Vettel: "2012 Araçlarında Yol Tutuşu Daha Az"

yazar:

kategori:

Vettel, bugün sert lastiklerle elde ettiği 1.23.265’lik derecesi ile Barselona’da ilk günün lideri oldu. Buna rağmen Vettel, rakiplerine göre nerede oldukları konusunda erken konuşmak istemiyor.

Vettel “Bu seneki aracın geçen senekine göre daha az yol tutuşuna sahip olduğu açık ancak yavaş yavaş bunu geride bırakmaya çalışıyoruz. Şu anda diğerlerine oranla nerede olduğumuzu söylemek zor. Şu anda önemli olan hisler ve araç içerisinde kendimi iyi hissediyorum.”

“Bugün sorunsuz, iyi bir gün geçirdik. Öğle arasında uzun süre içeride kaldık çünkü bazı değişiklikler yaptık ancak bir şey kırılmadığını söyleyebilirim. Genel olarak iyi bir gündü.” dedi.

Red Bull haftanın geri kalanında yarış simülasyonu üzerinde yoğunlaşacak.

 


Yorumlar

  1. Ben teşekkür ederim Rica ederim.

  2. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    çok teşekkür ederim.

  3. Çok güzel bir soru sormuşsunuz İlk önce teşekkür ederim ben şöyle cevaplamak istiyorum. Dayanıklılık olarak Renault motoru hiç bir zaman Mercedes motoruna boyun bükmemiştir. Hız olarak da yine öyle ama arada 15 Bg lik bir fark var Renault motoru Sürüş kolaylığı dayanıklılığı daha az soğutma ihtiyacı duyması kesinlikle şuanda gridde en önemli motorlardan biri.

    Red Bull Mercedes Motoru kullanıyor olsa idi Kesinlikle Mclarene yenilirdi özellikle'de sıralama turların da Renault Motoru sayesin de Red Bull un 15 kg daha az yakıtla başladığı söyleniyor yarışa bu durum da da sıralama turlarına Mercedes Motorlu Mclaren 6 kg lık yakıt ile çıkıyorsa Red Bull 3 kg ile çıkıyor bu da büyük bir avantaj Peki arada ki 15 bg ne oluyor diyorsanız oda yakıtın getirmiş olduğu ağırlık arabanın dengesini etkilemesi o farkı da ortadan kaldırıyor.2009 yılın da Takım Mercedes motoruna geçmek istedi ama daha sonraları Bir gecede sonlandıra bileceğimiz bir ilişki değil dedi takım ve Renault motoru ile devam etti.

  4. Redbull 2010 başında Mercedes'ten motor istedi ama McLaren ve kendisi karşı çıktı. Sonra Renault FİA'dan özel izin alarak biraz geliştirdi motoru. Ondan dolayı Renault biraz gelişim gösterdi ama hala 25-30 beygir geride olduğu söyleniyor Mercedes motorundan. ama daha az yakmasıda avantajı.

  5. Barcelona tamamen aero pistidir. Jerez'e göre downforce'un etkisi daha fazladır ve yol tutuş düşebilir. demekki geçen yılki downforce kaybını hala telafi edememişler. Jerez'de pek belli olmamış.

  6. he öyle dediydi.dönebiliyom dediydi.bu kadar dönek olduğunu bilmiyodum 🙂

  7. daha önce pek 1 farkı yok ayni hızda dönebiliyorum dememişmiydi vettel..??

  8. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    teşekkürler.

  9. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    teşekkürler

  10. 2009 Yılında Red Bull Mercedes motoru almaya çalışmıştı ama Brawn GP ve Mclaren buna engel olmuştu. O zamanlar mercedes motorumuz yok diye epey ağlanıyorlardı. Reno sonradan dayanıklılık sorunlarını giderdi de RB huzura kavuştu.

    Reno ile derin bağlarımız var diyordu Horner. Sanırım motorun dış aksamının ve belirli parçalarının çalışmasını Newey'in isteklerine göre tasarlıyorlar.

  11. Acayip bir güç farkı yok buna karşın daha az yakıt harcayan tarafta Renault, bu yüzden daha hafifler. ayrıca şasi Renault motoruna göre geliştiriliyor Redbull'da. Mercedes motorundan daha kompakt diye biliyorum Renault motorunu. Bu yüzden Mercedes'e geçiş yapılırsa ciddi bir gerileme olabilir. Renault ile de iyi bir rüzgar yakaladılar, birlikte iyi çalışıyorlar.

  12. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Büyük ihtimal red bull un aracında ayna gaz pedalı direksiyon olduğu için diskalifiye edilirdi

  13. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    merakımdan soruyorum sadece konuyla ilgili pek bi bilgim yok fakat mercedes motorları,renault motoruna oranla daha dayanıklı ve daha hızlı olduğu söyleniyor,acaba redbull bu motoru kullansa aradaki farkı kapatabilcek bi takım olabilirmi ? mesela 2011 sezonundaki araçlarında (rb7)de mercedes motoru olsaydı nasıl olurdu acaba ?? teşekkürler..

  14. Bizim için her şeyin yolunda gittiğini düşünüyorum. 2010-2011 yılların da hangi takım olursa olsun kesinlikle daha fazla yol tutuşuna sahipti Bunun da en büyük nedeni 2010 da Çift katmanlı difüzör 2011 yılın da egzoz üflemeli difüzör. 2012 yılın da ise yine egzoz gazlarının faydası olacak ve bunun da yararı olacaktır Her takım kendi çapınca gelişecektir. Rb8 in güçlü oldğu ve yenilmesi gereken takım olduğu F1 camiasınca söylenen bir şey.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir