Pirelli 2010 Şasisi Alma Konusunda Sonuca Yaklaşıyor

yazar:

kategori:

İtalyan lastik üreticisi, geçen sene sonundan itibaren test aracı yok; çünkü geliştirilmiş 2009 Toyota aracı, artık yeteri kadar iyi veri sağlamıyor.

2012’de de testlerine devam etmesi için Formula 1 takımlarına baskı yapan Pirelli, henüz tatmin edici bir sonuca ulaşamamıştı.

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery, olumlu gelişmeler yaşandığını ifade etti.

Hembery: “Devam eden bir süreç var ama henüz bu konuda size bir şey söyleyemem. Herhangi bir kuralı veya yönetmeliği çiğnemeden bir 2010 aracını kullanabileceğimiz yönünde bir imaj var.”

Bir seçeneğe göre Pirelli, bir ihale açacak ve her takımın katılabileceğini ihalede 2010 şasisini isteyecek; en iyi seçeneği tercih edecek.

Tek bir şasinin kullanılması, diğer takımları memnun etmeme riskine sahip olsa da Hembery, Pirelli’nin bir şeyler yapması gerektiğini ifade etti.

Hembery: “Sonuçta kendi işimizi de yapmamız gerek. Herhangi özel bir takıma yardım etmeye çalışmıyoruz; sadece kendi işimizi yapmaya çalışıyoruz”

“Sonuç olarak süre daralıyor ve eğer bir takım çok iyi bir fiyatla ve yanında teknik desteği ile aracını bize satmak isterse ilgileniriz.”

İtalyan üretici, Mart ayı sonunda 2013 lastikleriyle ilgili çalışmalara başlama adına önümüzdeki birkaç hafta içinde sonuç almayı planlıyor.


Yorumlar

  1. Bukadar çabalamaya ne gerek var Ferrari versin 2010 aracını İtalyan değillermi yardım etsinler birbirlerine yoksa başka araç alıp başka şeyler yapma çabasındalarmı değillermi onu anlamış oluruz biraz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir