Trulli: "Ferrari'de Yarışma Teklifi Aldım"

yazar:

kategori:

Deneyimli İtalyan sürücü, Caterham’ın Vitaly Petrov ile anlaşmasının ardından Formula 1’de koltuksuz kaldı ve şu anda kariyerini devam ettirebileceği bir yarış serisi arıyor.

1997’de Formula 1’e giriş yapan İtalyan sürücü 2004 sezonunun sonundan 2009 sezonu sonuna kadar Toyota adına yarışmıştı.

Trulli, hangi sene olduğunu söylemedi ama Ferrari’den teklif aldığını açıkladı.

Trulli “Kimse bunu bilmez ancak bu noktada artık Jean Todt’a açık bir şekilde kariyerimde beni düşünen üst düzey takım patronlarından olduğu için teşekkür edebilirim. Kimse bunu bilmiyor ancak Todt bana Ferrari’de sürme teklifinde bulundu.”

“Bunun tam olarak ne zaman olduğunu söylemeyeceğim: Toyota adına yarışıyordum ve çok iyi iş çıkarıyordum. Ancak Japonlar ile uzun süreli anlaşma imzalamıştım ve kariyerimde her zaman anlaşmalarıma sadık kaldım. 15 senelik F1 kariyerimde asla avukat ihtiyacım olmadı.”

“Todt’a sadece ne yazıkki Ferrari’de sürme şansı sunduğu için teşekkür etmiyorum, aynı zamanda tavsiyede bulunmasını istediğim her zaman bana arkadaşça yaklaşımından dolayı da teşekkür ediyorum.”

“Her zaman bana karşı dürüst oldu. Bu konuyu her zaman saklı tuttum ancak artık teşekkür zamanı ve bunu yapmam gerektiğini hissettim. İşlerin nasıl geliştiğine bakmaksızın, bir ara kendimi Ferrari sürücüsü gibi hissettim.” dedi.

Trulli ayrıca Le Mans’a dönen Toyota ile fırsat olması halinde yarışabileceğini söyledi.

 


Yorumlar

  1. suan massanın yerine qecse massadan daha iysini yapacagı kesinn

  2. F1'i gerçekten bilinçli bir şekilde takip etmek adına orta ve arka sıraları izlerken orada yarışan pilotları içinde bulundukları şartlara göre değerlendirmeyi bilmek lazım. Trulli kendi aracından Massa'nın Ferrari'den aldığına kıyasla çok daha fazla verim alıyor. Bu birkaç yarış dışında böyleydi. Sadece Massa'ya kıyasla değil pek çok pilota kıyasla daha başarılı Trulli. İstikrar çok önemli. Savunması da tartışılmaz zaten Trulli'nin.

    Şimdi "Ver Trulli'nin altına Ferrari'yi, uçursun!" demiyorum ancak düşünmeden Trulli'yi Alonso'nun yanına koyardım daha iyi seçenekler yoksa. Şu an griddeki pek çok pilottan daha fazlasını hak ediyor Trulli. Bilen bilir. Gerçek izleyiciler takımların yarış sonuçlarına bakıp "Bu adam sürekli geride kalıyor bunu almayalım" demediğini de bilir, şaka gibi bir düşünce. Gerçek takipçiler pilotların kabiliyetlerinin yanı sıra beraberinde getirdikleri sponsorların önemini de bilir.

    Massa deyince aklıma Nicolas Todt ve Jean Todt geliyor sadece. Eminim her yarıştan sonra pit ekibinden aşçısına kadar bütün Ferrari takımının aklına aynı şeyler geliyordur. Paso İstanbulpark'ı kazanmakla şampiyon olunmaz. İstikrar yoksa iyi bir ikinci pilot bile olunmaz.

  3. alkibiades07 avatarı

    Truli için Grid de, yürüyen takoz deniyordu bir ara… iyi ki olmamış…

  4. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Trulli seni kaç senedir takip ederim bir italyan olarak Le mans da yarisirsan çok seviniriz yarıslari birakma..

  5. Toyota takımı Mike Gascoyne ile 2005 sezonunda zirveyi yaşamıştı. Muhtemelen Trulli bu günleri söylüyor. Todt o performanstan sonra Trulli'ye gel demişse 2006'dan itibaren gel demiş olacak. Formula 1 tarihi çok karışırdı eğer gerçekleşseydi.

  6. sadık adam 1 kalite adamdır herzaman.japonlarında duygusal bir millet olmasından dolayı bırakmak istemeditabiki 2005 sezonu sonuolduğunu biliyoruz.çünkü o poller ve podyumlar onun en iyi olduğu zamandı.

  7. Bence de barrichello'nun ferrari'den ayrıldıgı dönem sonrası teklfi gelmiştir.Bi italyan için ferrari'de yarişmak çok önemli olsa gerek.trulli'nin karakteri hakkında bilgi sahibi degilim.o yüzden sadece ne düşündüğümü yazıyorum..schumi'nin arkasında 2.adam olmak istemediği için imzalamadı diye düşünüyorum anlaşma bozulmasından öte.

  8. rocco junior avatarı

    Şimdi dün bilmeden Ferrari alsaymış yok onun kariyerini bitirmiş bununkini bilmem ne etmiş diyenler düşünüyordur.

  9. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Bence de 2006 öncesi olmalı.. Toyota'nın geleceğinin ufak ufak ne olacağının görünmeye başladığı zamanlardı belki de… Jarno keşke kendisini biraz daha düşünseydi demek geliyor içimden.. Ama O'nun böyle bir adam olmadığını biliyoruz.

  10. 2005 sonunda 2006 sezonu için geldi teklif büyük ihtimalle Abdullah'ın dediği gibi. Keşke kabul etseydi belki bugün çok daha farklı olurdu herşey.

  11. Ferrari o dönemde takımı İtalyanlaştırmaya çalışıyordu. Trulli eminim ki gerçeği söylüyor.

  12. çok büyük ihtimalle 2006 sezonu için massa'yla anlaşılmadan önce aldı bu teklifi. Trulli adamsın ama işte Formula 1'de adam olmak yetmiyor bazen. bu şansı değerlendirebilirdin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir