Todt: "2012'de Çok Farklı Bir Massa İzleyeceğiz"

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot, geçen sene takım arkadaşı Fernando Alonso’nun gölgesinde kaldı ve hiç podyuma çıkamadı.

Ama Todt, yeni sezon öncesinde Massa’nın kendine geldiğini, bu sene çok daha güçlü olacağını dile getirdi.

Autosprint’e konuşan Todt: “Massa’nın 2011 sezonu büyük hayal kırıklığı yarattı ve bunu kabul eden ilk kişi o. Bu yüzden geçen sezon sonu itibariyle işlerin tersine çevrilmesi gerektiği bilincine varmış durumda.

“Gelişebilecek her şeyi değerlendirme adına onunla, mühendislerle ve Stefano Domenicali ile çok defa görüştüm. Şunu söylemem gerek: 2012’nin ilk birkaç haftasında Felipe’yi yine kendine güvenmiş; iyi sonuçlar için açlığını gösterir halde buldum.”

“Bunu pistte teyit etmemiz gerekiyor ama 2011’e kıyasla çok farklı bir Massa göreceğimizi söyleyebilirim.”

Jules Bianchi’nin de menajeri olan Todt, GP2’deki hayal kırıklığı yaratan sezonunun ardından Fransız pilota yarış koltuğu bulmanın zaten zor olduğunu ifade etti.

Ferrari’nin genç pilot akademisinin bir üyesi olan Bianchi, 2012’de Force India’nın yedek pilotu olacak.

Todt: “Felipe’nin Ferrari ile sonbaharda anlaşma yenilediğini ve Pastor’un (Maldonado) Williams ile uzun vadeli bir anlaşmasının olduğunu göz önüne alarak son birkaç ay Jules’e doğru programı bulma adına çok fazla çalıştık”

“Ne yazık ki GP2’de 2011, Bianchi için istediğimiz gibi gitmedi; özellikle de ilk safhasında.”

“Birkaç yarışın ardından çok az puanı vardı. Sezonun ikinci bölümünde durumu iyi telafi etse de şampiyonluğu kazanmasının imkânsız olduğunu biliyordum; aynı şekilde Formula 1’de iyi bir takımda bir yarış koltuğu bulmayı da”


Yorumlar

  1.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Alonso yavaşlamaya karar verirse bu dediği olur. Massa artık devrini tamamladı. 2010 Almanya'da bile Alonso'dan yavaştı. Massa'ya bol şans. Biz tabi eski günlerine dönsün isteriz. O geri dönmüş olsa, sezon ikinciliklerini haybeden Mclaren'e kaptırmazdık.

  2. massaya bu sene başında yapılan ciddi yorumlar ferrarinin takımlar şampiyonluğuna da aç olduklarını sadece sürücüler şampiyonluğuyla yetinmeyeceklerini gösteriyor..el nanoya güvenimiz sonsuz ancak massa..soru işareti hala..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir