"Egzoz Formula 1'de Hayati Olmaya Devam Edecek"

yazar:

kategori:

Geçen senelerde egzozun oldukça öne çıkmasının ardından FIA bu alanda kısıtlama getirdi ve aerodinamik kazancı engellemeye çalıştı.

Sauber pilotu Sergio Perez “Kilit nokta mı bilmiyorum ancak tabi ki egzoz en fazla gelişim potansiyelinin olduğu alan.”

“Sezon öncesinde büyük ölçüde o alana odaklanıyoruz.” dedi.

Egzoz beslemeli difüzörlerin yasaklanmasının ardından takımlar, mevcut kurallar altında egzozdan maksimum kazanç sağlamanın yollarını arıyorlar.

Fernando Alonso “Bu sene araçları sürmek çok zor. Sadece Melbourne için en iyi ayarları bulmak için çalıştığımızı söyleyebilirim.” dedi.

Marca gazetesi ise Mclaren’in sezon öncesinde muhtemel 3 egzoz çözümü hazırladı.

 


Yorumlar

  1. Lotus

  2. renault hangi takım oluyor?

  3. Şuanda 4 takımda değişik fikirler var Red Bull,Mclaren,Mercedes ve Renault'da şuan için hiç biri herhangi birşey göstermedi(lotusu zaten göremedik).Ferrari bu konu hakkında pek açıklama yapmadı. Mercedes açığı kapattırdı ki bu redbull ve renault için biraz kötü oldu.Mercedes'in zararına olsa açığı kapattırmazlardı bakacaz takımlardan ne gibi fikirler çıkacak az kaldı biraz daha sabredersek herşeyi görücez.çok heyecanlı bir sezon olacak

  4. Marca gazetesi ise Mclaren'in sezon öncesinde muhtemel 3 egzoz çözümü hazırladı.

    McLaren'in 2012'ye nasıl hazırlandığının bir kanıtı. Her duruma karşı önceden hazırlıklı olmak çok önemli. Bakalım Bu haftaki testlerde gelecek geniş çaplı güncellemede farklı bir egsoz sistemi denenecek mi?

  5. Kesinlikle hayati olmaya devam edecektir F1'de Egzoz. Bu geçmişten günümüze kadar böyledir.Son iki yılda yanmış gazları difüzöre gönderen bir araç olarak tanımlandı ama baktığımız da Bunun yanın da derinin altın da yatan . Maksimum motor gücünün ortaya çıkması için egzoz sistemi de hayati önem taşır.Egzoz sisteminin verimliliği motor performansına katkısı çok büyüktür.Egzoz sistemi aerodinamik verimle de doğrudan ilişkilidir Egzoz sistemi motor etrafın da olduğunca sıkı bir şekilde sabit olarak tasarlanmıştır.Başarılı bir egzoz tasarımının iki amacı vardır

    -Maksimum motor performansı
    -Minimum aerodinamik kayıp

    Trf1 de 29.12.2011 tarihin de Newey: "Muhtemelen En İyi Egzoz Çözümü Galibi Belirler" Başlıklı haberi vardı ve o haber aklıma geldi Okumak isteyenler için link http://www.trf1.net/formula1_haberler/23822-newey-muhtemelen-en-iyi-egzoz-cozumu-galibi-belirler.html
    Ve buradan herkesin elin de bir şeylerin olduğunu anlayabiliriz.
    Ve son olarak da bu
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/24453-renault-red-bull-ile-akilli-bir-egzoz-cozumu-bulduk.html

    Bakalım neler olacak kesinlikle herkes Maksimum performansı kazancı bulamak için sonuna kadar zorluyor.

  6. mclarenci mp4  avatarı

    sana mı girdi bu yani 🙂

  7. mclarenci mp4  avatarı

    sana ne oluyo mala bak ya bende onu kastetmedim sen anla tipi bozuk adama bak ya, kaptırmış kendini 😀

  8. yanılıyor olabilirim ama bana göre McLaren'in mevcut egzoz konumlandırması kalıcı olacak.en iyi açıyı bulmak için üzerinde ince ayar yapacaklar. alternatif egzoz pozisyonları deneyecekleri söylentileri olmuştu. favori konumlandırma düzenleri buysa ve mevcut düzen bekleneni tam olarak vermişse, sanırım macera aramazlar. 2 test haftasında da simülasyon verilerinin pist üstü ile 1e 1 uyuştuğunu söylüyorlardı.

  9. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    bırakın egzozu mekzozu şu formula 1 yayın hakları hangi kanalda olacak haberi olan arkadaş , vatandaş , f1 sever kim olursa olsun lütfen mesaj yazsın şimdiden teşekkürler olmazsa da rtl zaten

  10. Arkadaş 3 çeşit egzos pozisyonu deneneceğini söylüyor. 3 tane egzos çıkışı olacağını değil. Önce yazılanı oku, anla, sonra yorum yap.

  11. mclarenci mp4  avatarı

    o senin dediğin 3 adet egzoz değil kurallar itibarı ile 2 adet egzoz olabiliryerleride belli. 3 adet egzoz planı var mclarenin , 3 egzozlu araç değil.

  12. Sanırım Mercedes'te 3 tane egzoz konumlandırması denicek.Şuanki tasarım Melbourne'de değişecek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir