Takımlar, Egzoz Kontrolü Konusunda FIA'ya Güveniyor

yazar:

kategori:

Bu sene takımların egzoz beslemeli difüzör yapmalarına izin verilmiyor ancak takımlar yine de egzoz gazlarından aerodinamik kazanç sağlamak için yine sınırlarda dolanıyorlar.

Takımlar bir çok farklı tasarımla testlere gelirken en çok dikkatleri çeken Mclaren ve Ferrari takımları oldular.

FIA Yarış Delegesi Charlie Whiting Jerez testlerine gelerek takımların tasarımlarını kontrol etti ve şu ana kadar bir sorunun olmadığı açıklandı. Ancak FIA, takımlarla birlikte bu konuda üzerinde çalışmaya devam edecek.

Bazı takımların, sınırlarda dolaşan takımları protesto etme ihtimali bulunsa da takımlar bu konuda iyimserler.

Williams’tan Mark Gillan “Takımlar bazı şeyleri zorluyorlar ve bazı takımlar kuralları diğerlerine göre daha fazla zorluyorlar. Ancak Charlie ve FIA bu konuyu kontrol altında tutacaktır.”

“Bu konuyu takip ediyoruz ve farklı çözümler bakacağız.  Ancak bir araçta çalışan sistem diğer bir araçta hemen çalışmayabilir.”

“Pit alanına bakarsanız bir çok alternatif var. Bunlardan bazılarını inceledik ve fabrikada daha fazla inceleyeceğiz.” dedi.

Mclaren’den Paddy Lowe “Herkes, egzozların her zaman belli seviyede aerodinamik performans kazandıracağını bilir. Bunu tamamiyle durduramazsınız.”

“Ancak 2011’den daha iyi olan şey, artık sınırların açık bir şekilde ifade edilmiş olması. Bu daha öncesine göre performans kazancını da sınırlayacak.”

“Bunu kanatlardaki duruma benzediyorum. Çok az esneyen kanatlar teoride illegaldir ancak hepimiz gerçek kanatların esnediğini biliyoruz. Bu yüzden FIA esneme testleri yaparak sorunu çözüyor.”

“Her iki örnek bazı teknik kuralların yorumlaması sonucu ortaya çıkıyor. Her zaman ihtiyacımız olan şey neyin doğru neyin yanlış olduğunun söylenmesi ve FIA’nın bunu başardığını düşünüyorum. Charlie harika bir iş başardı.” dedi.

 


Yorumlar

  1. ebd yi en iyi kullanan takım ferrari olsa sence yasaklanırmıydı ? yasaklanırdı falan demeyin güldürürsünüz kendinize insanları…

  2. kıymetlimisss, çok yakışıklı çok.

  3. XME, medyanın bizlere empoze ettiğini değil kendi düşünce ve analizlerini doğru olarak paylaştığın için senin gibi insanları seviyorum. "genelde" sözüne katılıyorum.(herzaman değil)

  4. rocco junior avatarı

    Kimin ezbere yorum yaptığı belli.Soruyu soran arkadaş zaten şimdiki olan biten için yorum yapıyor buna genel cevap vermek ayrıca saçmalık.Sizin yıllardan beri bitmeyen Ferrari öyle istedi artık masal haline geldi.Lütfen değşin biraz.Bugün egzoz tasarımları tartışılıyor adam Ferrari yapamazsa yasaklanır diyor.

  5. rocco junior avatarı

    Evet ama sonuçta burda itiraz eden Ferrari değil.Kendi sistemine itiraz edecek değil en azından:)Lansmanlardan hemen önce Ferrari ve Lotusta olduğu iddaa edilen sisteme de Ferrari itiraz etmemişti.Şu an en çok hakkında Ferrari ve Mclarenın spekülasyon var ama ilk incelemeler yasalmış işte.Takımların neden halen protesto etmeye çalıştıklarını anlamıyorum.Bir şeyler farklıysa bunu illa a takımından beklememek lazım.Sınırda dolaşmak sınırı ihlal etmek mi?Neyse arkadaş genelleme yapınca bende böyle olmadığını anlatmak istedim aslında 🙂

  6. Dur bakalım daha yeni yaptı, hatta ne yaptı ne yapmadı tam olarak o bile belli değil…

  7. Arkadaş genel kuraldan bahsetmiş .Şu an ki durumla bir yorum istememiş.Ezbere yorum yapmayalım.

  8. teşekkürler bu arada, güzel resim cidden.

  9. rocco junior avatarı

    İyi de burda Ferrari'nin değil diğerlerinin Ferrari hakkında şikayeti var.Ezbere yorum yapmayın kimin neye itiraz ettiği geçmişte fazlasıyla var.

  10. genelde ferrari iyi kullanamıyorsa bir sistemi fia yasaklıyor .. genel kural bu …

  11. benim anlamadıgım şey
    bu fia kuralları neye göre koyuyor,o yasak bu yasak

  12. full hd oluyor(1920×1080 piksel). full hd monitörlere optimum şekilde duvar kağıdı yapabilir mi diye sormuştum. 1900×1267 imiş çözünürlük, ama çekim kalitesi çok iyi sayılmaz. mp4-26 ile yola devam 🙂

  13. o tam olarak ne oluyor bilmiyorum açıkçası. ama BU işine yarar inşallah

  14. şu resmin 1080p ya da ona yakın çözünürlükte hali var mıdır acaba ?

  15. rocco junior avatarı

    Takımlar sınırda dolaşıyor ancak diğerlerinin göremediklerini görüyorsa bundan kime ne?Herkes aynı pencereden olaya bakmak zorunda mı?Bu adamlar tasarım yapıyor,mühendisler bunlar elbet fark yaratan birileri olacak.Sınırı aşmıyorsa neden her halta adamlar sınırda diye şikayet ediliyor.Bıktık artık protestonuzdan yaa:)Adam açık açık bunu durduramazsınız demiş %3-5 bir şey elde edicek sınırdaysa.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir