Basın: "Mercedes, En İyi Dereceleri F-Kanal İle Yaptı"

yazar:

kategori:

Alman Auto Motor und Sport, Jerez’deki ilk testlere 2011 aracı ile katılan Alman takımın, pasif bir F-kanal sistemine sahip yeni bir ön kanat denediğini yazdı.

Nico Rosberg’in elindeki W02, Perşembe gününün en hızlı ismi oldu ve önceki günde de Michael Schumacher zirvedeydi.

Habere göre hava akımı, aracın burnundan giriyor ve ön kanat üzerinden kanalize ediliyor. Bu konu ile ilgili haber

Auto Motor und Sport, Martin Whitmarsh’ın bu sistemle azami hızının 5-8 km/sa artabileceğini tahmin ettiğini yazdı.

Auto Motor und Sport: “Ön kanat için herhangi bir (F-kanal) kural yok. Kurallara uygun”

Red Bull’un Sahibi Dietrich Mateschitz de Perşembe günü Jerez’de takımının çalışmalarını izledi.

Mateschitz: “Şimdi hepimiz artık Mercedes’i bekliyoruz”


Yorumlar

  1. yine red bull en büyük favori
    en yakın rakibi mercedes ve lotus olur
    ferrari şimdiden 2013 hazırlıklarına başlamış:)massa lastiklerden şikayet eder,alonso zaten bitmiş
    mc laren zaten tatil yapmış:)button'la puan toplar hamilton sağa sola vurur sataşır
    schumi bari sen bişeyler yapta bu sene senle kimi'yi izleyelim

  2. Geçen seneki araçlarla kıyaslarsak verimsiz olabilir ama bu senekilerle kıyasladığımızda büyük fark yarattığına eminim.

  3. mercedesin ebd si çok az bir etki sağlıyordu o yüzden ebd var denilerek bişey elde edemeyiz. zaten farkettiyseniz verim alınamayan kapalı devre ebdsi kullanıldı çünkü ebdnin yaratacağı fark yeni araçta olmayacağı için sürücülerin buna alışmaması hedeflendi.

  4. arka kanada bağlandığı yerin yanında vodafone'un 'f' harfi olduğundan f kanal denmiş,öyle okumuştum.

  5. İlk günde F-kanalı kullanmamışlardı ama ikinci ve üçüncü günlerde kullanıp performansını kıyasladılar. Mercedes'in yüksek performansı F-kanal'dan ziyade EBD'den kaynaklanıyor bu yüzden tam olarak ne kadar verimli çalıştığını şimdiden söylemek zor.

  6. Hayır Sistem F harfine benziyordu 2010 senesinde o yüzden

  7. Mateschitz: "Şimdi hepimiz artık Mercedes'i bekliyoruz"

    bu habere kafam takıldı sanki diğer takımların bizden + sı yok mercedes e bakmak lazım yenilik açısından der gibi

  8. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    Bunlar güzel haberler en azından bu sene geçen seneden daha iyi olacağımız kesin. Bir sürpriz olupta ilk yarışta start anında kendimizi 1 veya 2. çizgide bulursak kendimize geliriz diye düşünüyorum.Umut fakirin ekmeği tabi 🙂

  9. Heyecanlandıran habr.
    MGP şasisinin baştan dizayn etmek zorunda kalacağı için bende mclaren tarzı bir araçla çıkacakalrını düşünüyorum.
    daha alçcak bir araç ve şuanki kanadı kullanabilirler.
    Podyum mücadelesi versinlerde nerden kanal açarlarsa açsınlar artık 🙂

  10. Mercedesin ebd yi kullandığını inkar eden yoktuki zaten Mercedes silverstone da gördük öyle gözle görülür bir performans artışı veya azalışı yoktu.yani neden atılan bu hızlı turlar ona bağlanıyor anlamadım hala uzun stintleri ayrıca çok iyi çok istikrarlı turlar atmış.bu lastikler araca uygun olduğunu düşünüyorum.W03 tede uygun olacaklardır muhtemelen

  11. birde neden ''F'' demişler onu merak ediyorum 🙂 Formula'nın F'si mi acaba?

  12. Eğer Mercedes iyi bir araç çıkarabilirse – ki çıkarmak zorunda – arada bir bazı pistlerde Schumi ve Kimi'nin(ve diğer üst düzey pilotların) podyumun üst sıraları için çekişmeleri muhtemel görünüyor ve işte seyir ziyafeti!.. Yalnız şu burundaki 'duct', 'F' değil de 'Y' olarak ya da başka birşey çağrılsa daha bi özgün(diğeri McLaren'i çağrıştırıyor, bu Mercedes'e ait olmalı) olur kanısındayım ( :

  13. bu kanalın faydadan çok zarar getirdiği söyleniyord.yani mgp bu kanalı kullandıktan sonra araçta denge sorunu olduğu otoritelerce yazılmıştı.yani mgp o zaman ya blöf yaptı rakipler kopyalamasın amaçlı sistemin zarar getirdiği söylendi.yada gerçekten bu sistemi bir şekilde faydalı hale getirdi.bakalım w03 dede fayda sağlayacakmı

  14. Kesinlikle ön kanadın faydası vardır diğer takımlar için de bilinmedik bir sistem değil bu Rb8 de de buna benzer bir çözüm çıkabilir bekleyip görelim. Tur dereceleri güzeldi ama unutmamak gerek ki Testlerin Özet Videolarına baktığımız Mercedesin Ebd kullandığı ortada ve gaz akışını hissedebiliyorsunuz.

  15. Aslında 5-8 kmh yinede iyi gibi hem atak yaparken hemde defans yaparken diyelimki araç normalde 320 yapıyor.bu sistemle 325-8 yapar kersle birlikte 335 vurur ve sanki DRS varmış gibi düzlüklerde hızlı olur aynı şey atak yaparkende geçerli İtalya için diyelim drs 8-10km fark yaratıyor.hem drs hem kers,bide bu sistem 5-10 km fark yapar öndeki araca göre en azından azda olsa drag etkisi azalır ve daha çabuk hızlanır viraj çıkışlarında.Bence Mercedes bunu hem platipus burundaki boşlukta basamak inerken hemde şu anki yani burnun en uç kısmında delik açarak bunu arttırabilir.Tekrar hatırlatim söylentilere göre Mercedes W03 sidepod arka süspansiyon ve bir kaç şey daha radikal olacakmış.Dingil mesafesini uzatıcaklarmış.buda ağırlık dağılımı için iyi bir haber.Ben bu sene takımdan çok ümitliyim inşallah bu sene iyi işler başarırız

  16. ferrari ve mclaren'dan bir cacık olmaz, bir tek mercedes kaldı geriye demek gibi bir şey bu. o değilde rbr yine çok sağlam geliyor sanırım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir