Trulli, Caterham'dan Gönderilmesine Şaşırmadı

yazar:

kategori:

256 yarışa katılan İtalyan sürücü, 1997’den sonra ilk defa Formula 1’de yer almayacak. Kariyerinde 1 galibiyeti bulunan Trulli’nin normalde Caterham ile anlaşması bulunuyordu ancak takım “paralı” pilotlardan birisi olarak kabul edilen Vitaly Petrov’u tercih etti.

Trulli “Kişisel olarak çok memnuniyetsiz değilim. Caterham’dan ayrılma ihtimaline hazırdım Zor ekonomik koşullar takımın yeteri kadar desteği olan bir sürücüye yönelmesine neden oldu.”

“Küçük takımların belli ihtiaçları vardır ve anlaşmalar açıktır. Umarım Petrov’un katkısıyla birlikte orada çalışan insanlar daha iyi bir geleceğe sahip olurlar.” dedi.

Trulli’nin gönderilmesiyle birlikte Formula 1 de İtalyan sürücüsüz kaldı. Bu da 1970’den sonra ilk defa Formula 1’de İtalyan sürücünün olmayacağı anlamına geliyor.

Trulli “Formula 1’de İtalyan sürücünün olmaması büyük bir utanç. Üzgünüm ancak bu benim sorunum değil. Diğerleri bu gelişmeden ötürü sorumluluğu üstlenmeli. Bu durum dün gerçekleşmedi. Bu konuyla ilgili bir girişimde bulunmadılar.”

“İtalya’da sürücülerin yüksek seviyelere çıkmasına yardımcı olan bir sistem yok. Bu yüzden bu tür bir durumun olması normal. Yetenekler var ancak destek olmadan onlar da umutsuzlar.”

“Herkesin daha fazla katkı göstermesini istiyorum ancak ülkede böylesine bir kriz varken genç sürücülerin herhangi bir takım tarafından düşünüleceğini sanmıyorum.” dedi.

Trulli ayrıca yarış kariyerini sürdürmeyi planladığını söyledi. Trulli “Şarap üretim şirketim ve İsviçre’de bir otelim var bu yüzden oldukça meşgulüm ancak benim işim yarış sürücülüğü ve ister Formula 1’de ister başka bir yerde olsun ben bunu istiyorum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. italyan aksanlı ingilizce ile ''okey jarno'' telsiz mesajı trulliyle ilgili aklıma ilk gelen şey ve trulliye sempati duyanlardanım . özleyeceğiz .

  2.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Nerede o eski trenler! Genç nesil bilmez.

  3. Aslinda 2009 Toyota araci o denli istikrarsiz olmasa her sey cok daha farkli olabilirdi! Ancak paket sadece belirli pistlerde calisiyordu! Ama iyi bir temeli vardi 2010'da basari gelebilirdi! 2006 ve 2010 belki de kilit tarihlerdi ve yazik oldu Jarno'ya! Onu ve italyan aksanli ingilizcesiyle yaris muhendisini unutmayacagim!

  4. 2005 yılında Toyotaya geçmeseydin belkide şampiyon olacaktın Jarno ama olmadı kader işte…

  5. Alonso-Gilles avatarı

    Sevdiğim bir pilottu.Onu 2004 Monaco değil 2005 İndianapolis sıralama turlarında aldığı pole ile hatırlayacağım.(2005)

  6. king of qualifying driver.

  7. Jarno Trulli avatarı

    Özlicem seni beaa…

  8. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Dikkat ettiğiniz gibi kimsenin de zaten fazla itiraz ettiği yok.trullinin gitmesinin kimseye koyduğu da yok ama petrovun onun yerine gelmesi insanı tiksindiriyor özellikle de schumacher taraftarlarını

  9. indycarda rubensin takım arkadaşı olsa çok iyi olur.yada ne bilim dtmde heidfeldle birlikte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir