Whiting, Çirkin Araçlar İçin Takımları Suçladı

yazar:

kategori:

Şu ana kadar tanıtılan araçlardan McLaren hariç diğer takımların araçlarında basamaklı burun görüldü ve bunun, 2012 kuralları nedeniyle ortaya çıktığı söylendi.

Bu sene FIA, T şeklindeki çarpışmalarda bile pilotların başlarını koruma amacıyla burunların alçaltılmasını kurallaştırmıştı.

Auto Motor und sport’a konuşan Whiting: “Diğer bir aracın yan tarafına çarpılmasında oluşacak sonuçları asgariye indirme adına, hayat hücresini alçaltmak istedik.”

“Ama mühendislerin bazıları, süspanyion elemanlarının desteklenmesi amacıyla tamamıyla yeni bir araç oluşturmaları gerektiğini öne sürerek şikâyet etmişlerdi.”

“Böylece şasiye değil de (sadece) burun kısmına has yeni bir yükseklik getirdik.”

Öte yandan F1 çevresinden isimler, bu tip burunlara sahip araçlara alışılacağını ifade ediyor.

Eski takımlar Jordan ve Jaguar’ın tasarımcısı Gary Anderson: “Bunu ilk araçta eleştirirsiniz ama ikinci veya üçüncü de gördüğünüzde kabul edersiniz.”


Yorumlar

  1. çarpışma anında burunun daha aşağıda olması ve pilotun korunması düşüncesi kesinlikle doğru ama geçen yılki araçlarla şimdikilere bakınca Fia nın istediğine ulaşamadığı görülüyor. burunlar aynı kalmış sadece burunun üstünden yüksekliği azaltmışlar, yani alt açıklık aynı gibi duruyor. burun incelip direnci azaldığından, bu platipus geçen senekinden daha da tehlikeli. aslında tekerlek merkez hattının üstünde burun olamaz diyeceksin bu kadar basit.

  2. Güvenlik her şeyden önce gelir. Eğer burunların yüksek olması güvenlik için problem teşkil edecekse kötü burunlu araçlar izleyelim daha iyi.

  3. şimdilik göze berbat geliyor bazı tasarımlar. bakalım daha neler göreceğiz. alışacağız zamanla, yapacak bir şey yok.

  4. Eski takımlar Jordan ve Jaguar'ın tasarımcısı Gary Anderson: "Bunu ilk araçta eleştirirsiniz ama ikinci veya üçüncü de gördüğünüzde kabul edersiniz."

    mercedes aracı yada lamborgihini yi ne için alılar.öncelik tabiki görüntü.ama sen azıcık downforce için abuk subuk şekiller tasarlarsan sporu böyle aşağı doğru çekersiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir