Resmi: McLaren Mercedes MP4 27 Tanıtıldı

yazar:

kategori:

Takım yeni otomobili MP4 27’yi bugün Mclaren Teknoloji Merkezi’ndeki organizasyonda tanıttı.

Mercedes motoru kullanan McLaren geçen sene toplamda 6 galibiyet alarak seneyi ikinci sırada tamamlamıştı.

Takım yeni otomobili MP4 27 ile şampiyonada Red Bull’u zorlamayı hedefliyor.

Geçen seneyi ikinci sırada tamamlayan Jenson Button “Çok heyecanlıyım.  Tüm sıkı çalışmaların sonucu artık işte burada. Çok heyecanlı bir gün. 2011 sezonunu bitirdiğimizden beri aralıksız çalıştılar ve aracı mümkün olduğu kadar geliştirdiler. Jerez’de piste çıkmak için sabırsızlanıyorum.” dedi.

Lewis Hamilton da “Harika olduğunu düşünüyorum. Harika bir kışın ardından burada olmak harika. Tüm sıkı çalışmaların bu araca aktarıldığını görmek çok güzel.  Bir süredir ortaya çıkan en güzel araçlardan birisi ve araca binmek için sabırsızlanıyorum.” diye konuştu.

Yeni araca ilk bakıldığında 2011 aracına benzediği görülüyor ancak takım MP4 27’nin şasisinin baştan aşağı elden geçtiğini, tüm ana sistemlerin güncellendiğini ya da yeniden tasarlandığını açıkladı.

En büyük değişiklikler ise arka bölümde ve soğutma sisteminde. Bunun yanında takım yeni araçta geçen sene kullandığı L sidepodlardan da vazgeçmiş.

*14:35: Foto galerideki fotoğraflar yenilenmiştir ve sürekli fotoğraf eklenmektedir. Lütfen galerimizi ziyaret ediniz.

 

 

 

Konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip etmek için Facebook Sayfamızı ya da Twitter sayfamızı beğenebilir, RSS adresine kayıt olabilirsiniz.


Yorumlar

  1. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    massa nın aracının sağına ve soluna sensörler yerleştirilmiş. bir aracın önüne kırmak isterse otomatik fren yapacakmış.

  2. ferrariden çok daha güzel geri mclaren herzaman güzel araç yaptı

  3.   FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Sen de bu ekibin eziği oluyorsun anlaşılan.

  4.   FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Gerçekler suratınıza çarpılınca kontrolünüzü kaybediyorsunuz. Vasat pilotun yancısı.

  5.   FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Materazzi'nin Zidane'a verdiği cevabı hatırlıyor musun?

  6. tamam. 3 ay kasıp bunu bulduk kopyalayın diyeceklerdi

  7. sidepodlar bmw'yi hatırlattı en son bu şekilde yapmışlardı

  8. İnşaallah ilk yarıştan itibaren birincilik mücadelesi verebiliriz.

  9. Bana da egzosdan farklı bir işlevi olacak gibi geliyor. Genel olarak ise aracın ilk yarışa kadar ciddi biçimde değişeceğini düşünüyorum.

  10. bana göre burnun kalınlaşması ve sidepodların normale dönmesiyle bu araç son yıllardaki en güzel mclaren aracı olmuş. inceledikçe onu görüyorum

  11. geçen senekinin aynısı gibi

  12. begenmedim

  13. mp4-20 ye dayanıklılık dısında her yönüyle benzeyebilir, şikayet etmeyiz =)

  14. Bu ara siteyi liseliler bastı gibi ne dersiniz böyle bir gereksizlik her haberin altında yorum yazmak, açar açmaz iğrenç ve bilgisizlik akan yorumlar okumak zorunda kalıyoruz.

  15. FerrariF1Alonso avatarı
    FerrariF1Alonso

    Güzel bir araç çok beğendim.F1 araçları görüntü olarak tam istediğim duruma geliyorlar.Geçen senenin kalkık burunlarının inmeside çok hoşuma gitti.Tabiki çok değişecektir.Sponsorlar azaldımı bilmem ama anlaşmalar olacaktır.Estetil buldum.Hayırlı olsun Mclarencilere.

    Umarım Cuma günü Ferrari'mizin çıkaracağı düşman kardeşide en az mp4-27 kadar yakışıklı ve sexy olur umarım.Onlara 3. 4. ve 5. kardeşleride dahil olur ve hiperaktif bir sezon yaşatırlar umarım bize.Aracın arka tarafı iyi paketlenmiş,burun hoşuma gitti.Sidepodlar için ise güzel,ama 2011 daha güzeldi.Önemli olan performans tabiki.

  16. Araç şuanki görünümüyle açıkçası tatmin etmedi ama arka kısımda gizli olan şeyler olduğu açık Mclaren bu sezon birincilik mücadelesi verecektir diğer takımlardan pek şaşırtıcı performans artışı beklemiyorum.

  17. Katılıyorum dostum ama boşver dersini alır iki üç yarış sonra susarlar sezon sonuna kadar

  18. Sende göze hoş gelmiyorsun ama yapacak birşey yok.Her haberde senin gereksiz yorumlarını ve yarattığın kirliliği çekmek zorundayız..

  19. Acaba bu çıkış egsoz çıkışı değil mi?

  20. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    mp4-25e benzetmiştim ama burnu daha genişmiş mp4-20 gibi.

  21. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    geçen gün yetkili protesto edileblir falan demişti, ama fazla değişik bişey yok. Protesto edilecek de bişey yok. Blöf yapmış herhalde.

  22. Bu arada lewis için aynalar daha yüksek konumlandırılmış artık massa nın içi biraz da olsa rahatlamıştır Massanın aracında da Lewis e karşı yapılmış güncellemeler olabilir koruyucu çelikler acil durum çıkışları falan 🙂

  23. arac harika görünüyor,iyi bir 2012 sezonu bekliyorum.

  24. Pek bir değişiklik yok gibi gene de hoş gözüküyor.Aslında grid deki en şık araç,mercedesle beraber.

  25.   FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Önden bakınca daha çirkin görünüyor. Ve MP4-26'a göre daha düz bir otomobil izlenimi veriyor. Göze hoş gelen tek şey Pirelli 2012'ler.

  26. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    birde pirelli'nin rengini cıvıklaştırmışlar bence daha güzel görünüyor.

  27. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Sen ne agrasif şeysin öyle. Sidepod yine değişmiş. Fakat bu sade haliyle mp4-25e dönüş yapılmışa benziyor.

  28. aynalar ve motor kapağı sırtı da değişmiş

  29. MP4-26 ve 27'nin profilden karşılaştırması.

  30. güney ateş avatarı

    araç görüntü olarak çok güzel. ön bölümden alta hava gönderen kanal nedeniyle alt bölümde birşeyler varmış gibi duruyor.arkası daha compact ve her iki kanatta da yenilikler var gibi. önceki açıklamalarda tek tur performansına yönelik çalışıldığından bahsedilmişti. egzozların arka lastiklere doğru olması tek turda daha çabuk lastik ısıtması için olabilir.

  31. Araç sadece lansman için en sade hale getirilmiş gibi zaten MP4-27A olarak adlandırılması da hem testlerde hemde sezon içerisinde bir çok yenilik göreceğimizin işareti. Ön burun değişebilir bence aracın genel tasarımını hemen ön plana çıkarmamayı düşünmüş olabilirler. ben testlerde yeni bir ön ve arka kanat bekliyorum buna yeni bir burunda dahil. söylentilere göre aracın asıl yeniliği arka taraftaymış. yayın karmaşası da bittiğine göre artık sezonu sabırsızlıkla bekliyorum.Tüm McLarenci arkadaşlarıma ve Formula 1'e hayırlı olsun yeni aracımız.

  32. Jony Walker elbiselerde var ama araca konulmamış..

  33. Jony Walker ve aigo gitmiş o yüzden araç çok sade geldi bana..

  34. Öncelikle Tüm Mclarenci ve F1 Sever arkadaşlarıma hayırlı olsun.
    Mp4 27 tasarım olarak yine hoş. Özelliklede araba'nın arka kısmı çok yenilikçi ön kısmı ise geçmiş senelerde ki gibi aynı sadece fark yeni kurallara göre uyarlanmış ön burun. Kanatlar eski kanat tabi bunlar testlerde değişecektir Egzozların böyle kalacağını düşünmüyorum testlerde daha ayrıntılı ortaya çıkacaktır.

  35. artık lansman denilen şey de yalan oldu sadece sidepodların yeni halini ve küçük birkaç parçayı görebiliyoruz , madem yapmayın şu lansmanı bişey göstermeyecekseniz (özellikle mclaren a değil , bunu yapan takımlara sözüm) . bu arada yeni şapkaları çok çirkin 🙂

  36. Yusuf  Hitay avatarı

    hangi hava kanalı?

  37. milletle dalga geçiyorlar, bumuydu lanse edeceğiniz araç, adam gibi çıkıp deseler yaw biz size maket araba gösterceğiz, maksat "bak lansman tarihine uyduk" demek, anlayacağım, ama birde çok ciddiymiş gibi yapıyorlar ya…….. bu arabaın her yeri değişir, Avustralya ya kadar

  38. Genel olarak araç gayet güzel hoş olmuş ön burun ve sidepodlar özellikle çok begendim.

  39. Ben de 2011 – 2012 araçlarını paintte yan yana koydum amatörce çalışma oldu ama olsun 🙂

  40. sidepodların hemen üstündeki küçük hava kanalını gördünüz mü ?

  41. çoğu kişi daha önce zaten kullanılan ayrıntılara dikkat etmiş
    logo küçük kanat vs

  42. Kapı numarası yazmıyor ondan sade gelmiştir sana.

  43. yeter-demirören-yeter avatarı
    yeter-demirören-yeter

    internet dedikoduları şimdilik boş çıktı. maytap geçmişler herhalde 🙂 çok radikal bir şey bekleniyordu. sidepod tasarımında eskiye dönmeleri iyi olmuş. geçen sene aracı egzoz topladı yoksa testlerde kötüydü. ön kanat – burun – arka kanat geçen seneki. lansmanda herşeyi göstermezler zaten. egzozda büyük ihtimal öylesine lansman için konmuş versiyondur. araç genel haliyle mp4-25'in geliştirilmiş versiyonu gibi. caterham tarzı burun olmaması da iyi olmuş.

  44. Araç gerçekten harika görünüyor özellikle ön kısmı müthiş aynı mp4-20 gibi olmuş. Sanırım en güzel ön taraf bizim araçta olcak o kesin gibi artık 😀

    http://twitpic.com/8eb64c/full

    3. testten itibaren aracın hemen hemen tüm parçaları değişcekmiş ön kanat arka kanat zemin ve bir çok şey baştan aşağı değişcek Tim Gossa göre.. Red bull un arkası gibi dar olmuş şişman bi yapısı yok aracın. Egzost konumlandırmasıda ilginç görünüyor sanki arka fren borularına doğru yönlendirilmiş gibi??

  45. Sidepodların değişmesinin nedeni yeni egzoz kuralıymış. Yeni kurallarla U sidepodlardan verim alamazmışız.

    Oliver Turvey bu haftasonu MP4-27 ile İspanya'da aero testi yapacakmış.

    3. testlerde yeni bir aero paket olacakmış.

  46. ilk testlerde bu aracı barcelona testlerindede esas revize edilmiş olanı sürebilirler.burun yapısı değişme ihtimali olabilir.arka taraftada egzoz çıkışı değişebilir

  47. Egzoz arka fren havalandırma kanallarını besliyor gibi duruyor; fren sistemi jantın içinden görünmüyor; ya egzoz gazının istenmeyen etkisini azalmak için fren sistemi kamufle edilmiş ya da düşük bir ihtimal difransiyel çıkışına monte edilmiş olabilir…

  48. Egzosttan çıkan hava fren soğutma kanalına gidecek gibi görünüyor

  49. Paddy, asıl yeniliklerin aracın içinde olduğunu söyledi buna rağmen kurallar sebebiyle bir şekilde geçen yılın evrimi olmak zorundaymış.
    Aigo reklamı gitmiş sanırım

  50. L sidepodlar gitti diye üzülmüştüm ama bunlar daha bi afilliymiş :))

  51. Haklidir muhtemelen ama goruntu superdi bea 🙂

  52. Önden çok şık da araba, yandan çok tombik olmuş gibi geldi. Renkleri değiştirmemeleri doğru bir karar. Krom-Kırmızı-Siyah şahane bir birleşim.

  53. Fazla ayrıntı göze batmıyor aracın..

    Birşey dikkatimi çekti,Mclaren nin sponsorlarımı azaldı..Araç sade geldi bana..

  54. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    On fren kanallarındaki aerodinamik kazanç sağlamak için kullanılan ufak kanatçıklar, hareketli aero dinamik parça kapsamında tartışma yaratabilir sanki…

  55. İşte McLaren…….!

  56. Yakup ERCAN avatarı

    burnun altındakiler

  57. geçen sene newey mp4-26'nın sidepodları hakkında hiçbir işe yaramıyor, sadece görüntü demişti. acep haklı mıydı?

  58. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    Formalite bir tanıtım.Gerçeğini 7 Şubatta göreceğimize inanıyorum.

  59. Burun, egzoz çıkışı ve kanatlar değişecektir muhtemelen. Bu sadece göstermelik.

  60. rocco junior avatarı

    Benim bildiğim egzoz çıkışları daha yukardan olmalı,scarbs f1 bunun değişeceğini ve çok düşük olduğunu söylüyor.Belki arkadaşların dediği gibi a spec bir araçtır yarış için b aracı vardır.Difüzörü beslemek veya lastikleri ısıtma amacı yine olabilir ama kurallar oldukça sıkı

  61. Yapma beee, nerde gecen sene ki Sidepod lar :((

  62. Yusuf  Hitay avatarı

    ovv önden pek güzel görünüyor, özellikle sidepodların açısı.

  63. Sidepodların hava girişlerinin kemerlerini ince bırakmalarıda ayrı bir güzellik yaratıyor.

  64. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    oh be sonunda yüzümüze kan geldi 🙂
    öncelikle ilk başlarda emin olamadım halada kafalarda soru işaretleri var,
    tek emin olduğum nokta Button'un açıklamasıydı,
    sanırım B aracı esas araç olacak,
    ön monokok ve burnu tahmin ettiğim gibi çıkmasına sevindim.

  65. Gelişime açık bırakmışlar gibi görünüyor. Egzos çıkışı enteresan olmuş, genel olarak beğendim aracı, burun kısımı ve sidepod'lar hoşuma gitti açıkcası. U sidepoddan vazgeçmelerinede şaşırmadım degil. Yatık U diyebiliriz bu sidepod'a da 🙂

  66. Kavruk Oğlan  avatarı
    Kavruk Oğlan

    yaa sanki redbulla benziyo gibi geldi bana.

  67. MP4 27 A da pek bi yenilik ben de göremedim 27 B ye saklıyorlar demekki

  68. Geçen sene sidepodların üstünden arka kısma yollanan hava akımı bu sene alt kısımdan yollanıyor.Kullanılan planyalarla hava akımını mümkün olduğunca verimli bir şekilde arka kısma yönlendirme amaçlanmış gibi.Egsoz çıkışları da ilginç duruyor.Tam çözemedim o kadar mesafeden difüzörü beslemek mi amaçları acaba yoksa arka lastiği ısıtmak mı?.Kurallar gereği periskopik egsozlarla arka kanatların besleneceğini bekliyordu herkes ama ilginç bir egsoz çıkışı olmuş.Aracın dingil mesafesi de kısalmış gibi geldi bana.Sade de olsa ayrıntılara bakıldığında verimli olacak bir araç gibi duruyor.Ben daha fark yaratacak bir özelliğin araca ekleneceğine inanıyorum.Tasarım hırsızlığına önlem olarak gösterilmeyen bir şeyler var gibi hissediyorum 🙂

  69. Yakup ERCAN avatarı

    Aracın arka tarafı çok sade çok yumuşak ve düz eğimlere sahip. Sanki yon balığının kuyruk kısmı gibi 🙂

  70. Yusuf  Hitay avatarı

    burundaki minik mclaren logosu ilginç olmuş 🙂

  71. Fotoğraf galerisi güncellenmiştir.

  72. Hayırlı olsun, hayırlı olsun da -şu ana kadar gördüğüm resimler ışığında konuşuyorum, daha detaylı resimler gelirse ya da dün dediğim gibi bu tanıtım için hazırlanmış bir araçsa fikrim değişebilir- bildiğin kütük!

  73. MERCEDES GP avatarı

    Fazla bi değişiklik yok egzoz konumlandırması biraz geride gibi ve aşağı doğru ve ön taraf yine aynı sanırım bu gerçek araç değil bir çok güncelleme yapacakladır testlerde ve melbourne gitmeden önce

  74. Kanadın altındaki parçadan mı bahsediyorsun?

  75. Yakup ERCAN avatarı

    Dikkat ettiyseniz burnun ön tarafından başlayıp aracın altına giren bir hava kanalı var. Sanırım gördüğümüz en belirgin değişiklik.

  76. Testlerde çıkacaktır kokusu.Bu kadar sade bir araç yaptıklarına inanmam.Büyük ihtimal rakiplerinden sakladıkları birşeyler vardır.

  77. Bence arka hava çıkışı radikal olmuş… Ayrıca ön kanat parçaları…

  78. Evet benimde dikkatimi çekti.

  79. Talha Yıldız avatarı
    Talha Yıldız

    araç görünüşte muhafazakar gözüküyor gerçektende tek ilginç olan egzoz çıkışı aracın taban kısmına bakıyor ortadan

  80. mp4-25 üzerine çalışılmış gibi. elbette teknik açıdan çok farklıdır ama yapı çok benziyor.

  81. İşte o yüzden bunun adı MP4 27 A 🙂

  82. Yakup ERCAN avatarı

    Egsoz açıları biraz ilginç mümkün olduğunca sıcak havayı kullanmaya çalışmışlar gibi.

  83. görünüşteki yenilikler değil, yeni kuralların nasıl yorumlandığı ve performans önemli. Bu araç şuanda fazlasıyla muhafazakar gözüküyor, mclarenden beklemediğim bir şeydi bu

  84. Haklısınız site çok yüklü ve o kadar useri kaldırması güzel bir başarı.

  85. Aracın ön kısmı mp4-20 yi andırıyor

  86. Tabii aracın bu kadar sade görünmesi de ilginç. Rakiplerinin yenilikleri görmelerini istemiyor olabilirler. testlerde çok daha farklı bir araç bekliyorum.

  87. bir de önceden bu durumlarda sunucu kasar giderdi daha az kullanıcı ile. sevincim maksimum 322 kişiyi dahi aynı anda sorunsuz görebilmiş olmamdan kaynaklanıyor. neyse memnuniyetsizliğinizden dolayı da haklısınız aslında ama ne yapalım biz de böyleyiz 🙂

  88. geçen seneki aracın neredeyse aynısı

  89. rocco junior avatarı

    Hayırlı olsun tebrikler bu arada

  90. Ben webmaster olarak yazdım yazıları. Bırakın insanlar profesyonel olarak gorsun bunu. Bilinc altında olumsuz dusunceler yerlesmesin. Neyse biz yeni fotografları bekleyelim.

  91. Tolga Soydan avatarı

    A serisi B serisi olayı varsa değişiklikler olucaktır.2004 de falan sezon ortasında bile yapmıstı mclaren böyle bi olay.hızlanmıstı hatta baya bi.

  92. ingilizce bilmeyişime birkez daha lanet ettim!

  93. rocco junior avatarı

    kişisel olarak çok bir değişme görmedim geçmişte bize muhafazakar deniyordu.sidepodlar 2010 2011 araçlarınını genelinde olduğu gibi.tek beğendiğim arka kanat.neyse amaç kötülemek değil.geniş ve oldukça uzun,burun ise güzel evet.

  94. tanıtılan araç j.button'nun bu arada .. burnunun radikal olmaması nasıl bir artı getirecek meraklardayım,sırf burnu yunus burun vb. değil de seviniyor olabiliriz ama umarım yarışlarda da seviniriz. ve renklerde bir değişiklik olmaması da çok güzel.

  95. öncelikle ben webmaster değilim. biz profesyonel falan da değiliz 🙂 kendi yağımızda kavruluyoruz böyle. normal zamanda 60 70 kişi aynı anda takılyıor en az ama bu rakamı paylaşmamın nedeni anlık takibi bir süredir biliyor olmamız ve bu kadar kişiyi aynı anda sitede görüp sitenin serverinin sıkıntı çıkarmamasından dolayı yaşadığım mutluluktur. 5.5 sene önce de Abdullah Çelik olarak yorum yazıyordum hâlâ öyle yazıyorum ben. sizden birisiym 🙂

  96. Sitemize laf yok. Şu an Turkiye de bir numara fakat ben burayı gucnelliginden dolayı neredeyse kurumsal olma yolunda diye dusunurken boyle olması beni sasirtti. Herhalde beklentim yuksek oldugu icindir. Neyse kusura bakmasınlar…

  97. düzgün fotoğraflar çıkınca incelemek lazım

  98. Yakup ERCAN avatarı

    "McLaren Applied Technologies İdari Sorumlusu Geoff McGrath, yarın tanıtımı yapılacak olan yeni aracın, rakiplerinin protestosuna sebep olabilecek, net şekilde görülebilen yeniliklere sahip olduğunu söyledi." Bunları görebilen var mı?

  99. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    2011 DEKİ ARAÇIN AYnısı gibi bi sidepodlar değişmis ön burun aynı kanat biraz değişik ön kanat arka kanat aynı gibi şaşırdım acıkcasi yada bu göz boyama olabilri buttonçünkü acıklamasında Mp4 27A versiyonu demiş araç için b versiyonu nasıl kim bilri göricez testlerde.

  100. muhafazakar birşey göremedim tabi bu daha önceki aracına tamamen benzemesi dışında en azından gördüğüm resimlerde bu cıkıyor ortaya.

  101. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Caterham'ın burnuna bakınca korkulan olmadı.Mclarenci arkadaşlara hayırlı olsun diyelim.

  102. McLaren pek macera aramışa benzemiyor. burun güzel.

  103. sidepodlar eskisinden daha güzel geldi bana burnun da caterham gibi olmaması sevindirici. genel olarak güzel bi araç olmuş bence.

  104. Neyse uzatmayayım. Tartışmaya dönüşmesin. Sitenin ilerlemesini ben de çok isterim. User çoğalsın kazandığınız para artsın.Daha profesyonel bir siteye dönüşsün.Amaç profesyonellesmek ise bu davranısın hos olmadıgını dusunuyorum. Hatta bu yorumları da silerseniz daha profesyonelce olur bence. Sonucta user saysını biz gorelim diye yazıyorsunuz. Gorunce ne oluyor ? Vay be bu kadar online user varmis diyorum. Bu ne demek ? Demekki eskiden cok cok az user varmıs ki su an bu user sayısını surekli yazıyorsunuz. Eee ne oluyor ? Diger zamanlar 20-30 online user ile ayaktaymıs site. Bu da gozum deki degeri dusuruyor. Daha profesyonelce hareket etmenizi tavsiye ediyorum. Hangi webmaster gelip yorum kısmına bunları yazar Allah askına … Demekki yazılıyormus 🙂

    Neyse saglik olsun…

  105. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kayıtlı sayı kaç?.Yani kaç kişiyiz?

  106. araçtaki en büyük değişiklik sidepodlar gibi görünüyo. ayrıca araç bir mc laren klasiği olarak güzel yine görünüyor doğrusu.

  107. Yusuf  Hitay avatarı

    evet bana da itici geldi. ancak diğer türk f1 sitesinin oralı bile olmamasından daha iyidir en azından.

  108. Valla ben yıllardır bu siteden haberleri takip ederim bana itici gelmedi Mclaren tanıtımı ne kadar kişiyi siteye çekti öğrenmiş olduk bilgi için teşekkürler 🙂

  109. "McLaren Applied Technologies İdari Sorumlusu Geoff McGrath, yarın tanıtımı yapılacak olan yeni aracın, rakiplerinin protestosuna sebep olabilecek, net şekilde görülebilen yeniliklere sahip olduğunu söyledi." bunları görebilen var mı?

  110. adamları niye gönderdi niye geri çağırıyo

  111. MP4-26'dan oldukça farklı görünüyor.Burun ve ön kanat rb7'yi andırmadı değil.Köşeli sidepodlar'da U sidepodların geliştirilmiş bir versiyonu gibi…

  112. istediğiniz gibi düşünebilirsiniz. önemli olan yapılan iş ve verilen emeğin anlaşıldıgını görmek…

    Sitede
    şu anda
    316
    aktif ziyaretçi var

    🙂

  113. arabaların burnu hep böyle olsa keşke

  114. bildiğin dümdüz aracı koymuslar.. bence bu sadece göz boyamalık bişey.. asıl arac bence testlerde orataya cıkar

  115. Kavruk Oğlan  avatarı
    Kavruk Oğlan

    araba çok güzel ama önemli olan iç güzellik.::)

  116. OneMoreChance avatarı
    OneMoreChance

    araç çok hoş duruyor bence

  117. Böyle yazdığınızda profesyonel gorunmuyor site. ilk giren biri user ihtiyacı olan bir site gibi görür burayı. Şahsen ben müdavim oldugum halde itici geldi. Sanki user peşinde kosuyormussunuz gibi.

  118. Arka kanatta da değişiklikler var ama ön kanadı tam göremedim

  119. MP4-20 havası var araçta..

  120. Tolga Soydan avatarı

    sunumu yapan herife ayar oldum

  121. MP4-20 havası var araçta..

  122. Sitede
    şu anda
    278
    aktif ziyaretçi var

  123. U sidepod gitmiş ama burun en azından normal.

  124. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    En azından burun çirkin değil görebildiğim kadarıyla.

  125. Sitede
    şu anda
    221
    aktif ziyaretçi var

    🙂

  126. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Aracın ön kanadı çok mu garip bana mı öyle geliyor??

  127. 2009 aracına benziyo, burnu güzel…

  128. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Araç görünmüyorki, görünmesin diye tek açıcan çekim yapmışlar herhalde.

  129. Yusuf  Hitay avatarı

    güle güle U sidepodlar

  130. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    :S muhafazakar…

  131. Eee adamnın arkasındaki aracın burnu da aynı iyi görünüyor

  132. Birsürü Newey kafası görüyorum 🙂

  133. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    facebookta sesi duyabilen var mı?

  134. Yusuf  Hitay avatarı

    burun normal görünüyor.

  135. Aha başladı ama ses yok 🙂

  136. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    şimdi başladı 🙂

  137. Kavruk Oğlan  avatarı
    Kavruk Oğlan

    yayın linkini verebilirmisiniz.

  138. Kavruk Oğlan  avatarı
    Kavruk Oğlan

    yayın linkini verebilirmisiniz.

  139. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    yayın bir kaç dakika önce başlamış bulunmakta.

  140. ahmet rasim avatarı

    bu sanırım mp4 27 değil, lastikler bridgestone

  141. Arena ekibi gerçeği ortaya çıkardı dıtıtdıdıdıııı

  142. facebook taki mclaren nin resmi sayfasinda tanitim canli olarak verilicekmis, isteyenler oradan da takip edebilirler – Vodafone McLaren Mercedes – The Official Page

  143. sivri bir burun var sanki… merakla bekliyoruz. Hayırlı olsun

  144. Abi kaldırın bence bu fotoyu o zaman millette sevinecek benim gibi sabah sabah moralim bozuldu :p

  145. sanırım örtünün altında bu var

  146. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    evet,
    haberi ilk okuduğumda benimde dikkatimi çeken oydu,
    büyük bir ihtimalle seninde belirttiğin gibi B aracı olacak.

  147. Yanlış Anons yani… Timsaha yatmaya gerek yok o zaman.İçinden gümüş bir araba çıkacağı kesin ama gerisi muamma…

  148. Yusuf  Hitay avatarı

    mp4-24'e pek benzetemedim.

  149. Şaka yapıyorsun dimi

  150. Örtülü hali Redbull un X1 i andırıyo biraz… =))

    http://www.gtplanet.net/red-bull-x2010-custom-made-scale-model-hits-ebay/

    Caterham gibi saçma bi burnu yok ganımca..

  151. bu 2009 aracıymış. neyse az kaldı 🙂

  152. Yusuf  Hitay avatarı

    çirkin bir burun görmeyeceğiz sanırım, bu bile sevindirici 🙂 yine L şeklinde sidepodlar olabilir, du bakalım heyecan dorukta.

    yalnız mclaren'ın sitesi ölmüş durumda.

  153. Bence öyle önemli değişikliklerin olduğu bir tasarım OLMAYACAK…A versiyonu demekki B si de var…Geçen seneki aracın egzosu yukarıda olan halidir..B versiyonu yarışacak araç olacak sanırım…Tanıtım yapmak için yapılan tanıtım olacak..

  154. Aaa burnu Caterham gibi düşük değil dualarım kabul mü oluyor nedir heyecanlandım bak 🙂

  155. Adamlar tanıtımı nasıl yapacağını iyi biliyor. Parça parça…

  156. Kavruk Oğlan  avatarı
    Kavruk Oğlan

    burun güzel görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir