Alguersuari: "Toro Rosso Yüzünden Başka Takımı Reddetmiştim"

yazar:

kategori:

İspanyol sürücü, 2.5 senedir yarıştığı Toro Rosso’dan beklemediği bir şekilde gönderildikten sonra başka yerde koltuk bulamadı ve bugün yaptığı açıklamada 2012’de Formula 1’de olmayacağını söyledi.

Alguersuari “Brezilya GP sırasında sözde doğrulanmıştım. Red Bull ve STR tarafından söz aldığım için çok iyi bir teklifi reddettim.”

“13 Aralık günü Red Bull daha fazla ailenin bir üyesi olmadığımı söyledi. Onları yargılamadım ya da kendimi kurban gibi hissetmedim. Drama da olmadı. Ancak tek bir şey söyleyeyim, beni yaraladılar ve dahası bu gereksizdi.” 

“Asla bir koltuk için ödeme yapmayacağım. Ocak ayında bazı görüşmelerim oldu ve bu gelecekte üst düzey bir takımda olmam konusunda etkili olabilir.  Çok sıcak bir karşılama olduğunu söylemek zorundayım ve bana çok saygı gösteriyorlar. Bir yol açtık.”

“Açıkçası isteklerimizin doğasını açıklayamam. Tek diyebileceğim 2012’de tamamiyle F1’e adanmış olacağım. Görevim fırsat doğarsa ona hazır olmak. Ve şu anda öyle yapıyorum.”  dedi.

Boşa çıktığı dönemde boş koltukları Williams ve HRT’de yer bulunuyordu. Alguersuari “Williams paralı pilot arıyordu. HRT ise bana göre bir arabaya sahip değil. Bu yaşımı gridde çok gerilerde olan bir aracı geliştirmekla harcayamam.”

“HRT şu anda benim için bir seçenek değil. Her yarış gridde son sırada olmayı kaldıramam.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Gönderileceği bile belli olmayan bir pilota kim teklif götürür ki?

    Lotus veya Virgin'dir muhtemelen.

  2. yazık oldu.çok geliştirmişti kendini , son yarışlardaki araçüstü görüntülerini hayranlıkla izlemiştim . hindistandaki atakları da iyiydi , malezya 2010 süperdi . merak ettim aldığı teklifi

  3. Eray Parlak avatarı

    Haklısın be Jaime. Sen F1 tarihinin en hızlı pilotlarındansın. ''HRT yi geliştirmek için zamanımı harcıyamam''demiş. Sen önce kendin bir geliş ondan sonra araç geliştirirsin merak etme…

  4. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)
    "HRT şu anda benim için bir seçenek değil. Her yarış gridde son sırada olmayı kaldıramam." dedi.

    Adamsın 🙂

  5. o horner ikiyüzlüsünden ne bekleriz o indirmiştir seni 4 şampiyonlukları var diye havalara uçtular inşallah inecek havaları bu sene eclstone neden seviyor bu takımı hepimiz anladık

  6.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Red Bull Kapitalizmin F1'deki en büyük temsilcisi. Tüccar zihniyetinde takım.

  7. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    bu alguarsieriye yapılmış en büyük ş.refsizlik!!! alguarsieri yada başka birinin olması önemli değil herhangi biride olsa aynen mevzu budur!
    bu redbull gibi ş.refsiz takımların başının altından çıkan meselelerdir! helmut marko ve diğerleri en insanlıktan nasibini almamış en büyük ş.refsizlerdir!

  8. Red Bull bu. Şampiyonluğa giden adamın kanadını da alırlar, senin koltuğunu da.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir