikleriyle sürüşler gerçekleştirdi.

Raikkonen bugün 91, toplamda ise 171 tur attı ve 2 yarış mesafesi kat etti.

Raikkonen “Bugün iyiydi ve genel olarak 2 gün bana çok yardımcı oldu. 2 senelik aracı ve Pirelli’nin gösteri lastiklerini kullanmama rağmen takımla çalışmayı ve mühendisleri öğrendim. Artın ilk resmi testlerin gerçekleştirileceği testlerde yeni araca odaklanabilirim.”

“Tekrar F1 aracını sürmek harikaydı ve o açıdan oldukça iyimserim.”  dedi.

Alan Permane “Kimi ile Valencia’da iyi bir günden daha keyif aldık. Sabah ön ve arka kamberler için ayar çalışmaları yaptık. Öğleden sonra yeni lastiklerle düşük yakıtla sıralama simülasyonu yaptık ve ardından tam depo yakıt ile 27 turluk sürüş gerçekleştirdik.”

“Kimi’nin performansı beklediğimiz gibi düne göre gelişti ve bir çok kalkış, pit stop ve debriyaj simülasyonu yaptık. Hatta programımızı erken tamamladık. Genel olarak üretici ve değerli 2 gün oldu.” dedi.

o
FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

Kimi Raikkonen Pistte

Kimi Raikkonen Pistte Valencia

 


Yorumlar

  1. Bence de normal karşılamak lazım,adam 2 sene kullanılan araçların canının çıkarıldığı bir seriden son derece nazik bir seriye geri döndü=)

  2. ben motorlar konusunda iyimser değilim

    malum mercedes motorları iyi bilir kendisini.

  3. Ben biyerde okumustum Lotus yasaga ragmen sistemi gelistirdiklerine dair bulayim kaynak gosteririm

  4. Olur o kadar, bizde hic bilmediginiz bir araca bindigimizde bir acemilik yasiyoruz, ki bu adam 2 senedir bu araclardan kullanmiyor, normaldir heralde 🙂

  5. ben de işkillenmiyor değilim bundan. Belki de Lotus'un daha önce FIA'dan onay aldığı haberi yalandır.

  6. Bilgisi olan var mı ?

    Lotus yasaklanan sistemle ilgili hiç bir yorum yapmadı. "Bizim emeğimizi çalıyorsunuz" vs demelerini bekliyordum.
    Demediklerine göre aklıma başka fikirler geliyor.
    Acaba yasaklanma sebebi tam olarak Lotus'un sistemine mani olmuyor mu ? Belirtilen kurallara tam olarak aykırı değil mi?

    Mutlaka düşündükleri bir şeyler var. Sizler ne düşünüyorsunuz bunun hakkında ?

  7. donnie darko avatarı

    rai'nin şampiyon olduğu 2007 yılında peter windsor bir yazı yaşmıştı ve demişti ki ''bir defasında Kimi bana şampiyon olup bu spordan ayrılmak istediğinden bahsetti. sebep olarak da medyayı gösteriyordu. Şimdi şampiyon oldu ve ben ayrılacağından dolayı endişelenmeye başladım''.

    sanki sil baştan bir Kimi var şu anda. hiç şampiyon olmamış ve kendini bitmek bilmeyen bir yarışma tutkusuyla boğmuş. eğer medyanın farklı açılarda yansıtması ve olayı manipüle etmesi değil ise bu durum, sanırım Kimi gerçekten geri döndü… en kısa zamanda en üst düzey performansına ulaşman dileğiyle buz adam…

  8. dostum ne bekliyordun loeb hirvonen latvala solberg ogier gibi pilotlarlarla yarışıp 5. olabilmiş bir pilot ve ralli geçmişi yokken yaptı bunları. bana kalırsa gayet başarılıydı şampiyon olmasını beklemiyorduk heralde. ha istikrarsızdı orası ayrı. adam avrupa dışı yarışlara gitmedi ama işte kimi yani bazen böyle cins hareketleri oluyo alıştık 🙂

  9. evet,ben farkettim,binek oto gibi sert bir kavrama oldu,çok daha yumuşak olması lazımdı,hatta stop ettirebilirdi de…

  10. Bence başarısız dememek lazım,bu kubica nın yaptığı gibi zevkine bir ralli macerası değil,dile kolay,adam WRC de yarıştı,loeb zamanını görmüş bir pilot olarak tarihe geçti,ve bence genel olarak başarılıydı,ne bekliyorduk ki,F1 e yeni gelen bir pilota 2 senede nasıl bir hedef konuyor ise o bağlamda değerlendirmek lazım,bence yeteneğini gösterdi ve eminim ki WRC pilotlarının saygısını da kazanmıştır

  11. İşi oldukça zor.F1 gibi neredeyse her yarıştan yarışa gelişimin olduğu ve hislerini tamamen farklı bir şekilde rally de 2 yıl geçirerek farklı bir moda sokan yarışçının ne kadar yetenekli olursa olsun,geri döndüğünde oldukça zorlanacağı aşikar dır ki 20 yıl önce prostun 1 yıl ara verip harika arca binip rahatça herkezi geçmesi gibi de bir durum da bu rekabet ortamında yok ki,0,2 saniye yavaşlananın paspas olduğu bu ortamda kimnin en büyük şansı çaylak bir takım arkadaşına sahip olması.
    Bir pilotun hızının en iyi göstergesi takım arkadaşıdır.

  12. makul düşünürsek kimi başarısız bir wrc macerasından sonra bu fırsata elinden gelen gayreti göstererek karşılık verecektir. insanoğlundaki başarı ve başarısızlık çok ayrı ve uç noktalardadır. bu kadar farklı olmasının en önemli sebebi yaptığı işe karşı gösterdiği samimiyet ve istekle alakalıdır. bu vakitten sonra isteksiz ve yaptığı işi pek önemsemeyen bir kimi onun bütün yaptığı olumlu işleri tersine çevirir. resimlerden ve videolardan gördüğüm hissettiğim kadarıyla hafif bir çekimserlik var kimi de. sanki yabancılık çekiyor gibi.
    ondan gayret biz sevenlerinden gelecek samimi dua onun başarılı olması için önemli bir anahtar…Allah isterse olmazlar olur. yeterki istemenin esrarını bilelim. çok istemek sürekli istemek ve sebepler dairesinde düzgün bir duruş…netice başarı…
    haydi kimi seninle beraberiz…

  13. ilk turlarda kaydırıyordu sürekli rally den gelen alışkanlık olsa gerek yada uyum sorunu ama sonraki turlarda çok rahat kullandı kaydırmadı tabi aracı kendine göre ayarlattıracak bu sorun tamamen ortadan kalkacak avrupa yarışlarına gelindiğinde tamamen kurllara lastiklere ve arabaya uyum sağlamış olur ama ilk yarışlarda öğrenmesi gereken şeyler var.

  14. Birde aracla ilk defa garajdan cikarken hafif bir debriyaj acemiligi gordum, sizde farkettiniz mi? 🙂

  15. hsn_schumifan avatarı
    hsn_schumifan

    adam hızlı beyler söze gerek yok, şimdi dagılın :D, şaka bi yana onu tekrar pistte görmek gerçekten mutlu etti beni. Yeni pilotlarda o sempati yok. Ne varsa eskilerde var

  16. Evet ya bende ona dikkat ettim, kaydirarak suruyor demi? 🙂 Bu ona zaman kaybettirir gibime geliyor lastiklerin cabuk bozulmasiyla..

  17. videolarında birkaç virajı driftle dönüyor , görüntü harika, sanırım wrc den alışkanlık kaldı :))…

  18. Toplam 666 km Yol katetmiş Kimi. Barry Mortimer Kimiden daha fazlasını bekleyemezdik diyor Demo lastikler ve iki yıllık bir araba ile ancak bu kadar olurdu diyor.

  19. Dun 80 bugun 90 tur atti, fizik kondisyon ozellikle boyun kaslari yeterli guce sahip demektir..

    Testleri sabirsizlikla bekliyoruz, umarim Lotus hic olmazsa ilk 4 u zorlayan bir arac yapar..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir