Berger'den Mclaren'e Övgü, Ferrari'ye Uyarı

yazar:

kategori:

Auto Motor und Sport’a konuşan Berger “Aslında Mclaren temel olarak en iyi takım.”

“Adrian Newey’e sahip değiller ancak yine de her zaman iyi otomobiller üretiyorlar. Bu onların güçlü olduğunu, güçlü mühendislere sahip olduklarını gösteriyor.”

“Spordaki en iyi motora, Mercedes’e, sahipler ve çok iyi sürücü dizilimine sahipler.” dedi.

Berger, Ferrari’nin bu dönemde Jean Todt, Ross Brawn ve Michael Schumacher ile başarılı olduğu dönemden çok daha öncesini hatırlattığını söyledi.

Berger “Benim zamanımdaki dönemlerine döndüler. Senede 1 yarış kazanıyorlar ve 3. oluyorlar.”

“Bu dönemler arasındaki başarı gerçekten 4 kişiye bağlıydı. Şu anda Newey’i Red Bull’dan almaları yeterli olur. Aerodimami çok önemli.” dedi.

Berger ayrıca Mercedes’in zorlanmasına şaşırmadığını söyledi.

Berger “Şaşırmadım. Ross Brawn çok iyi bir teknik menajer ve harika bir strateji uzmanı ancak aracı o üretmiyor.” dedi.


Yorumlar

  1. Adam sadece uyarmış ki haklı da. Şu anda McLaren gerçekten kurumsal bir yapıya sahipken Ferrari kişisel bir şirket gibi çalışıyor ve gün gittikçe kan kaybediyor. Uzun vadede Ferrari'nin başarısız olma ihtimalini daha yüksek görmüş. Ne var bunda? Ben de aynısını 3 yıldır söylüyorum hatta birçok kişi de. Bunu görmek için berger ya da falcı olmaya gerek yok.

  2. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    yahu bu adam her röportajında neden mclarenı över bir çıkarı falanmı var anlamış değilim? her zaman mclare nı öven birinden başka ne beklenebilirki zaten bu açıklamaya şaşırmamak gerek. 10 kişiden 1 i çıkar ancak zaten böyle

  3. rocco junior avatarı

    Bergere bir bakıma katılıyorum bir bakıma katılmıyorum.Sadece son 3 sene içinde istikrarsız sonuçlar aldık.2009da çok şanssız şekilde Massa ölümcül kaza geçirdi ve deyim yerindeyse tek pilot+gelişimi durmuş bir araçla markalar üçüncülüğünü bir puan farkla Mclarene kaptırdık.Ben kesinlikle o sezonu yenilgiden saymıyorum ancak Fia kriterleri puan ve sıralamayı baz alıyor haliyle önemi kalmıyor.2010da Massa'nın çok yetersiz kalması ve daha iyi bir araçla rakiplernin ardında kalması bizi geriye düşürdü.Mclaren daha istikrarlı 2 pilot ile bizi yendi.Bu sene bariz daha üstün araçla yine bizi yendi.
    Son yıllarda daha iyi iş çıkarttılar ama bu en iyi temel olayı?Ben buna katılmıyorum.Red Bull her bakımdan referans olmalı çünkü lider onlar.Hangi en iyi takım,kaç yıla oranla?Bizim yaşadığımız istikrarsızlığı onlarda 2000-2008 arası ziyadesi ile yaşadılar.Bir iyi bir kötü sezonlar geçirdiler.Son 3 yılın en iyisi Red Bull,5 yıla göre Ferrari ve Red Bull bana göre.10 yıla göre ise Ferrari.Başarıda ölçek şampiyonluktur yoksa sürekli 2.3. olmuşsun bu pek kimsenin umrunda olmaz.Berger ve f1in içindekiler malesef 2-3 sezonu f1 tarihinin tamamı gibi algılayıp son ana bakar hep.Başarı varsa sen en iyisin yoksa kaostasın.
    Evet sonuçlar90lı yıllara benziyor ama o efsane ekip kurulup başarılı olması çok zaman aldı.Yeni ekip kuruluyor onlarada zaman tanımak lazım.Ferrari yaptığı hatadan milliyetçilikten vazgeçiyor.Bunun meyvelerini alacağımıza inanıyorum.Hangi milletten geldiği,takımdan geldiği mühim değil işin ehli kimse onu alıcaz.Mustafa Kemal'in dediği gibi bilim,fen nerdeyse alıcaksın ordan ayıp mı bu?İtalyanlar mekanikte iyi,aerodinamide kötü herkes biliyor.Zamanında Williamsta ve başka takımlardaki mühendisler Mclarene geçiyordu şimdi bize geliyor.Benetton dan almıştık bir zamanlar bu yanlış mı,günah mı?Bunun adı transfer.
    İnşallah bu sezon dengeleri biraz değiştirir ve hakkımızdaki kötü düşünceleri bertaraf ederiz

  4. kesinlikle abi mclaren den baya muhendis geldi hemde bunlar çok önemli araç gelişiminde ve yenı arac üzerinde yetkisi olan muhendisler bu bir suç deyil ferrari doğru olanı yapıyor başarılı adamlar elbet ferrariye gider.

  5.   FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Latin tutkusunu parayla akılla satın almazsın. En başından beri kastettiğimiz ruh bu. Eğer 2009 değişikliği olmasa eski yerimizde devam ederdik. En güçlü marka biziz. Bir Fernando'muz daha yok sorun işte bu. Red Bull'un illegal oluşu ekstrem bir durum. Ve bitmek zorunda. Bugünün iki ezeli takımda oynamış sahipsiz futbolcusu gibi, Berger de bir tarafa yaranmaya çalışıyor.

  6. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Aynen ulaş İngilizler sayesinde Schumi 7 kez samp oldu,ama bizim takımda çok iyi yeni isimler geldi, eski isimlerden Schumityi şamp yapan adam geldi takıma,bir şeyler olması gerekiyor bence olmalıda eğer olmassa çok şaşırırım Adrian Newey değeri bir kez daha katlanır tek başıam 5 teknik adamdan daha iyi iş çıkartıyorsa bu adam "Dahi" demek kalıyor yapacak bir şey yok! Bakalım neler olacak…

  7. ingilizler zeki adamdır mclaren in en büyük artısı burda…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir