Pirelli: "Lastiklerimiz, Ferrari İçin Yumuşatılmadı"

yazar:

kategori:

Ferrari, 2011 sezonunda hamurlar sertleştikçe performans kaybetmiş; bu konuda yoğun çalışmalara rağmen istenilen düzeyde bir çözüm bulunamamıştı.

Öne sürülen iddialar hakkında konuşan Marco Tronchetti Provera: “Saçmalık.”

“Bütün pilotları ve takımları düşünerek aldığımız bir karardı.”

“Bu lastikler 2012 için; geçen senekiler için değil.”

Bununla birlikte Pirelli patronu, Ferrari’nin başarılı olmasını görmekten memnuniyet duyacağını da ekledi.

Provera: “Doğal olarak bir İtalyansanız, Ferrari’nin kazanmasını hayal edersiniz. İngilizseniz, McLaren’ı istersiniz. Herkesin kalbi, bulunduğu yer için çarpar”

Muhabirlerle konuşması esnasında Provera’nın telefonu çaldı ve arayan Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo idi.

Provera, telefonu “Luçino!” diye açtı.

Provera: “Şimdi herkes, Ferrari ile özel bir ilişkim olduğunu söyleyecek. O (Montezemolo) ise bunun doğru olmadığını söyler.”

Tronchetti Provera, Formula 1’de bir lastik mücadelesi görmekten de keyif alacağını ifade etti.

Provera: “Yalnız veya bir rakibe karşı; her şekilde sorun olmaz. F1, lastiklerin herkes için aynı olması yönünde karar verdi ama bu bizi ilgilendirmiyor”


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Geçen yıl Redbullun pozisyonunda Ferrari olsaydı kıyametler kopardı.Hem takımlar şampiyonluğu hem pilotlar şampiyonluğu Pirelli sayesinde meydana geldi derlerdi.
    İspanyada yumuşak lastiği sadece 9 tur kullanabilen vettel monakoda aynı hamuru şaşırtıcı bir şekilde 63 e niyetlenip 56 tur kullanabiliyor.Bunu Alonso yapsaydı pirelli Ferrariye özel lastik üretmiş diyeceklerdi.
    İspanyada lastik yüzünden tur yiyen takım redbull veya mclaren olsaydı yine bu işin önceden planlı olduğu söylenecekti.
    İngilterede ise sert mi yumuşak mı diye karar veremeyip ardından serte karar verince de aynı şeyler konuşulacaktı.
    Geçen sezonun başında da bu tür bir polemik ortaya atılmış ve pirellinin italyan olduğu söylenmişti.Sezona başlar başlamaz pirelli italyan olmadığını ispatladı tabi bunda Ferrarinin süspansiyonlarının da etkisi oldu.Şimdi yine aynı polemikler oluşturup yeni Ferrariye şimdiden çamur atılmaya çalışılıyor.
    Geçen yıl singapurdan itibaren Ferrari Alonso ile lastikler üzerinde daha iyi bilgiler edinmek için çalışmıştır.Öyle ki birçok yarışta kırmızı renkli lastiği daha hızlı olmasına rağmen hiç kullanmama gereği duymuşlardır.Bu yıl ise eski bridgestone çalışanı olan Hamashima ile anlaşmışlardır.Hamashima lastikler üzerindeki verileri doğrudan Pat Fry'a bildirecektir.
    Bu sezon Ferrari başarılı olursa tabi ki kimse Pat Fry ve ekibinden değil Pirelliden bahsedecek.Görünen köy böyle gelmiş böyle gider.

  2. f1 in ferrarinin etrafındaki bir oluşum oldugu düşünülürse , bu işin içinde parmagının olmadıgını düşünmek bence ilginç olur, şuda bi gerçek kimse ferrari siz bi f1 düşünemez ….herzaman söyledigim gibi , enaz 2 lastik tedarikçisi olmalı ve isteyen istedigi lastiği seçmeli ki bu gibi durumlar ortaya çıkmasın…..biraz paranoyakça bi düşünce diyebilirsiniz ama ben fia konusunda bile şüpheliyim, şöyleki; fia da görev yapan yetkililerin taraf tutmaması sizce mümkünmü, bence deyil, diyelimki bi takım bi sistem buluyo ve bunu onaylaması için fia ya sunuyo, ( lotusun buldugundan bahsetmiyorum genel olarak bahsediyorum )sonra bi bakıyosunuz diger takımda aynı sistemi hemen yapıvermiş, hemen aklıma şu geliyo fia nın içerisinde görev yapanlardan birisi acaba bilgi mi sızdırıyo, yani belgeye bile gerek yok bence, çunki burada çalışan mühendisler sadece fikir bekleyen muthiş insanlar , fikri duydukları anda zaten projeler çizimler kafada hazır, tabi bu sadece kurgu, '' acaba '' ya öyleyse…

  3. bahane deyilde bunun dogruolmadıgını kimsenin kanıtlayamıyacagı gibi yalan oldugunu da kimse kanıtlayamaz….

  4. Ferrari'nin daha önce de lastik gelişimi tecrübesi var. F1'de milimetrelik farkların bile önemli olduğu düşünülürse Ferrari'nin (veya başka bir takımın) Pirelli ile anlaşmama olasılığı çok düşük. Üstelik italyanlar birbirlerini tutan adamlardır, hafif ülkücülük var yani.

    same sh!t happens 😉

  5. Heh,şimdi tam oldu işte.Ferrari şampiyon olursa maklerıncıların bahanesi belli oldu.LMFAO

  6. milyonlarca doların döndüğü piyasada pirelli bütün markaları karşısına alacak yani bu mudur??üzgünüm dostlar kapitalizmin geldiği bu aşamada italyan ulusalcılığı mı diye sorarsanız pirelli para der:)

  7. sert hamuru adam gibi sadece RBR kulanabiliyordu, o yüzden takımların çöğu bunun yumuşatılmasını istedi herhalde, daha mantıklı gelebilecek bir açıklama aklıma gelmiyor.

  8. rocco junior avatarı

    Benim bildiğim lastikler her sezon gelişiyor.Tur dereceleri ve tutunma artıyor.Bu lastiğin yumuşaması ile olacak bir durum değil mi?Geçen sezon Pirelli,ana rakiplerimiz olan Red Bull ve Mclarene mi çalıştı,onlar için mi bu kadar sert lastik üretti?Elbette hayır.Paranoya yapmaya gerek yok bence.İlk sezonda eski tedarikçi kadar iyi lastik üretemezlerdi.Ferrari işini iyi yapmadı ve lastikleri çalışıtramadı bu kadar basit.

  9. geçmişte milletin sütten ağzı yandığı için yoğurdu üfleyerek yemesi normaldir. olmaz olmaz demeyin.

  10.   FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Yeni otomobiller, yeni kurallar… Lastik sorunu 2011'e özgü bir sorundu. Ferrari gereken dersi almıştır. İnşallah. Lastik sorunu olmasa Fernando hakettiği yerde 2'de bitirirdi. Gizemli Red Bull'a en fazla bu kadar yaklaşılırdı zaten.

  11. Lastikler Türkiye'de üretiliyor ama herşey dibe vuran ferrarinin ayaklanması için yapılan işler olsun birde böyle tokatlarız.

  12. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    OOO Kılıfçılar gelmiş, şimdi Ferrari bu sene az iyi giderse sebebi belli. Had bakalım..

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Muhabbete bak.F1 THS den farkı yok.

  14. niye olmıyacak diye bir kuralmı var.bütün dünyanın gözü önünde massaya yol ver diyen bir takımın ülkesinde üretilen lastikten fırsat yapmıyacak ölemi.gözünüzü açın biraz saf olmayın.

  15. Vallahi şahsen kendi adıma böyle birşey düşünmedim ama en son şu monti amcaya hitabet şekli komiğime gitti,arkadaşın dediği gibi bu şüphesi olmayan insanı bile şüpheye götürür:D

    Lastiklerin yumuşamasıda umurumda değil hatta daha güzel Ferrari zaten çözüm bulurdu sert lastiklere…Rekabet olsun rekabet başka birşey istemem birde Raikkonen güzel yarışlar çıkarsın…

  16. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Geçen sene Pirelli geldi Ferrari yardırır iddialarından ve sezonun görünümünden sonra herhalde kimse böyle bir şeyi dile getirmez. Getiriyorsa Özkan Uğur'dan Psikopat şarkısı radyolarda adına istenir. 😀

  17. dalga mı geçiyon ..mısın normalde şüphesi olmayan insanı bile şüpheye düşürür bunlar

  18. goodyear da dönse süper olurdu sezon.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir