Kimi, McLaren'den Çekinmiyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, McLaren’in İstanbul’daki rekabetçiliğinden endişe duymuyor ve Ferrari’nin hâlâ bu sene kalan yarışları kazanabileceğini düşünüyor.

Dünya şampiyonu pilot, geçen pazar günü Türkiye’de üçüncü olmasının ardından klasmanda 7 puan fark ile lider durumda. Bununla birlikte İstanbul’daki yarışta McLaren takımı, aradaki farkı kapatmış gibi göründü. Ama Raikkonen, İstanbul’daki yarışta meydana gelen olağan dışı olayların, şampiyonluk adaylarını birbiri ile kıyaslamada zorluk çıkardığını ifade etti. İstanbulpark’taki yarışta Hamilton üç pit stratejisi uygulmış, Raikkonen ve Kovalainen ilk virajdaki temasla sorun yaşamış ve günleri etkilenmişti.

Raikkonen: "Herkes biraz farklı şeyler yaptı. Bu yüzden %100 emin olamazsınız. Ama bir kere daha herşeyin çalıştığını ve bütün yarışları kazanabileceğimizi düşünüyorum. Her yarış, en azından bir şansımız var. Şüphesiz şu andaki fark, bir kaç yarış öncekine göre daha az ama hâlâ iyi bir aracımız ve iyi bir pakedimiz olduğunu düşünüyorum."

Ferrari şu ana kadar 5 yarışın 4’ü kazandı, Bahreyn ve İspanya’da ilk iki sıra zaferine ulaştı. Bunların sonucunda da İtalyan takım 19 puan farkla lider durumda.

Raikkonen Türkiye’deki yarış sonrasında, kötü geçen bir hafta sonunun ardından alınan üçüncülükten memnundu. Fin pilot cuma günü vites kutusu sorunu yaşamış, cumartesi günü ise sıralamalarda geride kalmıştı.

Raikkonen: "Yarışta gördük ki; eğer araçtan her şeyi alamazsanız biraz puan kaybedersiniz. Şimdi bir kaç puan kaybettik ama çok fazla değişiklik yaratmadı. Bu konuda çok endişe etmiyorum. Yarış yarış gidiyoruz, kazanmaya ve diğerlerinden fazla puan almaya çalışıyoruz. Ama bazen aldıklarınızdan memnun kalmalısınız, bu da onlardan biriydi"


Yorumlar

  1. orada kapıyı kapatsa sonraki düzlükte geçicekti o yüzden fazla uzatmayın bu konuyu..

  2. massathebest videosunu tekrar tekrar izledim massa iceriyi kapatması gerekirken iceriyi tam gecis yerinde acmış.bu su anlama gelirki ya massa cok acemi yada bilerek yaptı.istersen birde daha seyret..hemde icime filanda oturdugu yok.sadece massanın gecislere direnemedigini biliyordum hatta en büyük korkum massanın hamilton baskısından hata yapıp mclarenin kazanmasıydı..

  3. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ya arkadaslar bı sure yoktum ozel ısler malum pc yı bıle acmadım.tr yarısı guzeldı.massa yı tebırk ederım.massa nın hamıltona gecılmesı rutın bır gecıs deıldı bunu herkesın kabul etmesı gerek.massa kendınden hafıf 3 pıt stratejısı ıle yarıstıgı bellı olan hamıltonagecılmeyıp ne yapacaktı.baktı bos depoula daha hızlı bır pıt fazla yapacak farkı da yıne kapatamıycak ıyısımı zorlamanın bı anlamı yok dıye bıraktı gectı.esıt sartlarda hamılton tr de massa yı gecemezdı bunu herkes ıyı bılıyor.kımı kırık knatla ıyı yarıs cıkardı ve 6 puanı aldı.ustelık en hızlı turu attı dıye bılıyorum.bence kımı arap atı gıbı yıne sonradan acılacaktır.sampıyonlukta mc larenler rakıbı olmadıgı gıbı massa da onun rakıbı gıbı gozukmuyor.massa onde baslayıp onde bıtırıyor eyvallah.polu alamadıgı yarıslar olacak o zaman ne yapacak ben onu merak edıyorum.1 puanlada olsa kımı sampıyon olacaktır.veoyle umuyorum.hadı hayırlısı

  4. ferzan dag, dün de yazmıştım bugün iyice ortaya çıktı. büyük bir zevkle massa-hami kazası izleyememek seni çok üzmüş hatta içine oturmuş. arkadaşım göz var nizam var adam kendi içine giren bir pilotun bile bile önüne kırıp kazaya yol açar mı? bunun en başta kendisine zararı olur, cepte görünen 10 puan uçup gittiği gibi ceza alma riskiyle karşılaşıp sonraki yarışta grid cezası bile alabilir. ama seni anlıyorum, kimi'ye hizmet etmeyen hiç bir amaç memnun etmiyor seni, bir hiçmiş gibi görünüyor gözünde galiba. ancak hiçbir pilot ve felipe böyle bir düşünceyi aklına bile getirmeden çıkıyor yarışlara, haberin olsun.

  5. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ne adaleti yaa?

  6. nası yol vericek yaa, yok böle saçma bişi. Arka sırada kovailenen e kimse yol vermedi. Kim neresini kırdı. Aracın hafif olduğunu biliosun, senin düzlükte arkana geldiğini görüosun ve hala iç tarafı açık bırakıosan millet burda der tabiki bilerek geçildin.

  7. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Niye korksun ki, nasıl olsa pit stopta geçiyor..Kimi' nin başka üzerine düşen bir sorumluluk yok ki..Millet araç geçerek savaşıyor, ekselansları elini kolunu sallaya sallaya önlerine çıkıyor..Adalet bunun neresinde anlatır mısınız ? Ben olsam bende korkmazdım..

  8. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    bazı arkadaşlar inatla kimi ile alonsoyu kıyaslıyor.
    anlamadığım şey bu kıyaslamayı yaparken araçlarında kıyaslamak neden işlerine gelmiyor.
    kimi'nin ferrari ile alonso'yu geçiceği belli bişey zaten gerek düzlük olsun gerekse viraj……..
    bu eşitsizlik ile övünebilmenize hayret ediyorum…

  9. şu yakıt yüklerinizde sabitlesinler artık 🙂 her geçilen yakıta bağlıyor:D Mclaren normalde geçemez gibi konuşuyorsunuz.siz kac kere geçtinizki 2 senedir.

  10. arkadaslar hem massayı acemilikle sucluyorsunuz hemde yol verme ihtimalini göz önünde bulundurmuyorsunuz.massa acisindan bakınca pekala olabilir.bir arkadasın dedigi gibi kmii startta onu gecmek icin atak yapmamayı tercih etti massa ise her yarısta ona atak yapıyor.2007 yılının startlarına bakın massa bir cok yarısta kiminin önünü kapatıp hamilton ve alonsonun önünü actı.hırsından malezyada yaptıgı hatayıda düsünün.söyleme istedigim su bir anlık direksiyonu saga kırmak her seyi değiştirirki bence massa hamiltonun 3.pit yapacagını telsizden ögrendiginde ona yol verdi.

  11. ahmet ozkal avatarı

    massanin araba agir hamilton'ınki çok hafifti tabiki gecicek eger o virajda yol vermeseydi 2 pilotta süspansiyonları kırıp yarisdisi kalmisti…

  12. massa nın savunma yapmayı bilmediği bariz belli, zaten üst düzey bi araca sahip, hava koridoruna girmek için boş depo yada yağmur gerekiyor. Ama şuda bi gerçek ki massa nın hava koridoruna giren geçiyor. Nurburing 1, bu 2. Hamilton boş araçla bile arka düzlükte rampanın sonunda yakalayabildi massa yı, o kısa mesafede geçiliosa vardır bişi. Takım menfeati düşünmek için fazla hırslı massa. İspanyada kiminin aldığı start ile malezyada massa nın aldığı start dan bariz belli bu. Bakalım daha neler görcez…

  13. neden değiştirilmediğini anlamıştık zaten.diğer tarafından farkı yok.Ben şimdi art niyet arayarak:) onu kesin lastik patlatmak için yapmışlardır keskin keskin

  14. tolga soydan avatarı

    ya arkadaşlar kim kime yol verir bu devirde.

  15. şu alonsocular hiç konuşmasın hafta sonunda Kimiye nasıl yol verdiğini gördük halbuki bizim bildiğimiz gerçek Alonso Minardi ile bile Schumi arkasında tutardı ne olduda bu kadar rahat geçildi acaba?? Asıl yolu Alonso vermiştir Massa elinden geleni yapmıştır..

  16. zaten massada monacoya yetecek kadar benzin vardı ya bare biraz numaradan savunma yap da öyle hamiltona yol ver

  17. tolga soydan avatarı

    arkadaşlar mclarenin araç takip etme yeteneğini herkes bilir.araç bide nerdeyse yakıtsız olduğundan geçilmesi çok normal.bu arada hiç konuşılmadı kimi alonsoyu frenajda değil düzlükte geçti 😀

  18. daha ilk virajda kimi'den atağı yiyip geçildiğini hiç izlememiş gibi görünüyorsun. çok komiksin. yoksa oradaki alonso değil miydi :))

  19. türkiye yarışında massanın yerinde alonsom olsa hemıltına kolay kolay geçilmezdi alonsonun farkı burda direnemedi bile massa alonso olsa orda massanın yerinde en az 2 tur tutardı hatta daha fazlası FERNANDO ALONSO

  20. tolga soydan avatarı

    şu anda raikkonen ile alonsoyu abartmayıp kimi abartcaz 😀

  21. tolga soydan avatarı

    arkadaşlar massa bilerek geçilirmmi yani abartmayın.keşke 2 tur daha tutabilseydi arkasında yine duble yapıcaktık.kendide geçilmek istemez yani 😀

  22. "rakibin yok kimi ..aman dikkat yakıt bitmesin :)) kimi ye söylecek sözüm yok ama 1 kimi taraftarları pardon hayranları 2 alonso taraftarları çok abartıyorsunuz.

  23. ferzan dag f1'deki tüm yarışların kimi etrafında döndüğünü ve hatta kimi için yarışıldığını falan düşünürsen işte ortaya böyle ultra-komik bir komplo çıkar. massa'nın bilerek hami'ye geçileceğini gerçekten ciddi ciddi düşündün mü çok merak ediyorum. adam kendisi bile söyledi bir ara pitlerden sonra haminin geride kalacağını sandım diye. bu kadar hızlı ve hafif bir haminin kendisini de pitlerde geçebilme ihtimali olduğunu hiç mi hesap etmez? massa her pilot gibi kendi yarışının derdine düşmüş galibiyetten başka hiçbir şey yok tabiki aklında. ayrıca senin acemice dediğin noktada hami çoktan felipe'nin içine girmişti, kapıyı kapamaya çalışmak avustralya'da coulthard'ın felipe'nin üstüne çıktığı gibi büyük bir kazanın olmasını kaçınılmaz kıracaktı. ancak bence sen de şöyle ağız tadıyla bir hami massa kazası izleyemediğin ve böylece kimi rahatça 1 nci olup iki rakibine de 10'ar puan takamadığı için böyle düşünüyorsun.

  24. Sinan Şahin avatarı

    kötü geçen bir haftasonunda çok çok değerli 6 puan aldı.

  25. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    kimi ciğim çekinmeni gerektirecek bir durum yok ortada massa ile sezon sonuna kadar çekişirsiniz kimin şampiyon olacağını şansınız belirler mc laren için değil massa için endişelen. Diğer takımlarda şimdiden 2009 a hazırlanmaya başlasında bari gelecek sezon çekişme olsun ferrariye şimdiden şampiyonluğu hayırlı olsun.

  26. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    bravo kimi..Gerçekten çok mütevazi ve diğer pilotlar rencide edici açıklamalardan kaçıyor..bence en ideal pilot hem sürüş stiliyle hem de karakteriyle..

  27. canım benim yaa.. çekinmesii için hiç bi sebep yokki aracıda mclaren den hızlı kendiside diğer pilotların en hızlısı.. ama soğukkanlılığını koruyo gene.çok seviyorum bu adamıı çokk.. bu senede dünya şampionuu oLmaLııı !!! alonsoyuda susturmalııı!!

  28. çekinmenede gerek yok kimi mclaren seni zorlayacak bi araca sahip değill bu sene gridin en iyi aracına sahipsin ve şampiyonada rakibin yokkk

  29. bence massa bilerek hamiltona gecildi.
    cünkü gecilmekle raikkonen arasındaki 4 puan fark kapattı ama diger türlü 2 puan olacaktı buda bir şey ifade etmeyecekti.cizgisine baktıgımdada cok acemice görülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir