Brawn: "Formula 1 Kuralları Asla % 100 Açık Olmaz"

yazar:

kategori:

FIA, son 2 senede egzoz beslemeli difüzörlerde gelen nokta nedeniyle bu egzoz sisteminde yasağa gitti. Bu yasakla egzoz gazlarının aerodinamik kazanç olarak kullanılmasının yasaklanması hedeflendi.

Brawn “Kurallar asla açık olmazlar. Formula 1’de kuralların tam anlamıyla açık olduğu bir sezon bilmiyorum. Kuralları anlamayla işe başlarsınız ancak bazıları kuralları daha akıllıca yorumlarlar. Bu işin doğasında var. Ancak sınır çizgileri var ve bunlara her zaman uymaya çalışıyoruz. Motor haritalama ve egzoz pozisyonu konusunda daha şimdiden farklılıklar var. Bu Formula 1 için olağan dışı bir durum değil.”

“Tabi ki egzoz etkisi azaltıldı ancak öğrendiğiniz şeyleri unutmuyorsunuz.  Son 2 sene içerisinde egzoz teknolojisi konusunda ve egzozların aerodinamiye nasıl yardım ettiği konusunda inanılmaz seviyede şeyler öğrendik ve bunları unutmayacağız.”

“Egzoz teknolojisinden maksimumu alma çalışmaları devam edecektir. Yeni alanlar da ortaya çıkabilir. Formula 1’in doğası böyle. Kurallardan açık avantaj sağlamak isteyen çok akıllı insanlar var ve köşede her zaman bir şeyler olacaktır.” dedi.

2012’deki yeniliklerden birisi de basamaklı burun sistemi. Brawn, takımların daha şimdiden burun üzerinde çalışmaya başladıklarını düşünüyor.

Brawn “Bu oldukça etkileyici bir özellik ancak çok fazla performans kazandıran bir alan değil. Faydalı bir sistem aksi taktirde bunu kullanmazdık ancak çok önemli bir yer değil. Görüntüye alışacağımızı düşünüyorum ancak takımların bu sistemin etkilerini azaltma konusunda anlaşacaklarından, şasi ve burun yüksekliği arasındaki farkı azaltılacağından şüpheleniyorum.”

“Ancak burun iyi bir nedenle yapıldı. Burunu doğru seviyede tutmak amaçlandı böylece bir başka araca vurulduğunda kokpitin üzerinden uçulması gibi bir durum olmayacak. Bu başarılan önemli bir şey ve görüntüye alışacağımızı düşünüyorum. İnsanlar estetik açıdan daha iyi yapmanın yolunu bulacaktır. Ancak 2012’de Formula 1 böyle olacak. Bu sene basamaklı burunların senesi olacak.” dedi.

 


Yorumlar

  1. O kadar resme baktım, burnun ortasındaki deliğin ikiye ayrılmasını sağlayan bir yarık göremedim. W-Duct'ı rafa kaldırmış olabilirler gerçekten de.

  2. Bu kadar lafın üzerine olur da gri alan kullanımı çıkmazsa trajikomik olur. Şu W-Duct zımbırtısını da bu sene kullanacaklarını sanmıyorum.

  3. bakalım bu açıklamanın ardından ne tür bir gri alan kullanımı çıkacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir