Haug: "Yeni Araçta Sizi Şaşırtacak Yenilik Yok"

yazar:

kategori:

Ana rakiplerinin aksine Jerez’deki ilk toplu testlere katılmama kararı alan ve bu şekilde bazı çevrelerin, Alman takımın farklı bir şey denediği ve gizlemek istediği yönünde şüphelere sahip olmasını sağlayan Mercedes’te Haug, önceliklerinin dikkat çekici yenilikler yerine iyi paketlenmiş bir araç olduğunu söyledi.

Haug: “Tanıtımda aracı gördüğünüzde gözünüze sizi şaşırtacak bir şey takılacağını düşünmüyorum. Ama bazı zeki çözümler bulduğumuzu, araçla bütünleşmiş bazı iyi fikirlerimiz olduğunu kesinlikle umuyorum”

“Üzerine çalışacak iyi bir temelimiz var. Dünyayı altı üst edecek değiliz ama ileri yönde bir adım atmamız gerekiyor.”

Yeni araç, tanıtım öncesinde 2 defa piste çıktı: geçen Perşembe günü tanıtım çalışmaları amacıyla Silverstone’da; dün de Barselona’da özel bir testte.

Mercedes, W03 İle Barselona’da Özel Test Yaptı

Mercedes W03’ün İlk Resmi Videosu

Mercedes, W03 İle İlk Testten Memnun Ayrıldı

Mercedes W03’ten İlk Görüntü!

Haug, Mercedes için yeni bir başlangıç olmasa da yapılan değişikliklerle birlikte takımın, uzun vadede öndeki takımlara karşı etkili olacağını umuyor.

Haug: “Bunun yeni bir başlangıç olduğunu söyleyemem. Bu araç, son iki senede öğrendiklerimizin bir ürünüdür.”

“İlk sene 3 podyum elde ettik ama geçen sene doğru yönde ilerlemedik. Çin’deki gibi bazı öne çıkan yarışlarımız oldu: O pist, ön lastik sınırlıydı ve performans biraz daha iyiydi. Ama sene içinde yeteri kadar iyi değildi.”

“Red Bull, Ferrri ve McLaren ile düzenli olarak rekabet etmek oldukça büyük bir görev. Öğrenmeli ve takımı geliştirmemiz gerek. Ve eminim bunu yapabiliriz.”

Mercedes GP, yeni aracını Salı sabahı Barselona’da, sezon öncesi ikinci toplu testlerin başlangıcında tanıtacak.


Yorumlar

  1. Resimler çok güzel teşekkürler, sidepotların önündeki parça geçen sene yoktu, yandaki ise biraz daha uzamış gibi. acaba öndekini ne için koymuşlar?

  2. arka kanat eski kanat orda bir sürpriz bekliyorum bakalım brawn ve haug aloo 🙂

  3. Alonso-Gilles avatarı

    http://www.f1today.nl/fotos/19615.html

    Aracınız hayırlı olsun.Muhteşem gözüküyor.

  4. biz artık onu bunu bilmeyiz.ağzımıza bir parmak balda istemeyiz gerisini koskoca anlı şanlı mercedes gp düşünsün yada gitsin adını değiştirsin yeter bizim düşündüğümüz.aslan gibi 2 pilot zorum topuzum giden bir araba yermiyiz artık yemeyiz.2010 (1 yedik)-2011 (2 yedik)-2012 e artık 3.yü yemeyiz.

  5. Şaşırtacak yenilik yok denmesi aracın rekabetçi olamayacağı anlamına gelmez.Mercedes Büyük bir marka yeni kurulan bir takım ve 2 sene başarısız sonuclar alması markanın itibarını zedelemez

  6. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Anladığım kadarıyla diğerlerinden farklı yeni bir parça olmayacak araçta.Ancak diğer araçlarda olan parçaları bayağı geliştirmişler..Hemen umutsuzluğa kapılmayalım , Ross Brawn birşeyler düşünmüştür bence , başarısız bir sezonun ardından..

  7. onu bunu bilmem ama ben avustralya hafta sonuna bakarım.takım zarf atıyor bence şöyle bi etrafı yokluyor.bide umut verici açıklamalardan kaçınıyorlar takım aracı iyi paketleyip güzel bi araç ortaya çıkartırsaki potansiyele sahip bir araç olduğu söyleniyor geliştirilebilir ben bu araçtan umutluyum ümidim var.Bence dingil mesafesini uzatıp iyi kötü 0.2 0.3 sn hızlanırlar.iş aracı komple hazırlayıp güncellemelerle geliştirmek ben bu seneden çok umudum var bu sene oldu oldu olmadı bu iş biter.İlk önce Schumacher gider Rosbergde 2 sene daha kalır 2014te araç kötü olursa Rosbergde gider.2015 te Mercedes tarihe karışır

  8. Serdar Demir avatarı

    kanaatim dahiyane bir buluş bi yenilik oldugu yönünde ama belki de bu testlerde bile kullanmayacaklar. şayet böyle bişey yoksa, boşuna beklemişsek tek buldukları ufak çözümlerse bu sene mercedes 4. takım bile olamaz, caterham taraftarı olsaydım daha iyiydi, en azından adamlar her sene gelişiyor. Schumiye çok yazık olacak güzel bi yenilik yoksa

  9. Yok yok bunlar bizi sınıyorlar.

  10. hsn_schumifan avatarı

    ya daha ortada birşey yok, neyi gördün de kesin karara varıyorsun hemen

  11. Haug'dan gelen her açıklama ve sonrasını düşündükçe Schumi'nin emekli olmayı beklemeden takımın başına geçmesini diliyorum.

    ——————————
    İlk bakışta bu 2 yükün bir insan için fazla olacağı düşünülebilinir, sonra Schumi'nin bir insan olmadığı akla gelir ve konu tatlıya bağlanır.

  12. Konuşmasında varsayım ve temenni şeklinde cümleler var.
    Bunun nedeni net olarak performansı göremediği için temkinli olması olabilir.
    Araçta radikal değişiklikler olmadığını hepimiz biliyoruz.
    Ancak son 2 yıldır bu araçla ilgili dağ gibi bilgi var ve bunları olumluya çevirecek ekip, beyin ve pilotunuz var.
    İyi bir temelimiz var demiş ancak umarım W02 nin üzerine inşaa etmemişinizdir yine.
    Gerçi resimlerde şasi uzamış görünüyor ama dingil mesafesi eğer halen kısaysa zıçtık demektir.

    Bu röportajdan sadece şu kısım beni ümitlendirdi;

    "Tanıtımda aracı gördüğünüzde gözünüze sizi şaşırtacak bir şey takılacağını düşünmüyorum. Ama bazı zeki çözümler bulduğumuzu, araçla bütünleşmiş bazı iyi fikirlerimiz olduğunu kesinlikle umuyorum"

    W-Duct tarzı bir kaç işe yarar fikir paketle tam uyum içerisinde olursa bu iş oldu demektir. Zaten araçta herşey zincirleme reaksiyon ilerliyor. Temelde kötü performansa neden olan bir unsur varsa o diğer unsurlarıda olumsuz etkiliyor. İyi olduğu zamanda herşey iyi oluyor.
    Araç dediğin böyle bişey zaten. Umarım tam anlamıyla uyumlu bir paketle yarın aracı görmüş oluruz.

  13. rocco junior avatarı

    Buyur burdan yak.Herhalde en çarpıcı yenilik,artık herkesin bildiği bu f kanalın değişik versiyonu.

  14. Olsun en azından heyecan yaşadık biraz 🙂

  15. hayır. kontrol edildikten sonra yayınlanıyor. üyelerin mesajı direkt yayınlanıyor

  16. bu adam doğru konuşur usta, bi onu bilirim.

  17. Fuad Kaya-NoThingToSay avatarı
    Fuad Kaya-NoThingToSay

    üye girişi yapmadan yazılanları yayınlamıyorsunuz sanırım..her ne ise.. mercedes eğer bu sene de bekleneni veremezse iyice batar.mercedes gibi bir kuruluş,ki, dünya otomobil piyasasında kalitenin simgesidir, mercedes gp takımı ile büyük bir imaj çöküntüsü yaşıyor bence. mclarenle iyi yürüyen başarılı bir ortaklıları varken neden ayrılıp böyle bir işe kalkıştılar, madem daha iyisini yapamayacaklardı..attan inip eşşeğe binmek oldu bu

  18. Fuad Kaya-NoThingToSay avatarı
    Fuad Kaya-NoThingToSay

    yorumlar neden yayınlanmıyor anlamıyorum

  19. hadi hayırlısı.bu adamın birde f1 takımıyla şampiyonluk yaşamasını kalpten isterim.

  20. NothingToSay avatarı

    eğer mercedes bu sene de iyi bir araç üretmemişse vay hallerine..nasıl bir stratejileri var ne yapmaya çalışıyorlar anlamıyorum..dünya çapında büyük bir imajı olan,otomobilde kalite denince akla ilk gelen bir marka ancak bu kadar itibarsızlaştırılır..Mclarenden ayrılmakla büyük hata yaptılar..pişmiş aşa su katmak, ya da attan inip eşşeğe binmek gibi durumları..madem daha iyisini sunamayacaktınız, ne gerekvardı

  21. Vah vah okadar umutlar suya düştü demek bu takım ne olduda birden bu kadar dibe vurdu 2009 sonrası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir