Haug: "Gelişim Zamanına İhtiyacımız Var"

yazar:

kategori:

Alman takım, 2012 aracını ilk olarak Barselona’daki testlere çıkaracağını, Jerez’i es geçeceklerini açıklamıştı. Bunun ardından diğer takımların da aynı yola başvuracakları beklenirken böyle olmadı ve Mercedes yalnız kaldı.

Mercedes Motor Sporları Sorumlusu Norbert Haug, verdikleri kararın karşılığını göreceklerine inanıyor.

Haug: “Bir aracı geliştirmek için eğer yarım senelik bir zaman diliminiz varsa, 10 gün hayati önemde olabilir. Karar bizimdi. Doğru aracı test edip, her bir ayrıntıyı sonlandırmak istiyoruz. İşte bu yüzden gelişim zamanına ihtiyacımız var”

“Bunun bilinçli alınmış bir karar olduğunun altını çizmek önemli. Diğer bütün takımların, (yeni) araçlarıyla (Jerez’de) olacağını biliyorum. Ama bu olağanın dışında bir şey değil. Yakalayan konumdaki diğer takımlar, ilk kez ikinci teste katılma kararı aldılar. Bu yüzden yeni bir şey yok”

“Diğer takımların farklı planları ve ilk teste hazır olduklarını biliyoruz. Ama bizimki erteleme değil; sadece işlemlerimizi takip ediyoruz. Sonuç ne olacak göreceğiz”

Sezon öncesi testler, sadece 12 günle sınırlandı. Bu da demek oluyor ki Mercedes, Avustralya’da sezon başlamadan önce 8 gün boyunca yeni aracıyla çalışacak.

Haug, takımının Jerez’deki ilk test için de oldukça istekli olduğunu belirtti.

Haug: “İlk testte, hakkında bir şeyler öğrenmek istediğimiz birkaç parça var. Yeni nesil lastikleri de kullanabiliriz ki temel olarak bu iyi bir yol. Çünkü kıyaslama için eski lastiklerle ilgili verilerimiz var”

“Aracımızda lastiklerin davranışları hakkında daha fazla şey öğrenmemiz gerekiyor.”


Yorumlar

  1. aracı geliştirecez derken fazla geliştirip pistten taşmayın , aman dikkat….yanarımda neye yanarım, schumiye güzel bi araç vermezseniz adamın kariyerinin sonunu mahvetmiş olacaksınız ona yanarım, tarihe şöyle yazılacak '' schumi kariyerinin ikinci bölümünü mgp nin kötü aracıyla sıfır çekerek tamamladı '' ..ya birde şöyle olursa '' schumi 2. kariyerinde 8. şampiyonlugu aldı'' muhteşem olur….

  2. MERCEDES GP avatarı

    Isınma vardı araçta barcelonadaki testlerde görmüştüm de link bulamadım

  3. geçen yılki meşhur mgp nin süper difüzör hikayesine dönmesin hani büyük bir buluş yapmışlar(süper difüzör) ama aşırı ısınma sorunu yaşamışlar vazgeçmişler. gerçekten bulmuşlarmıydı yoksa gerçekten aşırı ısınma sorunumu vardı yoksa gerçekten külliyen yalanmıydı (3.seçenek daha yakın gibi) inş.deriz başka bişey diyemeyiz.:)

  4. Umarım Mecedes hızlı bir araçla gelir çok heyecanlandım şimdi bu bilgilerden sonra doğrusu umarım yenilikçi ve hızlı bir araç bizi bekler

  5. MERCEDES GP avatarı

    kopyalanmamasını

  6. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    2 Sene Oldu Zaten. Bir 2 Sene Daha Mı Lazım ?

  7. MERCEDES GP avatarı

    Bide alt paragraftada ön kanattaki f kanalı ile ilgili olarak lotusunki gibi yasadışı olarak görünüyormuş tabiki bu söylenti sitede yazan o ve diyoki Charlie Whiting Jerezdeki testlere katılacakmış ve araştırma gözlem yapackmış tüm modellerle ilgli en sonundada diyoki Mercedes rakiplerin gözünden kaçmak istiyormuş yeni aracı pek fazla göstermek istemiyolar Mercedes olarak sanırım aracın kopyalanmasını istiyolar

  8. MERCEDES GP avatarı

    Arkadaşlar inglizceye çevirdim diyoki Mercedes Sınırları sonuna kadar kullanan yeni bir system bulmuş.Araç şubatın başlarında bitcekmiş araç ilk testi geçmiş(çarpışma testi heralde)Bide diyoki "Mercedes gelişimleri mümkünolduğunca geç göstermek istiyor" benim bundan anladığım takım radikal bir şey bulmuş ve çabucak kopyalanmasın diye geç göstermek istiyor.olay bu bi ara Sam Bird demiştiki sidepod ve arka süspansiyonda değişiklikler olacakmış

  9. MERCEDES GP avatarı

    tamam deneyim

  10. ingilizcen varsa almancadan ingilizceye çevirttir, google translate çok iyi çeviriyor. iş türkçeye çevirmeye gelince su koyveriyor.

  11. MERCEDES GP avatarı

    link için saol ama google translate ile birazzcık anlayabildim

  12. Her şey yine bir başka bahara kalmış anlaşılan.Yine kılıf hazırlama çalışmaları başlamış.

  13. Gene hayellerle mi yaşıyacağız bu yeni ekibe rağmen?

  14. MERCEDES GP avatarı

    Aslında beklentileri yükseltecek bişe sölememiş doğru olanı yapmış beklentileri yüksek tutarsa yandı geçen seneki gibi

  15.   FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Mercedes bu sene de patlamazsa köklü bir devrim yapmak zorunda kalır. Şu anki ekip ciddi anlamda uyum sorunu yaşıyor. Ve bu sezon da başarı gelmezse çok kelle gider. Aynı zamanda Mercedes'in bu başarısızlığı, 2009'daki çift katmanlı difüzör etkisini çok iyi açıklıyor. Zaten Button ilk yarışlarda kazandığı difüzör galibiyetleri ile haybeden şampiyon olmuştu. Bir küçük buluş gerçekten büyük fark yaratıyor.

  16. Ben de biliyorum Mercedes başa güreşecek bir araç ortaya çıkaramayacak ama yine de beklentilerim hep bu yönde 🙁

  17. Yusuf  Hitay avatarı

    şu f1 dünyasında bir tek bu adam gerçekçi konuşur, genelde de pek sevilmez. millet alışmış pohpohlanmaya.

  18. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bombayı patlattı işte.Bende diyorum nerde bu Haug.

  19. MERCEDES GP avatarı

    adam hiç bir umutlandırıcı bişe dememiş sende bunları yazmaya alışmışsın yazmak için yazıon.Adamlar diyorkiilk Haug: "İlk testte, hakkında bir şeyler öğrenmek istediğimiz birkaç parça var. Yeni nesil lastikleri de kullanabiliriz ki temel olarak bu iyi bir yol. Çünkü kıyaslama için eski lastiklerle ilgili verilerimiz var" yani zamana ihtiyaçları var eğer bu sene de aynı olacaksa yerinde sayma sakın seneye şampiyonluk beklemeyin

  20. 2 sene oldu daha ne zamanı gerek.2 sene dahamı zaman lazım.oyalama ve ağızlara bal çalma taktiği.artık yemezler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir