Maldonado'nun Koltuğunun Fiyatı 46 Milyon Dolar

yazar:

kategori:

Williams’tan PDVSA’ya gönderilen belgede PDVSA’nın Williams’a 46 milyon dolar ödeme yapması gerektiği ve bunu 31 Ekim 2011’e kadar ödediği görülüyor.

Geçen sene ortaya çıkan haberlerde, Venezuelalı politikacılar, ülkenin petrol şirketinin bu kadar fazla harcama yapamayacağını söylemişlerdi.

Açıklamalara göre belgelerde Maldonado’nun 2015’in sonuna kadar Williams ile anlaşmasının olduğu ve anlaşmanın değerinin her sene daha da arttığı, son anlaşma gereği yıllık sponsorluk ödemesinin 60 milyon doları geçeceği söyleniyor.

Görünen o ki Maldonado, Formula 1 tarihinin en zengin, sponsor destekli pilotlarından olmaya aday.

 


Yorumlar

  1. Mücahid Ekrem avatarı
    Mücahid Ekrem

    Leyla ile Mecnun ? 🙂

  2. Mücahid Ekrem avatarı
    Mücahid Ekrem

    Leyla ile Mecnun ? 🙂

  3. Tolga Soydan avatarı

    piğğ paraya bak

  4. Smart hala var. Ben firebirdle buyudum, ama yakit fiyatlarindan dolayi kendinden ayrilmak durumunda kaldim.

  5. İlla f1 pilotu olmak için 4-5 yaşında eğitim görmeye gerek yok.Sınır yaşı 16 dır.4-5 yaşındaki çocuk daha kendinin ne olduğunu bile anlayacak zeka seviyesine bile ulaşmamıştırki sen ona karting öğreticeksin bu onda ters etki bile bırakabilir.Doğru bazı hızlı pilotlar 3-4 yaşında başlamıştır karting sürmeye ama o yavaşıdır yani oyuncaktır.Bize bisiklet alırlar,onlara akülü araba alırlar öyle düşünün.
    Kartingteki temel nokta yarış çizgilerini öğretip pilotu tamamen single seater serilere hazırlamaktır.Mesela maximum 45 ile dönülecek pistte 3 yaşında kartinge başlamış bir insan ile 20 yaşında kartinge başlamış ama çizgileri çok iyi öğrenmiş ve herbilgiyi beynine kaydetmiş bir pilot aynı tur zamanlarını atabilir.Amaç çizgileri ve yarışcılığı öğretmektir sıradaki seri olan single seater seriye pilotu hazır bir şekilde geçirmektir.
    Mesela Sato profesyonel kartinge 19 yaşında başlamıştır ve hızlı olması +sponsorları sayesinde çok hızlı yükselmiştir.F1 de Alonsoyu geçtiğini bile hatırlıyorum ben çok hızlı bir pilottu ama gerek az tecrübesi gerekte çok agresif olmasından dolayı her yarışı problemli geçerdi ve sponsor bulabilseydi kesinlikle f1 de olurdu.Şuanda İndy Carda yarışıyor.
    Bende uluslar arası lisanslı karting pilotuyum.15 yaşında profesyonel olarak yarışmaya başladım yurt dışında ülkemizi temsil ettim ve başarılar kazandım ancak o sizin saydığınız kişiler kadar zengin değilim ve malesef onlar ön planda kalıyor.şuan 17 yaşındayım 18 olucam az kaldı ve formula ford serisinde yarışmak için sponsor arıyorum ama yok , sponsor bulsam orda yarışıp yükselsem f1 e gidemezmiyim ? giderim.tek gereken para.
    Cevap vermek zorunda değil bu arada kimse yazmak için yazdım sadece 😀

  6. Brabus smart ın var diye hatırlıyorum

  7. Olmaz mı. Ülkemizdeki tüplü şahin yarışçılarını unutma. Süper modifiye araçlarla ne yarışlar yapılıyor. (spoyler +50 HP, Amfi +100 HP, Abarth egzoz +200 HP, tüpten benzine alırsan +100 HP daha)

    Adamlar öyle kaptırmışlar ki kendilerini, en hızlı araç kendilerinin sanıyorlar. Ben ışıkta 68 firebird ile duruyorum, ki kapatsam ne porscheler, ne lambolar patates olacak, adam gelmiş şahinle (bir de 5 kişi binmişler) benle yarışa tutuşuyor.

    İşin şakası tabi. Bizden yarışçı çıkar, çıkmaz değil. Ama nerde gelişecek 5-6 yaşından beri? Nerede antrenman yapacak?

  8. (bkz : eddie jordan's bad boy racers)

  9. Amerika da sokaklarda öylesine mükemmel basketbol oyuncuları varmış ki bulundukları bölgede efsane haline gelenlerden isimleri eyalet ötesine gidenlerden NBA deki yıldızların yanlarına yaklaşamayacağı derecede iyi oyunculardan bahsediyorum Her neyse Çoğu Gangster uyuşturucu satıcısı sicili bozuk ya da en temizi bile takım oyununa disipline gelemeyen tiplerden oluştuğu için bu yetenekler sokaklarda çürüyüp gidiyormuş Aynı şekilde ülkemizde de diğer ülkelerde de kaybolan hiç ortaya çıkmayan yetenekler var Umarım Türk kanı taşıyan bir Formula 1 pilotu izleyebilirim "kaportacı çıraklığından gelmiş olsa bile" >:)

  10. kaan önder de var. formula bmw de yarışmak istiyordu.

  11. koç ailesinin serveti o kadardır holdingin parasının o kadar olacağını zannetmiyorum açıkcası.

  12. valla koç holdingin 8 milyar doları var ona destek olsa herşey harika olur

  13. Ayhancan Güven adında genç bir yeteneğimiz var Geçen sezon world super kart master serisini 3. bitirdi.Bu milli sporcumuz olurda bir gün formula 1 de yarışma fırsatı bulursa acaba Maldonado nun aldığı desteğin %10 unu bulabilecek mi ?

  14. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Belki sponsor desteği büyük ancak hiçbir para bir pilotu şampiyon yapamaz özellikle kazandığı monaco yarışını izleyenler yetenekli olduğunu göreceklerdir ki özellikle bu sene çaylak olduğu sezonda yılların kurtu rubensi özellikle sıralamalarda ikinci yarıda geçtiğini unutmamak gerekir ki, nice sıradan pilotlar var ki şu an para ile koltuğa oturuyor.Kızılması gereken asıl kişi frank amcadır ki,yakın tarihin yenilmez takımını kojektürün gereklerine göre yapılandıramadığı ,özellikle son dönem bmw yi nasıl kaçırdığını hatırlasın.

  15. Yazik Williams gibi bir efsane koltuklarini resmen satisa cikardi! Senna'nin da en az 15m euro sponsor getirisi var!

  16. algersuari sutil ve daha niceleri

  17. Öte yandan bu para Williams araçlarının yanlarında ve arka kanatlarındaki PDVSA logolarının da maliyetini kapsıyor. Bunun ne kadarı Maldonado içindir, tartışılır.

  18. önündekilerin hepsi teker teker f1'e geçince GP2'de en hızlı o kaldı tabi. (glock, pantano, hülkenberg)

  19. Maldo yetenegini masa başında göstermiş gurur duysun kendisiyle.

  20. Helal olsun ne diyelim Buda büyük bir başarı 🙂 Gp2 Şampiyonu nasıl olmuş bu adam bazen düşünmüyor değilim.

  21. elvan dalton avatarı

    Şimdi bana söyleyin o koltuğu daha fazla hak eden bir pilot varmı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir