Barcelona Testlerinin En İyi Takımı Hangisiydi?

yazar:

kategori:

Yorumlar

  1. Site yöneticisi olarak böyle bir terbiyesizliği yapıyorsan eğer o anketin şıklarına Alonso veya Hamiltonu da koyacaksın. Ama amacın belli… kimiye ve taraftarlarına kıl kapmışsın ama unutma onu 2001 den beri takip eden objektif taraftarları da var bu tavrın senin kimiye olan nefretin kadar seni de çirkefleştiriyor.

  2. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Freud bu durumu görse diyeceği şu olurdu: "Adam gibi takılın şurada, İDlik yapmayın!" 🙂

  3. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Gerçekten sevdiğim tek formula 1 sitesi burası bayağıdır takip ediyorum 5 sene kadar oldu..Diğer sitelerden daha sempatik geliyor ne biliyim bilgisayarı açtığımda girecegim ilk 3 siteden birisi..Siteyi kötülemeye çalışan arkadaşları anlamakda mümkün değil , Sitede günlük haber bütün önemli haberler herşey var..Ayrı olarak Sitede Admin Mclarenci , Ferrarici olayıda çok saçma..Adminler insan değilmi arkadaş onlarda tabiki takım tutacak , Bu bizi ilgilendirmez taki haberlere falan yansıtana kadar şu güne kadar bir kere karşılaşmadım…Gökhan Kamil , Abdullah Çelik Arkadaşlarımızın eline sağlık diyorum , Bize böyle bir site sundukları için..

  4. alttaki mesajı görünce aklıma bir durum geldi. her ankette kimi raikkonen ve olduğu takım lider çıkıyordu. sonra sitenin tasarımı değişmiş ve yeni bir anket düzenlemiştik bununla ilgili. espirisine kimi raikkonen'i de şıklara ekledik ve sonuç yukarıdaki gibi oldu 🙂

  5. Selam Babil Kralı;

    Senin yorumunu da okuyunca kesin kanaat getirdim ki ben derdimi anlatamamışım.

    Ayrıca; "Böyle saça böyle tarak" değil, "Öyle saça böyle tarak" 😉 Aslında orjinalini bolca kullanırım ama bu ve bunun gibi ortamlarda editlenmiş halini kullanıyorum.

  6. Anket takım anketiyken, hele ki sadece 4 günlük bir basına açık çalışmayı kapsayan bir anketken, herhangi bir pilot ismi bile telaffuz edilmemişken, edilmesi de saçma olacakken, sanki milletin işi gücü yokmuş da, aslında her yazılan yorum belirli bir pilot hakkında bir önyargı, bir holiganlık, bir karşıtlık düşünülerek kelimelere dökülmüş de, kasıtlı olarak pilotun ismi zikredilmemiş gibi düşünmek, düşünmekle kalmayıp oturup klavyenin tuş ömrünü, internet bağlantı kotasını yemek de hakikaten büyük bir maharettir.

    Bu maharetin temelini çözse çözse freud veya jung çözer. Geçmiş haberler ve yorumlar çocukluğa inilmek suretiyle derlenip toparlanarak günümüz şartlarına uyarlanmaya çalışılır, ki uymaz bir türlü, zorla uydurulur. Sonuçta ortaya çıkan şey ise ki bir şey çıkmamış olsa bile çıkmış gibi yapılır ve az tehdit ve gizli hakaret ile özenle servis edilir.

    Saygılar, sevgiler.

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Selam Onur,
    Senin bir lafın vardı : ""Böyle saça böyle tarak"" hatırladın mı?.İşte bütün mesele bundan ibaret.
    Burada gözardı edilen bir durum sözkonusu ki dikkatlerden kaçmış.
    1- Alonso haberleri en çok yorum alan en çok karışan haberlerdir.
    2-Alonso haberlerinde daha önce görülmemiş yepyeni nickler bolca görünmektedir.
    3-Griddeki tüm pilot veya takım taraftarlarının ve hatta ben tarafsızım diye dolaşanların rahatça ittifak edebildikleri tek haber Alonso haberidir.
    4- En ağır hakaretlere maruz kalan pilot Alonsodur.

    Bakınız bugün raikkonen haberi vardı ve hiçbir Alonso taraftarı o habere minnet dahi etmedi.Banane raikkonenin motivasyonundan.
    Geçenlerde Stirling Moss bazı değerlendirmeler yapmış.Vettel hakkında ve button hamilton için konuşmuş.Vettelin hamilton ve buttonun üzerinde söylemiş bununla da yetinmemiş buttonun hamiltondan daha akıllı olduğunu ve parasını buttona yatıracağını söylemiş.Tam da holiganlık yapılacak bir haber ama kimse ortalığı karıştırmaya kalkmamış.Eğer o haberde Alonso olsaydı , moss paramı massaya yatırırdım falan deseydi renocular muratcılar şahinciler ve kimi ararsan orada bulabilirdin.Bunun gibi yüzlerce örnek var.Aynı gün hem kiminin wrc haberi hem de Alonso haberi olduğu günler de oldu.Kimi haberine bırakın Alonso fanlarını , kimi fanları bile uğramamış.Neredeler diye aradım ve baktım ki hepsi tam kadro Alonso haberine dalmışlar…

    Holiganın buradaki manasını öğrenmek istiyorsan sana bir örnek vereyim.Villeneuve raikkonen şampiyonluğu haketmedi haberindeki yorumları bir oku ve sonra o haberde adı geçen pilotun Alonso olduğunu düşün.Neler yazılabileceğini bir tahmin etmeye çalış.Sadece o haber holiganın kim olduğunu ya da kim olmadığını sana anlatacaktır.

  8. Ya sen yanlış anladın/yanlış anlamaya çalıştın ya da ben yanlış anlattım.

    Özetle demek istediğim şudur; demekki kendi tarafımızda olanları görmüyoruz veya göremiyoruz, hatta belki de görmezden geliyoruz. (Bu senin için de geçerli benim için de. Ahmet için de Mehmet için de…)

  9. öncelikle karşı tarafın taraftarlarını genel olarak bir yakıştırma yapmıyorum, kendi görüşüm şudur ki, Ferrari ve Alonso'yu holiganlık derecesinde destekleyen kişi sayısı Mclaren ve Kimi'ye göre daha az ve bu sitede gördüklerime göre yorum yapıyorum. Bunu da karşı tarafa yaptığım bir saldırı yada laf çarpma olarak görmemek gerek, sonuç olarak ben kendi çapımda bir tespit yaptım, her mclaren taraftarı öyledir her kimi taraftarı holigandır gibi bir benzetmem söz konusu olamaz. bana göre holigandır sana göre değildir, sonuçta ben bu konuda bir yetkili merci değilim, ha tabi sen de değilsin bunu da unutma.

    kısacası karşı tarafa holigan sıfatı yakıştırmıyorum, sen öyle anlamışsın, yada ben yanlış anlatmışım, sonuç olarak hakkımdaki düşüncenin yanlış olduğunu belirtmek isterim. Başka insanları da yanlış yönlendirme diye kendimi savunma ihtiyacı hissettim resmen.

    nicelik nitelik konusunda ki görüşlerin hakkında fazla yorum yapmak istemiyorum, fakat şunu bil, burada ki bir çok Ferrari, Alonso hatta Mercedes ve Schumi taraftarının tutumundan da rahatsız olmaktayım.

  10. bu durumu biz daha iyi ifade edemezdik. teşekkürler 🙂

  11. Teşekkür ederim duymak istediğimde buydu.

  12. toro-rosso'nun değeri anlaşılamamış 🙂

  13. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Bu sitedeki yorumlar diğer sitelerdeki gibi önce adminlerin denetiminden geçip yayınlanmıyor. Gönder tuşuna basar basmaz yorumunuz anında yayınlanır. Ayrıca sitenin Ferrari sempatizanı olduğunu iddia etmeniz de çok absürd bir durum çünkü bu sitenin bazı takipçilerine göre her ay sempati duyduğu takım değişiyor. Mesela siz çıkıp Ferrari sempatizanı diyorsunuz, başka biri çıkıp Mclaren diyor, başka biri çıkıp anti-Alonsocu diyor, kimi çıkıyor anti Hamiltoncu diyor, kimisi Vettel sempatizanı diyor… diyor da diyor…

  14. holiganlık derecesinde takımlarını ve pilotlarını destekleme konusunda Mclaren ve Kimi taraflarlarının eline su dökemeyiz.

    Nicelik açısından ben McLaren taraftarı olarak, McLaren taraftarları arasında 'holigan' sıfatına haiz 1, bilemedin 2 arkadaş vardır diye tahmin ediyorum ve senin desteklediğin sürücü ve takımın taraftarlarının arasında bu sayının daha yüksek olduğuna inanıyorum. Nitelik açısından ise görüşlerim nicelikle paraleldir.

    Her ikimizin görüşünü göz önüne alınca, demekki taraftarlar, kendilerinin bağlı bulundukları grubun daha yumuşak, daha sakin, daha uzlaşmacı, daha aklıselim… olduğuna inanıyorlar.

    Hoşgörüde yarışsak keşke değil mi…

    Karşı tarafa 'holigan' sıfatı yapıştırdığımız sürece bu cümlen evrende dolaşan bir göktaşından farksız olarak kalacaktır.

    holigan: Fanatizmi besleyen ve çevreye zarar vermeye eğilimli taraftar, serseri, hayta.

  15. tahsin bey, bu yorum muhtemelen arada kaynadı ve kaldırıldı bir arkadaşımız tarafından. daha sonra Özge'nin uyarısıyla yorum tekrar açıldı. kısa süreliğine yayınlanmamış. o yüzden haklısınız.

  16. http://www.trf1.net/formula1_haberler/24549-barselona-testlerinde-kim-ne-kadar-mesafe-kat-etti.html

    işte dediğiniz olay. faydalı olmaya çalışan herkesin yazısı "Sizin Köşeniz" bölümünde yayınlanıyor. Bunun yanında iletişim adresinden bize ulaşan kişilerin de yazdıklarını paylaşmaya çalışıyoruz.

    Elimizden gelen şimdilik budur.

    Saygılar

  17. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Bence bu temennileriniz ancak site için çalışan sayısı arttıkça gerçekleşecektir. Biz her zaman rahat rahat siteyi ziyaret ediyoruz ancak site için çalışanların ne işlerle uğraştığı hakkında bir fikrimiz yok. Sizin dediğiniz gibi çalışma yapan arkadaşlar Sizin Köşeniz bölümünde bu değerli çalışmalarını yazabilir mesela. Çok da güzel olur açıkçası.

    Ankete geline. Bırakın ortam hareketlensin. Suç ankette değil, bu anketin sonucundan takımlarının 1 saniye kazanacağını düşünenlerde… 🙂

  18. Birde bazi arkadaslarin yaptigi yorumlar aninda sitede yayinlanirken biz McLaren cilerinyorumlari neden gec yayinlanir aciklarsaniz memun olurum Zaten Türkiyede F1 bitdi bari burda objektiv olunda devam etsin:

  19. Bu sitenin Ferari sempadizani oldugunu bilmeyen yok Ferari alehinde ki yazilar ve karalamalar silinir ilk önce Ferari ve ferari pilotlarinin haberleri cikar daha sonra RetBuL ve en sonlarda McLaren ha McLaren pilotlari bir negativ olayin icindelerse o bir haber olur altina onlarca sacma sapan yorumlar yazilir bunlar incelenmez ve silinmez .benim görüsüm bu Elestiriye acik olmalisiniz site yönetimi arkadaslar.

  20. Kurallara uymayan yorumların silinmesi doğaldır. Benimde böyle yorumum olursa silinmesi yine çok doğaldır. Ama hiç bir hakaret ve şahıs-nick ismi geçmemesine rağmen yaptığım eleştiri yorumumun neden silinmesi gereği duyuldu. Ben önceki yorumlarımın değil dün yazdığım yorumların neden silindiğini merak ediyorum

    Sitenin kalitesi yerlerde sürünüyor ilk üye olduğum 2007 yılındaki yorum kalitesi ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var. Millet anketle bile kendini tatmin etmeye başladı. Site içerik konusunda çığır açarken yorum kalitesinde yerlerde sürünüyor. Popülerliğinde zararları olduğunun kanıtı.
    Eleştiri yorumları neden siliniyor. Siteye yapılan övgü yorumlarında anında cevap verip mest olan adminler eleştiri yorumlarını neden kaldırıyor, hemde hiçbir şahıs,nick ismi geçmemesine rağmen. Provokatörlere karşı pek bir ilgisiz kalmak ne içindir. Hangi takımı tutarsa tutsun insanları galeyana getirmeye çalışanların hakaretlerin sataşmaların önüne ne için hala geçilemiyor Objektiflik, Tarafsızlık bu işin 1.kuralı değilmidir. Bu işi uzun yıllardır yapan adminlerin bu soruna hala bir çözüm getirememesi çok üzücü. Herşeyi en iyi ben bilirim havasında olanların sözlü sataşanların sadece yorumlarını silmek midir çare?

    Şu yazdığım 2 yorumda kimi açık hedef almışım da silindi. Bundan daha ağırlarına hiçbir şey yapılmadığına birçok kez şait olmama rağmen bu yorumumda site adminleri neyin kurallara aykırı olduğunu düşünüp sildi. Ben bunun açıklamasını istiyorum.

  21. Yok zaten kastedttiğim kişi sen yada oversteer degilsiniz sizler desteklerken gayette kendi pilotunuzu desteklemekle avukatlık yapmıyorsunuz. Benim bahsettiğim kişiler gerçekten toz kondurmayan kişiler isim vermek etik değil o yüzden vermemem daha hoş olur sizlere lafım yok şahsen sonuçta elbette sevdiğiniz adamı destekleyeceksiniz…
    Ayrıca evet paylaştığın videolar da gayet güzel teşekkürler

  22. Bu yorumum Tahsin Emre Adlı üyemize,

    Yorumunuz kaldırıldığı için şikayet etmişsiniz. iyi şeylere hemen cevap veriyor eleştirileri siliyorsunuz diye sitemde bulunmuşsunuz. olumsuz bir cevap kaldırıldığı için doğal olarak aynı mesaj üzerinden cevap veremiyorsunuz. siz, kendinizce en doğru yorumu yapıyor olabilirsiniz ancak sürekli olarak yorum yazanlara "liseli, ergen…" tarzı cevaplar veriyorsanız o yorum da kaldırılır. yorumların kalkmasının nedeni bu.

    Bir de cevap verdiğiniz yorum kaldırılmışsa, sizin de yorumunuz görünmüyor doğal olarak.

  23. nerden biliyorsunuz? siteye gün içerisinde tahmin edemeyeceğiniz kadar kişi giriyor emin olabilirsiniz.

  24. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Az önce Frank Williams ile de bir telefon görüşmesi yaptım, onlarda mail ile bana testlerde elde ettikleri tüm verileri gönderdi. Böylece tüm takımların verilerini, denedikleri parçaları, yaptığı çalışmaları, problemlerini öğrenmiş oldum, artık yorumumu yapabilirim.

    Yapmayın allah aşkına, neyin anketi bu? Kim biliyor ki hangi takım neyi denedi, hangi parçalar ile neyi test etti, ne üzerine çalıştı ve nasıl veriler aldı, hangi yönde gelişim sağlayabildiklerini gördüler, bunların hiç birini bilmeyen biri nasıl bu soruya cevap verebilir ki. Üstelik bütün takımların verilerine sahip olmak gerekiyor böyle bir yorum yapabilmek için. Bu yarış değil, gözle görülen bir performans olsa anlarım, bunun üzerinden izleyiciler bir yorum yapar vs. ama bu testleri biz izleyemiyoruz bile, gelen haberlerden, yorumlardan takip edebiliyoruz çoğunu, ne dememiz bekleniyor ki?

    Holiganlar konuşmaya başlar sonra, kimse bir şey bilip bilmeden yorum yapar, bunun önüne nasıl geçilecek peki? Hani düzeyli seyirci, düzeyli spor sever kitle böyle mi destekleniyor?

    Ben bu soruya cevap vermem, veremem. Aklı başında sporseverler de bu soruya cevap verilemeyeceğini bilir, keşke sitedeki arkadaşlarımız da nasıl soru sorulacağını anlayabilse. Tamam belki biraz hareketlilik olsun, heyecan gelsin, site canlansın diye olaya bakıyorlardır ama bunu keşke bu şekilde değil de, testlerin detaylı tur tur, bir analizini yaparak ve özelliklere uzun stintlerdeki performanslarda ortaya çıkan ipuçlarını değerlenlendirseler, keşke gün gün tüm takımların yaptığı çalışmaların, dışarıdan bilgi geldiği kadarda olsa, takım takım sırayla çalışmalarını bize sunsalar, o konu hem bizi daha çok bilgilendirir, hem de oradaki bilgilere dayalı olarak alttaki yorumlar daha gerçekçi olur.

    Tüm F1 sever arkadaşlarıma ve site çalışanı arkadaşlarımıza saygılarımla, umarım temennilerim göz önünde bulundurulur

  25. sayyac linki yokmu 😀

  26. admin dayaklıksın yemin ederim :D. bir anket bu kadarmı holigan dogurur…

  27. holiganlık derecesinde takımlarını ve pilotlarını destekleme konusunda Mclaren ve Kimi taraflarlarının eline su dökemeyiz. Yarışanlar var ama sonuç alamıyoruz tam olarak hahahah 🙂

    Hoşgörüde yarışsak keşke değil mi…

  28. 2. paragrafta yazımı silmişim yanlışlıkla

    Ayrıca Ferrari ne kadar problem yaşıyorsa Red Bull'da o kadar problem yaşıyor, tek fark şu; Red Bull bu hataları daha çabuk çözecek kadar kendi araçlarını tanıyor, çünkü mevcut araçları senelerdir üzerine katarak geliştirdikleri bir konsept. Ferrari ise yepyeni bir şey yaptı kendilerine göre, o yüzden araçtan maksimumu almaları ve mevcut sorunları çözmeleri tabi ki daha zor.

  29. Bende Ferrari'ye oy verdim az önce. Çünkü Ferrari durmadan aracı tanımak ve temel ayarları yapmak için turlarken bile o kadarda yavaş değildi. İnsanlar yerin dibine sokmayı çok sevse de geçen senelerde yüzlerce turlar atmanın sezon başında çok bir şey ifade etmeyeceğini Ferrari bize acı olarak gösterdi. Testlerin şampiyonu olup ilk yarışta fark yedik, Renault bile podyumdayken biz değildik…

    Ayrıca Ferrari ne kadar problem yaşıyorsa Red Bull'da o kadar problem yaşıyor, tek fark şu, Red
    Testlerden araç hızlarını tahmin etmeyi senelerdir sevmişimdir, bazen ters köşeye yatsam da hala yaparım kendi çapımda, fakat özellikle son senelerde benim gibi bir "hobisi" olan arkadaşların işi oldukça zorlaştı, lastik hamurlarını bilsek, araçtaki benzin yükünü yaklaşık tahmin etsek, pilotun zorladığını ve limitte gittiğini bilsek bile, tüm tur boyunca drs kullanıp kullanmadığını bilemiyoruz, yada belki de kers'i kullanmadı? O yüzden tahmin olayı zora giriyor iyice 🙂

    Fakat şunu hesaba katmak gerek, henüz yarışa çıkacak versiyonları pistte değil araçların, o versiyonlar ile grid bu kadar yaklaşmışken çok sıra oynar…

  30. Adam bize "sürüngen" diyor, ama yayınlıyorsunuz yorumunu…

  31.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Tüm iyi takımlar performans gizlerken neye göre iyi? Sıralama yapanlara, Ferrari'yi yok sayanlara şaşıyorum. Hamilton otomobilini ancak geçen seneye göre kıyaslayabilir. Pilotları söylemleriyle şu iyi bu kötü demeyin. Ferrari öndeyse taraftarı sayesinde olmuştur. Siteyi her ziyaret eden yorum yazmıyor sonuçta. Ferrari için İyi diyemeyiz. Ama kötü de diyemeyiz. 18 gün sonra görelim kim dersine ne kadar çalışmış.

  32. Daha önce anasayfada yer alan anket sistemimiz birden fazla oy gönderimine izin verdiği için sistemi değiştirerek bu durumu engellemeye çalıştık. Şu anda üyelerin birden fazla oy kullanma hakkı bir şekilde engelleniyor.
    İşin teknik boyutundan çok da anlamadığım için durum kesinlikle böyledir diyemiyorum ancak siteye günde "900" farklı kişinin giriş yaptığına sizi temin edebilirim. 🙂

  33. ayrıca sitede 984 tanede şahıs yok bunu hepimiz biliyoruz

  34. bu siteye geçen sene kayıt oldum o zaman yourmlar gene saçma sapandı şimdi ise daha beteri bunu kontrol edemiyorsanız yorum yaptırmayın anket yaptırmayın şurda 3-5 sürüngene imkan sağlamayın inşallah yorumumu yayınlarsınız

  35. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Benim oyum Mclaren'e gitti. Jerez'deki istikrarlarını burada da sürdürdüler ve istikrarlı turlar attılar. Ayrıca en fazla yol kateden takım oldular yanlış hatırlamıyorsam. Şu anda sorunsuz ve planlı programlı ilerliyor gibiler. (2011'de Ferrari de aynı izlenimi vermişti ama… Yarışlara kadar ne olur göreceğiz)

    Onun dışında Ferrari toparlanmaya başladı sanki. Bilinmezler gittikçe azalıyor gibi görünüyor ve defter defter veri topluyorlar. Bakalm sezon başına kadar yap-bozu tamamlayabilecekler mi? Testlerde en fazla "aşama" kaydeden takımdı bence.

    Force India'da bu seneye renk katacağının mesajlarını vermeye başladı şimdiden. Onlarda çok verimli bir test süreci geçirdiler. Atılan uzuuuun turlar ve gözlemde bulunanların olumlu eleştrileri takımın doğru yolda olduğunu gösteriyor.

    RBR sessiz sedasız kaldı. Fırtına öncesi sessizlik olmasında… 😀

    Ve kaybeden malesef Lotus takımı oldu. Eğer takımlardan onayı koparamazlarsa bu vakit kaybı sezona daha geç başlayacakları anlamına gelir ki, takımların çok yakın olacağı düşünülen bir sene de büyük bir kayıp olur bu!

  36. Eleştiri yorumları neden siliniyor. Siteye yapılan övgü yorumlarında anında cevap verip mest olan adminler eleştiri yorumlarını neden kaldırıyor, hemde hiçbir şahıs,nick ismi geçmemesine rağmen. Provokatörlere karşı pek bir ilgisiz kalmak ne içindir. Hangi takımı tutarsa tutsun insanları galeyana getirmeye çalışanların hakaretlerin sataşmaların önüne ne için hala geçilemiyor Objektiflik, Tarafsızlık bu işin 1.kuralı değilmidir. Bu işi uzun yıllardır yapan adminlerin bu soruna hala bir çözüm getirememesi çok üzücü. Herşeyi en iyi ben bilirim havasında olanların sözlü sataşanların sadece yorumlarını silmek midir çare?

  37. Ferrari oylarının birden oralara fırlaması da güzel olmuş doğrusu. Yapımda emeği geçenlerin ellerine sağlık. Sonuçları gayet güzel bir anketimiz oldu. Bu arkadaşlar umarım F2012'nin hızlanmasına katkıda bulunabilmişlerdir.

    Bu arada, benim ilk yorum olarak yazdığım şey niye kaldırıldı? Diğerlerini biliyoruz zaten.

  38. Alonso-Gilles avatarı

    Garip bir puanlama sistemi

  39. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Barcelonada En iyi Takım Çalışma açısından Mclaren daha üstün,Gelişme açısından Ferrari önde herkesden,bir çok değişiklik oldu araçta ama bu daha bir şey değil 2 ci testlerde asıl rekabet cıkıcak ortaya..

  40. Ferrari'nin en yüksek puanı ingilizlerden.

    🙂

  41. ebd yasaklandı.rbr en iyi takım mı renault diyorki rbr çok iyi bir çözüm buldu.başka takımlarda bulabilir pekala hemde ebd siz büyük ihtimal.kimin en iyi olduğu tamamen belirsiz.rbr diyenlerde % 70.en azından tutturmak adına diyor.rbr en büyük favori ama ufak bir ayrıntı her şeyi ters düz eder.newey açık buldu o alanda çalıştı 2 sezondur ama açık bulunacak alanlar artık çok kısıtlı.iş artık kuralların limitlerine kadar dayandı.meşhur gri alanlar belirleyici olacak ama kimin adına ?

  42. italyanlar bize 4 puan vermiş.

    güzel.

  43. Neden dergi yazmışım inanın bilmiyorum =) site, gazete; ne derseniz diyebilrsiniz

  44. Kişisel oyum Force India'ya. Barcelona testlerinde herkesi şaşırttılar ve dikkat çektiler bu sebeple bence oyumu hakettiler 🙂

    Resimde de dergi uzmanlarının puanlaması sonucu oluşturulmuş bi liste var.

  45. Kavruk Oğlan  avatarı

    bu kadarda salaklık olmaz ferrari diyen kesinlikle duygusal. adamların hakkını verin testlerin galibi redbull o kadar basit. benimde gönlümde mclaren var ama ne fayda 😀

  46. Alonso-Gilles avatarı

    Dostum,ben avukatlık yapmıyorum.Ben Vettel bazlı bir video yu bile burda paylaşmak gerekiyorsa gerekip beğenerekte bir kaç defa izliyorum.

    Benim alıp veremediğim burda birkaç tane Mclaren be bir tanede Redbull taraftarının önderlik ettiği grubun HRT HABERİNDE BİLE Alonso'ya laf etmesi.

    Ferrari taraftarının takımına oy vermesini garipsemesi.

    Sürekli Mclaren gelişir,Mclaren söyledir böyledir.

    Ve gelelim.Ferrari de takım emri var evet.Ama Redbull dan farkı şurda dostum.Massa 2009 öncesindeki Massa değil.Şu anda takımda Kimi de olsa Schumi de olsa Vettel de olsa ,Massa nın görevi aynı olurdu.Ne zaman Massa'nın görevi bu olmaz?Ne zaman 2007-2008 deki gibi sürerse.Ben yine Alonso'nun kazanmasını isterim o ayrı.

    Redbull daki olay ise,2008 den sonra patlama yapan bir pilotun,başka patlama yapmış bir pilot için sindirilmesi.Yani aralarında uçurum yok.Bu demek değilki Vettel kötü.Hayır,Vettel iyi bir pilot.Ama Webber de de bir cevher varmış yalanmı?

    Mclaren takım emri uygulamamalı.İkiside İngiliz zaten tepki çeker.Öte yandan sonuç lazım show değil.O yüzden birinci pilot olacak biri varsa bu Button olmalıdır.

    Şimdi Lotus tada ama Grosjean da gp2 şampiyonu ve genç diye Kimi'yi ikinci plana atsalar kabul edermisin?Ben etmem.Takımın lideri Kimi olmalı.

    Şimdi Kimi Sauber de kendini kanıtlasın hadi bakalım diye lafmı attıkta biz,bazıları Alonso ya HRT yi layık görüyor?Ben üzüldüm Lotus'un sorun yaşamasına.Kimi mücadele edemezse yine üzülürüm.6 şampiyon varken neden iddası olmasın.O zaman JV de gelsin HRT sürsün.Adı şampiyon ,sayı 7 ama sonuncu.Güzel olurmuydu?

    Yani ateş durduk yere çıkmıyor.Burda JV Kimi şampiyonluğu haketmemişti derken kaçtane yorum yapıldı?30-40 ı geçmez.Ya bir Alonso haberi çıkarsa ne oluyor?Yada Alonso haberi çıkmasada İspanyadaki bir pist yada İspanyol takım yada Alonso'nun bir arkadaşı konuşursa ne oluyor?

    Ne diyelim biz?Hiçmi yorum yapmayalım?Ferrari den olumlu açıklamalar gelmiş,dereceler yakın rakiplere peki biz ne diyelim?Mclaren 100 tur attı en iyi takım odur diyemi işaretleyelim?

    Yani bu nedense bir kırmızılara karşı önyargı var.Neyse ne desem boş.Sen haklısın diyeyimde millete bak ne susturdu desin.

  47. Merhaba. İsmimi bildiğine göre yorumlarımı da takip ediyorsun ve hatırlıyorsun. Teşekkürler. Püskevit'in de selamı var. 40 (tur) yapar diye hatırlatıyor 🙂 Ben ferrari ve pilotu hakkında güzel şeyler yazdığımda niye ortalarda görünmedin ki hiç?

    Ben bu yorumu anket için değil, senin yorumundaki beğeni sayısı için yazmıştım. Gerçi aralarında bir fark yok 🙂 Oh bee trollük yapmak ne güzel şeymiş 🙂

    Ayrıca bahsettiğim dümeni mclaren için de yaptılar bir ara. bu aralar sadece mercedes-ferrari arasında dönüyor.

  48. Valla site de bir tane Ferrari'nin avukatı bir tane de Alonso'nun avukatı var.Maşallah adamlar öyle ki Ferrari'yi eleştirmeye kalk veya birşeyle itham et yandığının resmidir kabul edemiyorlar gerçekleri sonra da hep kendileri melek bizler suçluymuşuz gibi bir imaj oluşturuyorlar. Şimdi Allah için iyi sabrediyorlar karşısındakini tahrik edip çıldırtmakta ustalar ama tamamiyle boş bir uğraş içerisindeler.

    Evet bende sonuna kadar Kimi Raikkonen'i savunuyorum.Ama şimdi birisi çıkıp Kimi'ye vurdum duymaz,disiplinsiz dese diyemem ki adama hayır Kimi çok duyarlıdır.Ama adamlar öyle ki Ferrari Formula 1 tarihinin gelmiş geçmiş en temiz takımı hiç yalan dolanla işi olmaz olmamıştır.Mesela Redbull'un Vettel'e yoğunlaştığını söyleyenler ve bunun Weber'e yapılan büyük haksızlık olduğunu söyleyenler acaba Ferrari'deki durum ne?Keza Alonso'yu savunanlar da yahu bu adamın yeteneğini inkar etmiyoruz veya çalışma disiplinine laf etmiyoruz ama eleştirilecek çok noktası varken eleştirdiğimiz de ooo siz Kimiciler ooo siz şuncular biz buncular evet bunu sadece bu iki kişi yapıyor demek yanlış belki ama adamlar bunu vazife edinmiş.Evet site de belli konular da tartışma olması çok güzel ve eğlenceli ama birisinin avukattan da ileri seviye de bir takımı bir pilotu savunması çok abes ve antipatik oluyor.
    Evet herkes desteklediği takımı yada pilotu savunabilir.Ancak bunu tamamen abartan kişiler o kadar çok ki holigan desek yeridir.
    Ben kendi adıma gerçekten rahatsızlık verdiğim herkesten özür dilerim bazen Kimi'yi Hamilton'u yada Vettel'i ileri seviye de savunduğum zamanlar oldu genel olarak onların çok kötü pilot olduklarını söylediklerinde yada şampiyonluğu asla haketmediklerini söylediklerinde saldırgan bir tavır içinde oldum.
    Site gerçekten şu son aylar da işi çok ilerletti bence de öyle ki artık sabahtan öğlene kadar bir iki haber çıkmazsa garipsiyorum ve teşekkür ediyorum.

  49. Seninde ihtiyacın var, beynin verdigi komut parmaklara ulaşırken kayba uğruyor yazık ama üzülme vardır bir tedavisi

  50. Alonso-Gilles avatarı

    Öyle yazılmıyor.

  51. "Koca oğlan" yazdığım için yayınlanmayan yorumuma karşılık bir de şu yoruma bakıyorum. Bende keşke ağzıma geleni, dolaylı yollardan, küfüre indirgeyecek kadar küçülüp yazsaymışım. Olmamış sayın yönetim. Taraf yok tmm eywallah ama nedir bu ? Koca oğlanı küfürden daha ağır bir statüye koyan felsefeyi, böyle saçma sapan anketlerle taraftarı birbirine düşürmeyi amaç edinmiş site yönetimini kınıyorum…

  52. geçmiş olsun, işallah düzelirsin.

  53. Alonso-Gilles avatarı

    Megaloman olmaya gerek yok arkadaşlar.Hani biz kaliteliyiz,biz iyiyiyiz diğerleri kötü imajını birisine dikte etmeye çalışmak.Adamlar ankette bile olmayan birşeyi bize kabul ettirmeye yada gözümüze sokmaya çalışıyorlar.Ayıp.

  54. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Günay , üzülme mclarene de oy verenler olacaktır.Bu kadar zoruna gideceğini bilseydim ben de senin gibi mclarene oy veriridim ama yalakalık benim tarzım değil.Hadi arkadaşım git kedinin resmini falan koy markete git ona danone al başka işlerle uğraş.Her konuya herkese bir cevap yazmak zorunda değilsin.Kasma kendini alt tarafı bir anket.

  55. Sitenin kalitesi yerlerde sürünüyor ilk üye olduğum 2007 yılındaki yorum kalitesi ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var. Millet anketle bile kendini tatmin etmeye başladı. Site içerik konusunda çığır açarken yorum kalitesinde yerlerde sürünüyor. Popülerliğinde zararları olduğunun kanıtı.

  56. maaşallah maaşallah. (adnan oktar güzelleri tarzı)

  57. yaş ortalaması düştükçe genelde buna paralel olarak mantık seviyesi de düşüyor.

  58. Alonso-Gilles avatarı

    F1 in duayeni hemen Ferrari ye verilen oyların duygusal olduğunu ileri sürmüş.Tabiki gelişimi görmezden gelecek.Yada atılan stintlerdeki istikrarı,çabuk lastik ısıtmayı ve rakiplere yakın dereceleri.Geçen sene en ufak bir olumlu açıklamada '' 1 sn kazandık '' şeklindeydi yanılmıyorsam hemen kesin öyledir moduna girmişlerdi.Son günlerde Ferrari'den olumlu açıklamalar geliyor ama yok gelişmemiştir,olmamıştır tarzı yorumlar.

    Brawn ustanın dediği gibi.F1 de herkesin birbirine ihtiyacı vardır.Ama bu ihtiyaç rekabet başlayınca biter.Rakiplerden gelen olumsuz açıklamalara bakarsak Ferrari yönü bulmuş.Avustralya da olmasa bile 2 3 yarış içinde herşey oturur yerli yerine.Ha umarım Melbourne de başlarız ve ondan sonra gelişim ve istikrarı daha iyi sağlarız umarım.

  59. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bazı bilirkişiler anketin kendi isteklerine göre oy almasını bekliyorlar.Henüz belirsizliğini koruyan testlerin en iyi takımını seçmişler ve onun en fazla oyu almasını bekliyorlar.Bekledikleri oy çıkmayınca da hile imasında bulunuyorlar..Komik.

  60. En dikkat çekici takımlar McLaren ve Mercedes AMG GP. Redbull'da sorunlar olduğu aşikar. Ferrari'nin bu kadar oy almasıda ilginç biraz duygusal davranılmış gibi. Lotus'a oy verenler sadece Raikkonen o takımda olduğu için verdi diye düşünüyorum 7 tur atmış rakipleri en az 1700-1800 Km yol katetmiş bir takım en iyi nasıl oluyor ilginç.

  61. şimdi de bir mercedes taraftarı da online sanırım. komik.

  62. Alonso-Gilles avatarı

    Gelişim olarak Ferrari

    Çalışma istikrarı olarak Mclaren

    Sorunlara rağmen hala korku salan Redbull

    Maldonado sürdüğü sürece Williams ve Force İndia.

    Ama gerçekten bunlar pek birşey ifade etmiyor.Herşey FP1 de ortaya çıkacak Melbourne de.Ama herşeye rağmen illa bir tek cevap vermek gerekiyorsa

    Mercedes diyeceğim.En azından görüntüde hayal kırıklığı bir araç çıkarmadıkları ve üstünde sürekli olarak iddalar ortaya atıldığı ve ilk test haftası olmasına rağmen pek bir sorun yaşamadıkları için.

  63. ferrariye oy verenler neye göre verdiyse. en son baktığımda ferrari yerlerdeydi ankette, şimdi mclarenle eşitlemiş. azimli bir arkadaş online sanırım 🙂

  64. Bence herkes testler de iyiydi Çünkü kimin ne yaptığını kimse bilmiyor. Ama Redbull Renault ve Mclaren Mercedese bakarsak daha şimdi den kapışmaya başladılar bile izlemek için http://www.youtube.com/watch?v=b0Ezi15MmZE

  65. Lotus'a oy veren neye göre oy verdi acaba? 7 turun her milimetresini inceleyerek mi?

  66. Testlerin tamamını teknik olarak takip ettiğimizde en dayanıklı araçlar kategorisinde sauber,mercedes williams ve mclaren görünüyor. tabi bunlara bakarken williamsın motor değiştirdiğini göz önünde bulundurmak gerek. reno motorunu şasiye uyarlamakta sorun yaşamadılar ve kilometre olarak iyi görünüyorlar sauberle birlikte.mercedes geçen sene ebd yi uyarlayamadığı için yavaş kalmıştı ve soğutma sorunları yaşıyorlardı bu sene ebd yok ve mercedes kendi yeniliklerini uyguladı (f-duct- mini difüzör-yeni kanat vb)şu ana kadar en başarılı bence mercedes görünüyor. redbull nedense diğerlerine göre daha az tur atıyor, bir sorun mu var bilmiyorum ama son testte herşey ortaya çıkar.

  67. Testlerin en iyisi Mclarendi.Lakin bu sene de şampiyon Red Bull dur.Bu konuda eminim .

  68. açık ara mclaren

  69. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Neye göre en iyi??

    Tur derecelerine bakarsak en iyi Sauber
    Katedilen mesafeye bakarsak en iyi mclaren
    Motorların katettiği mesafeye göre en iyi Mercedes motoru
    Gönlümüzün sesine bakarsak en iyi her daim Ferrari

  70. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    son testler öncesi iyi görünen araçlar, Redbull>McLaren>Forceindia…… redbulun yine hızlı olacağı açıkça belli. diğerleri ne kadar hızlı olur bilinmez. ferrarinin yavaş kalması benim için süpriz olur. araç yavaş diyenler inandırıcı gelmiyor. geçen sezon en hızlı 3.araçtı bu sezon 3ten aşağısı normal olarak geri adım olur. Forceİndia dan süpriz bekleyenlerin sayısı aslında azımsanmayacak düzeyde. Ross B. aracımız kazanacak kadar hızlı değil gibi laflar ediyor, belki doğru belki blöf. son testlerde takımlar yeni güncellemelerini getirecekler. Redbul ve McLaren in yakın olduğu söylentileri doğru ise son güncellemelerden kim daha çok kazanç elde ederse melbourne de o takım önde olacak gibi. umarım McLaren hızlı olur. artık Redbula birileri dur desin 🙂

  71. Bende Mclaren diyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir