Lotus Barselona Testlerinden Tamamen Çekildi!

yazar:

kategori:

Takım, 2 numaralı şaside karşılaştığı sorunu tamamiyle anlayabilmek için Barselona testlerinin ilk haftasına devam etmeyeceğini duyurdu.

Takımın Jerez’de kullandığı şasi ile testlere devam etmesi bekleniyordu ancak her iki şaside yaşanan sorundan dolayı testlerin şimdilik gerçekleşmeyeceği açıklandı.

Araç Jerez’de 1788 km mesafe kat etti  ancak yüksek hızlı Barselona pisti şasideki sorunu ortaya çıkardı.

James Allison “E20-01 adlı şasiyi Barselona için yola çıkarmadan önce, bugünkü kısa sürüşlerden elde ettiğimiz veriler kapsamında fabrikada simülasyon çalışmaları yaptık.”

“Sonuç olarak biraz çalışılması gereken alanı belirledik. E20-01’i bu hafta Barselona’da piste çıkarmaktansa her iki şasiyi fabrikada düzenlememiz daha verimli olacak. Doğru önlemleri alacağız ve sorunu gelecek hafta öncesinde düzelteceğiz.” dedi.

Takım Patronu Eric Boullier “Bu hafta piste çıkmamak zor karardı ancak doğru kararı verdiğimizi düşünüyoruz. Pozitif tarafına bakarsak şasideki sorunu hemen bulduk ve tasarım ofisimiz çözüm buldu. Gelecek haftaki testlerde olacağız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. sabah sabah aç karnına bir yudum espri otu

  2. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    o dediklerinin hepsi hafızalarımıza kazındı zaten Raikkonen'in McLaren yılları sayesinde 🙂

  3. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    bu kadar komik olmak için ne içiliyo kanka ?? 🙂

  4. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Yayın Hakları ile ilgili bir haber de benden . NTV pole pozisyonunda . NTV & F1 evliliği muhtemel görünüyor.. 5 iş günü içinde açıklama yapılması bekleniyormuş.

  5. ben demiştim kardeşim Avustralya ya jerezdekınden cok baska arac götürücez derke iyi olan aracı bozacaklar diye..:D

  6. Kesinlikle oysa şasiyi çok iyi yapmaları gerek Yol arabaları genel de şasisi ile ünlüdür :))

  7. Allahtan bu sorunlar erkenden ortaya çıktı, yoksa işler çözülemez noktada felaket olurdu.

  8. Kadir YILMAZ avatarı

    Ve Rai döner :))

  9. hocam valla motor sporları bu son turda süspansiyonda kırılır yakıtta biter motorda patlar şaside yanar garanti yok. 🙂

  10. Öyle şeymi olur adamlar sezonun belkide en önemli test haftasını heba ederlermi hiç.

  11. ulan bunlar ne halt etmiş böyle

  12. dediğim gibi olay sadece parça için değil bence biraz pazar olayıda var gibi bu jerez arkasında,kesinlikle çok komplike bir araç yok şuan lotusun elinde,bugün sorun yaşadılar ama bence bu bazı olayların üzerine tuz biber oldu gibi sanırsam lotusun saklamak istediği bir şeylerde var

  13. lotus gibi bir takımın pistte test yaparken fabrikada da yeni parça geliştirecek ve inceleyecek ekibi vardır herhalde. Çok değerli test seanslarını niye boşa harcasınlar ki?

  14. bana bu biraz blöf gibi geldi,takım jerezin ardında beklentileri yüksek tutunca diğer takımların ilgisi ve biraz basınla fazla yüz göz olmaları yüzünden biraz bocaladılar,sorun yok demiyorum ama bana kalırsa biraz da blöf payı,şasi sorunu falan abes biraz..ve ayrıca bugün pistte diğerlerinin neler getirdiğine baktılarına eminim ve bunu kopyalamak ya fabrikada üzerinden geçmek için veri aldılar gibi geldi,planlanmış sanki..

  15. sanırım iniş çıkışlarda ortaya çıktı sorun. jerez'in çölümsü düzlüğünde ortaya çıkmamış olmalı. barcelona böyle bir pist işte. dandik bir şasin olur, hop gümler. lastikleri çalıştıramazsın, tur yersin 🙂

  16. Haydaaa, ulen bu sasi Jerez de 400 tur atti, orda cikmayan ariza Barcelona`da 7 turda mi cikti? Yok bu iste bir is var abi..

  17. Çok ciddi bir sorun geçmiş olsun umarım sorunu kısa bir sürede çözerler Yapılan analizler de ilk şaside de sorun olduğu ve Jerez pistinin yapısı gereği ortaya çıkmadığı söyleniyor. Renault Ruhu kaybolmuş ekipten umarım tekrar toparlanırlar. Verdikleri karar şuanda en doğrusu.

  18. abovvvww

  19. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Lotus,şaside çıkan ani ve büyük bir sorun yüzünden Barselona testlerinden çekildi.Süspansiyon/motor bağlantı noktalarında sorun var deniyor

    Serhan Acar @serhanacar

  20. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Rezillik 🙂

  21. ov çok sert

  22. artık motorlar çok dayanıklı rai bile patlatamıyor kızdı herhalde gece aracı balyozlar parçaladı

  23. Bu hiç iyi olmadı işte

  24. RAikkonenin şerefine 🙂 Adamın ismi yetti be araç şimdiden dayanamadı 🙂

  25. bana biraz blöf gibi geldi bu hareketleri jerezin arkasından beklentiler bir anda yüksek tutulunca biraz zorlandılar gibi bana kalırsa birkaçta yenilik var pistte şuan ve onları araştıracaklar gibi gözüküyor,şasi olayı biraz abes bu arada

  26. Lotus tam bir fiyasko…
    Bir adım değil takım 2 adım geri gitti.

  27. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Ouw kötü oldu!

  28. Şok şok şok serhan acarın twitini aynen kopyalıyorum

    Kamyon yarışı: F1'den sonra piste en çok seyirci çeken seri,sezonun ilk yarışı 12-13 Mayıs'ta İstanbul Park'ta,tanıtımlar Mart'ta başlayacak

  29. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Şasi sorunları her zaman can sıkmıştır.. Tasarım ofisi umarım kesin çözüme ulaşır.. Potada olma olasılığı yüksek görülen bir takımın sezon başından itibaren sıkılmasını istemem.

  30. Tolga Soydan avatarı

    neyy

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir