Hembery: "Bu Araçlar Gerçekten Çirkin"

yazar:

kategori:

2012 araçlarının çoğunun burunlarını çirkin bulan Hembery, bu tasarımların arkasında teknik nedenlerin olduğunu pek fazla bilmeyen kişilerin yarışları izlerken kanalı değiştirebileceğini düşünüyor.

Hembery: “Gerçekten çirkin oldukları konusunda genel kanıya katılmak zorunda kalacağım. Ama sanırım mühendislerle konuştuğunuzda, hızlı oldukları sürece ne kadar çirkin olduğunun düşünülmeyeceğini söyleyecekler.”

“Bir taraftar açısından biraz garip görünüyorlar ve izleyenlerin gözünde güzel göründüğünü düşünmüyorum. Gerçekten biraz utanç verici.”

“Neden bunu yaptıklarını anlarsınız: Kurallara göre hareket ediyorlar ki herkesin işini bir parçası bu. Hız arıyorlar; güzellik değil. Ama bir taraftar açısından biraz garip göründüklerini söylememiz gerek; güzel değiller. Bu sezon, geçen seneki gibi güzel araçlar olacağını sanmıyorum”

Bu araçların, sporu tanıtanların işini zorlaştırıp zorlaştırmayacağı konusunda Hembery: “Evet, sanırım zorlaşacak. Bu konuda iyi bir ölçü şu: Oğlum araçları gördüğünde ‘Baba, bunlar çok çirkin’ demesi.”

“Kurallar hakkında hiçbir fikri yok. Araçlara ve motor sporlarına bayılan birinin gözüyle bakan 16 yaşındaki birisi. Sadece baktı ve ‘Baba bu çirkin’ dedi. Biliyorum söylemesi aptalca ama sporla o kadar ilgili olmayan kişilerin belki de çoğu böyle diyecek.”

“Ama sınırı nerede çiziyorsunuz? Aracın güzel görünmesi için kuralları nasıl hazırlarsınız? Bunu nasıl yaparsınız? Bu da zor”

İnanılan o ki bazı teknik patronlar, basamaklı burunları görüşmek için FIA ile toplantı yaptı ama 2013 için şasi kurallarında bir değişiklik şimdilik görünmüyor.


Yorumlar

  1. Öncelikle bu platformda yeterince antipati topladığımı biliyorum >:)
    Bence araçlar gayet güzel zaten Formula 1 araçları HİÇ BİR ZAMAN aynı olmadı ki Bence bu homurdalanmaları bırakın sezonun 2. yarışından sonra gözler alışıyor Sizlerde böyle davranırsanız Formula 1 Türkiye de sahipsiz kalacak

  2. son 20 yılın en güzel araçlarından:

  3. araç dediğin böyle olur:

  4. bunu tasarlamak ve sunmak tamamen insanlarla alay etmektir.sizcede f1 yukarımı çıkıyor yoksa dibemi vuruyor.

  5. F1 içinden birinin bunu açıkça söylemesi gerekiyordu, Hembery kendini ateşe attı 🙂

  6.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Şu fotoğrafa bakınca ağlamak istiyorum.

  7. Nadir Öner avatarı

    Nerde eski araçlar

  8.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Kardeşim o zaman dönelim 2008 otomobillerine. Her sene bir şeyler yasaklanıyor. Takımlar bir kural çevresinde kendini geliştiremiyor ki! Her sene yeni kurallar. Elektrik süpürgesine döndü araçlar.

  9. Adam hakli beyler gercekten cok cirkin araclar! 2009 araclarina alismistik ama bu burunlara alismamiz cok zor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir