Resmi: Şampiyonluk Adayı Red Bull RB8 Tanıtıldı

yazar:

kategori:

Saat 15.00’da gösterilen yeni araçta da yüksek burun var ancak yüksek bölümdeki farklı tasarım dikkatlerden kaçmıyor. İlk izlenimlere göre yüksekliğin olduğu yerde bir hava girişi var gibi görünüyor.

Renault motoru kullanan Red Bull, RB8 ile art arda üçüncü şampiyonluğunu kovalayacak. Takım pilot kadrosunda değişiklik yapmadı ve Sebastian Vettel ile Mark Webber ile devam edecek.

Araç ilk bakışta geçen seneki RB7’ye benzese de burun yenilenmiş. Aynı şekilde egzoz tasarımı ve arka bölümde yeni kurallar sonucunda tamamiyle revize edilmiş. Aracın ön ve arka kanadı sürpriz olmayan bir şekilde geçen seneki RB7’ye ait. Takımların testlerde yeni tasarımlarını görücüye çıkarması bekleniyor.

Foto galeri güncellenmiştir. (19.00)


Yorumlar

  1.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Webber'in Vettel'e yardım ettiği gibi mi? 'Yerimizi koruyalım'. Yada Webber'in gasp edilen ön kanadı.

  2. Valla ben en cok Toro Rosso`nun aracini agresif buldum, herkesten daha agresif bir yapi olusturmuslar, insallah basarili olurlar genc pilotlariyla..

  3. yanlış olduğun bir nokta var EBD çıkınca ferrarinin hızlı olmasının sebebi diğer 2 takımın sezonun en başından hatta daha öncesinden beri bu sistem üzerine aracını geliştirmesiydi.Newey defalarca açıkladı biz aracımızı tamamen bu sistem üzzerine geliştirdik diye.Hatırlatmak isterim Mclaren sezon öncesi testlerde vasat sınıfına girememişken melbourne de birden podyum mücadelesine girdi bir aracı o kadar kısa sürede o kadar geliştirmek hiçte kolay iş değil yani demek ki bu EBD'de var harika bir güç sezon içinde gelen ve tüm aracın üzerine kurulu olduğu sistemi alıp götüren ve yarı yağmurlu olan bir yarışa bakıp EBD'siz ferrari en iyisi demek yanlış olur.Bu sezon sistem yasaklandı ama bu sezon ortaya çıkan araçlarda da ferrari aylar öncesinden başladığı gelişim sayesinde geçen sene ki EBD kısıtlmasından ne kazandı yada kaybetti asla gerçekte görünemeyecek…

  4. belki anten olarak kullanacaklardır, belki de öylesine koymuşlardır, maksat kafalar karışsın. RB bunu daha önce de yaptı.

  5. EBD yasağı ,periskop egsoz ve burun yüksekliği yasağı olmasa RBR aracını hiç değiştirmeyecekmiş(uafak ayrıntılar dışında). Bu habere yazdığım ilk yorumlar silindiği için o hava deliği açıklamamda silinmiş ki o yorumuma birilerinin zoruna gitmesinden ötürü sansürcü davranan kişiyide kınıyorum.Burada bazı takımlarea belli kiiler tarafında alenen küfür yazıldı ve şikayet edilen yazılar silinmesine rağmen hakaret alenen sayfalarda kaldı.RedBull un gizlemeciliği yada McLaren in plastik aksamlarını açıklamalarını eleştirenlerin yazısına uslup deyip şikayet edenleri sorgulamanın yerine takım tavırlarını eleştirseniz daha doğru olacakdır.
    Öndeki deliğin sağ sol kenarlarındaki boynuz gibi kalın çıkntılarla hatrı sayılır bir miktar hava toplanmak amaçlanmışdır.Deliğin üst kısmının geride olmasıyla laminer akışa yakın sakin bir havanın bu kısma girişi istenmişdir.Bu girişi yapılan hava ya KERS soğutması olarak kondisyonlanıp aracın altına sürtünmesiz basınç farklı olarak gönderilip tutunma sağlanması istenilebilinir yada ön kanatdaki F-kanal benzeri yapı gibi kullanılmasıda olabilir yada her ikisinide çalıştırabilir.Ferrari nin önündeki bu havalandırma deliğinin olmayışınıda sorgulamıştık.Delik nerde ve ne işe yarayacak…

  6. newey herhalde dogadaki hızlı olan canlılardan tasarım kopyalıyor galiba. burun delikleri kartallar gibi olmuş.

  7. Komik ötesi yorumlar herzaman vardır ve bu komik yorumları eleştirdiğinizde sürekli olarak sansürlenirsiniz.Withmarsh araçlarının %6 sının haricinde değişeceğini söyledi ve çıkan araç ortada.Birde Ferrari ye bakarmısınız ne kadarı değişmiş.O lastiklerle sorun yaşayan 2011 aracıydıki sorunun alt edilmesi adına şasi uzunluğu ve arka amortisör sistemi tamamen değiştirildi.Hatta yetmedi hiçbir takımın yapmadığı şekilde ön amortisör sistemi dahi değiştirildi.Geçen sene egsoz beslemeli sistem olmadığında en hızlı aracın hangisi olduğunu bildiğimiz halde bu sene egsoz beslemesiz kurallara rağmen aracını o kadar değiştiren takımda Ferrari dir.Bende rakip takım taraftarıyım ama Ferrari nin aracının üzerinde çalışmasına her zaman hayran olmuşumdur.Geçen sene egsoz beslemesini araçlarına uydurabillselerdi belkide yumuşak lastiklerle en hızlı takım olabilirlerdi.Burun kısmı diğerlerine göre en değişik takım olduğundan göz aşinalığımızı etkilediğinden çirkin tanımlamasında bulunuyoruz .Bir aydan fazla zaman önce bu sitelerde Domenicalli aracın çirkin olacağını fakat önemli olan performansı olduğunu zaten açıklamışdı.
    RedBull egsoz sistemini aracın alt kısmına gömüp periskopik görünmesi için aracın arkasına çıkartmalarla egsoz resimleri yapmadılarmı? McLaren daha dün plastik görünümlük bazı sistemler yaptığını açıklamadımı?? Kİmse bunları eleştirmezken aracını yapıp seyredenlere sunan Ferrari yi apansızca eleştirip duruyoruz.Ben… Mercedes inde Ferrari gibi açık ve net olmasını istiyorum.Dürüstlükden bahsetmek olmaz… dürüst olursunuz herşey kabül olur.

  8. Araçta burun dışında değişiklik sıfır gibi tabii testlerde birçok parça değişebilir.Burundaki yarık ilginç olmuş F-kanal olamaz çünkü Örs kanat yok yanii F-kanal etkisini yaratacak gerekli teçhizat yok benim düşüncem havayı difüzöre taşıyacak bir sistem olabilir. Newey'in ne yağacağı belli olmaz şimdiden birçok kişi ulan o yarıkta nedir diye merak ediyor testlerde özellikle McLaren, Ferrari ve Mercedes mühendisleri aracı yakından inceliyor olacaktır.

  9. Abi bu kanatçıklar yasak değilmi? Birde orada kapak var san ki

  10. o kadar Ferrari için oluyor olsaydı geçen sezon ingiltereden itibaren komple yasaklanırdı 🙂 lastiklerin yumuşaması ise Ferrari'nin işine direk yarıyor diyemeyiz 2012 lastiklerini 2011 aracına takacak değiller, ilk yarışta bu lastiklerin kime yaradığı belli olur. Kanatların esnetilmemesi de dert değil, Ferrari esneyen kanat yapmayı çözmüştü geçen sezon sonunda, martı kanadı gibiydiler maşallah. Massa'nın kendine faydası yokken Alonso'ya nasıl yardım edecek o da ayrı bir muamma.

    ama öyle olur mu, yeterki Alonso kazansın.

    ps: Egzos beslemeli difüzörler, motor haritaları, egzos gazı kullanımı bunlar hemen hemen aynı ve egzos gazlarıyla difüzörü besleyip aerodinamik kazanım sağlamayla alakalı şeyler alt alta bir kaç kere yazınca iddian güçlenmiyor

  11. el freni yapacaklar herhalde kokpitin yanına 🙂

  12. f kanalın girişi buradaysa çıkışı nerede? 🙂 ben arka kanada giden bir şey görmedim… o kadar dar yerden giren "hava" girişinin çok bir etkisinin olduğunu düşünmüyorum. Egzos gazı gibi bir şey o kadar dar aralıktan verilse performans kazanılabilir ama aracın seyir halindeyken ki havanın o kadar dar yerden bir şey kazandıracağını pek düşünmüyorum. Diğer arkadaşlarında söylediği gibi daha önceden burunda bulunan ufak girişin yaptığı görevi üstlenmiş olabilir.

    öte yandan tabi hala bir bilinmezlik var acaba ne işe yarıyor orası 😀 işin aslını bende merak ediyorum

    bir de öyle bir giriş vortex oluşturup hava akımını bozar çok ideal bir şey değil bence… Performans dengelerini olumlu yada olumsuz değiştirecek bir yeniliğe benzemiyor kanımca, umarım yamulmuyorumdur

  13. Burdayız burdayız kardeş mclaren sayfasınada sizden başka yazan yoktu zaten çekemeyince yorum bile yapamıyorsunuz burun böyle yapılır kaportacınızı değiştirin sanayide olmaz bu işler.

  14.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Burun kısmındaki hava girişi abartılmamalı. Ferrari de benzerini yapıp gizlemiş olabilir. Bu girişi diğer takımlarda da görme ihtimalimiz yüksek. Bekleyip görelim.

  15. _pirelli lastikleri yumuşatsın.
    _egzoz beslemeli difüzör yasaklansın.
    _motor haritaları sabitlensin
    _kanatlar esnetilmesin
    _Massa Alonso' ya yardım etsin.
    _Egzoz gazı kullanımına kısıtlama getirilsin.
    yeterki ve yeterki büyük pilot alonsolu ferrari şampiyon olsun…
    Bakalım Redbulun burun delikleri performans sağlarsa yasaklanırsa şaşırmam.

  16.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Sıradışı görünüyor. Ama çirkin. Hem de çok. Kim bilir kaportasının altında ne hinlik yatıyordur.

  17. redbull gene klasını konuşturmuş.şimdi bu burun delikleri ;padokta herkes bunu konuşuyor,acaba newey burada neyi amaçladı.ferrari massaya talimat vermiştir,şuna bir çarpta ,şu burnu alıp morenollaya götürelim.:-))

  18. Tek kelimeyle en güzel tasarıma sahip araç mühemmel ötesi üç üç sesleri geliyor

  19. Yusuf  Hitay avatarı

    tabanın ön bölümü enteresan gözüküyor, belkide burun deliğinden giren hava buraya aktarılacak.

  20. Yusuf  Hitay avatarı

    kulağa pek hoş gelmiyor

  21. Helmut Marko'nun ne kadar boş konuştuğuna tekrar şahit olduk…

  22. Bu senenin tartışmalı teknolojisi "burun deliği" mi olacak yani 🙂

  23. k bakma ingilizcem çok iyi değil ve translate programlarından başıma bir dert geldiğinden beridir kullanmıyorum

    Valla ne buldu bilmiyorum yakında çıkar kokusu ama bu adam kulaklığı takıp geceleri de kural kitabının seslendirilmiş haliyle uyuyor sanırım 🙂 kuralları bu kadar zorlayan başka bir adam yoktur heralde Fia en sonunda o yasak bu yasak tamam kardeş herşey serbest Newey yasak dicek mazallah 🙂 takımlardan biri şike yaptı deyip stada alınmayan futbolcular misali bu adam da şike yaptı deyip padoğa alınmıcak bu gidişle

  24. ferrari taraftarıyım ama rb den baska kim burun dusuklugunu degerlendırmıs… laf olsun dıye yorum yapmayalım…

  25. rocco junior avatarı

    BBC F1 analizcisi Gary Anderson,Red Bull'un burnundaki deliğin bir kanala benzediğini söylüyor.Ancak bunun soğutma amaçlı mı(Muhtemelen kers) yoksa aerodinamikler için mi olduğu bilinmiyor.

    Bana sorarsan bu delik sadece soğutma değil belli ki bir kaç işlevi var.Farklı çekimlerde açılmamış bir kapak gibi duruyor sanki sonradan açılacakmış gibi.Orada f kanal gibi bir düzenleme kurallara aykırı olması lazım.Monokokun değişmeyen kısmı olması lazım.Bir de Newey'in son anda bulduğu ve 0.4sn kazandırdığı iddaa edilen bir şey duymuştum bugün bunu bir tanıdık doğruladı.

  26. yaa öylemii alla alla alla Allah bak sen vay canınaaa ne diyo bu yazı da 😀 😀 😀
    http://www.youtube.com/watch?v=dvEs6qzKhWE&feature=related

    şaka bir yana açıklarsan çok sevinirim gerçekten 🙂

  27. Yusuf  Hitay avatarı

    marko kusura bakmasın ama en az ferrari kadar çirkin olmuş araç. bu arada o basamaktaki delik benimde dikkatimi çekti, sadece süspansiyon soğutmak için o denli büyük bir delik olacağını sanmam. bu yıl bu konuşulabilir.

  28. http://www.trf1.net/fotogaleri/galeri.php?id=24263&sira=19
    bu açıdan bakınca kafasını eğmiş saldırmaya hazırlanan bir kaplanı andırıyor rb8

  29.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Saçsız yine döktürmüş.

  30. Bide Ferrariye laf atioru bu marko aracımız ferrari kadar çirkin degil diye gördük RB8 de çok mükkemel valla ( şakamısın marco)

  31. Bunu fotoğraflardan anlamak mümkün değil. Her şey olabilir.

  32. En yakışıklı aracın McLaren'de olduğu aşikar ama bu başarının garantisi olamaz. öyle düşünenler zaten F1'den zerre kadar anlamıyordur. Bir araç yakışıklı diye şampiyon olacak kuralı yok.

    Ben de senin bu yazdığından farklı bir şeyden bahsetmiyorum zaten.

  33. En yakışıklı aracın McLaren'de olduğu aşikar ama bu başarının garantisi olamaz. öyle düşünenler zaten F1'den zerre kadar anlamıyordur. Bir araç yakışıklı diye şampiyon olacak kuralı yok. Burdaki tartışmalar sadece araçların tasarımı üzerine daha testler başlamadı kimin nasıl olduğunu bilmiyoruz.yalnız bence sizin sevinciniz Redbull'da da platypus burunun olması Redbull'un başarılı olacağını bilyorusunuz ve sizinde bundan dolayı başarılı olma şansınızı yüksek görüyorsunuz.

  34. Kesinlikle neden olmasın gayet olumlu Testler de neler göreceğiz bakalım.

  35. Bakalım kanka. Çıkar kokusu yakın da

  36. burundaki hava girişine takıldım iyice.acaba ordan gelen hava arabanın tabanınamı yönlendiriliyor yada borular vasıtasıyla arka kanada kadar yönlendirilip aerodinamik bir kazanç sağlıyormu yoksa sadece soğutma görevimi görüyor.

  37. Burada benim söylediğimi anlamadığın ortaya çıkıyor.Ben maklerının platipus burun kullanmamasına atıfta bulunmadım.Sitedeki maklerıncıların araç diğerlerine göre biraz daha estetik gözüküyor diye kendilerini önceden şampiyon ilan etmelerine atıfta bulundum.Buradaki olay bu.Biz de kendi üslubumuza göre yapılan yorumlar ile kaba tabirde dalga geçiyoruz.Başkalarına liseli diye damga vurarak da ancak kendi küçüklüklerini göstermiş olursun/olursunuz bana kalırsa.

    Forewer Mclaren diyorum bu durumda, en yakisikli arac Mp4-27 🙂
  38. aracın geçen sene altın olan çizgi rengini açmışlar. garip geldi gözüme. çakma diecast modelleri gibi 🙂

  39. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Tek kelimeyle özetlemek gerekirse red bull yine yapmış yapıcağını.güzellik konusundaki yorumları anlamakta zorluk çekiyorum burası f1 araçlar güzel olmak için tasarlanmıyor zaten ona kalırsa ferrari f450 ile f150 karşılaştırın bakalaım hangisi daha güzel.saçma sapan yorumlar yazmayın lütfen.en güzel araç sezonun en son yarışından sonra belli olacak

  40. hastayım şu HRT'nin amatörlüğüne. Samimi geliyor bana. Şu an orada olup onlara yardım etmek isterdim. Severim böyle işleri.

  41. Senin yorumların harika bizimkiler saçma öylemi

    maklerıncılar (spy mı deseydim ?) eğer RB kendileri gibi bir burun yapsalardı "RB ve maklerın kapışır Ferrari bakar" diyeceklerdi.Baktılar ki RB da önden kesik burun yaptı,cümle değişti:

    "En yakışıklı araç maklerında."

    Kusura bakma ama şu yorumunda mantık namına birşey göremiyorum. McLaren'in alçak şasi ile yarıştığı bunun için platypus buruna ihtiyaç duymadığı zaten bilinen bir gerçek. Bundan dolayıda o buruna ihtiyaç yok. tamammı sevgili dostum. ortamı germek sana birşey kazandırmaz böyle liseli damgası yersin sadece.

  42. Hayır şöyle bir şey var.Burada yorum yazıyoruz altına saçma sapan yorumlar atıyorsun Tahsin.Abicim çekemiyorsan rahatsız oluyorsan adam gibi cevabını ver.Neden saçma saçma yorumlar atıyorsun güzel kardeşim ? Bak burada Fener-Beşiktaş-Galatasaray tartışması yapsak neyse diyeceğim,olayı holiganlığa kadar götürebilirdik.Formula 1 gibi bir sporu tartışıyoruz.Yazdıklarım seni rahatsız ettiyse,yanlış olarak görüyorsan,desteklediğin takımı/pilotu koruyucu açıklamanı yap o zaman.Yazacak bir şey bulamayınca inci sözlük üyeleri gibi "liseli liseli" diye saçma sapan ithamlarda bulunma.Bu yorumun üzerine hala devam edeceksen de edebilirsin.

  43. Bla bla bla bahaneler üretmekte üstünüze yok McLaren şampiyonada 2.cilerin takımıdır dogru siz ise kış testlerinin şampiyonu aramızdaki fark bu 😀

  44. Şurada güzelce yorum yazıyoruz bikaç kendini bilmez provokatör yine iş başında. Sayın admin böyle mesajlarla ilgilenseniz diyorum. bu siteye 2007 yılından beridir yorum yazıyorum. ilk başlarda üslup çok iyiydi son zamalarda inanılmaz bir düşüş var. bir çözüm bulunmalı her haberde ergenlikten kurtulamamış provokatörlerin mesajlarını görmek zorundamıyız.

  45. ben bunun başka bir amacı olduğunu düşünüyorum adam yine bulmuş bir şeyler 🙂

  46. ne kadar da çok mühendis varmış aranızda ! sadece skin(renk,reklam) değişir ooow çok agresif bir araç olmuş diyenler çoğunlukta 🙂

  47. Tolga Soydan avatarı

    2008 de ferrari ispanya da kullanmıstı böyle birşey.

  48. Ben liseyi bitireli 2 yıl oldu. şimdi kapısının önünden geçmem 🙂 sende bitir sende geçme.

  49. Tolga Soydan avatarı

    bugün bi lansman daha yapmıslar galiba.pistte çıkan aracın ön kanadı çok farklı lansmandakine göre

  50. Seni götürmeye geldim 🙂

  51. Harbiden o burun ne öyle grayder gibi duruyor. 🙂

  52. Tolga Soydan avatarı

    kim dizayn ediyosa güzel yapıyo ama hızı çözemeiyo bi türlü 🙂

  53. Eskiden burunun ucunda ufak bir delik olurdu, muhtemelen süspansiyonu soğutmak için. O delik ne işe yarıyorsa bu da o işe yarıyordur herhalde.

  54. Atatürk oto sanayide mi yapmışlar bunu….

  55. ferrari f 2007 avatarı
    ferrari f 2007

    arkadaşlar biribirimize laf atmayalım birbirimizin kalbini kırmayalım böyle şeylere gerek yok sadece zevk almaya bakalım

  56. Alakasız yer ama güzel burun tasarımı:)

  57. rocco junior avatarı

    ScarbsF1 Craig Scarborough
    The 2011 RB7 had a wide slotted inlet at the bottom of the front bulkhead, this year an opening above it, positive pressure in the cockpit?
    BBC F1 analyst Gary Anderson says hole in Red Bull nose looks like a duct. But is it for cooling (Kers perhaps) or aerodynamics?
    o burundaki delik için

  58. O nasıl uzun bir burun yahuu….:)))))

  59. Burundaki yükseltinin oluştuğu alanı hava girişi olarak kullanmaları ilginç. Aynı fikir neden diğer takımların aklına gelmedi acaba?

  60. The restriction nose height which is a maximum height just in front of the front bulkhead hasn't really changed the chassis shape very much," he said. "We've kept more or less the same chassis shape, but had to drop the nose just in front of the front bulkhead, which, in common with many other teams, has led us to I think I'd probably say a slightly ugly looking nose. We've tried to style it as best we can, but it's not a feature you would choose to put in were it not for the regulation.

    Bakın kelaj ne demiş. "Adım Hıdır, elimden gelen budur."

  61. f kanalı yasak o yüzden hava girişidir herhalde yeni bir buluş değilse ….

  62. Alonso kendi evinde turmu yemişti yaa.

  63. işte bu bir çeşit f kanalmı yoksa farklı bir hava girişimi acaba

  64. bugün okullar açılmamışmıydı bu liselinin ne işi var hala burda.

  65. burundaki ince hava girişi bir çeşit f kanal olabilirmi acaba

  66. Newey in herkesin şaşıracağından bahsettiği hadise balkide bu delik onun getireceği olabilir.Bakarsınız KERS in soğutmasını oraya koyup sıcak havasınıda tabana göndermişdir.

  67. ben ferrari bu sene cok hızlı yada mclaren yavaş demiyorum. yine rbr favoridir 2012 için gerisini bilemem.

  68. Nerden biliyon her sezon başı aynı naralar. yok bu sefer şampiyon olamıycaklar yok kel mahmut yok meşrubatçılar. keşke başkalarıyla bu kadar uğraşacağınıza biraz kendinize baksanız.

  69. Mclarenin hızlı olmasından tırsmayamı başladın da Redbull lansmanı haberinde McLarene laf atıyorsun..Bide aklınca casus falan yakıştırması yapıyorsun..Soda iç iyi gelir geçen seneyi hazmedemedin heralde….

  70. :)) Tabi ki de en yakışıklısı Mclaren. Platipusgillerde de en garibi Ferrari, en kafa karıştıranı Red Bull.

    Hangisi daha iyidir veya önemlidir, ilk yarışta göreceğiz. Heyecan doruk 😉

  71. hem yazım hem anlatım bozukluğu için istersen ailenle konuş ana okulundan tekrar başlatsınlar.

  72. bizim gecen seneki ana sorunumuz costay dı adam mekanık manyağı aerodan anlamıyor… bizim araç baştan sorunluydu süspansiyon sorunları yüzünden lastikler ısıtılamadı. hamashima bile o aracın nasıl podyuma cıktığına şaşırmış. ferrari cok muhafazakar davrandı. ama bu sene araç hızlı olurmu bilemem ama cok farklı bir araç yapıldı. he bu arada mclaren isterse 10 yarış kazansın. button 1 yarış kazanmış ferrarinin bi kac puan önunde 2. oluyorsa hiç takmam hele hele 1. olamadıktan sonra şampıyonada kazansa neye yarar… 2.lerin takımı mclaren.

  73. mclarencileri anlayabiliyorum insan14 yıldır şampiyon olmayınca neyi görse güzel buluyor herhalde 🙂

  74. foto galerisi güncellenmiştir

  75. bende bu sezondan umutluyum çünkü been iyi pilotlarından tarihin en iyi pilotlarından biri bizimle(şimdi bu sözümden dolayı çok eleştiri toplayacağımı biliyorum ama alonso griddeki ve tarihteki en hızlı demiyorum ama en komple pilotlardan biridir) ve fark 0.2 0.3 olsa bile alonso kapatır ama geçen seneki gibi 0.8 yani neredeyse 1 saniye fark olunca senna gelse bile pilotun yapabileceği birşey olamaz mon. istifa etmelidir ve kesinlikle ross brawn veya adrian newey takıma gelmelidir

  76. maklerıncılar (spy mı deseydim ?) eğer RB kendileri gibi bir burun yapsalardı "RB ve maklerın kapışır Ferrari bakar" diyeceklerdi.Baktılar ki RB da önden kesik burun yaptı,cümle değişti:

    "En yakışıklı araç maklerında."

    Sporun adı "Miss Formula" olarak değiştirildi de benim mi haberim yok ?

  77. kurallar cok sıkı o kaybedilen 1 saniyeyi kolay kolay kapatamaz mclaren. ferraride kapatamaz redbull da.

  78. HAHAHA hadi McLaren tek bir sisteme dayalı araç yaptı 6 galibiyet 1 pol pozisyonu kazandı geçen yıl peki ferrari ne yaptı 😀 testlerde binlerce kilometre tur atmalarına ragmen lastikleri ANLAYAMADILAR be ortalıgı bulandırmaya ne kadar meraklısınız.

  79. güzel paylaşım.hayvan burnunun başladığı yerdeki ince hava girişinide 2 tane çatal gibi çıkıntı kullanarak ortadan bölmüş.hayvan burnunu başladığı yerdeki aerodinamide ve hava akışı mükemmel tasarlanmış.sidepodlaraki hava girişide havayı azami alacak şekilde tasarlanmış.bu tasarım işe yararsa rbr yi durdurmak dahada zorlaşır.(tabi arka taraf muamma)

  80. RB8'in burnundaki hava girişinin amacı soğutmada kayıp yaşamadan sidepodları küçültüp aerodinamik kazanç sağlamak için konulmuş gibi geldi bana. Ya da Ferrari'nin 2008 yılında kullandığı delik gibi tutunmayı arttırıcı bir etkisi olabilir. FIA'nın yasaklayacağını sanmıyorum çünkü ortada pilot kontrolü veya hareketli aerodinamik parça yok.

  81. dediğim gibi rahat ol özellikle zeminden çok umutlular cok değişik bi zemin ve testlerde bu dahada gelişecek. ve değişik bi diffizör.

  82. ama kanka yasak diye bılıyorum ben bakam yarın güneş ışığında daha iyi görünür 😀

  83. Hamilton kendi evindeki sıralamada kaçıncı olmuştu ya ? 😀

  84. o geçen seneydi devir değişti..Kış geldi yaza gidiyoruz sene 2012 oldu..:))

  85. alçak şasi oldugunu biliyoruz öndan bizim ki gibi bi burunda kesinti olmadı. ama redbull danda kendıleri gibi bi burun beklıyorlardı 😀

  86. olabilir 2012 aracının tasarlamış bile olabiliki inşallah öyledir @fernando ulaş kardeş ama hata nerde o adam hiçbir zaman gitmeyecekti ancak zor durumda kalınca çağırmaları kötü birşey ama dediğin gibiyse ferrari redbullu çok zorlar

  87. Biraz üslup

  88. BİZ mclaren gibi tek bir sisteme dayalı arac yapmıyoruz gördük ebd siz halıni ondan rahatım…:D

  89. Nasıl yok dikkatli bak bence kanka

  90. Mclaren nin aracı zaten geçen seneden alçak şasi !!!!!! Sırf size uysun diye alçak olan aracı dahada mı alçatsınlar….Mclaren hızlı olursa kıvranan diğer takımları asıl ben görücem….

  91. Arka kısım adam akıllı gösterilmemiş ve demek oluyorki egsoz uygulamasında birşeyler var.RBR os… gazından yararlanmaya alışmışken bu işe devam edecek.Ferrari nin burun kısmına laf atanlar kendi hallerine baksınlar.Burun kısmında hiç bir değişim olmadan aşağo doğru ötelerseniz göz aşinalığını aşırı zedelemediğinden kötü dşye nitelendireceğiniz olgu oluşmaz.Şu ana kadar burun kısmında radikal tavır sadece Ferrari den gelmiş.Radikal diyemşienler (Ferrari ye)burun kısmından başlayabilirler.
    Adamlar lansmandan bahedip dişe değer hiçbirşey göstermemişler.*********McLaren in açıklamasını Ferrari yapsaydı buralardaki McLaren taraftarlarının ağızları tarih yazabilirdi.
    Dört gözle MGP mizin araç tanıtımını bekliyoruz… çok umutluyum çoook.

  92. bu sene ferrari ninbi aracının gelişimin de söz sahibi olan biride rory bryn değişik fikirler sundu fabrikada toplantılara katıldı kısaca rory bryn 2012 aracında söz sahibi oldu…( bazı arkadaşlar yok aracı o tasarlamadı derse şaşarım ) her gün adam fabrikadaydı. tatilini iptal etti:D

  93. bebek bakıcısı avatarı
    bebek bakıcısı

    yaş kaçtı?

  94. Maklerıncılar da herkesden farklı araç yaptılar diye bir yerleri tavan yapmış durumda.Yarışlar başlasın ben göreceğim o burunlar nasıl büyüyecek nasıl küçülecek…Umarım o "yakışıklı" burunları PINOKYO gibi uzamaz.

  95. Schumacher- avatarı

    Kel Mahmut :D:D:D

  96. orda bir delik yoktur umarın cunku yasak fıa yasaklamıstı 2010 da mclarenden dolayı….

  97. ferrari Rory Byrne göndermekle çok büyük bir hata yaptı bence Rory Byrne araç tasarlamadıkça veya ross brawn iyi bir araç yapmadıkça neweyi durdurmaları çok zor bu yılda redbull favori arkada kesin birşeyler var ve geçen araç çok iyi olduğu için belirli güncellemeler yetebilir korkarımki geçen seferki 13 galibiyet 16 felan olabilir ama inşallah dediğim çıkmaz

  98. Risk yok…
    Sıkıntı yok…

  99. Tamam beyler bu sene RB o kadar rahat şampiyon olamayacak belli oldu.Burunu aşağı çekip bırakmışlar böyle küçümseyici bir zihniyet daha görmedim hayatımda.Bir cacık olmaz bu Red Bull'dan.Kel Mahmut'un bu sene planları tutmamış anlaşılan.

  100. NEYMİŞ MCLAREN tarzı burun olcak mış mış yok ya :D… şimdi konuşmalar şöle redbull da böle burun yaptıysa var bi bildikleri bi tek biz farklıyız neden kı hatamı yaptık acaba kara kara düşünürler.:D ama güzel arac bakalım hız mclare nın nasıl olcak.

  101. Rb8 i görmek çok güzel Arka kısım her zaman ki olduğu gibi çok sıkı paketlenmiş. Egzoz konumlandırılması için çok fazla uğraşıldığı kesin. Yarın dan itibaren pistte görürüz.

  102. Ne var o ördeğin ağzında öyle? :))))

  103. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Öve öve öküz edilen araç bu muydu?Sayfaya Kendi fanları bile rağbet etmemiş.Ferrariye gülüp mclarene benzer bir araç bekleyenler ortalıkta görünmüyor.Mercedes fanı bir arkadaş seri yorumlar yazmış da sayfa biraz dolu görünmüş.

  104. Madem platipus olacak, ben bunu bir işe yaratayım demişler işte. Alın size yenilik.

  105. bu fotoğraftaki araçlar nerdesiniz.bizi neden takozlara bıraktınız. :((((

  106. MERCEDES GP avatarı

    Öndeki boşluk havayı içeri alıp hava kanalıyla dışarı atıcaklardır.azda olsa drag etkisini azaltcaktır

  107. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Testlerde gerçek boyutu çıkar ortaya ama tam sürümü sıralamada çıkartırlar mclarenin dediği gibi ama en azından aracın nasıl oldugunu gördük o kadar da wow dedirtecek bir tablo yok.

  108. MERCEDES GP avatarı

    ön kanat ve arka kanat eski araçtan alınmış.Rbr de bütün kozlarını gizlemiş

  109. MERCEDES GP avatarı

    aracın ön kanadın ortasından arkasına doğru giderken bi farklı bi sistem yapmışlar.süspansiyonu güncellemişler

  110. MERCEDES GP avatarı

    Bide aynaların boyunu kısaltmış gibi

  111. MERCEDES GP avatarı

    Bu arada red bull egzozu hafif yukarı doğru olacak şekilde konumlandırmış

  112. REDBULL ördek yapmıs on burun ördek 😀

  113. MERCEDES GP avatarı

    Valla varya ellerinden gelse lansman yapmıcaklar hiç bir görüntü yok be.Şimdi Mercedes Hepsine bakıyordur.ama sorun değil şimdi takımlar zannediyorki takımlar kopyalayamazlar bizi ama testlerde herşey çıkar Zaten Mercedes te işine yarayanı kopyalar bu arada tahminimce bu sene lastikleri yiyen bir araç yapmazlar heralde

  114. F1ALONSO-ALONSOF1 avatarı
    F1ALONSO-ALONSOF1

    ilk başta sanki f-duck'ı anımsatsa da bana değişik bişi bulmuş gene bu adam

  115. Kavruk Oğlan  avatarı
    Kavruk Oğlan

    rb8 de bu burunu kullandıysa kesin bi faydası var McLaren şimdi düşünüyordur..

  116. Geçmiş olsun şampiyon Redbull gene :)) herifler 2 tane ön kanatlı araç üretmiş ötesi mi var ya 😀

  117. MERCEDES GP avatarı

    Belki ordan hava akışını geçirmeyi planlıyolardır

  118. değişiklik,,, total mi gelmiş sadece

  119. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Arka tarafı çok ilginc buldum bu adam yine arka tarafda bi şeyler yapmış ancak tam belli değil ilerki zamanalrda cıakr kokusu ön taraf ise ferrarinin biraz daha zarifini yapmislar bakalim performansi nasil olacak merak ettik dogrusu.

  120. şu ana kadar tanıtılan araçlardan en güzeli göze en hoş gelen görüntü kirliliği yapmayan takım mc laren umarım hoş görüntüsü kadar da hızlı olurda diğerlerine kapak olur

  121. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bumuymuş ferrariden daha güzel araç. Özellikle öndeki T parçası aşırı çirkin. FI da da var aynısı. Birde ferrarinin burnu bunlardan kısa. Kendi sitelerinde video mevcut.

  122. kötünün iyisi olmuş bence. burun kısmı bana çok ilginç geldi. sanki arabanın çirkinliğini kapatmaya çalışmışlar gibi geldi bana ama tabiki bununla ilgilenmiyolardır bile. neyse sonuç olarak fena değil ama umarım rb7 gibi dominant bi araç olmaz.

  123. Schumacher- avatarı

    Neyi amaçlamışlar çok merak ettim gerçekten

  124. Tolga Soydan avatarı

    arka taraf görebildiğim kadarıyla güzel gözüküyo.ışık çok az bişeyler saklıyo olabilrler

  125. Schumacher- avatarı

    Yalnız o burnun eğim yapan kısmında arada boşluk var 2. burunmuş gibi duruyor Newey birşeylermi buldu yine

  126. rocco junior avatarı

    Ben Ferrari'nin burnuna göre çok iyi olduğunu düşünmüyorum hayalkırıklığına uğradım.Burda bizim burna laf edip unutamazlar diyenlere kapak olsun bu.Demekki daha farklı yorumlanamıyor.Ha şimdi çizim uzmanları gelir konuşur.Bu burunda çirkin ancak çok değil tek fark bu bana göre.Hızı nedir,neler yapar sezon başlayınca görücez.Diğerlerinin yaptığı gibi nahoş yakıştırmalar ve karalamadan ziyade her zaman olduğu gibi hayırlı olsun başarılar Rb fanı arkadaşlara

  127. adamlar 4 sezondur aynı arabayla yarışıyor risk alıp herşeyi mahvetmek istemiyorlar belli ki. o kadar da övdüler bizde birşey bekledik.

  128. elvan dalton avatarı

    Aslan yavrusu mübarek. Şampiyonluk adayı RB8

  129. Bence şimdiye kadar tanıtılan en çirkin sıradan araç, geçen seneki araçtan ne farkı var ki?

  130. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Şampiyonluk adayı RB ?????

    Diğerleri aday bile değil herhalde ki bu başlık uygun görülmüş. Dağılalım..

  131. Forewer Mclaren diyorum bu durumda, en yakisikli arac Mp4-27 🙂

  132. Schumacher- avatarı

    Çok büyük radikal değişiklik beklememek gerek sonuçta herkesten fazlaca hızlı bir aracın üstüne koyup geliyorlar. Burun beklediğim gibi hafif yapmışlar o eğimi diğerleri gibi abartılı değil.

  133. ferrarinin burnuna göre çok daha iyi ama yinede bu burunlar beni soğuttu F1 den ya 😀

  134. http://www.redbullracing.com da video yayinlandi..

    On burun baya benzer digerlerine gore, hatta biraz kut 🙂

  135. aynı ferrari:D BURUN BİRAZ daha zarif… 😀

  136. bumuydu o övdükleri

  137. beş para etmez

  138. MERCEDES GP avatarı

    bende bişi bekliyodum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir