Vettel: "Kurallar Fark Yaratmanın Önüne Geçti"

yazar:

kategori:

En genç çifte dünya şampiyonu, RB7 ile geçen sene fırtına gibi esmiş; sezonun bitimini beklemeden zaferini ilan etmişti ama bu sefer aynı şeylerin olacağını beklemiyor.

2012 aracı RB8’in tanıtımında konuşan Vettel: “Her zaman 2011’e bakacağız ve ne kadar özel bir sene olduğunu düşüneceğiz”

“Ama dürüst olmak gerekirse yine aynı veya benzer bir sezon beklentisi ile sezona başlayamazsınız”

“Bu sezona, başlarda öne çıkıp diğerleriyle farkı açabildiğimiz 2011’in tekrarlanacağını bekleyerek girmek hata olur.”

“Geçen sene olanları gerçekten yaşanacağını sene başında beklemiyorduk. Bu sene de aynısı geçerli.”

Alman pilot, özellikle egzoz beslemeli difüzörlerin önüne geçilmesi olmak üzere yenilenen kurallar ile artık herhangi bir takımın, diğerlerinin önünde büyük bir avantaj elde etmesini beklemiyor.

Vettel: “Araçlara bakınca, tasarımcıların ekstra bir şeyler bulabileceği pek alan kalmadı. Son iki senede iki büyük unsurumuz gitti: Çift katmanlı difüzör, artı bu sene de egzozla ilgili sistem.”

“Bu yüzden kayıplarımız var ve dolayısıyla bir fark yaratmanın gerçekten zor olduğunu düşünüyorum. Açıkçası diğer herkesten daha iyi bir aracımız olmasını umuyoruz ama bu zor olacak. Araçların benzer olduğunu düşünüyorum. Farklar, öncekine kıyasla daha da yakın olacak.”

“Bu sene (takımların) çok ama çok yakın olacaklarını düşünüyorum. Dürüst olmak kalan her şey sürpriz olabilir”


Yorumlar

  1. Mükemmel bir söz ilk defa duydum. Paylaşım için teşekkürler.

  2. Yusuf  Hitay avatarı

    rica ederim. bende sıkça ayrı yazılacak ekler konusunda sıkıntı yaşıyorum, bir paranoya halini aldı :).

  3. …sizin pilotlarınız virajlarda hızlı oldukları için zaten her viraj birini geçiyor o ne parmıakmış bee…

    olacaktı dikkatim dağılınca eksik olmuş 🙂

  4. aynen öyle. bu yazdıklarının çerçeveletilip duvara asılması ve projektörle aydınlatılması gerek. geçen sene bir kısmına karşı çıkabilirdim ama bu sene yanıldığımı anladım.

  5. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    tşk.artık günllük hayatımızda o kadar az yazı yazıyoruz ki insan doğu ile yanlışı karıştırıyor

  6. Yusuf  Hitay avatarı

    b ve p ile ilgili bir sıkıntınız var sanırım. dikkat ettimde bir kaç kelimeyi yanlış yazıyorsunuz. "yapıp" şeklinde yazımı doğru olanı.

  7. vay arkadaş Ferrari şampiyonluğu kaybetmiş haberimiz yok ilginç vallahi ama kimse Kore deki patlayan motoru görmemiş inanması güç bir durum takım arkadaşları sonuna kadar birbirinden puan çalarken diğer 2 takımda Ferrari tamamen tek bir pilota yönelmenin avantajını kullanmaya çalıştı o sezon altını çizmek gerek

    Button harika sürdü Kanada'da evet kesinlikle amma ve lakin defalarca giren güvenlik aracını ve kapanan devasa farkların olduğu kısımlarda siz yine parmak izlemenin korkusuna tv yi kapatmıştınız muhtemelen ayrıca sizin pilotlarınız virajlarda hızlı oldukları için bir o ne parmakmış bee adamların içine işledi 2 sezondur…

    Tarihte hangi yeteneksiz insan 2 defa şampiyon oldu acaba çok merak ediyorum button şampiyon oldu sezon kaç atak yaptı yada alonso kaç defa atak yaptı da şampiyon oldu o yüzden atak yapamıyor falan hikaye bunlar iyi pilotsan ve aracın iyiyse şampiyonsun yoksa en süper aracın da olsa bir yere kadar yeteneklerini göstermesi konusunda daha ne yapmalı ki bu adam daha anlayamıyorum

    neyse Vettel'i çekemeyenler anlıyorum şu ses iliğinize işledi eee gridin hemen hepsine tur bindirdiği bir yarışın ardından bu ses insanın psikolojisini bozabilir mazallah

  8. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Hayır ferrari kaybetmedi red bull ferrariye webberi pite çağırarak şah çekti ferrari pit ekibi ola bilecek en mantıklı işi yapıb alonsoyu pite çağırdı.gerisi malumunuzdur zaten

  9. yalan söylüyosun seb.kimbilir o ön ızgaradan havayı nerelere göndereceksiniz ve kimbilir ne dolaplar çevireceksiniz.
    mercedes ön kanat difizörü demişti.bu kanal o dedikleri olmasın.

  10. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    ee bir kerede yeteneğinle görelim seni parmak çocuk. Senin işin altında birinci başlayacan araç olacak, basıp gideceksinhiç zorlanmadan ancak bunu yapabilirsin.

    Birinci başlasan bile farkı açamazsan hemen elin ayağın dolaşıyor pist dışına çıkıyorsun korkudan.Kanada'da Jenson Button gösterdi sana bunu, baskıyı yiyince uçtun hemen dışarı 🙂

    Geriden başlama zaten, geriden başlama zaten. En hızlı araç olsa bile atak yapmayı bilmediğin için. Sadece kendi yarışını değil öndekini biçip onun yarışınıda batırıyorsun.

    ee görelim bakalım yeteneğini , şüpheliyim ama 🙂 İlk şampiyonluğu baldı zaten, ferrari stratejisini yapan adam sayesinde bala oldun.

  11. Üzülme…der Mevlana ve devam eder;Bir yandan korku bir yandan ümidin varsa iki kanatlı olursun,tek kanatla uçulmaz zaten.Sopayla kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil,kilimin tozunu almaktır.

  12. umarım vettelin dediği gibi araçlar arasındaki farklar azalır da vettel de çifte şampiyon bir pilot olmanın tesadüfi olmadığını herkese gösterir.

  13. Bu kurallar RBR yi yaratmadımı??

  14. Üzülme Finger.Kel Mahmut yeni birşey bulur belki.Ha baktın bulamadı,sen de biraz pilotluk yeteneklerini sergilersin fena mı olur ?

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Son iki senede 2 büyük unsurumuz gitti ve bu sene unsursuz şampiyon olmaya çalışacağız ama kolay değil diyor.Unsur şart:):)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir