Alonso, Karanlık Günlerin Ardından Işığı Göreceklerine İnanıyor

yazar:

kategori:

İspanyol pilotun Cuma sabahı kısa sürüşlerinde günün en iyi derecesine imza atmasına rağmen Pat Fry, işlerin istedikleri gibi gitmediğini dünkü açıklamalarında ifade etmişti.

Alonso, dayanıklılık meselesi dâhil olmak üzere Ferrari hakkında soru işaretlerinin devam ettiğini kabul etti ama takımının ikinci test dönemi Barselona’ya sorunlarından arınmış olarak gideceğini söyledi.

Alonso: “Kalan gün ve testler açısından Avustralya’ya kadar daha hâlâ çok uzun yol olduğunu düşünüyorum.

“Bu dört gündeki ilerleme bizim için oldukça büyüktü. Belki performans veya tur dereceleri açısından değil; çünkü ilk iki gündeki dereceleri bilmiyorum; pist şartları şimdiye nazaran nasıldı onu da bilmiyorum. Ama yaptığımız tüm denemeler ve araç hakkında öğrendiklerimiz bizim için olumluydu”

“Barselona’ya, Jerez’e kıyasla çok daha hazır gideceğiz. Pat de dün bunu söyleyeme çalışıyordu. Jerez’e, araçla ilgili bir fikri düşünerek geldik ve belki de beklediğimiz gibi olmadı”

“Ama çalıştık ve performans bulduk; mutluluk bulduk; üçüncü ve dördüncü günde bu aracı sürme konusunda özgüven bulduk. Bu yüzden Barselona’daki ilk gün, daha iyi bir başlangıç noktası olacak.”

Ferrari’nin Barselona’ya daha iyi bir şekilde gideceğine inanmasına rağmen Alonso, takımın çalışmalarının dayanıklılık sorunlarıyla sekteye uğramamasını umuyor.

Alonso: “Şu anda daha erken. Yapılacak hâlâ çok işimiz var. Şu anda araçla ilgili bir şeyler öğrenmeye devam etmeliyiz ki belki de gerekenin sadece %20’sini öğrendik. Ve önümüzdeki günlerde geri kalanı için uğraşacağız”

“Ayarlar konusunda hâlâ çok iş var. Çünkü burada genel olarak aerodinami ve daimi hız üzerine yoğunlaştık; bazı farklı şeyler denedik ama ayarlar konusunda daha fazlası var”

“Ne yazık ki iki test daha kaldı. Çünkü geçen seneye kıyasla bir tane az testimiz var. Bu yüzden Barselona’da pist süresinden azamisini elde etmek zorundayız. Belki de bugünkü tek olumsuz şey buydu: 8 saatlik sürede sadece 39 tur atabildik. Bu yüzden Barselona’da 100’den fazla tur atmalıyız. Çünkü o turlardaki bütün o bilgiler değerli olacak”

Öte yandan Alonso, takımının geçen sene yaşadığı lastik ısıtma sorununun üstesinden geldiğine inanıyor.

Alonso: “Şimdiye kadar gördüğüm kadarıyla aracın güçlü noktası, lastikleri ısıma. İlk turda azamiyi ortaya çıkarabildiğimizi görüyorum; geçen sene yapamadığımız şey. Aerodinami ve dayanıklılık gelişecek. Çünkü dün ile bugün arasında birkaç tur attık.”


Yorumlar

  1. Mercedes Benz avatarı

    Beter ol Alonso !!

  2. F.Alons= Arif Erdem
    Şumi = Hakan Şükür

  3. bu penaltıyı görünce aklıma tek kişi geliyor .
    Tabi ki Arif ERDEM:)))

  4. Yeni ön süspansiyon sistemindeki karmaşayı Ferrari hesap edebildimi diye sormak lazım.Farklı bir çubuk lastiğin alt kısmına geliyor ve ön kanatdan çıkan havayı ilk karşılayan kısımlardan biriside ön lastik çubuklarıdır.Buraya hızlı gelen hava akışı farklı bir çarpma ile aşırı türbülanslı olarak hatta aşırı bir boşluk oluşturarak giderse işler Ferrari için çok zor olacak.Sidepod ları küçültülmüş olan aracın soğutma adına iyi bir sonucu çıkmazsa soğutma sorunu yanında performans ve dayanıklılık problemine komşu olabilir.F10 a benzeyen bazı yönlerinden dolayı dengeli olabileceğini düşündüğüm 2012 aracı henüz bunu başaramamış gözüküyor.Farklı birşey var ve bulunamamış bir denge unsuru var… BU ön süspansiyonu frenleme ve ayağı frenden kaldırma anlarında izlemek lazım ki belkide en büyük avantaj yada dezavantajını seyredebiliriz.Frenleme esnasında mülayim bir ön lastik tutunması pozisyonu sağlarsa iyi bir viraj giriş değerleri verebilir.Zamanla görmüş olacağız…

  5. zamanında adamın birisi Schumi'nin emekliliği ile ilgili bir yazı yazmış ve biz de çevirmiştik. az önce aklıma o geldi ve buldum onu:)

    SCHUMACHER'İN EMEKLİLİĞİNİN PERDE ARKASI

  6. Schumi zorla emekli ettirildi demek yanlış olur Schumi'nin amacı 2007 sonunda bırakmaktı bunu okumuştum 2-3 sene önce ama 2005 sonunda McLaren, Alonso ile anlaşınca Raikkonen'in gideceği kesinleşti Raikkonen zaten küçüklüğünden beri hayalini kurduğu Ferrari ile 2006 ortasında anlaştı O zamanlar Raikkonen ve Schumi birlikte yarışırmı söylentileri bile çıkmıştı ama Ferrari'nin asla 2 tane 1.pilotla yarışmama stratejisinden dolayı Schumi biraz da kırıldı bunu belli etmezdi Çünkü Schumi'yi Schumi yapan takımına Schumi gibi birisi asla vefasızlık yapmazdı ve emekli olmaya karar verdi. Hatta 2007 senesi için BMW 100 Milyon Amerikan Doları teklif etmişti Schumi'ye senelik ama Schumi nazikçe reddetmişti. Schumi'nin Ferrari'ye kırgın olduğunu birçok kişi bilir. Ama bunu hiçbir zaman dile getirmiycektir.Yani Schumi zorla emekli ettirilmedi kırılarak ettirildi.(Shumi'nin hiçbir zaman yapmayacağı vefasızlığı Ferrari kendisine yapmış oldu) Şuda ilginç Schumi'yi Yerinden ettiği söylenen bir pilotta (Raikkonen) başka bir pilot tarafından yerinden edildi(Alonso) Kim bilir belki Alonso'da başka bir pilot tarafından koltuğundan olabilir. Schumi'den sonra Ferrari'nin pek başarılı olamaması da ayrı bir konu.

  7. Alonso-Gilles avatarı

    Grosjean =) Sene sonunda görüşürüz =)

  8. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Tamam iste bu yaptiklari basariysa sorun yok.bana anlatip ikna etmene gerek gerkte yok.cok iyi komple bir pilotsa ferrariyi sampiyon yapar.benim umurumda bile degil.massadan basarili olmasida beni ilgilendirmiyor.( sizin kendinizi avutma seklinz bana gorede massa alonsonun yaninda zaten sonuk kalacagi bilinerek takimda birakildi).digerlerinden basarili olmasi gerek hedef sampiyonluksa.gerisi teferruat.
    kal.saglicakla .arkadasim

  9. müthiş bir tespit ve örneklemwe:))

  10. pek ihtimal vermiyorum ben. Pull rod sistemiyle alakalı sıkıntıları olduğunu söylemediler. Ayar yapmayı becerememiş olabilirler ama o da tecrübe eksikliğinden, zamanla aşılabilir

  11. Tahminim sonraki testte ferrari onlerde yine push roda donecek. Demedi demeyin;)

  12. Arkadaşım… 2010 aracı müthiş hızlı bir araç değildi ama son yarışa en avantajlı giren pilot (webber, Vettel ve RBR ye rağmen) Alonso dur.Belkide Massa aracın tam performansını veriyor… kendi gayretiyle aracı üst sıralara taşıyanın o olabileceğide söz konusudur.Todt dahi Massa nın çok gerilerde olmadığı fakat Alonso gibi bir pilotun yanında sönük kaldığını söylemişdi.
    Ferrari etiği olan bir takım ki kaza geçiren pilotuna saygısından ötürüdür ki o yarış tek araçla (yedek pilotu hazır olduğu halde) yarışa çıktı.Raikonen ile çalışma adına 1 sene uzattığı sözleşmesini yine onun yapmış olabileceği bir hatayla (alenen belirtilmemiş ve bizlerin bilemediği) anında sözleşmesini fesh etmişdir.Raikonen in yapmış olabileceği hatayı sorgulamanın yerine Santanderin üzerine yığmanın anlamı nedir.Herkes Raikonen in McLaren deki gibi sıkı bir hayat yaşamadığını herkes biliyor ki bu kadar pilotuna güvenip rahat bırakan takıma hata yaptığınızda çiftmeside pek olur.

  13. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Schumin gidip kimin gelmesi ile kimi nin gonderilip alonso nun getirilmesi arasinda buyuk bir fark var bana gore.soyleki:
    2006 sonunda schumi nin sozlesmesi bitiyordu.kimi ninde mc laren ile.dolayisi ie sezon bitmeden ferrari kimi ile anlasmisti.ama acikama oladigi icin bilinmiyordu.sezon sonu schumi istemeye istemeye ama kendi rizasi ile gitti.bunun kimi ile uzaktan yakindan ilgisi yok.

    2009 sonunda kimi nin ferrari ile 2010 sonuna kadar sozlesmesi var ve monte amcanin alonso bize geecek ama bu sene degil aciklamasindan sonra kimi ninde gitme nedenim performans degil acikamalarindan sonra bir anda tazminati verilerek malum ve aleni oldugu herkesce bilien ispanyol sntanderin ispanyol pilot yaristirak istemesine ferrari sessiz ve pasif kalmistir.
    o gitti bu gitti alonsa geldi kimi gitti schiimi gitti kimi geldi meseesi degil kimicilerin sorunu yad derdi.bir isin ne kadar etik oldugu ile alakali diye dusunuyorum.

    habele ilgili olarakta sunu soylemek isterim.gridin en kompe pilotu muhendis zekali muthis geri bildirim ustasi cebindeki bol saniye bonkoru gelmeden once taraftarlarinin deyimi ile vasat araba verin o gerisini halleder dedikleri sampiyon alonso ferrariyi karanlik tunelden isiga cikarir.alonso ve ferraricilerin stres yapmamaari gerek bence.cunki o komple pilot.2010 ve 2011 de araci nasil ucurduysa bu ende ucurr erak etmeyin.

  14. Niyetim burda kimseyi yermek yada germek degil olaylara bende kendi penceremden bakmak istiyorum eski bir ferrarici olarak ferrarinin hala yanlis yonetildigini dusunuyorum bir schumici ve raici olarak bu iki pilota yapilanlar benim tarafimdan cogu kisi gibi tasvip edilir seyler degil ama bari bunlari gozden cikardiniz bari alonsoyu harcamayin verin adama dogru duzgun bi aracta bari alonso adam gibi sursun massadan artik fayda yok ferrariye ne kadar kizsamda bu halde olmasini kabullenemiyorum alonso ise benim icin en iyi rakiptir ve ben onun her sezon guclu olmasini isterim hem benim gozumde en sevdigim pilot schumiyi saymassak ki zaten o bu kategorilere sigmayacak kadar isin tepesinde bana gore gridin en iyilerinden komple pilot olarakta schumiden sonra f1 deki en iyi pilot belki hiz anlaminda rai ve vettel ondan daha hizli gozu karalik anlaminda hamilton ondan daha gozu kara ama alonso bunlarin hepsine makul derecede sahip yani en komple pilot zaten bu yuzdendirya 2 sampiyonlugu var neyse ozetle alonsoya yazik oluyor ferrari nedense artik pilotlarinin degerini bilmiyor cok pisman olacaklar coookkkk

  15. kevin kostner ın water world (su dünyası filmi vardı).sahnelerin birinde geminin altında devasa bir petrol deposu vardı içindede oraya hapsedilmiş kayıkla turlayan yaşlı bir amca vardı.petrol seviyesini ölçmekle görevli.kevin amca yukardan aşağıya yanan maytabı atınca ışığı gördüm ışığı gördüm diye sevinmeye başlamıştı garibim.tabi maytap petrole düşünce güm :)) sahneyi çok aradım bulamadım netten

  16. MSC nin kendinin birebir açıklaması şöyledir: 'Yaa Massa gibi başarılı bir genç araçsız kalacakdı yada ben emekli olup onun önünü açacaktım'. Baba Todt uzun zamandır Raikonen in peşindeydi ve ALonsMcLaren anlaşmasıyla rahatça işlem yapılmışdır. ALonso nun gelişiyle Raikonen ilede birlikte koltuk kalmadığı için stres yapdığı söylenilip (Dennis kendisi söylemişdir) F1 i sezon içinde bırakmışdır ama asıl hikaye Hamilton un işbaşı yaptırılacağı bir sene öncesinden zaten kararlaştırılmışdır.O zamanın haberlerini izlediğinizde Montoya nın McLaren e çektiği restin ALonso-Raikonen pilot birlikteliğinden öte ALonso-Hamilton birlikteliğinin garanti olmasıydı.Raikonen Ferrari ile anlaşmayı sezon bitiminden çok daha önce yapmıştı ve bunu bilmöeyen sadece bizlerdik.

  17. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    MSC nasıl işsiz kalacaktı arkadaşım Adrian Sutil değil bu koltuğu sallantıda olan bir pilot muydu Schumacher o dönemde?

  18. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kimi'nin gönderilişiyle Schumi'ninki nasıl karşılaştırılır onu da anlamadım. Schumaher emekli oldu. Kimi geldi. Ki bana göre Schumacher biraz da Massa için bıraktı. 2010'da ise Kimi Santander'in verdiği parayla gönderildi. Yanlış anlamasın bazı arkadaşlar ben sadece mantığımı kullanıyorum biz elbette o kapalı kapılar ardında ne konuşulduğunu asla bilemeyeceğiz ama bir düşünün. Michael Schumacher bu dile kolay. Ferrari ile efsanevi bir aile birlikteliği kurmuş, takımdaki insanların kaç yaşında çocukları olduğunu bile bilen, Ferrari'yi Jean Todt ve Ross Brawn'la birlikte yönetmiş bir adam, bu kadar baskın bir figür, sırf Kimi gelecek diye nasıl emekli ettirilebilir ki? Bence mutlaka ama mutlaka kendi rızası vardır yoksa aksi mümkün değil diye düşünüyorum.

  19. Raikonen ile bir anlaşma yapılmışdı… yaa Massa yada MSC işsiz kalacakdı.Bu durumu bazı açıklamalarında MSC kendisi de belirtmişdir.ALonso yüzünden yerinden olduğu söylenilen Raikonen yüzünden kimin safdışı olduğundanda bahsetmek lazım!

  20. Testler sırasında zaman kaybına sebep olan arızalar olmasa Ferrari platformunun yapısını tamamlamış olacakdı.Fry ın endişesi yada anlattığı oydu… ana yapıyı oluşturup tur testlerine öyle başlamak istiyor ki aracı çözebilsin vee sanırım tur testlerine geçebilecek kadar veriyi ilk 3 günde yapamadılar.4. günde çıkan arıza olmasa belki yapabilirlerdi yada belkide yaptılar veya arada fabrikadaki incelemeler sayesinde yapabilirler. Aracın pist üstü temel çalışma halini yakalayabilirlerse Ferrari yi ondan sonra seyredebiliriz yada gücünü o zaman anlayabiliriz.Bunu yapamazlarsa yada ne kadar geç yaparlarsa o kadar kayıp yaşayacaklardır.Kendileri ağızlarıyla kabül ettikleri daha karmaşık bir test yapısını başarmak için çabalıyorlar.Başarırlarsa ve söyledikleri yada beklentilerindeki kadar iyi bir araç çıkarsa diğer takımlarda çalışmalarını yada hızlarını revize etmek zorunda kalacaklardır. Alonso, 0,2 sn yakın bir araç olduğunda dahi yakın bir mücadele sunacağını ve bunu 2006 dan sonraki açlığıyla birlikte yapacağını belirtmişdir.Zaten… RedBull Ferrari den daha çok ALonso dan endişeleniyor.

  21. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bir kere, Ferrari gibi bir takım (Jean Todt'lu zamandaki Ferrari'den bahsediyoruz) bu kadar salak bir takım mıydı da, o kadar iyi durumdaki bir Schumacher'i emekli etmek istesin? Ben bunun hiçbir yerinde mantık göremiyorum. Kaldı ki, zorla emekli ettirilmiş olsa bile, burada Kimi'ye suç atmamız ne kadar doğru olur bu da tartışılır.

  22. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Michael Schumacher'in zorla emekli ettirildiğiyle ilgili bir kanıtınız var mı?

  23. Çok pişmanım çok. Senin gibi seviyesiz birine cevap yazıp ta böyle iğrenç yorumlarla karlışacağımı bile bile gittim cevap yazdım. Adam yerine koyduk hata ettik pardon. Tabi sezon içinde Ferrari'nin hali ortaya çıktıkça seni buralarda görebilir miyiz bilemiyorum ama. Görsek bile sağa sola saldıracak yer arıyor olursun zaten anca..Bu da son mesajım arkamdan atıp tutmaya istediğin kadar devam edebilirsin yani artık.
    Tebrikler.

  24. Bu sezon Ferrari için işler epey bir karışık… her sene ilk testlerde aero dışındaki herşey için çalışan takım bu sezon aero çalışması yapınca işler karışdı.Yeni bir araçdan öte çok değişim geçirmiş bir aracı keşfetmenin yanında üzerine performans eklemek gibi bir sorunda olunca herşey birlikte açığa çıkmayacakdı ve çıkmadıda.Araç, gerçek başarı sağlasa dahi bunu göremiyeceğimiz yer ilk testlerdi ve belkide hiçbir testde efektif bir başarı göremiyeceğiz.Beklentilerdeki kadar iyi bir araçsa iyi şeyler yapacakdır.

  25. զսօ८ĸհεռ  avatarı
    զսօ८ĸհεռ

    Dam üstünde saksağan vur beline kazmayı

  26. Alonso-Gilles avatarı

    Cevabımı aldım Jetman.Onun için bu ah vah olaylarını F1 gibi spordan uzak tutun lütfen.O dedikleriniz burda işlemez.

  27. Alonso-Gilles avatarı

    naparsın kardeşim.Her zamanki CANo işte.Mantıklı bir yorum yada cevap beklemiyorum.Ama anlıyorum onuda…..

  28. Alonso-Gilles avatarı

    Sevgili CANO

    Biliyorum çok zor zamanlar geçirdin.Belki 2007 de tv yi kırdın.2009 da şok oldun.2010 da hayal kırıklığı yaşadın.2011 de pilotunun yalandan duygusallığına inandırdın kendini.Ama inan özellikle 2007 de senin yanında olmak hiç birşey söylemeden sırıtarak sana bakmayı çok isterdim.Çok içini yakmış olmalı.Senin bu komik yorumlarının biricik sebeb işte yaşadığın bu acılar.Ama sanmaki ben Alonso yu ve Ferrari'yi senin takımcığına yedirir,yada senin yaptığın karalamalara ezdiririm.

    Sevgili CANO

    İnan aslında yorumlarının zerre kadar önemi yok.Tek istediğim seni asla bir kazanan hale yada son lafı söyleyen kişi haline getirmemek.Az önce sana bir soru sordum,ondan kaçarak kurtuldun.Geçen günde yine kurtulduğunu sandın ama o jiletlik konusunda hem yorumunda mantık hatası vardı,hemde cevabını güzelce almışsın.Teşekkür ederim.

    Her neyse CANO,senden tek ricam bir daha beni dostun olarak çağırmaman.Ben dostlarımı kendim seçerim.Onun için bu dost ve post ile ilgili cümleyi sana armağan ediyorum.

  29. Kardeşim gördün mü,siteyi ismini vermek istemeyen,aldatılmışlar basmış 😀

  30. Çekemiyorsan girmeyebilirsin.

  31. Fanatik dostum,
    Alıcı ayarlarını kontrol ettirmende çokca fayda var.
    Henüz ben sana birşey uzatmadan sen almaktan bahis ediyorsun.

    Zaman kötü.

    ————————————————————–
    Not: Bir dost.

  32. bu dediklerinizi ferrariye soracaksınız bana değil.massa denen pilotu takımda tutup diğerlerini postalayan takıma soracaksınız.ben üzülsem ne olur üzülmesem ne olur hacı.kalem onlarda kırmışlar kalemi.massa nın takımda kalması alonso cularında işine geliyor tabi ha bire massa ya destek massa kalsınki alonso cidii bir takım arkadaşıyla yarışıp geçilmesin takımda hep 1 numaralı piot kalsın.icabında takımda massa ya şöyle desin ;alonso senden daha hızlı massa anladınmı ? dedikerimizi onayla ne yapman gerektiğini biliyorsun.

  33. Alonso-Gilles avatarı

    Malum kişiye bir soru,

    2009 Melbourne de ''TAKIM OLARAK'' hepiniz SCHIFO MEMO'YA taş çıkardınız bu HİLE ile dedinmi demedinmi?

    Cevabımı aldım =) Susmana izin veriyorum şimdi.

  34. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Açıkcası Alonsonun bu yorumuna katılmamak elde değil,2gün yoktu jerezde sornasında geldi ve aracda hidrolik sorun yaşadı,istedikleri paket işe yaramadı ama bu Jerez pistinni hızlı virajlarında istedikelri veriyi alamadılar,Pat fry bu yuzden o açıklamayı yaptı bence yani red bull un hızlı virajlarda farkı açmasını engellemeye çalışıyor bizimkiler, bu da olmayınca haliyle araçla ilgili şüpheler atılıyor ortaya,Alonso nun dediği gibi Barcelona sorunsuz bir test programı olursa işleri daha da geliştirmiş oluruz ama bunları Pat fry den duymak daha iyi olur çünkü aracın teknik sorumlusu bu adam yapan kişinni ağzından almak haberi biz fanları daha memnun eder bekleyip neler olduğunu goricez bu arada hatırlatayım bu testlerdeki pist derecelerine sakın aldanmayın bunlar hız dereceleri değil bir kez daha hatırlatayım…

  35.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Katılıyorum arkadaş. Raikonen'in Ferrari'den gönderilişine dem vuranlar, Ferrari'ye nasıl geldiğini bilmezler. Kendi pilotları, onlar için peygamber katındadır. Bizim gibi kendi takım ve pilotlarını eleştiremezler.

  36.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Sezon başlasın hele rakip takımların elini boş bırakmayız.

  37. Teknik direktör Briatore miymiş 🙂

  38. akıllı tv de görmüştüm. sporcuların yaptıkları hileleri gösteriyorlardı. görünce diaza helal dedim. bunda da kendisini göstermiş dedim. schifo Mehmet yanında halt yemiş dedim.
    dedim yani.

  39. Alonso-Gilles avatarı

    Jetman….

    Bana şunun cevabını ver.Kimi gelsin diye Schumi ZORLA emekli ettirildiğinde üzüldünmü,üzülmedinmi?

    OLAKİ cevabın hayır ise,Lütfen çok rica ediyorum böyle çocukça-mazlum edebiyatı yaparak ah aldı vah aldı domates patlıcan aldı diyerek kendini daha komik duruma düşürme.

    Pilot'unu destekliyorsan destekle.Şarkı şiir ile pilot destekleyen f1 izleyicisi olarak kendini adlandıran gruptan olma.

  40. hayal görüyorsun dostum.kimi gönüllerin şampiyonudur bundan sonra şampiyon olsada olmasada hep öyle kalacak.

  41. hala yok bu ayar yok şu ayar hikaye bunlar
    itiraf et artık ferrari a hızlı araç yapamıyor diye
    itiraf et artık bende eski formumda değilim diye
    itiraf et artık massa'dan çaldığın puanları
    sende artık git şu takımdan dominicalli

  42. Alonso-Gilles avatarı

    Kimi kralmı?Padişahmı?Şövalyemi?Nedir yani nedir?Adamndan soğuttunuz resmen?

    Eğer bu işler fakir edebiyatıyla yürüseydi,Kimi'nin yüzünün 1 sn bile gülmemesi gerekirdi.Çünkü Schumi zorla emekli ettirildi Kimi gelecek diye.

    Ama tabi sevgili iceman taraftarları işin bu tarafına hayatları boyunca bir kere bile bakmamış,bir kere bile üzülmemişlerdir.Dünya Kimi'cilerin etrafında döner.Öyle olsun isterler.

    Şimdi sorarım sana Jetman.Kimi bundan sonra hiç bir zaman şampiyon olamayacak.Nedeni 2006 Monza'da gizli.Katılıyormusun?Haydi iyi akşamlar.

  43. gecen yıl ferrari testlerde iyiydi.sezonda kötü çıktı
    ama şimdi testlerdede kötü başladı,
    dahada kötü olmasın.

  44. Siz çalışıp hataları kapatmakla uğraşırken diğer takımların eli de armut topluyor sanırım ?

  45. alonso ile hiç ilgisi yok tamamen di montezemelo ile ilgili

  46. tüm test sonuçları bir kenara bırakılmış alonso ve ferrari haberi 1 numaralı haber olmuş ne ayak !

  47. he canım görürsünüz tabi.kimi ve schumi nin ahını almışsınız .ah dan başka ne görürsünüz umarım o ışığı göremezsiniz.

  48. Konuyla ilgisi yok ama izleyin istedim.Alonso ve Schumi birlikte çalışırsa ne olur iste sonuç 😀

  49.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Yapacak çok iş olması, eli kolu bağlı olmaktan iyidir. Bu sezon bizimdir.

  50. bu sene bu tasarımdan iyi şeyler bekliyoruz.

    Alonsoya ise güvenimiz tam

    geçen seneki vasat araç la bile neler yaptığını herkes gördü.

  51. buruna az estetik bir görüntü verselerdi en güzel araç olabilirdi rengi ve arka bölümüyle birlikte ama burun bu haliyle "bence" itici

  52. yapma böyle onun seviyesine inme…

  53. Alonso-Gilles avatarı

    Ben alıştım bile.Ama şunuda söylemeden geçemeyeceğim.F2007 (Monaco'dan itibaren kullanılan renk) ten sonra gördüğüm en güzel Ferrari kırmızısı.

    Tüm dünyada bir renge isim vermeyi başarmış ender örneklerden:

    FERRARİ KIRMIZISI.

    Tarif edilemez bir duygu.Yaşayamayacak olanlar bilemez.

  54. yeni bi araç olduğu için 1. de olabiliriz sonlarda da bence, kısa sürede ne kadar verim alabileceklerine bağlı. Bu testler pek belirleyici olmadı, adam gibi yarış simülasyonu yaparlarsa son testlerde anlarız belki biraz durumu yoksa bu Avustralya'ya kalır. O aralıkta olması Ferrari'nin beklenen ama istenmeyen bir şey biz fanlarinca.. Bekleyip göreceğiz.. Nasip..

  55. rocco junior avatarı

    Evet doğru haklısın tekrar okuyunca farkına vardım bende 🙂

  56. rocco junior avatarı

    Sağol,güzel gerçekten.Araç profilden bana göre en şekil duran araç.Renkleri,asaleti ayrı bir önemli bizim için.Ön kısma alışacağız artık ziyanı yok:)

  57. Alonso-Gilles avatarı

    =) Bizde onları uyandırırz. Bu arada dostum : hem senle hemde tifosilerle paylaşmak istediğim bir resim var.Bu hala aracın çirkin olduğunu düşünenlere gelsin.Birde galiba burun yapısı biraz değişebilirmiş.Belki Torro Rosso gibi yada daha farklı olabilirmiş.Neyse,

    http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/02/0_ferr_alon_jere_2012-11.jpg

    Ne demiş yazar: PAPATAYIN NATIN SILA!!!!!!!

    *we ll kill them all =)

  58. pek de farklı şeyler söylemiyoruz sanırım bu konuda..ifade edislerimiz farklı sadece.

  59. rocco junior avatarı

    Rüzgar tüneli iyi değil demedi,makul ama mükemmel değil dedi.

  60. rocco junior avatarı

    Hacı boşver bunlar laftan anlamaz.Fabrikasyon gibiler.Biri gidiyor öbürü geliyor.Ürettikleri üretecekleri şey aynı.Arpa kadar bir fikir dünyaları var adamların

  61. Zaten bu rüzgar tüneli sorunu bi ferrari de var ne hikmetse..Ama ben en iyi ihtimalle avustralya da 3.en kötü ihtimalle 4.iyi otomobil olacağını düşünüyorum ferrarinin..Lotus a dikkat edilmesi gerektiği dillendirilmeye başlandı bile

  62. Alonso-Gilles avatarı

    Siz testleri değilde Nicole u takip edin.Pilotunuza boynuz falan takmasın klip ayağına.Kadın dünden razı.Ama pilotunuz extra duygusal.Biraz muhallebi çocuğu.O kadar kadın varken kafayı bu olgun ablaya takmış.Eh çareyi aracı sağa sola çarpmakta buluyor.Rihanna'da artık top 10 da değilki Kanada GP sinde görüntü konusu olsun.Bu gangs tayfası American Dream'i gerçekleştirmeye çalışan çocukcağıza birileri yardım etmeli.Ama olsun.Sorunlarını seneye çözer.Seneyede çözemezse sonraki sene.Manager Companies mode v2. =)

  63. kesinlikle ışığı göreceklerine inanıyorum. göremezlerse bile geçen seneki ingiltereGP de olduğu üzere diğerlerinin iyi yapıp ferrarinin beceremediği birşey yasaklanarak en az 1 galibiyet almaları sağlanır. böylece ışığı görürler. medya,bernie,taraftarlar rahatlar.sonra herzaman olduğu gibi herşey unutulur gider.sistem bu.

  64. Alonso'dan iyi politikacı olur bence..baya bir konuşmuş ama anlaşılan net bir şey yok. Sanıyorum ki aracın az öğeli temel halinin daha fazla performans göstermesini bekliyorlardı, Pat Fry hala rüzgar tünelinin birebir olmadığını söylemişti zaten dün

  65. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    sen en iyisini hak edıyorsun umarım sorunları aşarsınız alonso. rekabetci bir arac olursa senı kımse durduramıcak. en iyi araç lazım değil bize..

  66. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    alonso yazık sana ya.hep aynı şeyleri söyleyip duruyosun ama keşke keşke gerçekleşse

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir