Pirelli 2012'de Daha Heyecanlı Yarışların Sözünü Veriyor

yazar:

kategori:

Çarşamba günü Abu Dhabi’deki tanıtımda Pirelli, takımların ve pilotların işlerini zorlaştırma adına hamurlar arasındaki farkın azaltıldığını açıkladı.

Pirelli Başkanı Marco Tronchetti Provera: “Bu değişiklikler, geçişler için daha fazla fırsat sağlayacak ve daha iyi bir gösterinin ortaya çıkmasına yardım edecek. Lastiklerimiz daha yumuşak olacak ve bu şekilde hıza, gösteriye katkıda bulunacak.”

Formula 1 takımları, bu sezon da 4 farklı hamur kullanacak ama bu sefer hamurlar arasındaki fark çarpıcı bir şekilde azalacak. 2011’de bir yarış hafta sonundaki iki hamur arasında 1.5 saniyelik farklar görmeye alışmışken bu sene fark, 1 saniyenin altına inecek.

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery: “Değişiklikler yapmamız gerekiyordu ve bu değişikliklerin amacı, yarışları daha sıkı hale getirmek”

“Hamurların performansları arasında daha küçük farklar olacak. Geçen sene takımlar, 1.5 saniyelik farkların olduğu lastikleri temel alarak strateji belirliyorlardı. Bunu 1 saniyenin altına indirmeye çalıştık ve amaç, 0,8 saniye cıvarında tutmak”

Süper yumuşak hamurlar temelde geçen senekine göre değişmeyecek ama diğer üç hamur, farkı azaltma adına daha yumuşak olacak ki sert hamur, en farklı olacak.”

“(Sert hamurların) performansı açısından tur başına geçen senekine kıyasla 1,5 saniye düşüyoruz. Şimdi sert lastikler yakın olacak; geçen seneki orta hamurdan biraz daha hızlı. Yani performansta bir gelişim olacak.”

Pirelli, 2012’de de pitstopların etkili olmasını umuyor ve her yarışta 2 veya 3 pitstop olacağıını tahmin ediyor.

Hembery: “Geçen seneki ortalama 2.2-2.3 oldu. Bu sene için de aynısını umuyorum. Bazılarında 2 olacak; bazılarında 3 olacak. Üç pitstop, en polüper yarışları ortaya çıkarıyordu”

“Kamuoyu, 3 pitstop ile işlerin iyi olduğunu hissetti ama henüz 2012 araçlarını görmedik. Bir iki hafta içinde onları da göreceğiz”

“Söylentilere göre yere basma kuvveti, geçen seneye göre daha az olacak ama aslında F1’de durumun farklı olabileceğini biliyoruz”

“Teoride heyecan verici yarışlar olmalı ama belki çok muhafazakâr olduk; belki de çok agresif. Bunu ancak yarışlar başlayınca öğreneceğiz”


Yorumlar

  1. DRS yapay olabilir ama lastikler arası fark F1'in doğasında olan bir şey ve yapay değil.

  2.   FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Lastik yüzünden yaşanacak yapay bir mücadele den çok, sürücülere dayalı bir mücadeleye ihtiyacımız var. Biz uydu veya uçak üretmiyoruz. Otomobil yarıştırıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir