Basın: Egzoz Beslemedeki Açığı Mercedes Mühendisleri Bulmuş

yazar:

kategori:

Geçen haftaki Barselona testlerinde Mercedes ve Renault motorlu araçların, standart yazılımda bir boşluk bulunmaları sayesinde bazı oynamalar yapabildikleri öne sürülmüştü.

2012’de FIA, aerodinamik kazanım sağladığından egzoz beslemeli sistemleri yasaklamıştı ama takımların bu konuda hâlâ bir şeyler yaptıkları yönünde söylentiler devam ediyor.

FIA, Motor Haritasındaki Açığa Darbe Vurmaya Hazırlanıyor!

Alman Auto Motor und Sport’a göre, standart yazılımda gaza basılmadığında egzoz besmele etkisinin an üst düzeye nasıl çıkarılacağı konusunda açığı Mercedes mühendisleri bulmuş.

Haber: “FIA, yazılımı tekrar yazarak cevap verdi.”

Yine Auto Motor und Sport’a göre bu şekilde Mercedes, yakıt harcamada sıkıntı yaşayabilir; hatta motoruna zarar verme riski ile de karşılaşabilir.

FIA’dan bir kaynak: “Güvenlik tarafında hata etmişiz”

Öte yanda Mundo Deportivo’da yazan Raymond Blacafort, Red Bull’un 2012 aracının geçen hafta Barselona’daki şikanlarda garip sesler çıkardığını iddia etti.


Yorumlar

  1. mercedesin kullandığını sanmıyorum. hem yapıp hemde kendilerini mi şikayet edecekler. açığı farkedip bildirmişler, olay bundan ibaret.

  2. hayırlara vesile olacak bir buluş.

  3. arka tarafdaki yanık yerlerin normalde tamamen açık olması hiç bir şeyle kapanmaması lazım.zaten açık olması gerekn yerlerin kapatılması sonucu yanıklar oluşmuş.mgp de bir şeyler var ama ne ?
    rbr dende cevap gelmiş :yusuf yusuf 🙂

  4. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Hayır arkadaşım o değil resimleri karşılaştır anlarsın omu değilmi diye bu başka birisi Rory hiç benzemiyor iyi bak.. Birde Bu egzoz isini ins bir an once yasak koyarlar Red bull planları suya düserse çok vasat bir sezon onları bekleyebilir tabi ferraride önlemini almalı bu konuda. Bu sene çok yakın gecicek kesinlikle.

  5. arkadaşlar konuyla alakası yok ama genede sorayım dedim
    http://www.youtube.com/watch?v=ry4xInYe9zU&feature=related 3:22 yi iyi izleyin ordaki adam rory byrne'mi ? yoksa ben mi yanlış görüyorum . Bi bakarmısınız ?

  6. ferrari'nin aracın direksiyonlarını kutsatmasıyla benzer bir şey herhal 😛

  7. besmele etkisi??

  8. rocco junior avatarı

    Aynen Babil King.Hatta Alonso talep etmiş,Santander bastırmış,Fia onaylamış…Bu kombiyasnonu değiştirmek mümkün:)

  9. rocco junior avatarı

    Eğer bir yasak varsa ve takımlar uyarıldıysa bunu kullanan kimse değişiklik yapacak yazılımında ve haliyle etkilenecek.Eğer kullanan yoksa,birilerine uyarı gelmediyse sorun yok zaten testteyiz kimseye kullanma denemez illegal olsa bile.Avustralya da tüm takımlar buna uymak zorunda yani şimdi kullanan varsa muslukları açsın istediği kadar dert değil…

  10. Alman Auto Motor und Sport'a göre, standart yazılımda gaza basılmadığında egzoz besmele etkisinin an üst düzeye nasıl çıkarılacağı konusunda açığı Mercedes mühendisleri bulmuş.
    Haber: "FIA, yazılımı tekrar yazarak cevap verdi."

    Mercedes bulmuş ve kullanmış, FIA uyanmış, yazılımdaki açığı kapatacakmış.

  11. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Artık yeter ya yeter.. ne oldu böyle 4 senedir yok difüzörmüş,yok başka bişeymiş yemin ediyorum midem bulandı bu haberlerden artık.ne oldu anlamıyorum 2000 li yılların başlarındaki ortalarındaki yada 90 lı yılların formula 1 ine .fia resmen formula 1 içine etti.yeter artık.fia ve bernie bıktırdınız

  12. http://www.youtube.com/watch?v=0Vj5FMK5_Mc
    bu videoda ne ne kadar belli bilemedim bi fikir verir belki ama Jerezdeki test olduğu için saklanmış bişeyler olabilir belki!!!!

  13. Fuad Kaya-NoThingToSay avatarı
    Fuad Kaya-NoThingToSay

    haber net değil..yorumları da okuyunca kafam iyice karıştı, mercedes mi bulup kullanıyor bu motor haritasındaki açığı, yoksa mercedes bunu şikayet eden taraf mı? ayrıca, fia bu açığa darbe vuracak başlıklı haberler vardı..oysa yorumlarda, sanki fia bunu kabul etmiş gibi bir hava var..kısacası, ben hiç bir şey anlamadım 🙂

  14. Ne açığı bulunmuş yine Mercedes fazla uğraşıyor yakında Motorsuz yarışmak zorunda kalacağız Mercedes yüzünden 🙂

  15. Şimdi benim kafam karıştı mercedes bunu kullanıyormu kullanmıyormu? Bir arkadaşta sadece şikayet etmiş demiş ama "Yine Auto Motor und Sport'a göre bu şekilde Mercedes, yakıt harcamada sıkıntı yaşayabilir; hatta motoruna zarar verme riski ile de karşılaşabilir." demiş yani mercedesin kullandığına işaret etmiş ?

    Birde kuralı değiştirebilirlermi tekrar ?

  16. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Ne yani? Ferrari değil miymiş bunun arkasındaki? Ama o kadar küfür ettik. O kadar paranoyak olduk. O kadar hakeret ettik. Boşa mı gitti yani bütün bu yazdıklarımız. Hayıııııııııııııır!!!!!

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yok yok kesin bu işin arkasında santander vardır.Santander = FİA :):):)

  18. Yani bu haber gerçekse eğer ne Redbull ne de McLaren bu yasaktan etkilenmeyecek.

  19. rocco junior avatarı

    İyi,o zaman aklandık.Çünkü Ferrariyi günah keçisi ilan edenler vardı umarım bu yanıt olmuştur.Ve evet o sesleri bazı videolarda bende duydum bulursam atarım.

    Bu ifade ise inandırıcı gelmedi bana. FIA'dan bir kaynak: "Güvenlik tarafında hata etmişiz"Bilerek yapılmadıysa lafım yok ancak herhalde kimse bulamaz yine ebdye bazıları devam eder bizde kılıfı böyle hazırlarız dedilerse…

    Neyse sonuç olarak iyice sıkılaşıtıldı ve tüm açıklar kapanmıştır diye tahmin ediyorum.Belki %100 değil ama olsun…

  20. kuralda bir açık varsa fia bu sezon bitmeden bu açığa karşı tekrar kural koyamaz.

  21. haberi iyi okumuyorsunuz herhalde.. açığı bulan fia değil. fia yı bilgilendiren mercedes mühendisleri yani mercedes motorlu araçlar bunu kullanmıyor. kural açığı üzerine çalışma yapıp bunu kullanırken gidip kendi kendinizi şikayet edermisiniz? fia zaten açıkladı kimseyi böyle birşey yaptığı için suçlamıyoruz sadece ilerde olabilecek bu duruma karşı önlem alıyoruz diye. belkide biraz politik bir cevap. belki mercedes, reno nun kullandığından şüphe etti.

  22. Haberde bazı kısımlar can sıkıcı, örneğin yakıt sorunu yaşamas ve motoruna zarar vermesi gibi kısımlar.
    Ayrıca fia böyle bir açığını farkettiyse bununla ilgili bir yasak getirmedi henüz. Umarım sezon başladıktan sonra baskıyla bu yönde bir karar almazlar.

  23. Evet MGP nin ilk resmi olmayan reklam çekimi testlerinde çıkardığı seslerin garip olduğunu söylemiştim. Sanırım bu düşüncelerim doğru motor haritaları hala MGP istediği şekilde sürekli sıcak hava akışını sağlıyor sanırım.

  24. " Red Bull'un 2012 aracının geçen hafta Barselona'daki şikanlarda garip sesler çıkardığını iddia etti."

    bunu anlamanın en iyi yöntemi yakından dinlemektir net.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir