Lotus: "Burası Raikkonen İçin Biçilmiş Kaftan"

yazar:

kategori:

Raikkonen, 2 senelik ralli kariyerinin ardından Formula 1’e Lotus ile geri döndü ve bu dönüşündeki çalışmalarında göz doldurdu. Fin pilot, geçen hafta Jerez’deki testlerin ilk gününde en hızlı isim olmuştu.

Lopez, Raikkonen’in geçmişe kıyasla şimdi tamamıyla farklı bir karaktere sahip olduğunu belirtti.

Lopez: “Çoğu insan için muhtemelen en büyük sırlardan birisidir. Çünkü kulaktan dolma şeyler duyarsınız. Ama ona kadar çok iyi hislere sahibiz ve kendisini net bir şekilde evinde hissediyor”

“Bizimle birlikteyken çok fazla gülümsüyor. Ama en önemlisi, kendisini ailenin bir parçası olarak hissettiğini söylemesi.”

“Kimi’nin kamuoyu önündeki imajı, gördüğümüz kadarıyla aslında onun gerçek halini yansıtmıyor. Çok çalışkan birisi ve geri bildirimlerde çok iyi; takım ruhuna sahip”

“Onunla konuştuğumuzda ve neden geri döndüğünü anladığımızda, kendimizi rahat hissettik. (Testlerde) neler olduğuna bir bakın; kimse onun tempoyu tutturamadığını söyleyemez”

Boullier de Lotus’un çalışma şeklinin, Raikkonen için ideal olduğunu dile getirdi.

Boullier: “Kişiliğini idare etmeye çalıştık; onu çok fazla müdahalelerle rahatsız edilmesine engel olduk. O gerçek bir yarışçı”

“Bu takım, tamamen düzgün yarışçılarla doldu ve (Raikkonen buraya) çok iyi oturdu. Çünkü aynı dili konuşuyoruz”

“Biz esneğiz ama sistemimiz, yarışma amaçlı ve bun da ona çok iyi uyuyor”


Yorumlar

  1. dostum bu vefasızlık bütün takımlar için geçerli, ferrarideyken mühendisler teknik verilere göre biz bu yarışı kazanamayız dedikleri halde rai kazanmıştı ve ferrari rai yi göndermişti, yani bunun için sadece lotusu suçlamanın bi anlamı yok, işte bu durumda önemli olan pilot görevini gerçekten yerine getirmişmi getirmemişmi ona bakmak , ferrarideyken rai kimsenin yapamadıgını yapmıştı bunu mühendisler bile biliyor, rai yi rai yapanda bu zaten, umarım lotusta işler daha iyi gider ve hakettigi şampiyonlukları alır…

  2. Geçen sene Renaulttan(şimdiki lotus) nefret etmeye başladım. pilotlara ne kadar saygınız olduğunu gördük sizin. Kubika, nick heldferd, petrov gibi pilotları kullanıp attınız. Şimdi rayikoneni kullanıyorlar. Yarın bir gün takım aracı geliştiremediğin veya bir sorun falan çıktığında şuçu rayikonene atıcaklar. Ve onu saygısızca takımdan gönderecekler. Rayikoneni sevmem ama williamsa gitse daha iyi olurdu bence. Neyse hakkında hayırlısı olur inşallah.

  3. raikkonen adamım döndün demek iyi schumacher gibi fiyasko olmassın umarım onun arabası var ama işe yaramıyor sende o tarz bir direksiyona oturursan hevesler yalan olur

  4. Birer tane dondurma ve kola dolabı yeterli. Bir de yarış sabahları Kimi'yi ayıltmak için işkembeci şart 🙂

  5. niye orası bar mı kardeş ?

    bu bir soğuk espridir
    🙂

  6. Düne kadar topa tutulan takımın sürekli haberleri çıkıyor ve takip ediliyor.

    "Takımın beş para etmez, şu içindeki Raikkonen olmasa"

  7. İsmet bırak bu işleri :))))

  8. Lotus'tan bende fazla birşey beklemiyorum,umarım yanılırım.

  9.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Kısmet bu işler.

  10. Valla onu bunu bilmem de Ingilterede en buyuk bahis sirketlerden William Hill Raikkonen sampiyon olma ihtimalini yuksletmis 50/1 den 20/1 olmus, mercedesde rosberg ve shumacher 50/1 den ikisi de 40/1 inmisler.

  11. Alonso-Gilles avatarı

    Kimi taraftarlarının bu kadar umutsuz olmasına bir anlam veremiyorum.Mercedes taraftarlarının yine öyle.

  12. Ah be ah be dost sen önce diazın geçecek vasat sürecine baksana sen kim Rai ye laf atmak kim Rai senin Diazını alır 5 le çarpar

  13. Ahmet Kara'ya katılıyorum,beklentiyi çok yüksek tutmamak gerek,testler zaten yanıltıcı oluyor,tamam Kimi döndü heyecanlıyız falan ama kendimizi kaybetmeyelim:)

  14.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Çok vasat bir süreç Raikonen'i bekliyor.

  15. 3 gunluk testlere aldanip Lotus`u zirveye ortak etmiyorsunuz degil mi arkadaslar? :))

    Sunu cok iyi biliyoruz ki Redbull, Mclaren ve Ferrari zirvede olacak (Ferrari agresif tasarimi işe yaramayabilir o ayri ama ben duzeleceklerine inaniyorum) Lotus Mercedes ile rekabet ederse ne mutlu bize. Ama heralde Schumi ile Kimi arasinda iyi savaslar izliycez gibime geliyor 🙂

  16. Valla kardes bunu 2 sene once degil 2 ay once soyleseydin yine dalga gecerdik 🙂

    Kimi hepimizi ters kose yapti, Genii F1 de cogumuzun sevmedigi bir olusum, umarim iyi yapmistir..

  17. bilhassa schumacher ve raikkonen'in kapışması heyecan etkisi yaratır bünyelerde.birde alonso muhafazakar sürmezse( puana odaklı,monoton sürüşünü bir kenara bırakırsa) kesinlikle bizi süper bir sezon bekliyor olacak.

  18. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Simdiden bu kadar umitlendirmeyin insani yahu.dereyi gormeden pacayi siviyorsunuz.hic bir cacik yapaayip madara olmakta var.hos ben temkinliyim ilk 3 4 yarisi gormeden lotus soyle rai boyle tozunu atariz asfalti aglatiriz demem diyememde.insalah herkesin dedigi cikarda agiz tadi ile bir sezon seyrederiz.

  19. Raikkonen:
    -sanki burası babamın yeri gibi, anamın çorbası gibi bisi 🙂

  20. O değil de, Kimi Ferrari'den ayrıldığında bir-iki sene sonra Renault'yla döneceğini söylediğimde herkes benle dalga geçmişti de nedense şimdi bazıları hatırlamıyor 🙂 aslında ilk gönlümden geçen McLaren'di ama ben onun daha küçük bir takımda kendisini adamakıllı göstermesini istiyordum..

  21. şimdiden raiikkonen'i izlemek için sabırsızlanıyorum.umarım araç bahsedildiği ve övüldüğü kadar başarılıdır.bu sezon rekabet dolu ve heyecanlı oolacakktır.gridde başta favorim raikkonen olmak üzere,6 şampiyon yeteneklerini gözler önüne sereceklerdir

  22. Ne olursa olsun tarihin en iyi grid dizilimi
    Sezonu sabırsızlıkla bekliyorum

  23. UMARIM SEZONU ZİRVEDE BİTİRİRSİNİZ

  24. Bu kadar gazdan sonra umarım başarılı bir sezon geçirirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir